Setari Cookie-uri

Top 10 Filme de Pasti. Dintre care 7 pe bune!

Iata-ne in Saptamana Mare, cand ne gandim cu totii la zilele de concediu si la umplutura de cozonaci, de stomacel si de timp liber. Totul trebuie ghiftuit la maxim, pentru ca pana la vacanta din vara vom cara iar greutatea lumii-n spate, si o vom face inteligent ca niste... camile, adica din rezervele de energie pozitiva la care acum vom lucra cu sarg. Undeva intre dovedirea pastii si odihna cu burta la acum putem zice asta! soare, poate vrem sa inghesuim pe lista de prioritati si un film tematic, doua.

Cum pe televiziuni nu te poti baza intotdeauna pentru un program adresat adultilor mintosi si cu ochi critic, am compilat mai jos o lista cu acele productii must-see pentru anotimpul sarbatorilor pascale atentie insa, lista este doar in mare parte una serioasa: am strecurat si 3 filme mai joculare, neasteptate in rand cu celelalte, cam ca ouale de lemn incondeiate pitite printre restul. Dar va asigur ca toate, pana si surprizele, va vor indulci nespus experienta Pastelui!

Realizat de Ioanina

3. Monty Python's Life of Brian (1979) – Aceasta comedie a fost promovata cu “un lung metraj chitit sa jigneasca aproape doua treimi din lumea civilizata. Si s-o enerveze grav pe-a treia” sau “filmul care e atat de amuzant incat a fost interzis in Norvegia”. Nici nu este de mirare ca ceva scos din mintile echipei Monthy Python va ataca nonsalant notiuni, motto-uri, sisteme de gandire, oameni, tot ce prind adica – scapa cine poate sa accepte pareri si perspective divergente, carevasazica... nu norvegienii! Dar totul este imbibat cu atata gluma, potentat cu atata haz, inteligent de altfel, incat iesi la celalalt capat simtindu-te mai degraba binedispus decat insultat. Filmul povesteste pataniile lui Brian, un evreu care s-a nascut in aceeasi zi cu Iisus, intr-un grajd vecin, si ia si el drumul crucii la final... A.O. Scott, criticul principal de la New York Times, si cel in care eu cred fara a cerceta, considera ca filmul ofera “cea mai autentica caracterizare a vietii religioase in Iudeea ocupata, pana la ‘Patimile lui Hristos’ al lui Mel Gibson”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.