Numele meu este Theona Balan si sunt autorea siteului femeiadesucces.ro – si scriu pentru ca imi doresc o lume a femeii mai buna.

Am primit zilele trecute acest mesaj:

"Draga Theona, Ma marit anul viitor, ce sfaturi imi poti da? Ioana"

Foto: Shutterstock.com

Ioana, avand in vedere faptul ca am trecut printr-un divort, imi dau seama destul de bine unde am gresit. Acum, analizand la rece stiu ce anume as schimba daca ar fi sa ma mai casatoresc.

Eu am gasit 12 intrebari pe care trebuie sa le pui inainte sa te casatoresti. Majoritatea oamenilor sunt atat de nerabdatori sa se casatoreasca, asa cum am fost si eu, incat uita sa puna intrebarile cruciale care vor face ca mariajul sa dureze.

Bineinteles ca nu exista nicio reteta universal valabila si nici rezolvarea acestor 12 intrebari nu iti garanteaza succesul 100%. Dar cu siguranta esti mai aproape.

Iata 12 intrebari pe care trebuie sa le pui inainte sa te casatoresti

Nota: nu trebuie sa ii adresezi neaparat intrebarea direct. Si in nici un caz nu trebuie sa ii adresezi intrebarile ca un interogatoriu. Ideea este ca tu pe parcursul relatiei sa urmaresti aceste subiecte astfel incat atunci cand iei decizia de a te casatori sa stii raspunsul la ele.

1. Ai vreun viciu? (de exemplu: jocuri de noroc, cumparaturi, probleme cu bautura/mancarea/sexul, etc)?

O intrebare obligatorie. Vrei sa stii daca partenerul tau are vreun obicei rau care va va afecta relatia. Majoritatea persoanelor au cel putin un viciu. Un sigur obicei rau, daca nu este tratat, poate destrama o relatie. Daca nu intrebi, parterenul tau s-ar putea sa nu iti spuna.

2. Care sunt aspiratiile tale pe plan financiar si cum le vei atinge?

Majoritatea divorturilor sunt cauzate de stresul financiar dintr-o relatie. Obiectivele pe plan financiar sunt benefice pentru o casnicie, asa ca asigura-te ca pui aceasta intrebare. Nu vrei sa astepti 5 ani dupa casatorie ca sa descoperi ca partenerul tau nu are niciun fel de aspiratii si planuri in acest sens.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: