Afla ce tip de ten ai

Este foarte important sa iti cunosti tipul de ten ca sa alegi produsul cosmetic cu o textura potrivita pielii tale. Tenul gras este lucios si are porii dilatati, de aceea are nevoie de un fond de ten lichid, fara baza de ulei. Tenul uscat necesita o hidratare puternica, asadar fondul de ten ideal trebuie sa fie fluid si cremos, care va fi usor de intins pe piele.

In cazul tenului mixt cu pori deschisi in zona T poti sa combini un fond de ten mat in zona grasa a tenului cu unul compact pentru restul fetei sau poti folosi o pudra compacta pe zona centrala a tenului. Tenul sensibil se inroseste usor si este predispus la alergii, de aceea textura potrivita pentru acesta este una lipsita de parabeni, parfum si neaparat, trebuie sa includa si un factor de protectie solara. Tenul normal are nevoie de un fond de ten cu o formula relativ usoara, pe baza de apa, care nu incarca pielea dar acopera si uniformizeaza aspectul fetei.

Foto: Shutterstock

Testeaza la lumina

Odata ce ai descoperit textura potrivita tenului tau este timpul sa testezi produsul dorit. Ar fi ideal ca sursa de lumina sa fie naturala; in acest fel nu-ti va influenta culoarea fetei. din punct de vedere cromatic avem doua mari categorii de pigmenti: rosu sau galben. La mijloc se vor intalni culorile neutre adeseori insotite de N in denumirea culorii. pentru tenurile roze cautati litera R iar pentru tenurile aurii/galbui litera D. Numarul care insoteste aceste litere reprezinta intensitatea asa ca D3 va fi cu doua tonuri mai inchias decat D1 pastrand insa aceeasi gama cromatica.

Nu incerca fondul de ten la incheietura mainii, deoarece pielea de la nivelul palmei poate avea o nuanta diferita de cea a fetei. Produsul se testeaza direct pe fata, mai exact pe linia maxilarului. Intinde-l foarte bine si daca este absorbit de piele fara sa formeze vreo umbra inseamna ca ai gasit formula perfecta tenului tau.

Machiaza-te acasa

Cand ti-ai cumparat fondul de ten dorit mai testeaza-l inca o data acasa. Curata foarte bine fata, apoi aplica produsul recent achizionat si observa daca ai facut alegerea potrivita. Aspectul lui trebuie sa fie insesizabil, potrivit foarte bine nuantei si texturii tale. Daca nu esti multumita, returneaza-l fara intarzaiere si alege unul potrivit tipului tau de ten.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: