Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

De la: roscatika23, la data 2009-05-03 01:55:15
Foarte tare dora.
deºi eu am fost pe partea teoretica in liceu imi placeau prozele foarte mult(doar bacovia ºi arghezi mi-au placut ca poeti).este foarta interesanta discutia voastra despre critica literara.sper sa gasesc ºi eu acele carti ºi sa le citesc caci mi-ati inviat dorinta de a citi.(sincera sa fiu de vreo 3 ani nu am mai citit nimic caci nu prea am timp.dar promit sa recuperez)

Oo, da! Neaparat! Nimic nu se compara cu cititul!
Chiar daca e vorba doar de o carte "la moda" (tocmai citesc Angels and demons a lui Dan Brown... Ce sa fac? Citesc ce "pica"... Am zis ca nu-s citittoare de calibru greu; pe de alta parte, trebuie sa-mi intretin vocabularul in limbile pe care le vorbesc, pentru ca tot ce nu repeti, se uita... sau se diminueaza. Si cel mai simplu e cand ai oricand ceva de citit in limba respectiva)
Ma rog! Ce-o mai face madam Catinca Roman? Sanatoasa, voinica? Unde e amica noastra sa ne tina la curent cu "mondenitatile", pe noi, "ignoratele"?
Dor_a
Postat pe 3 Mai 2009 17:59
De la: Dor_a, la data 2009-05-03 17:59:17
Foarte tare dora.
deºi eu am fost pe partea teoretica in liceu imi placeau prozele foarte mult(doar bacovia ºi arghezi mi-au placut ca poeti).este foarta interesanta discutia voastra despre critica literara.sper sa gasesc ºi eu acele carti ºi sa le citesc caci mi-ati inviat dorinta de a citi.(sincera sa fiu de vreo 3 ani nu am mai citit nimic caci nu prea am timp.dar promit sa recuperez)

Chiar daca e vorba doar de o carte "la moda" (tocmai citesc Angels and demons a lui Dan Brown... Ce sa fac? Citesc ce "pica"... Am zis ca nu-s citittoare de calibru greu; pe de alta parte, trebuie sa-mi intretin vocabularul in limbile pe care le vorbesc, pentru ca tot ce nu repeti, se uita... sau se diminueaza. Si cel mai simplu e cand ai oricand ceva de citit in limba respectiva)
Ma rog! Ce-o mai face madam Catinca Roman? Sanatoasa, voinica? Unde e amica noastra sa ne tina la curent cu "mondenitatile", pe noi, "ignoratele"?

o citi ºi ea.sau e in sesiune..
roscatika23
Postat pe 5 Mai 2009 03:49
De la: roscatika23, la data 2009-05-05 03:49:14
De la: Dor_a, la data 2009-05-03 17:59:17
Foarte tare dora.

o citi ºi ea.sau e in sesiune..

Daa... Cu "doamna Catinca Roman"... Sau si mai bine: Cu asistenta ei

O sa radeti... Da' mi lipseste... Am eu asa, o slabiciune la plezniti... Alinutza, puica, pe cuvant ca vreau sa-mi mai zici de "mondenitati"... Promit sa ascult cumintzica (fara sa ma busheasca rasu'prea tare)
Dor_a
Postat pe 5 Mai 2009 22:52
Da doamne minte! E lipsa pe acest subiect....
SCIENCE2009
Postat pe 15 Mai 2009 14:03
Inca o data ai aratat cat esti de inculta!! cea care ''vinde la tejghea'' este asistenta de farmacie, farmacista sta in spate la birou.Si farmacistul sau asistentul nu ''vinde'' ci ELIBEREAZA un medicament....dar ce sa stii tu.
Invat farmacologia timp de 2 ani la rand deci pot foarte bine sa prepar un medicament sau sa descopar o formula noua.......asta se numeste CERCETARE....dar ce sa stii tu.
facultatea de farmacie nu se rezuma doar la a ''vinde'' ....iti ofer numeroase posibilitati inclusiv in cosmetica....dar ce sa stii tu.
Domeniul medical este foarte apreciat peste granitze si oamenii care lucreaza in acest domeniul...dar ce sa stii tu.
Si pt cultura ta generala eu nu o sa ''vand la tejghea'' am ales o alta optiune pe care aceasta facultate mi-o ofera.....o sa fiu patroana de lant de farmacii....o sa incercam sa deschidem si in Egypt cu ajutorul lui Dumnezeu!!!
Dar tu poti sa ma consideri cum vrei si poti sa ma jignesti cat vrei putin imi pasa.....doar fiecare e cu viata lui ..asta e doar un forum si din pacate l ati stricat voi niste tatze!!!

myeyes
Postat pe 16 Mai 2009 00:53
Asa e, iubire, ce stim noi ... doar cele mai mari personalitati ale lumii au vandut medicamente la tejghea.

problema e ca esti atat de proasta ca devii induiosatoare si mi-e greu sa fiu rea cu tine. E ca si cum as face haz de un bolnav psihic ... parca nu are acelasi farmec.

Ia zii - acum ca suntem impresionate de masina de spalat - tu iti deschizi farmacii cam in acelasi mod in care inveti araba, asa-i? Imaginar, that is.
Kathara
Postat pe 17 Mai 2009 11:29
De la: myeyes, la data 2009-05-16 00:53:40Inca o data ai aratat cat esti de inculta!! cea care ''vinde la tejghea'' este asistenta de farmacie, farmacista sta in spate la birou.Si farmacistul sau asistentul nu ''vinde'' ci ELIBEREAZA un medicament....dar ce sa stii tu.
Invat farmacologia timp de 2 ani la rand deci pot foarte bine sa prepar un medicament sau sa descopar o formula noua.......asta se numeste CERCETARE....dar ce sa stii tu.
facultatea de farmacie nu se rezuma doar la a ''vinde'' ....iti ofer numeroase posibilitati inclusiv in cosmetica....dar ce sa stii tu.
Domeniul medical este foarte apreciat peste granitze si oamenii care lucreaza in acest domeniul...dar ce sa stii tu.
Si pt cultura ta generala eu nu o sa ''vand la tejghea'' am ales o alta optiune pe care aceasta facultate mi-o ofera.....o sa fiu patroana de lant de farmacii....o sa incercam sa deschidem si in Egypt cu ajutorul lui Dumnezeu!!!
Dar tu poti sa ma consideri cum vrei si poti sa ma jignesti cat vrei putin imi pasa.....doar fiecare e cu viata lui ..asta e doar un forum si din pacate l ati stricat voi niste tatze!!!

Ma rog, eu stiu ca cele care vand medicamente sunt tot farmaciste, asa scrie si in definitia wikipedia.Daca tu incerci sa ma convingi ca o farmacie angajeaza doua persoane, una care elibereaza, alta care vinde medicamente, in conditiile in care e mult mai simplu si eficient sa angajeze una singura care sa le faca pe amandoua,iti spun din start ca nu vei reusi.

Deci repet: profesia de baza pentru care te pregateste facultatea de Litere este de profesor de romana(sau specializarea B). Profesia de baza pentru care te pregateste facultatea de farmacie este aceea de vanzator(sau eliberator, cum doresti) de medicamente. Deci 99% din absolventii de Litere sunt profesori, 99% din absolventii de farmacie sunt vanzatori la tejghea. Faptul ca 1% din cei din urma absolventi lucreaza in cercetare este irelevant cand vine vorba de a judeca facultatea in ansamblul ei, deoarece procentul infim face ca profesia in cauza sa nu fie reprezentativa pentru acest inalt asezamant cultural.

Poti sa descoperi un medicament nou? Be serious! Tu nu esti in stare nici macar sa minti cum trebuie!

De la: myeyes, la data 2009-05-16 00:53:40Si pt cultura ta generala eu nu o sa ''vand la tejghea'' am ales o alta optiune pe care aceasta facultate mi-o ofera.....o sa fiu patroana de lant de farmacii....o sa incercam sa deschidem si in Egypt cu ajutorul lui Dumnezeu!!!

Serioooos?Facultatea ta iti ofera optiunea de a fi patroana de lant de farmacii? I+auzi domnule!
beyonce_indragostita
Postat pe 23 Mai 2009 16:58
Vreau sa precizez ca nu am nimic cu nicio meserie, oricat de putin importanta ar fi ea considerata de societate. Respect orice om care face ceva in viata lui, indiferent ca se numeste maturat, spalat podele sau salvat vieti. Sigur ca respectul pentru cea din urma indeletnicire este mai mare, ceea ce nu inseamna ca este absent pentru celelalte. Dispretul meu se revarsa numai asupra celor care nu-si cunosc locul, avand o parere exagerata atat despre ocupatia lor, cat si despre trasaturile care-i caracterizeaza.
beyonce_indragostita
Postat pe 24 Mai 2009 21:01
De la: kudika016488, la data 2009-05-02 00:38:24
De la: kudika016488, la data 2009-05-02 00:37:49
De la: wolfy, la data 2008-04-10 21:04:24Cum poti sa spui despre coran ca nu instiga la ura cad acolo scrie clar ca cei de alte religii vor ajunge in foc si pieile lor vor fi coapte iar apoi schimbate cu altele astfel incat ei sa simta durerea. Da, sunt si citate care par a fi favorabile crestinilor sau evreilor, dar intelesul lor e total anulat de citatele care sunt o clara instigare la ura si chiar la violenta. Daca tie ti-ar spune o cunostinta ca iti iubeste copilul iar altadata l-ar ameninta cu suferinta si moartea si mai mult de-atat, ar instiga si pe altii sa faca acelasi lucru, care dintre ipostaze ar fi mai credibila pentru tine? Ai prefera sa-ti feresti si sa-ti aperi copilul de acea persoana, sau ai spune ca odata atitudinea ei a fost diferita de cea violenta?

N AM AVUT DE GAND SA MAI SCRIU SAU SA MAI RASPUND LA UN MESAJ DE PE FORUM DAR N AM MAI PUTUT SA REZIST DUPA CE AM VAZUT CUM TE GANDESTI DESPRE ISLAM. CUM SI CE SCRII NU E DECAT O PREJUDECATA INDUSA DUPA CELE DISCUTATE SAU URMAREA CITITULUI UNORA DINTRE CELOR 60,000 DE CARTI PUBLICATE DE EVREI SI LA FEL DE CRESTINI IMPOTRIVA ISLAMULUI CARE AU FOST SCRISE INTR O SCURTA PERIOADA CIRCA 80-90 DE ANI.

NU VREAU SA TE CONVING DESPRE SUPERIORITATEA ISLAMULUI DAR TREBUIE SA TI ARAT REALITATE DACA INTR ADEVAR TE INTERESEAZA SA AFLI REALITATE SI DESPRE REA VOINTA AI CELORA CARE AU REUSIT SA TE CONVINGA IN ATAT CA FARA SA VERIFICI AI PUS PE FORUM PARERILE TALE DESPRE ISLAM.

ITI DAU UN CITAT DIN QUR’AN CARE O SA TE CONVINGA CA N AI AVUT DREPTATE DESPRE CE AI PUBLICAT PE FORUM. NU TE ACUZ DE O VOINTA REA SI PROBABIL CA AI FOST VICTIMA PROPAGANDISTILOR CARE NU SE INCETEAZA NICI O CLIPA, PE NEDREPT SA ATACE ISLAM SI SA PUNA CITATE DIN QUR’AN FARA CONTEXT. CE E INTERESANT CA LUMEA CRESTINA, IN SPECIAL, DUPA CAT GUNOIUL SE ARUNCA ASUPRA ISLAMULUI CU ATAT CEI CARE N AU AVUT NICI UN INTERES SA STIE DESPRE ISLAM, AU DEVENIT CURIOS SA CITEASCA QUR’ANUL SI SA AFLE DESPRE ISLAM. DUPA CE STUDEAZA QUR’AN, RAMAN SOCATI PT CA DESCOPERA CU TOTUL ALTCEVA DECAT CELE AUZITE.

DE CE CREZI CA EUROPEANI SI AMERICANI SUNT SPERIATI DE NUMARUL MRE A CRESTINILOR CARE DEVIN CONVERTI LA ISLAM. SECRETUL E SIMPLU. AFLA ADEVARUL DESPRE ISLAM SI QUR,AN.

AICI NU TRADUC CONTEXTUL DAR DACA TE INTERESEAZA POTI SA CAUTI SINGUR, FOARTE USOR IN QURAN IN A 2a SURAH AL- BAQARAH.

CONTEXTUL SE BAZEAZA PE CEEACE EVREI SI CRESTINI SPUNEAU DESPRE DREPTUL LOR LA PARADIS.

QURAN II RASPUNDE IN FELUL URMATOR (ASA CEVA DREPT SI IMPARTIAL POTI GASI NUMAI INTR O CARTE CARE E REVELATA DE DUMNEZEU CI NU SCRISA CU MANA OMULUI).

2: 62 (AL-QUR'AN)
VERILY, those who have attained to faith [in this divine writ], as well as those who follow the Jewish faith, and the Christians, and the Sabians* -all who believe in God and the Last Day and do righteous deeds-shall have their reward with their Sustainer; and no fear need they have, and neither shall they grieve.**
TRADUCERE:
INTR ADEVAR CARE AU ADUS CREDINTA IN ISLAM, LA FEL SI CEI CREDICIOSI DINTRE EVREI, CRESTINI SI SABIANI ( UN FOST POPOR TOT DE CREDINTA MONOTEISTA) SI TOTI CEI CARE CRED IN DUMNEZEU SI ZIUA SFARSITULUI (ZIUA IN CARE FIECARE O SA FIE RASPLATIT SI PEDEPSIT DUPA FAPTELE LUI PERSONALE) SI OBSERVA SI SE TIN DE FAPTE BUNE (DREPTE), O SA PRIMEASCA RASPLATA DE LA SUSTINATORUL ( Unul dintre cele 99 de nume atribuite lui DUMNEZEU in Qur’an) LOR SI (IN ZIUA RESPECTIVA) NICI O FRICA SI NICI O SUPARARE N O SA SE ATINGA DE EI.

NU TE ACUZ PE TINE DAR DUPA CE VERIFICI CE AM TRADUS DE LA QURAN SI TOT O SA CREZI IN CE AI PUS PE FORUM, LASAM PE ALTII SA HOTAREASCA.

ASTEPT UN RASPUNS SINCER DE LA TINE.
salimgandapur
Postat pe 25 Mai 2009 10:08
Mama ce m-a amuzat asta cu propaganda evreilor! Eu am citit coranul, nu una din cele nu stiu cate mii de carti publicate de evrei despre islam.Coranul, ma-ntelegi? Cartea aia in care se spune ca femeile trebuie batute daca nu asculta de soti, ca barbatii au voie cu patru neveste in acelasi timp, ca femeile mostenesc jumatate cat barbatii, ca marturia lor valoreaza tot pe jumatate, ca daca omori in numele lui allah te duci in rai, si asa mai departe. Cand s-au dat citatele respective, de ce nu ai fost capabil sa dai raspunsuri pertinenete? Nu ma impresioneaza un citat pozitiv in conditiile in care exista atatea altele negative. Poate ar trebui sa citesti bine ce scriam in postul la care ai raspuns.

Si mai scuteste-ma cu europenii si americanii care sunt speriati de numarul mare de convertiti la islam! Asta e o aberatie! Cine a fost crestin sau cine impartaseste macar valorile crestine, nu se va converti niciodata la islam!Singurul lucru de care ne temem noi crestinii cand e vorba de voi e terorismul!
beyonce_indragostita
Postat pe 25 Mai 2009 20:30
De la: wolfy, la data 2009-05-25 20:30:58Mama ce m-a amuzat asta cu propaganda evreilor! Eu am citit coranul, nu una din cele nu stiu cate mii de carti publicate de evrei despre islam.Coranul, ma-ntelegi? Cartea aia in care se spune ca femeile trebuie batute daca nu asculta de soti, ca barbatii au voie cu patru neveste in acelasi timp, ca femeile mostenesc jumatate cat barbatii, ca marturia lor valoreaza tot pe jumatate, ca daca omori in numele lui allah te duci in rai, si asa mai departe. Cand s-au dat citatele respective, de ce nu ai fost capabil sa dai raspunsuri pertinenete? Nu ma impresioneaza un citat pozitiv in conditiile in care exista atatea altele negative. Poate ar trebui sa citesti bine ce scriam in postul la care ai raspuns.

Si mai scuteste-ma cu europenii si americanii care sunt speriati de numarul mare de convertiti la islam! Asta e o aberatie! Cine a fost crestin sau cine impartaseste macar valorile crestine, nu se va converti niciodata la islam!Singurul lucru de care ne temem noi crestinii cand e vorba de voi e terorismul!

VAD CA TOATA LUMEA A PARASIT FORUM. N A MAI RAMAS DECAT MITzA BASTON, MADAM PHD SI PRIETENA LOR CARE DUPA CUM MI A DAT DE INTELES ARE PROBLEME CU SISTEMUL DIGESTIV, DUPA CUM A SEMNAT "PARTz" IN RASPUNS LA UN MESAJ DE AL MEU.

NU MAI AM NICI UN CHEF SA PIERD TIMP CU NISTE PAPARUDE. CE ATI STUDIAT SI CE STITI VOI DESPRE "COMPARATIVE RELIGION"?

AM CUNOSCUT OAMENI FOARTE INTELIGENTI DINTRE ROMANI. NU INTELEG CUM DE AU APARUT SPECIMENE CA VOI.( MA REFER LA VOI TREI IN SPECIAL). NU STIU DACA SUNTETI CONSTIENTE DE GUNOIUL MEREU LASAT DE VOI PE ACEST FORUM

CREDETI CA TOATA LUMEA CARE A PARASIT FORUM A FOST O ADUNATURA DE NISTE PROSTI SI PROASTE. DE FAPT LUMEA S A SATURAT DE IDIOTENIILE VOASTRE.

SI TU MITzA BASTON SA INVETI SI CATEVA MANIERE DACA TOTUSI AI CUMVA PRETENTII DE UN OM CULT. TE AM MAI PUS EU LA PUNCT INAINTE DE N AI MAI SCOS NICI O VORBA UN TIMP.
ASA CA ADIO.
salimgandapur
Postat pe 26 Mai 2009 06:50
1. Nu cred ca e cazul sa folosesti tu ironii de genul mitza baston, nu de alta, dar nu cred ca ai habar de unde s-o iei pe tanti asta! Informeaza-te repede ca sa nu ajungi la concluzia ca ai trait degeaba!

2. Paparuda e maica-ta!

3.Am citit Biblia si Coranul si stiu foarte bine sa fac diferenta intre o religie a pacii si una a razboiului si a discriminarii. Si daca noi suntem asa ignorante(ignorate, cum ar spune o amica de-a ta), de ce nu vii tu sa ne explici cum sta treaba cu batutul femeilor si cu poligamia in islam?Cu citatele care incita la violenta? Atunci cand a venit vorba despre ele ai tacut malc.Ti-ai gasit unde era comparatistul!

4.Cei care au lasat gunoaie pe forumul asta sunt altii dragule, printre care te numeri si tu. Mai era unul pe-aici, tot musulman, care ma ameninta ca vine la Bucuresti sa ma faca sa mananac ce-am spus!Sa adaugam ceata de musulmane care coboara discutia la nivelul "esti o c...a"! Cat despre inteligenta nenicule, nu-ti face tu griji in legatura cu noi, sunt multe analfabete pe la tine pe-acasa de care sa te preocupi. Asa ca ia-ti catrafusele si du-te de unde ai venit, te asigur ca n-o sa -ti duca nimeni lipsa! Sau cine stie, poate numai romanii aia inteligenti pe care i-ai intalnit, cu siguranta oameni care erau de acord ca o femeie trebuie pedepsita fizic pentru neascultare.

5. Daca te-ai saturat de idioteniile noastre ce mai cauti pe-aici? Ia-te de mana cu desteapta aia analfabeta si duceti-va unde-oti vedea cu ochii! Cine stie, poate o ajuti sa deschida lantul ala de farmacii in Egipt!

6. Cand m-ai pus tu pe mine la punct mitomanule? Ia da tu citatul ala! In putinele cazuri in care ne-am incrucisat replicile te-am facut de doi bani, ca pe toti musulmanii - prin natura lor sunt lipsiti de logica si prin urmare de orice fel de argumente. Dovada si raspunsul tau de acum: nu poti aduce argumente, nu poti raspunde la intrebari, si vii repede sa ma jignesti, desi mesajul meu nu continea nicio jignire la adresa ta. Ba ma mai si tragi de maneca in legatura cu manirele mele! Adica da , cel care nu jigneste e lipsit de maniere, cel care jigneste fiindca nu e capabil de altceva e manierat. "Gandire" de musulman.Iar absenta mea de pe forum doua luni a avut de-a face cu programul meu extrem de plin, nu cu tine! Ti-ai gasit dom'le motiv pentru care sa parasesc eu kudika! Daca vrei sa-si plece femeile capul in fata ta fiindca esti barbat du-te la tine acasa! In cazul in care se va intampla chestia asta, cu siguranta ca in Romania vom respira un aer mai curat!
beyonce_indragostita
Postat pe 26 Mai 2009 10:55
De la: SCIENCE2009, la data 2009-05-15 14:03:42Da doamne minte! E lipsa pe acest subiect....
kudika016488
Postat pe 26 Mai 2009 11:11
Uite ca te-am ajutat eu putin, nu de alta dar stiu ca nu poti sa citezi. Arata-mi si mie unde m-ai redus tu la tacere aici:

De la: wolfy, la data 2009-02-05 17:08:23
De la: salimgandapur, la data 2009-02-04 16:52:32Raspuns la intrebarile de la Kathara si Wolfy.

Inainte de a intra in discutarea subiectelor propuse, voi preciza interesul meu in lamurirea acestor controverse ca fiind reasezarea ideilor in perspectiva lor reala. Lumea vestica a declarat un razboi unilateral impotriva “ideologiilor” Musulmane, fara sa stie sau sa o intereseze ca ideologiile declarate islamiste au prea putin in comun de cele mai multe ori, cu Islamul Quranic, singura “ideologie” acceptata de Islam nu ca o ideologie fascista totalitara ci ca o ideologie seminala cu rezultate positive clare, neinventate si verificabile pt oricine incearca sa priveasca lucrurile impartial.
In explicatiile mele ma bazez pe acest corp de idei cu sursa indisputabila in Quran.
Dvs. ati matematezat relatii umane, in vest si mai la Sud Est, intr un fel care le saraceste sau chiar lipseste de esenta lor omeneasca si de dimintiuni ignorate ocolo.
Islamul pt prima data in istorie 1430 de ani in urma, declara partenera egala a barbatului cu drepturi egale si specifice. Specific nu inseamna inferior ci diferit in cazul acesta. Prin sarcinilor ei biologice, sociale, are nevoie sa fie ocrotita, ajutata si asigurata material.

Mental si spiritual nu exista limite pt ele in Quran. Familiile au obligatia sa le educe ca si pe barbate si daca au aptitudini sa le fie cultivate. Barbatul ca intretinator si legatura a familiei cu sociatatea e declarat cap de familie pt a asigura eficinta functinare a familiei, unitate sociala bazica. Cineva raspunde deci cere ascultare.

In linia de activite a femei nastere si educare a urmasilor, asigurarea bune starii a familiei, a ordini si unui mediu propice pt fiecare nu sint sarcini ordinare sau inferioare. Din potriva intrebat de tri ori cui I se cuvine mai mult respect intre parinti, Profetul a raspuns, fara ezitare tot de atitia ori “Mamei”.

Este familia in care rolul femei este precizat ca sotie, mama, sora, unde se vorbeste de egalitate. Fara sa fie deloc inferioare afara ele ies numai cu treburi, obligate de imprejurari sau cu obligatii sociale de indeplinit. Nu se pune problema egalitatii nimanui, barbat sau femeie in afara familiei si comunitati lor unde ordinea sociala e stabilita deja.

Va Urma. (In discutia de maine vom cita injunctia Quranica care propune casatorii monogame dupa ce inainte se limitase numarul maxim al sotiilor la patru).

Deci femeia este egala cu barbatul, insa femeia are voie cu un singur barbat, pe cand un barbat are voie cu patru femei. Dar asta nu este inferioritate. Cum nu este inferioritate nici faptul ca femeia trebuie sa fie lovita cand nu e ascultatoare. Si nu stiu daca ti-a trecut vreodata prin cap, insa limitarea libertatii unui om il pune intr-o pozitie inferioara -e.g. are voie sa iasa din casa cand stabileste ALTCINEVA pentru ea.

Nu te afli intr-o pozitie inferioara cant tu insuti/insati stabilesti ce vrei sa faci cu viata ta, fara constrangeri exterioare. Femeile musulmane nu sunt in situatia asta.

http://www.kudika.ro/comunitate/forum/post_reply/16675/quote/344385.html

De la: wolfy, la data 2009-02-05 17:12:08
De la: salimgandapur, la data 2009-02-05 09:24:42
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 21:42 Raporteaza abuz
Citeaza Raspunde

Salimgandapur - pentru ca asta sa fiu un dialog, ideea e sa vorbim mai multi, nu sa imi citezi mormane de sure.

Deocamdata, accepti premisele mele ca fiind cele corecte?
Il n'y a rien hors du texte

DUPA CIT AM INTELES"PREMIZELE" TALE SUNT SA DEMOLEZI ISLAMUL, ARUNCAND ACUZATII NEFONDATE PE SURSE ACCEPTE DE ISLAM.
DACA CREZI CA AI ADERAT COMPLET LA MISIUNEA ASTA NU CRED CA AM AVEA CE SA VORBIM. NU SUNT OBISNUIT SA VORBESC DIN BURTA DESPRE LUCRURI FUNDAMENTALE. SURAH DIN QURAN SUNT DOVEZI VII SI NU "MORMANE" SA TE DERANJEZE PE TINE CARE, PASAMITE, AI LUCRURI MAI SERIOASE DE SPUS. ISLAMUL E DE FAPT QURAN DE CARE VOI SUNTETI PREA DEPARTE.

SERIOOOOS? Si nu scrie in Coran ca barbatul isi poate lua patru neveste? Nu scrie in Coran ca femeia neascultatoare trebuie batuta? Unde sunt acuzatiile nefondate?

http://www.kudika.ro/comunitate/forum/post_reply/16675/quote/344390.html

De la: wolfy, la data 2009-02-05 17:15:33
De la: salimgandapur, la data 2009-02-05 11:11:27

Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 09:35 Raporteaza abuz
Citeaza Raspunde

Vad ca devii agresiv ... mare surpriza. Premisele mele se refereau la faptul ca un concept precum egalitatea nu suporta exceptii. Deja, vad ca discutia e prea sus pentru tine, Cleopatra a II-a. QED din punctul meu de vedere

Vad ca neoconii de diferite descriptii si au gasit o propagandista intr o Mita Baston, care e atit de"sus" in "premizele" ei ca a inceput sa vorbeasca aiurea (A=B=C s.a.m.d?!!!!!!!!!!!!!.). Sociologia nu vorbeste de egalitatii sexuale literale care pare sa fie idealul tau. Nu sunt agresiv, madam, sint in dreptul meu sa mi apar inteligenta insultata. E vina mea, nu trebuia sa ma amestec intr o barfa de mahala globalizata. Nu te deranja.
P.S. Nu trebuia sa ti ofer mai mult credit decat meritai.

Aha, deci pe lumea asta exista egalitate insa nu intre sexe. Deci am avut dreptate cand spuneam ca Islamul vede femeia ca inferioara.

Inainte sa vorbesti de spiritul de mahala, ce-ar fi sa iesi tu din el si sa ne arati cu citate din Coran ca noi nu am avut dreeptate? Pana atunci nu cred ca ar trebui sa acuzi pe nimeni de nimic.

Si asa se numeste cand nu esti capabi sa-ti sustii teza cu argumente: oponentul tau da dovada de spirit de mahala?

http://www.kudika.ro/comunitate/forum/post_reply/16675/quote/344396.html

De la: wolfy, la data 2009-02-09 13:28:37
De la: salimgandapur, la data 2009-02-06 18:06:58wolfy
2278 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 17:12 Raporteaza abuz
Citeaza Raspunde

De la: salimgandapur, la data 2009-02-05 09:24:42

Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 21:42 Raporteaza abuz
Citeaza Raspunde

Salimgandapur - pentru ca asta sa fiu un dialog, ideea e sa vorbim mai multi, nu sa imi citezi mormane de sure.

Deocamdata, accepti premisele mele ca fiind cele corecte?
Il n'y a rien hors du texte

DUPA CIT AM INTELES"PREMIZELE" TALE SUNT SA DEMOLEZI ISLAMUL, ARUNCAND ACUZATII NEFONDATE PE SURSE ACCEPTE DE ISLAM.
DACA CREZI CA AI ADERAT COMPLET LA MISIUNEA ASTA NU CRED CA AM AVEA CE SA VORBIM. NU SUNT OBISNUIT SA VORBESC DIN BURTA DESPRE LUCRURI FUNDAMENTALE. SURAH DIN QURAN SUNT DOVEZI VII SI NU "MORMANE" SA TE DERANJEZE PE TINE CARE, PASAMITE, AI LUCRURI MAI SERIOASE DE SPUS. ISLAMUL E DE FAPT QURAN DE CARE VOI SUNTETI PREA DEPARTE.

SERIOOOOS? Si nu scrie in Coran ca barbatul isi poate lua patru neveste? Nu scrie in Coran ca femeia neascultatoare trebuie batuta? Unde sunt acuzatiile nefondate?

SPRE DEOSEBIRE DE ALTE RELIGII INCLUSIV CRESTINISMUL, ISLAMUL PT PRIMA DATA ADUCE LEGI PT ORGANIZAREA FAMILIEI PANA ATUNCI PUSA IN PERICOL DE POLIGAMIE NECONSTRANSA DE NUMERE SI REGULI. BARBATII ERAU STAPANI PT CA ERAU FIZIC SUPERIORI, IAR FEMEILE NU CONTAU PANA ATUNCI CA CETATENI DE CARE SA SE OCUPE CINEVA DIN AFARA. ERAU SOCIETATI CA ACEEA A AMAZOANELOR SAU IN ALBION, ANGLIA DE AZI, UNDE FEMEILE ERAU FOLOSITE DE TOTI MEMBRII FAMILIEI IAR COPIII AVEAU PATERNITATEA CELUI CARE O AVEA PRIMUL. IN BABILONIA ASTA GENETICA ISLAMUL A ADUS ORDINE FARA SA INCALCE OBICEIURI TINAND DE NATURA SEXELOR.
NUMARUL DE PATRU EVIDENT E MINIM SI MAI TREBUIE TINUT CONT DE FAPTUL CA INJUNCTIA RESPECTIVA SE TERMINA NU INCURAJATOR PT BARBATUL CARE S AR FI BUCURAT TOTUSI DE PATRU FEMEI CUM AR FI VRUT. I SE PUNE IN VEDERE CA E OBLIGAT PERFECT EGAL FATA DE FIECARE DIN ELE, MORAL, MATERIAL, EMOTINAL.
INCHIEREA VERSETULUI NEECHIVOC PREVEDE CA BARBATII NU VOR PUTEA RESPECTA INTOCMAI LEGEA ACEASTA A EGALITATII SI DE ACEEA MAI BINE SA SE LIMITEZE LA O SINGURA SOTIE.

2-POLIANDRIA DE CARE VORBESTI CA EGALITATE PE CARE SA SI O DOREASCA FEMEILE
MODERNE, TINE DE PROMISCUITATEA REBARBARIZARII SOCIETATILOR "MODERNE" CARE NU VAD DECAT PROGRESS IN ASTFEL DE ATITUDINI SEXUALE SI SOCIALE.
UNDE DUCE ACEST PROGRES DIN PUNCT DEVEDERE AL GENEALOGIEI, SANATATII,FIZICE SI MENTALE GENERALE. IMAGINATI VA ATATIA COPII CARE N AR AVEA OCAZIA SA SI CUNOASCA TATII SI SA SE BUCURE DE OCROTIREA LOR. FAMILIA N AR FI EXISTAT SI FARA EA INTREAGA BAZA SOCIALA S AR FI TRANSFORMAT DIN SOCIATE OMENEASCA INTR O SOCIETATE ANIMALA.

3- QURANUL E FOARTE PARTICULAR DESPRE COMPORTAMENTUL FATA DE FEMEI. IN REPETATE RANDURI SE ATRAGE ATENTIA ASUPRA NATURII LOR SENSIBILE FATA DE CARE ABUZUL SI FORTA NU SI AU LOCUL. VORBA BUNA INTELEGEREA ACORDUL SUNT ADESEA RECOMANDATE.REBROBAREA FEMEILOR INDECENTE OBSCENE CHIAR E CU GRIJA RECOMONDATA INCEPAND CU OBSERVATIE, SEPARARE TEMPORARA SI CA O ULTIMA INCERCARE DE A O ADUCE PE FEMEIA RATACITA LA O INTELEGERE A SITUATIE CREATE E O DELICATA ATINGERE FIZICA CARE S O TREZEASCA LA REALITATE, RUSINAND O.

Ei nu mai spune, adica atunci cand un barbat isi ia patru neveste, e ok, atunci cand o femeie are mai multi barbati, e destrabalata! Pai nu zisesi ca sunt egali? Unde e egalitatea aici?Egalitatea inseamna sa aplici acelasi reguli, nu reguli discriminatorii. Nu te-au invatat treaba asta la scoala?

Delicata atingere fizica zici? In coran scrie @loviti-le@. Atat. Si de ce trebuie folosita pedeapsa fizica impotriva unei femei, fie ea si delicata? Si ce inseamna delicat? Poate in viziunea unui barbat delicat e sa dai cateva palme!

Inteligentule, incurci borcanele! Familia crestina nu era pusa in pericol de poligamia neconstransa, fiindca crestinismul, religie cu 600 de ani mai veche ca islamul, A INTERZIS COMPLET POLIGAMIA!!!!
Familia pre-musulmana a fost pusa in pericol de aceasta practica! Sincer, du-te si tu si minte prin alte parti!

http://www.kudika.ro/comunitate/forum/post_reply/16675/quote/349166.html

Desigur, daca ti se pare ca nu am fost partiala dand aceste citate, esti liber sa dai tu altele care sa-ti sustina spusele. A, si sa nu uitam ca ai fost facut de doi bani si in legatura cu Dr. Abdus Salam. Si cu tot ce ai spus pe-aici.

Asa ca ADIOS CRACANEL!
beyonce_indragostita
Postat pe 26 Mai 2009 11:14
Buna ziua.Sunt si eu ortodoxa...cu regret va spun ca nu dam doi bani pe religia noastra...nu avem dreptul sa judecam pe nimeni.Sper sa pot reveni mai tarziu sa dezvolt....dupa ce-mi scot copilul de la scoala.Spun doar atat:cele care comenteaza stilul de a se imbraca al femeilor musulmane si rolul lor in familia musulmana sa citeasca in cartea "Pelerinul roman" capitolul referitor la rolul femeii in familie si in societate,despre cum trebuie sa se comporte femeia crestin-ortodoxa si despre cum ar trebui sa se desfasoare o nunta in conceptia crestin-ortodoxa.
iykutza
Postat pe 26 Mai 2009 11:20
o,doamne! cat va mai contraziceti....nu am citit foarte mult despre musulmani. sunt ortodoxa si nu m-as converti la alta religie.insa, cred totusi cred ca fiecare are dreptul sa-si aleaga religia pe care o doreste. nu stiu exact cum traiesc musulmanii, ce se intampla in viata si familia lor. poate femeile musulmane sunt fericite cu viata pe care o au. insa, asa cum vad eu lucrurile din afara, nu mi-ar placea sa ma convertesc la islamism sau sa ma casatoresc cu un barbat musulman.poate gandesc gresit insa cunosc cateva familii de turci, de exp, in care femeia nu este altceva decat femeie in casa. barbatii lor au restaurante in bucuresti, toata ziua sunt cu ochii dupa femei, merg la saloane de masaj si le fac propuneri indecente doamnelor care fac masaj, merg in cluburi si agata fete de 20 ani si ei au 45, iar sotiile lor nu ies din casa. si nu pentru ca nu vor ele ci pentru ca sotii nu le dau voie. asta e un lucru care ma intriga:de ce barbatii musulmani au voie sa faca atatea si femeile nu?pt ca alah este barbat?mi-e mila de ele. insa, am fost in istanbul de foarte multe ori(in partea occidentala) si am vazut f putine femei care purtau val. am mers prin baruri, restaurante unde erau si femei turce care beau mai mult decat barbatii. si care dansau mai provocator decat noi, romancele. am cunoscut femei turce care purtau val, care pareau pe strada foarte credincioase, nu ridicau ochii din pamant si acasa erau niste femei foarte rele si le "tocau banii sotilor".eu, sincer, n-as putea purta val. fiecare dintre noi, crestini, musulmani, avem o anumita educatie.cum lor li se par normale unele lucruri, mie nu. imi place sa ma imbrac elegant, poate uneori provocator, dar cu limite.DA. imi place sa fiu admirata, imi da incredere in mine.nu-s casatorita, dar am facut dragoste cu mai multi barbati.imi place sa merg in discoteca, sa dansez.imi iubesc viata asa cum e, desi n-am casa mea, n-am masina, lucrez la stat, am salariu mic dar ma descurc, imi place ceea ce fac, imi place sa ies din casa la 3 dimineata daca n-am somn, sa rad , sa plang , sa fac dragoste. sunt om cu bune si rele...
saarra11
Postat pe 26 Mai 2009 11:24
Nicio religie si nicio societate de pe lumea asta nu au dreptul sa incalce drepturile fundamentale ale omului. Chestia cu "asa sunt educati' cade din start. Poti sa "educi" un copil spunandu-i ca e bine sa omoare, si daca el chiar va omori, nu poate fi exonerat fiindca asa a fost invatat.

Pe mine m-ar interesa foarte mult sa stiu cum trebuie sa fie barbatul ortodox in noaptea nuntii si cum trebuie sa se poarte el fiindca de femeie tot am auzit. Si sincer,m nu ma intereseaza parerea niciunei persoane/niciunui sistem care-mi indica mie ce sa fac, ingradindu-mi libertatea de a alege.
beyonce_indragostita
Postat pe 26 Mai 2009 11:49
eu nu sunt casatorita. dar am multi prieteni casatoriti si sincer, n-am auzit pe nimeni ca dupa petrecerea de nunta ar avea noaptea nuntii. dupa cum poate stiti, la noi petrecerea de nunta tine de seara pana dimineata, incat nu exista o noapte a nuntii. cum mai aproape toate cuplurile au relatii sexuale inainte de casatorie, noaptea nuntii nu mai exista. ..poate doar luna de miere.
saarra11
Postat pe 26 Mai 2009 14:27
Barbatul ortodox...hmmm...mirii trebuie sa fie puri si neprihaniti...de aceea se recomanda a se casatori cat mai tineri...barbatul ortodox are obligatia de a respecta biserica si apoi femeia,sa respecte cele 10 porunci,sa traiasca in pace si buna intelegere cu sotia sa si sa respecte impreuna cele 10 porunci.Sa-si educe copii in spiritul credintei crestin-ortodoxe.E pacat:sa bea,sa fure,sa-si necinsteasca sotia,etc.
In general si barbatii si femeile au cam aceleasi obligatii si responsabilitati.Ca nu le respectam,e cu totul altceva.Si ortodocsii trebuie sa-si respecte semenii.
Nu am nimic cu musulmanii,nu ii simpatizez dar nici nu-i antipatizez.
Femeile musulmane sunt obligate de religie sa poarte valul...dar si femeile ortodoxe,conform doctrinei,trebuie sa poarte batic,nu au voie sa altereze frumusetea data de Dumnezeu cu farduri si podoabe,barbatii n-ar avea voie sa-si rada barba si mustata,femeile n-ar avea voie sa-si taie parul...dar cati dintre noi oare,respectam credinta ortodoxa???asa cum scrie la carte???
Cati dintre noi stim oare ca,conform religiei ortodoxe,nunta nu se face cu lautari si ca se canta numai cantari bisericesti???si ca ar trebui sa se tina duminica dupa slujba,la masa de cununie participand mirii,parintii,preotul si cantaretul bisericii???Ca regulile prevad pana si cate pahare de vin trebuie sa bea fiecare nuntas si cand anume???Astea sunt niste chestii de care prea putini au aflat si pe care nu le respecta nimeni!!!
Si pentru femeia ortodoxa este interzis sa intre in bar si in locuri unde se servesc bauturi alcoolice...si un barbat bun crestin ar trebui sa le ocoleasca si el...singura bautura alcoolica permisa de religia ortodoxa este vinul...baut cu masura...si la noi e pacat mare sa doresti femeia sau barbatul altuia/alteia.
Si la noi e pacat sa porti fusta scurta.
Biserica ortodoxa accepta divortul doar in 4 situatii foarte clare.Cititi daca aveti curiozitatea pe site-ul ortodoxiei.Macar pentru cultura generala.Suntem ortodocsi,dar adevarul e ca nu prea stim ce inseamna asta...dar ne permitem sa judecam pe altii...Ne lansam in polemici pe teme religioase dar noi nu ne cunoastem propria religie...nu vreau sa cert pe nimeni,dar mi-e ciuda sa vad ca nu ne cunoastem credinta si traditiile si valorile...nu sunt o mare credincioasa,dar macar am fost curioasa sa stiu ce presupune religia mea...nu port batic,ma fardez si,din pacate,fumez...ceea ce iar e pacat...dar macar in teorie stiu ce ar trebui sa fac,conform credintei si religiei mele...ca n-o fac este alegerea si pacatul meu.Nu stiu de unde a aparut ideea ca doar femeile "pocaite",adica sectante,poarta batic...toate ar trebui sa purtam...asa cum femeile din islam poarta valul.Fiecare religie are plusuri si minusuri...nici una nu este strict restrictiva asa cum nici una nu este strict permisiva.Religiile au luat fiinta din nevoia de a exista niste norme de conduita,asa cum sunt si legile...doar ca legile sunt o forma mai pragmatica a regulilor,pe cand religiile au mers mai mult pe sentimentul omului,mai mult pe partea idilica...
iykutza
Postat pe 26 Mai 2009 16:24
De la: iyka77, la data 2009-05-26 16:24:59Barbatul ortodox...hmmm...mirii trebuie sa fie puri si neprihaniti...de aceea se recomanda a se casatori cat mai tineri...barbatul ortodox are obligatia de a respecta biserica si apoi femeia,sa respecte cele 10 porunci,sa traiasca in pace si buna intelegere cu sotia sa si sa respecte impreuna cele 10 porunci.Sa-si educe copii in spiritul credintei crestin-ortodoxe.E pacat:sa bea,sa fure,sa-si necinsteasca sotia,etc.
In general si barbatii si femeile au cam aceleasi obligatii si responsabilitati.Ca nu le respectam,e cu totul altceva.Si ortodocsii trebuie sa-si respecte semenii.
Nu am nimic cu musulmanii,nu ii simpatizez dar nici nu-i antipatizez.
Femeile musulmane sunt obligate de religie sa poarte valul...dar si femeile ortodoxe,conform doctrinei,trebuie sa poarte batic,nu au voie sa altereze frumusetea data de Dumnezeu cu farduri si podoabe,barbatii n-ar avea voie sa-si rada barba si mustata,femeile n-ar avea voie sa-si taie parul...dar cati dintre noi oare,respectam credinta ortodoxa???asa cum scrie la carte???
Cati dintre noi stim oare ca,conform religiei ortodoxe,nunta nu se face cu lautari si ca se canta numai cantari bisericesti???si ca ar trebui sa se tina duminica dupa slujba,la masa de cununie participand mirii,parintii,preotul si cantaretul bisericii???Ca regulile prevad pana si cate pahare de vin trebuie sa bea fiecare nuntas si cand anume???Astea sunt niste chestii de care prea putini au aflat si pe care nu le respecta nimeni!!!
Si pentru femeia ortodoxa este interzis sa intre in bar si in locuri unde se servesc bauturi alcoolice...si un barbat bun crestin ar trebui sa le ocoleasca si el...singura bautura alcoolica permisa de religia ortodoxa este vinul...baut cu masura...si la noi e pacat mare sa doresti femeia sau barbatul altuia/alteia.
Si la noi e pacat sa porti fusta scurta.
Biserica ortodoxa accepta divortul doar in 4 situatii foarte clare.Cititi daca aveti curiozitatea pe site-ul ortodoxiei.Macar pentru cultura generala.Suntem ortodocsi,dar adevarul e ca nu prea stim ce inseamna asta...dar ne permitem sa judecam pe altii...Ne lansam in polemici pe teme religioase dar noi nu ne cunoastem propria religie...nu vreau sa cert pe nimeni,dar mi-e ciuda sa vad ca nu ne cunoastem credinta si traditiile si valorile...nu sunt o mare credincioasa,dar macar am fost curioasa sa stiu ce presupune religia mea...nu port batic,ma fardez si,din pacate,fumez...ceea ce iar e pacat...dar macar in teorie stiu ce ar trebui sa fac,conform credintei si religiei mele...ca n-o fac este alegerea si pacatul meu.Nu stiu de unde a aparut ideea ca doar femeile "pocaite",adica sectante,poarta batic...toate ar trebui sa purtam...asa cum femeile din islam poarta valul.Fiecare religie are plusuri si minusuri...nici una nu este strict restrictiva asa cum nici una nu este strict permisiva.Religiile au luat fiinta din nevoia de a exista niste norme de conduita,asa cum sunt si legile...doar ca legile sunt o forma mai pragmatica a regulilor,pe cand religiile au mers mai mult pe sentimentul omului,mai mult pe partea idilica...

ºi eu sunt de aceaºi parere.
roscatika23
Postat pe 26 Mai 2009 22:07
De la: wolfy, la data 2009-05-26 11:49:02Nicio religie si nicio societate de pe lumea asta nu au dreptul sa incalce drepturile fundamentale ale omului. Chestia cu "asa sunt educati' cade din start. Poti sa "educi" un copil spunandu-i ca e bine sa omoare, si daca el chiar va omori, nu poate fi exonerat fiindca asa a fost invatat.

Pe mine m-ar interesa foarte mult sa stiu cum trebuie sa fie barbatul ortodox in noaptea nuntii si cum trebuie sa se poarte el fiindca de femeie tot am auzit. Si sincer,m nu ma intereseaza parerea niciunei persoane/niciunui sistem care-mi indica mie ce sa fac, ingradindu-mi libertatea de a alege.

Mandreata... esti dovada vie ca "lupu-si schimba blana da' naravu' ba".... In ultima fraza contrazicerea e la ea acasa... te-ar interesa foarte mult cum ar trebui sa ife barbatu' ortodox.." ..dar sincer nu te intereseaza parerea niciunei persoane/sistem ...:)) Puiut de Mongli... Roscatica asta mica ti-a dat o palmuta de nu stiu cum o s-o scoti la capat... Io sincer iti spun ...(si e doar parerea mea) ..cred ca te-a palmuit vreun barbatel "musulman" .. Draga mea .. daca citeam de tine prin vreo teza, carte, afis pe vreun stalp ceva ... in Micul Paris ori vreo provincie sau satuc .... probabil ca te credeam ca esti in stare sa dezbati asemenea "tema"...dar ... cu "regret" ... nu te-am gasit pe nicaieri .. decat in "Cartea Junglei"...
Atat o tragi cu facultatea ta de litere... pai la 23 de anisori ai tai ... nici nu vreau sa ma gandesc pe unde predai tu ... daca intradevar ai indeletnici de "pedagog"... Mi-e mila de bietii tai "elevi" ... care daca nu-ti inteleg punctul de vedere sunt "incapabili" sau de-a dreptul prosti.
Draguta ... gaseste-ti o "ocupatie" .. alta decat cea de "pedagog" pe forumuri ... una e o parere si alta e nesimtirea de care dai dovada. O sa treaca probabil un timp pana o sa citesc aberatiile care sunt convinsa ca, fara intarziere, o sa le postezi ... pentru ca unii dintre noi ai facut alte facultati ..sau au alte meserii mult mai solicitante decat cea de "asa-zis pedagog"...Si sa nu ma provoci sa-ti povestesc despre opiniile personale vizavi de breasla din care "zici" ca faci parte.. Stim foarte bine cu ce note "promovati" examenele ...titulaturile etc.etc.... Si stim si mai bine cati analfabeti exista azi pe bancile scolilor datorita "generatiei pro" de profesori tinerei si "priceputi" la orice mai putin la "pedagogie".... Iti urez totusi succes in activitatile pe care le "prestezi"...
O seara minunata....
mia_mia
Postat pe 26 Mai 2009 23:12
COANA MITA BASTON (WOLFY)
CARAGIALE A FOST UN GENIU, UN FEL DE PROFET. CHIAR DACA A FOST DE ORIGINA GRECEASCA, AVEA UN SUFLET PUR ROMANESC. CE PREVAZUSE CU MULT TIMP INAINTE VAD CA SE POATE INTALNI IN ROMANIA DE ACUM. UNUL DIN EXEMPLE ESTI CHIAR TU.
SE POATE MITA BASTON IN SIMPLITATEA EI A FOST SINCERA SI MAI SUPERIOARA DECAT TINE, DUPA CUM SE GANDEA IN FELUL EI TARANESC. TU N AI REUSIT SA FII NICI CIOARA SI NICI PAUN.

SINCERI! TU ITI DAI SEAMA DE TOT CE MAI SPUI SI SCRII PE FORUM?
TOTDEAUNA AI FACUT UN "LONG jUMP" DE LA SUBIECT SI TE AI LEGAT DE PROBLEME NERELEVANTE PT CA ESTI TOTAL INCULTA.

NU TREBUIE SA MA CONVINGI TU CA AI STUDIAT CARTIILE SFANTE. AM VAZUT CAT DE CULTA ESTI IN SUBIECTE LEGATE DE QURAN SI BIBLIE.

LASA QUR,AN LA O PARTE CA NU E PENTRU MINTII INCHUIATE, TE INTEREB EU DACA AI CITIT BIBLIE?

DACA CUMAVA AI CIT BIBLIE SPUNE MI CUM DE IN BIBLIE NUMAI FEMEIA E VINOVATA PT TOATE NECAZURI SI NENORICIRI ALE BARBATULUI.

CUM E CU TEORIA BIBLICA DESPRE "ORIGINAL SIN"?

CUM DE TOATE PACATE PANA LA SFARSITUL LUMII A FOST ADUSE DE FEMEI?
DE CE CU ASA DE EXAGERATA SI PARTIALA INFERIORITATE E TRATATA FEMEI IN BIBLIA?

CUM E UN SIR DE INAMPLARI DE INCEST SI CHIAR DE VIOL PUSE PE SEAMA UNOR PROFETI SI UNELE FEMEI CARE AU FOST RUDE APROPIATE LUI ISUS SI FAC CHIAR PARTE DIN GENIOLOGIA LUI ?

VREI SA CITESTI PURA PORNOGRAFIA? O SA TI DAU EU REF UNDE SA CITESI IN BIBLIE.

CE SPUSE BERNARD SHAW DESPRE BIBLIE
"THE MOST DANGEROUS BOOK (the Bible) ON EARTH, KEEP IT UNDER LOCK AND KEY." Keep the Bible out of your children's reach.

"CEA MAI PERCULOASA CARTE DE PE FATA LUMII. O PASTARTI INCHUIATA SI UNDE COPIII VOSTRI NU POTI AVEA ACCES.

POTI SA MI EXPLIC DE CE BIBLIE SPUNE CAND O FEMEI NASTE O FATA TREBUIE SA RAMANA SPURCATA PT O PERIOADA DUBLA IN COMPARATIE DACA AR NASTE UN BAIAT.

DACA INTR ADEVAR STII CEVA DESPRE CE TE AM INTREBAT ATUNCI SA MI EXPLICI SI STAM DE VORBA MAI DEPARTE SI S AR PUTEA SA TE SCOT DIN CATEGORIA DE "MITA BASTON"
HAI CA TE ASTEPT.
salimgandapur
Postat pe 27 Mai 2009 13:50
De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32COANA MITA BASTON (WOLFY)CARAGIALE A FOST UN GENIU, UN FEL DE PROFET. CHIAR DACA A FOST DE ORIGINA GRECEASCA, AVEA UN SUFLET PUR ROMANESC.

* A fost de originE, nu de origina greceasca.

Draga musulman, Caragiale este compatriotul meu, nu al tau. Eu il cunosc mult mai bine ca tine(asta luand in considerare cazul in care ai citit ceva din el, ceea ce ma indoiesc), si eu sunt in masura sa spun daca e profet, daca e geniu, etc. Cineva ca mata, care nu cunoaste perfect limba in care a scris geniul asta pe care-l metionezi - ma refer la forma cloni,forma pe care ai folosit-o cu ceva timp in urma, la absenta unor prepozitii absolut necesare exprimarii,si asa mai departe,nu are dreptul intelectual de a-si da cu parerea in legatura cu un mare scriitor roman, adica cu un individ care a inchinat in scrierile lui un imn limbii romane(nu ma intereseaza daca pare cuiva limbaj de lemn).

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32CE PREVAZUSE CU MULT TIMP INAINTE VAD CA SE POATE INTALNI IN ROMANIA DE ACUM. UNUL DIN EXEMPLE ESTI CHIAR TU.

Nu dragul meu, Caragiale a vorbit de ce se gasea in Regatul Roman in vremea lui, de acolo si-a luat personajele, nu a stat el sa mediteze si sa scoata din imaginatia lui unele care au prefigurat pe cele care urmau sa existe peste un secol si jumatate, fara a porni de la un model real.De asta se vorbeste de niste tipuri eterne in opera lui, pentru ca ce exista atunci mai exista si acum.Ma rog, e o alta discutie cea despre actualizarea sau actualitatea lui Caragiale, insa ea este de purtat cu cei care vorbesc perfect limba conationalului meu. Nu te numeri printre ei.

Apoi, afirmatiile facute pe niciun fel de baza nu se iau in considerare. Si eu pot sa zic de exemplu ca te asemeni cu un personaj al lui Tudor Musatescu.Nu spui tine, persoana importanta!Fara sa arat de ce sustin asta, afirmatia nu are nicio valoare.

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32TU N AI REUSIT SA FII NICI CIOARA SI NICI PAUN.

Lasa c-ai reusit tu sa fii cioara! Ma simt razbunata!

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32SINCERI! TU ITI DAI SEAMA DE TOT CE MAI SPUI SI SCRII PE FORUM?
TOTDEAUNA AI FACUT UN "LONG jUMP" DE LA SUBIECT SI TE AI LEGAT DE PROBLEME NERELEVANTE PT CA ESTI TOTAL INCULTA.

*Se spune sincer_, nu sinceri! God!

Interesant, mie mi se pare ca am vorbit fix despre subiect.Pe care iarasi, foarte interesant, tu l-ai ocolit. Dar nici acum nu e prea tarziu. Poti sa raspunzi inca intrebarilor despre citatele legate de indemnul la bataie si la omor din cartea de doi bani cunoscuta sub numele de coran.

Nici nu poti sa stii ce mult sufar fiindca ma face inculta un neica nimeni ca tine!

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32 CARTIILE SFANTE. AM VAZUT CAT DE CULTA ESTI IN SUBIECTE LEGATE DE QURAN SI BIBLIE..

Da? Cand ai vazut asta? Cand imi spuneai ca fac afirmatii nefondate legate de coran sustinand ca indeamna la bataia femeilor neascultatoare? Atunci cand ti-am dat citatele care sa arate chestia asta? Dar ma rog, in lumea voastra inapoiata adevarul se numeste incultura, sau cum ar veni, sunteti toti niste ciori dar va credeti pauni.

A propos, se spune si scrie carti sfinte, cu i, nu cu a, si literele nici nu sunt aproape una de alta pe tastatura, asa ca nu poti sa invoci motivul asta drept sursa a greselii tale. Ia uite cine-mi vorbea mie de un scritor genial de limba romana! Unul care habar nu are de ea!

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32LASA QUR,AN LA O PARTE CA NU E PENTRU MINTII INCHUIATE, TE INTEREB EU DACA AI CITIT BIBLIE?

DACA CUMAVA AI CIT BIBLIE SPUNE MI CUM DE IN BIBLIE NUMAI FEMEIA E VINOVATA PT TOATE NECAZURI SI NENORICIRI ALE BARBATULUI.CUM E CU TEORIA BIBLICA DESPRE "ORIGINAL SIN"?..

Mda... Am citit si Biblia(mind you, se spune "am citit Biblia, nu Biblie", cititor al genialului Caragiale),si coranul(grafia cu litera mica e intentionata).Si daca coranul nu e pentru minti incuiate, cum se face ca nu ai reusit sa explici nimic din el? Sa fii si tu tot o minte incuiata?

Mai nene, pe tine nu prea te duce mintea, si crede-ma ca ma exprim elegant cand iti spun asta. Noi aici in Romania suntem crestini, nu evrei, adica cartea noastra de capatai este Noul Taestament, nu cel vechi. Si orice ar spune unii si altii, Jesus including, cartile astea doua se cam contrazic. Sigur ca pornesc de la o baza comuna, dar in chestiile de esenta sunt opuse. Deci hai s-o luam pe rand: faptul ca barbatul a fost suficient de cretin incat sa guste din fructul oprit oferit de , nu-i asa, o fiinta inferioara lui, arata ca nimeni altcineva nu poate fi invinuit pentru treaba asta decat el.La urma urmei daca esti anuntat sa nu te duci intr-o parte a orasului fiindca acolo te poti contamina cu un virus letal si in ciuda avertismentului tu iti porti picioarele pe-acolo si mori, nu e vina virusului, ci e vina ta. Asta se numeste logica. Desigur ca in cea mai mare parte religia si logica nu prea au de-a face una cu alta. Dar ma rog, sa zicem ca nu trebuie sa gandim, sa fim rationali, ci trebuie numai sa credem ce ne-au spus niste imbecili care au citit Biblia si au interpreatat-o cum le-a convenit lor. Insa dupa cum ti-am spus la inceput, noi suntem crestini, si crestinismul are ca fundament iertarea.Asta a facut Iiisus, Fiul Lui Dumnezeu, cu pacatele inaintasilor lui. Eva si Adam au fost ierati pentru ce au facut. Din cate imi amintesc Adam a rupt lacatele iadului cand a inviat Iisus. Apoi, Iisus niciodata nu a pus femeia mai prejos decat barbatul. Sa nu uitam ca i-a impiedicat pe barbati sa omoare cu pietre o femeie pentru adulter, indemnandu-l pe cel care nu a gresit sa ridice piatra. Stii ce inseamna asta? Ca barbatii si femeile trebuiau sa fie judecati in acelasi fel pentru acelasi pacat. Chestia asta poarta numele de egalitate. Ma rog, cum la voi exista inca practica asta, rezulta ca voi va conduceti dupa o carte care pentru noi nu conteaza, respectiv Vechiul Testament.Ia zi, cine-i incult p-aici?

Si in cele din urma: ce legatura are treaba asta cu femeile care vezi Doamne sunt vinovate pentru toate nenorocirile barbatului(oare si pentru prostia lui?!), in conditiile in care noi discutam aici despre islam, nu despre Iuadaism sau despre Crestinism. Asta se numeste deraiere de la subiect. In alta ordine de idei, eu dupa cum vezi ti-am raspuns la intrebare, asa ca fa bine si mataluta de-mi raspunde la intrebarile legate de bataia femeii si de indemnurile la violenta prezente peste tot in islam.Ca doar nu esti o minte incuiata sa nu intelegi ce scrie in el!

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32CUM DE TOATE PACATE PANA LA SFARSITUL LUMII A FOST ADUSE DE FEMEI?.

Pacatele lumii aUUU fost aduse, nu a fost aduse, domnul cititor de mare scriitor roman! Doamne, nici mie nu-mi vine sa cred ce rabdatoare sunt cu un semi-analfabet ca tine! Oare de ce toti astia, sustinatorii islamului, sunteti certati cu gramatica limbii romane?!
De femei zici? Dar pacatele alora care se arunca in aer si omoara mii de oamnei in numele islamului, tot de femei au fost aduse? Sau cumva nu sunt pacate?
Si nu, in viziunea mea pacatele nu au fost aduse de femei, ci de prostia barbatului! Daca barbatul, asa fiinta superioara cum e, nu a fost in stare sa faca fata ispitei unei fiinte proaste si inferioare cum e femeia, mai ales in conditiile in care fusese avertizat in legatura cu fructul oprit, din doua una, dati-mi voie(sunt convinsa ca o sa apreciezi zicerea de dinainte):

1.ori nu este superior, fiindca a fost pacalit de o fiinta pe care o vedea ca fiind inferioara( e ca si cum tu, care esti analfabet, l-ai face prost pe unul care macar stie sa scrie corect in limba in care se exprima pe un forum, de pilda), deci ar trebui sa-si vada lungul nasului, sau ca s-o zic biblic, sa vada barna din ochiul lui inainte de a vedea paiul din ochiul fratelui sau,
2.ori ca este superior prin nu stiu ce logica misterioasa, insa atunci, ca orice fiinta superioara, trebuie sa-si asume prostia de a fi ascultat de o fiinta inferioara.

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32DE CE CU ASA DE EXAGERATA SI PARTIALA INFERIORITATE E TRATATA FEMEI IN BIBLIA?

E tratata femeiA(nu femei)in BibliE(nu in Biblia). Asa se zice corect. Apoi, nu stiu cum sta treaba cu inferioritatea partiala. Inferioritatea ori e, ori nu, nu suporta grad de comparatie si nici gradatie. Nu exista inferioritate partiala sau totala.Valabil si pentru superioritate. Deci vezi draga domnule, intr-o singura propozitie ti-am gasit doua greseli de gramatica si una de exprimare. Stii cumva cat de tare si-a batut joc Caragiale de cei care erau agramati sau care dadeau dovada de lipsa de logica? Presupun ca nu!
Femeia e tratata ca inferioara in Vechiul Testament(si in niciun caz asa ca in coran, cred ca le confunzi, dar nu e de mairare avand in vedere ca ultima e o versiune second -hand a celei dintai), situatia fiind imbunatatita cu peste 90 de procente in Noul Testament. Iisus, singura persoana din toata Biblia pe care o respect, singura in ale carei invataturi cred, nu a vorbit niciodata impotriva femeii. Dimpotriva, a facut tot posibilul sa-i imbunateasca pozitia. Sa nu uitam ca primele care l-au vazut pe Iisus cel reinviat sunt femeile, iar asta conteaza mult in crestinism. Accentele misogine ale apostolilor sunt anihilate de cuvintele Fiului lui Dumnezeu.

Din nou, nu vad ce legatura are treaba asta cu discutia despre islam.

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32CUM E UN SIR DE INAMPLARI DE INCEST SI CHIAR DE VIOL PUSE PE SEAMA UNOR PROFETI SI UNELE FEMEI CARE AU FOST RUDE APROPIATE LUI ISUS SI FAC CHIAR PARTE DIN GENIOLOGIA LUI ?

Singurul din toata Biblia pe care il respect si ale carui invataturi sunt de luat in seama, in my opinion at least, este Iisus. Care in viziunea crestina nu e un profet, ci Fiul lui Dumnezeu, sa nu uiti asta.De restul profetilor nu ma intereseaza. Insa nu-mi amintesc ca vreunul dintre ei sa fi violat pe cineva. Poate-mi reimprospatezi memoria. Si a propos, profetii Vechiului Testament nu sunt aceeasi cu ai coranului?Intamplarile, desi rastalmacite de musulmani, nu sunt tot aceleasi? Deci de ce vorbim aici?

Si nu ti se pare normal ca femei care au fost rude apropiate ale lui Iisus sa faca parte din genealogia lui?Sau mama ta de pilda nu face parte din genealogia ta?

Insa din nou: ce legatura au toate astea cu subiectul topicului?

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32VREI SA CITESTI PURA PORNOGRAFIA? O SA TI DAU EU REF UNDE SA CITESI IN BIBLIE.

CE SPUSE BERNARD SHAW DESPRE BIBLIE
"THE MOST DANGEROUS BOOK (the Bible) ON EARTH, KEEP IT UNDER LOCK AND KEY." Keep the Bible out of your children's reach.

"CEA MAI PERCULOASA CARTE DE PE FATA LUMII. O PASTARTI INCHUIATA SI UNDE COPIII VOSTRI NU POTI AVEA ACCES.?

Firstly, nu trebuie sa-mi traduci. Am studiat engleza la Universitatea Bucuresti, si printre altele o si predau. Ti-ai gasit! Un analfabet sa-mi traduca mie din Bernard Shaw! A propos, ai citit ceva din el?

Apoi, eu am terminat Literele si stiu ca e absolut necesar sa spui nu numai numele celui care a sustinut o idee, dar si lucrarea unde a spus respectiva chestie, si mai mult de-atat, chiar editia de unde ai luat citatul, ca sa se poata verifica daca chiar exista. Nu de alta, dar in caz contrar pot fi inventate tot felul de citate. Eu de exemplu ma indoiesc ca Thomas Carlyle sa fi vorbit vreodata in termeni pozitivi despre nimicul uman numit mohamed.

Interesant. Deci Biblia e periculoasa, da? Pai atunci coranul in care vi se spune sa bateti femei si sa omorati necredinciosi cum e? O fi Biblia periculoasa, dar nu in aceeasi masura precum cartea de doi bani numita coran.

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32POTI SA MI EXPLIC DE CE BIBLIE SPUNE CAND O FEMEI NASTE O FATA TREBUIE SA RAMANA SPURCATA PT O PERIOADA DUBLA IN COMPARATIE DACA AR NASTE UN BAIAT..?

Simplu: Vechiul Testament cuprinde un set de legi facut de barbati pentru barbati, ca sa arate cat de importanti sunt ei pe lumea asta. Nu au fost insa atat de discriminatori la adresa femeilor precum musulmanii.

De la: salimgandapur, la data 2009-05-27 13:50:32DACA INTR ADEVAR STII CEVA DESPRE CE TE AM INTREBAT ATUNCI SA MI EXPLICI SI STAM DE VORBA MAI DEPARTE SI S AR PUTEA SA TE SCOT DIN CATEGORIA DE "MITA BASTON"
HAI CA TE ASTEPT.
[/quote]

Un agramat(semi-analfabet),un lipsit de ratiune nu-si poate da cu parerea in legatura cu mine.Deci bag-o si scoate-o in nu stiu ce categorie pe mama ta, nu pe mine!

A, si pe-aici pe la noi, prin Europa, pe meleagurile unde civilizatia si cultura si-au facut cuib,se stie ca una dintre conditiile de baza ale unui dialog este nejignirea partenerului de discutie. Daca incalci regula asta nu te mai poti astepta sa vorbeasca cineva cu tine. Ma mir chiar ca am avut atat de multa rabdare cu ...o chestie asa cum esti tu, cand puteam foarte usor sa-mi rezum mesajul la unul din termenii cu care m-ai gratulat dumneata, respectiv urmatorul: cioara!

Deci adios dragul meu Cracanel!
beyonce_indragostita
Postat pe 27 Mai 2009 17:52
respect pu tot ce ai scris pe forum yika.....

Postat pe 27 Mai 2009 20:17
l_diana_c
Postat pe 27 Mai 2009 20:25
wolfy..iar o dai cu oile in gard..... ........VECHIUL TESTAMENT A FOST SCRIS DE BARBATI...ADICA CUVINTELE LUI DUMNEZEU AU FOST PUSE PE HARTIE PRIN INTERMEDIUL ROBILOR SAI.... SI NOUL TESTAMENT A FOST SCRIS EXCLUSIV DE BARBATI....TOT PUNAND PE HARTIE CUVINTELE LUI DUMNEZEU.....ATUNCI CUM HOTARASTE MINTEA TA STRALUCITA ,CARE DIN CELE 2 TESTAMENTE ESTE VALABIL SI ADEVARAT,CARE ITI ESTE ADRESAT ANUME TIE,SI PE CARE AR TREBUI SA-L URMEZI??? OARE CREZI CA DUMNEZEU(ASTAGFAR ALLAH) SI-A SCHIMBART PAREREA?? A ANULAT CEEA CE A PORUNCIT PU FEMEILE DE PANA LA ISUS(SAWS)???ACELOR FEMEI LE-A SPUS SA SE ACOPERE,IAR FEMEILOR DE DUPA ISUS LE-A DAT VIOE SA UMBLE MAI MULT DEZBRACATE DECAT IMBRACATE??????DACA SUSTII CA VECHIUL TESTAMENT A FOST INVENTAT DE BARBATI SI NU DE DUMNEZEU..ATUNCI ITI NEGI RELIGIA....TI-AM MAI SPUSO...CELE 2 TESTAMENTE SUNT INSEPARABILE...BIBLIA E UNA....FIE CREZI IN SFINTENIA AMBELOR FIE NU CREZI IN NICI UNUL.......NU POTI SA ALEGI NUMAI CEEA CE-TI PLACE SI CONVINE SI SA EXCLUZI CEEA CE NU-TI CONVINE....

Postat pe 27 Mai 2009 20:36
DE LA WOLFY:"Simplu: Vechiul Testament cuprinde un set de legi facut de barbati pentru barbati, ca sa arate cat de importanti sunt ei pe lumea asta. Nu au fost insa atat de discriminatori la adresa femeilor precum musulmanii." PAI SA STII DRAGA...CA DACA TU ERAI MAI IMPORTANTA ATUNCI DUMNEZEU FACEA MAI INTAI FEMEIA SI APOI BARBATUL..DAR DIN FERICIRE ESTE INVERS.....FIECARE ISI ARE ROSTUL SAU PE LUMEA ASTA....CRED CA MAI INTAI AR TREBUI SA-TI INDEPLINESTI ROLUL TAU DE FEMEIE CRESTINA : SA TII POSTUL CU SFINTENIE,SA MERGI IN FIECARE DUMINICA LA BISERICA..SA MERGI SEARA LA VECERNIE SI DIMINEATA LA UTRENIE,SA FACI RUGACIUNI,INAINTE,DUPA IN TIMPUL MESEI,LUCRULUI,ODIHNEI,CALATORIEI..ETC,SA DAI LA SARACI,SA CITESTI SI SA INCERCI SA MEMOREZI CAT MAI MULTE DIN BIBLIE,SA NU BARFESTI,SA-TI CINSTESTI SOTUL,SA TII POST MIERCUREA SI VINEREA,SA TE IMBRACI MODEST,CRESTINESTE...SA NU TE EXPUI IN BARURI,SA NU MERGI IN CLUBURI,SA-TI EDUCI COPII IN SPIRIT CRESTINESC,SA MERGI DE CATE ORI E POSIBIL LA MANASTIRI,SA NU INJURI,SA NU URASTI,SA NU DORESTI APROAPELUI RAU,SA TII CASA IN CURATENIE,SA FACI MANCARE LA COPII SI SOT ,SA AI GRIJA DE BATRANI..........SI MULTE,MULTE ALTELE....DACA LE FACI PE TOATE ACESTEA ASA CUM TREBUIE ATUNCI TE POTI EMANCIPA CA VREI MAI MULT......SUCCES AI MULT DE LUCRU...

Postat pe 27 Mai 2009 20:49
De la: cleopatra86, la data 2009-05-27 20:36:12wolfy..iar o dai cu oile in gard..... ........VECHIUL TESTAMENT A FOST SCRIS DE BARBATI...ADICA CUVINTELE LUI DUMNEZEU AU FOST PUSE PE HARTIE PRIN INTERMEDIUL ROBILOR SAI.... SI NOUL TESTAMENT A FOST SCRIS EXCLUSIV DE BARBATI....TOT PUNAND PE HARTIE CUVINTELE LUI DUMNEZEU.....ATUNCI CUM HOTARASTE MINTEA TA STRALUCITA ,CARE DIN CELE 2 TESTAMENTE ESTE VALABIL SI ADEVARAT,CARE ITI ESTE ADRESAT ANUME TIE,SI PE CARE AR TREBUI SA-L URMEZI??? OARE CREZI CA DUMNEZEU(ASTAGFAR ALLAH) SI-A SCHIMBART PAREREA?? A ANULAT CEEA CE A PORUNCIT PU FEMEILE DE PANA LA ISUS(SAWS)???ACELOR FEMEI LE-A SPUS SA SE ACOPERE,IAR FEMEILOR DE DUPA ISUS LE-A DAT VIOE SA UMBLE MAI MULT DEZBRACATE DECAT IMBRACATE??????DACA SUSTII CA VECHIUL TESTAMENT A FOST INVENTAT DE BARBATI SI NU DE DUMNEZEU..ATUNCI ITI NEGI RELIGIA....TI-AM MAI SPUSO...CELE 2 TESTAMENTE SUNT INSEPARABILE...BIBLIA E UNA....FIE CREZI IN SFINTENIA AMBELOR FIE NU CREZI IN NICI UNUL.......NU POTI SA ALEGI NUMAI CEEA CE-TI PLACE SI CONVINE SI SA EXCLUZI CEEA CE NU-TI CONVINE....

Nu cred ca Vechiul Testaemnt e opera lui Dumnezeu, si stii de ce? Fiindca Dumnezeu ar trebui sa fie fara sex, pe cand cel din V.T e clar barbat.
Din Nt pentru mine nu conteaza decat ce a spus Iisus.

A, si pana sa te iei tu de mintea mea, adu-ti aminte ca te-am facut de multe ori de doi bani. Si nu uita ca inca ai de dat niste explicatii legate de varsta ta care se schima o data la o jumatate de an si legate de creditul tau inceput cand aveai 19 ani, sau de casa ta cu vedere la mare, desi ea se afla intr-un oras din interiorul tarii....

Atat eu cat si altii ti-am demonstrat cu citate ca Noul si Vechiul Testament, desi pleaca de la aceeasi baza, se contrazic in chestiile esentiale. Deci da, daca plecam de la ideea ca ambele sunt opera lui Dumnezeu inseamna ca Dumnezeu si-a schimbat parerea. Altfel cum iti explici tu, cu mintea ta pe care o cunoastem deja, ca in in VT se interzice consumarea carnii de porc iar in Nt nu? Sau ca in Vt este permisa separarea sotilor, pe cand in Nt nu? Sau ca in Vt este permisa poligamia, iar in Nt este interzisa?Repet: a nega VT nu reprezinta pentru niciun crestin negarea religiei, fiindca desi suntem invatati ca ele sunt unite printr-un cordon ombilical, sunt opuse in realitate. Fundamentul crestinismului este format pe negarea legilor Vt, vezi legea talionului vs legea iertarii.

Si pentru informatia ta, nu ma intereseaza religia, ma intereseaza ideea de Dumnezeu, alegand din religie numai ceea se potriveste cu parerile mele legate de divinitate si de lume.

A, si inca o chestie dragi musulmani: pe forumuri scrisul cu majuscule este considerat echivalentul tipatului in viata reala. Asta pe langa faptul ca e foarte greu de urmarit un asemenea post.
beyonce_indragostita
Postat pe 27 Mai 2009 21:01
DE LA SAARRA11".poate gandesc gresit insa cunosc cateva familii de turci, de exp, in care femeia nu este altceva decat femeie in casa. barbatii lor au restaurante in bucuresti, toata ziua sunt cu ochii dupa femei, merg la saloane de masaj si le fac propuneri indecente doamnelor care fac masaj, merg in cluburi si agata fete de 20 ani si ei au 45, iar sotiile lor nu ies din casa. si nu pentru ca nu vor ele ci pentru ca sotii nu le dau voie. asta e un lucru care ma intriga:de ce barbatii musulmani au voie sa faca atatea si femeile nu?pt ca alah este barbat?mi-e mila de ele." INTR-ADEVAR GANDESTI GRESIT...PORUNCA LUI DUMNEZEU PU FEMEIE ESTE VALABILA SI PU BARBAT....NIMIC DIN CEEA CE ESTE PACAT ESTE PERMIS UNUIA SI INTERZIS ALTUIA.....UN MUSULMAN CREDINCIOS,CU FRICA DE DUMNEZEU,CARE FACE RUGACIUNI....NU MERGE IN CLUBURI,NU-SI FACE MASAJ EROTIC-DIN SIMPLU MOTIV CA BARBATUL MUSULMAN NICI NU ARE VOIE SA SE UITE LA O FEMEIE STRAINA,DARAMITE SA SE ATINGA DE EA.....ASA CA ACEST EXEMPLU NU ARATA CUM ESTE ISLAMUL.......

Postat pe 27 Mai 2009 21:06
De la: cleopatra86, la data 2009-05-27 20:36:12wolfy..iar o dai cu oile in gard..... ...

Ia te rog aminteste-mi cand am dat-o cu oile in gard, nu de alta, dar nu-mi amintesc, desi am o memorie fara cusur! In schimb tu ai dat-o in bara big time! Si daca nu o sa te conformezi cererii mele de a-mi arata unde am gresit, o sa iti arat eu tie ce aberatii ai spus in ianuarie!
beyonce_indragostita
Postat pe 27 Mai 2009 21:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Va roggg!!! 5 De la: Bendish8u 15 Aprilie 2010 16:42
As avea vreo sansa in design vestimentar? 1 De la: el3nna16 16 Iunie 2013 12:16
CASTIGATORI CONCURSURI 1 De la: MYADYA 8 Aprilie 2010 12:20
litoral romanesc- administrare cabane 1 De la: kudika058096 12 Aprilie 2010 03:31
Albirea dintilor... 52 De la: kudika344657 28 Decembrie 2010 08:06