Conceptul sexualitatii tantrice este destul de greu de definit, mai ales de cand ideea a patruns in tarile vestice si a fost transpusa intr-o interpretare moderna.

In orice caz, din punct de vedere tantric, corpul este un receptacul al energiei din univers, inclusiv al energiei sexuale care trebuie acceptata si folosita.

Simturile sunt mai alerte, partenerii sunt mai constienti unul de celalalt iar placerea sexuala creste exponential. Cel putin, acestea sunt cateva dintre scopurile practicilor tantrice. Pe scurt, sexul tantric este o forma de exprimare sexuala.

foto shutterstock cuplu sexy

In sanscrita, exista un cuvant absolut minunat care arata legatura puternica dintre pasiunea fizica si iubire spirituala. Acest cuvant este Kama. Esenta acestei credinte este contopirea energiei din corpul uman cu cea din univers.

Pentru a atinge placerea absoluta, trebuie construita intai o legatura emotionala intre cei doi parteneri.

Fa-ti timp doar pentru partenerul tau cel putin o data pe saptamana. In cadrul unei relatii stabile de lunga durata, intervine uneori rutina iar cei doi se pierd in cotidian si nu isi mai acorda atentia de la inceput. De aceea, un prim pas este rezervarea unei ore, macar, doar pentru tine si iubitul tau. Chiar daca poate fi destul de dificil din cauza programului aglomerat, trebuie sa faci astfel incat relatia ta sa fie o prioritate.

Construieste un spatiu doar al vostru. Poate fi vorba de pat, de canapea sau de balcon. Atunci cand intrati in aceasta zona, trebuie sa o faceti cu inima deschisa si abia dupa ce ati depasit momentele conflictuale. Spatiul sacru al relatiei voastre trebuie sa fie incarcat cu energie pozitiva si va deveni, cu timpul, un obicei relaxant si extrem de benefic pentru legatura dintre voi.

Aprinde imaginatia partenerului tau. Poti face acest lucru prin orice metoda prin care sa te simti senzuala. Nu este neaparat nevoie sa iesi din zona ta confort insa ar fi un prilej minunat pentru a-ti testa limitele si pentru a-ti deschide mai mult spiritul. Imbraca-te provocator fara niciun motiv special sau suprinde-l cu mici mesaje picante. De asemenea, il poti ruga sa iti faca un masaj pe umeri sau la talpi si poti geme insinuant la atingerea mainilor lui.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: