Setari Cookie-uri

Dieta de 5 zile care iti reseteaza organismul

Dieta de 5 zile care iti reseteaza organismul este dieta care incetineste procesul de imbatranire si mentine organismul tanar pentru mai mult timp!

Daca pana acum incercam din rasputeri sa slabim cu orice pret, in ultimul timp tendinta de a avea grija mai intai de sanatatea noastra creste exponential, iar noi suntem mai atente la transformarile prin care corpul nostru trece atunci cand incepem o noua dieta.

De cele mai multe ori cautam un echilibru atat din punct de vedere ale alimentatiei cat si din punct de vedere al activitatii fizice si al altor detalii foarte importante.

Cautam de fiecare data sa obtinem rezultate rapide, dar fara sa agresam foarte tare organismul si echlibrul interior. Cautam sa facem o schimbare in viata noastra si aceasta sa se vada in exterior.

dieta

foto: femeie la dieta, shutterstock

Sa facem un exercitiu de imaginatie:

Gandeste-te ca organismul tau este un computer care contine extrem de multe fisiere si documente ceea ce ii incetinesc viteza de reactie si ii ingreuneaza munca.

Citește și:

Ce faci cand ai nevoie rapid de ceva ce nu suporta amanare?

Ii dai un restart si dintr-o data lucrurile se imbunatatesc.

Asa este si organismul nostru. Alege o dieta care sa te ajute sa iti resetezi organismul, s ail eliberezi de lucrurile care nu ii fac bine si sa incepi un nou stil de viata mai sanatos si mai eficient.

Descopera dieta care iti reseteaza organismul in 5 zile!

Nu va asteptati sa fie o dieta cu un meniu strict timp de 5 zile. Este o dieta care se bazeaza pe un consum redus de proteine, carbohidrati si grasimi.

Cercetatorii de la Universitatea din California de Sud au facut un experiment in care au fost implicate doua grupuri: grupul de control a fost format din 18 participanti carora li s-a administrat o dieta normala, iar grupul experimental a fost format din 19 participanti care au urmat dieta de 5 zile care iti reseteaza organismul.

Citește și:

Aceasta dieta se tine pe parcursul a trei luni, cate 5 zile in fiecare luna si presupune un echlibru in alimentatie consumandu-se 11-14% proteine, 42-43% carbohidrati si 44-46% grasimi.

In restul celorlalte 5 zile de dieta, participantii experimentului au mancat ce si-au dorit fara nicio restrictie.

Ce s-a descoperit in urma dietei de 5 zile care iti reseteaza organismul?

La finalul dietei s-a observant o reala imbunatatire a starii de sanatate, o diminuare a riscului de imbolnavire si dezvoltare a diabetului si chiar a cancerului.

Ideea acestei diete este de a diminua rata de dezvoltare a hormonului IGF-I, hormonul responsabil cu imbatranirea organismului si predispunerea acestuia la numeroase afectiuni.

In acelasi timp, aceasta dieta ajuta la regenerarea celulelor stem, a celulelor oaselor, a creierului si a sistemului imunitar.

Citește și:

Avantajul acestei diete este ca se poate tine pentru o mai lunga perioada de timp, nu presupune efort fizic si nici revenirea asupra ei atunci cand vrem sa ne luam o vacanta de la toate aceste lucruri.

foto prima pagina: dieta, shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.