Setari Cookie-uri

Cea mai buna metoda verificata pentru a te apuca si a te tine de SPORT

Obtine un corp de invidiat!

Pentru a intelege de ce, hai sa comparam rutina de exercitii a Oanei si pe cea a Mariei

Maria si-a propus sa exerseze lunea, miercurea si sambata. Si-a stabilit programe de lucru mai lungi, de circa o ora. Lunea, Maria se trezeste si porneste spre sala. Fara sa-si dea seama, tiparul din mintea ei, care leaga trezitul de mersul la sala (rutina lui zilnica) este intarit.

sport Dar marti Maria se trezeste si nu mai face exercitii deloc. Tiparul care leaga rutina zilnica a Mariei de exercitiile fizice nu mai este asa de puternic. Acest lucru continua timp de cateva saptamani si Maria observa ca tot trebuie sa isi reaminteasca in mod constant sa mearga la sala.

Oana, pe de alta parte, si-a propus sa se antreneze in fiecare zi. Merge la sala doar o jumatate de ora, dar o face in fiecare zi, fara exceptie. Cand ceasul Oanei suna dimineata, ea isi ia automat geanta si se indreapta catre sala de sport. Tiparul ei este intarit in mod continuu pana cand devine automat.

Citește și:

De fiecare data cand incercam in trecut sa merg la sala faceam aceleasi greseli pe care le face si Maria.
Nu reuseam sa imi fac o rutina pentru ca nu ma duceam zilnic.

Perseverenta e cheia

Daca exercitiile fizice sunt o corvoada pentru tine, atunci probabil ca nu le faci cum trebuie.

Nimeni nu poate face aceleasi lucruri zilnic, in mod identic, asemeni unui robot, dar poti sa te ocupi de lucruri treptat. Astfel poti tranasforma exercitiile dintr-un obicei saptamanal intr-unul zilnic.

Chiar daca nu exersezi la fel in fiecare zi, facand asta zilnic iti vei pacali mintea sa creada ca ziua nu este completa fara sport.

sursa foto: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.