Cu siguranta fata asta are o problema daca nu a luat-o nimeni pana la anii astia. Probabil ca toate am auzit intr-o forma sau alta o astfel de afirmatie. Se presupune tacit ca in firea unei femei singure trebuie sa fie o hiba, o buba, un gol de neumplut, un defect din fabrica, un neajuns sau o frustrare care o impiedica sa isi gaseasca un barbat.

Pana si expresia „sa isi gaseasca un barbat” implica trebuinta neaparata a unei femei de a iesi in lume la vanatoare, sa isi gaseasca prada. Altfel, e incompleta, indezirabila. O rotita din capusorul ei nu se invarte bine.

Aparent, e de datoria unei femei sa cucereasca, sa puna mana pe vreunul sa o faca doamna cinstita la casa ei si in tot acest timp, daca se poate, sa fie desteptuta dar sa nu iasa din tipar. Sa fie frumoasa de pica. Sa fie amuzanta. Sa fie fidela si sa inchida ochii daca barbatul, de, ca barbatul, mai incearca si pe la alte cumetre ca doar e de datoria barbatului sa incerce.

foto shutterstock cuplu imbratisat

Sa aduca ceva bani in casa dar sa nu fie cheltuitoare. Sa nu indrazneasca sa aduca mai multi bani in casa decat barbatul. Sa purceada la muncile domestice cu zambet de nevasta din Stepford pe fata si sa smotruiasca prin casa cantand ca Cenusareasa iar la final, sa arate ca scoasa din cutie, in ciuda faptului ca a dat goana acasa de la birou, intre timp a facut piata, a luat hainele de la curatat, copiii de la scoala, a aruncat rufe in masina, a dat cu matura prin casa si a pus si-o oala de mancare la foc. Toate inainte sa apara Maria sa, barbatul, acasa. Asta daca sta la bloc si are masina de spalat.

In caz contrar, eventual dupa ce se intoarce de la munca, da de mancare la animale, da o fuga si incarca butelia, sparge un brat de lemne, pune apa la incalzit ca sa aiba cu ce sa spele un morman de rufe.

Nu strambati din nas, nu sunt frustrari. Sunt realitati. Poate nu la usa vecina, poate nu in casa de peste drum dar sunt realitati desprinse nu dintr-o tara din lumea a treia, ci din primul sat care va iese in cale. Daca toate lucrurile acestea nu se intampla sub nasurile noastre, nu inseamna ca ele nu se intampla deloc.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: