Setari Cookie-uri

Importanta somnului pentru memorie si concentrare

Relaxeaza-te prin somn.

Somnul este responsabil pentru relaxarea si detoxifierea organismului. Odihna intareste sistemnul imunitar si asigura o stare generala mult mai buna. Somnul are o importanta deosebita si in procesul de memorare si concentrare. Lipsa lui afecteaza atentia si puterea de gandire. De aceea, seara, dupa o zi lunga si obositoare uita de toate grijile si ofera-ti un ragaz binemeritat de relaxare.

Odihna ineficienta afecteaza gandirea

Organismul are nevoie de minim 7-8 ore de somn pe noapte pentru a fi complet refacut. Uita de stresul cotidian si indeparteaza orice sursa de zgomot care ti-ar putea afecta starea. Trebuie sa uiti cu adevarat de griji pentru a te simti in forma. Cateva ore de stat in pat nu sunt eficiente daca iti analizezi continuu problemele pe care le-ai lasat nerezolvate pentru a doua zi. Somnul ineficient din punct de vedere calitativ nu te ajuta sa te reincarci, dimpotriva iti va afecta modul de gandire, facilitand incapacitatea de concentrare.

Citește și:

camera sursa foto: shutterstock.com

Camera in care dormi trebuie sa fie oaza ta de liniste. Pastreaza in ea o atmosfera calda, propice pentru confortul tau psihic si organismul iti va fi revigorat a doua zi. Acorda atentie detaliilor. Nu este de ajuns sa te asezi in pat, sa pui capul pe perna si sa adormi. Asternuturile, salteaua si pernele trebuie sa ofere un confort sporit pe timpul noptii.

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.