Un articol de Andreea, www.femeieimplinita.com

Astfel de intamplari, ne fac sa credem ca, poate ar fi mai bine sa nu mai fim atat de “bune”, de darnice, sa ne schimbam si sa nu mai oferim atat de mult, pentru a nu risca sa fim dezamagite din nou.

Deasemenea, astfel de intamplari, poate ne fac sa credem ca oamenii sunt rai si ca ar trebui sa fim bune si darnice, numai cu cei care merita.

Foto interior si prima pagina: femeie care priveste pe geam, Shutterstock

Insa, vreau sa iti spun ceva... Vreau sa intelegi ca nu exista oameni cu care merita sa fii buna, si oameni care nu merita sa fii buna. Ci doar oameni, si atat.

Felul in care te raportezi la ei, tine doar de tine, nu de ei.

Daca mergi pe principiul "sa vad cum este X sau Y si apoi sa decid cum ma comport cu ei", atunci ceea ce faci, este sa reactionezi la la niste situatii exterioare tie, tinand cont de ele, nu de tine.

Daca insa, alegi sa fi tu insati, indiferent de persoanele cu care relationezi, tu vei fi cea care detine controlul, cea autentica, cea adevarata, indiferent de cum sunt cei din jur.

Da, e posibil sa fi dezamagita de oameni, insa oare daca nu esti tu insati, nu vei fi mai dezamagita de tine insati?

Daca ei te dezamagesc, pana la urma nu este problema ta, este a lor. Ei sunt cei incapabili sa vada adevarata ta esenta, valoare.

Iar pe de alta parte, sa stii ca cei care fac asta, sunt cei care au cea mai mare nevoie de intelegere si ajutor. Daca esti o persoana in echilibru cu tine insati, nu vei actiona in vreun fel in care ii poate afecta pe cei din jurul tau.

Iar cei care fac asta, o fac deoarece ei sunt cei mai afectati, sunt nesiguri pe ei, nu se cunosc pe ei insisi si nu si-au descoperit resursele interioare, iar de aceea "fura" de la altii.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: