Mai multe
De la: mahaui, la data 2008-09-17 02:12:38daca tu vrei sa te mascunilizezi draga mea nu ai decat sa o faci!!!! de ce nu le ceri maicutelor dinmanastiri sa isi descopere capul?? De unde ai tras tu concluzia ca eu vreau sa ma masculinizez???? Pentru ca maicutele traiesc intr-o lume separata de cea in care traim noi, si au alte reguli.Viata din manastirea nu e acelasi lucru cu viata de zi cu zi. Get it? |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 17 Septembrie 2008 16:53 |
||
|---|---|---|
| wolfy...si daca unii vor sa duca o viata asemanatoare cu cea de la manastire,numai ca in viata de zi cu zi,sa-l slaveasca pe dumnezeu,sa respecte postul,rugaciunile,pomana...sa poarte haine modeste....etc...te deranjeaza chiar asa de mult????? | ||
|
Postat pe 17 Septembrie 2008 20:13 |
||
| o femeie care isi dedica viata slavirii lui dumnezeu,tot ce face ,face in numele lui dumnezeu,e respectuoasa,intelegatoare,cu suflet mare si simtul umorului....si poarta val....acesta o face automat inchisa,proasta,lipsita de personalitate?????????..de ce nu vrei sa vezi dincolo de haine???....ca doar sufletul e cel care se imprieteneste,se indragosteste,duce dor,iarta..... | ||
|
|
||
|
Postat pe 17 Septembrie 2008 20:19 |
||
| wolfy...vreau sa te contrazic....in legatura cu... "Pentru ca maicutele traiesc intr-o lume separata de cea in care traim noi, si au alte reguli.Viata din manastirea nu e acelasi lucru cu viata de zi cu zi".........lume separata,de peretii manastirii.....s-au separat,izolat...pu ca a devenit imposibil de trait intru slava lui dumnezeu alaturi de oameni,care sunt ingropati in pacat,in desfrau si ispite......te contrazic...maicutele nu au alte reguli decat orice alt crestin,inafara de juramantul de neprihanire...adica pastrarea castitatii pu toata viata....in rest traim dupa aceleasi reguli....rugaciunea,mataniile,postul,respectarea poruncilor,mersul la biserica dimineata si seara(utrenie si vecernie)si duminica....... toate acestea si straiele lungi si capul acoperit sunt reguli nu numai pu maicute...orice crestin,ar trebui sa le urmeze....interzise sunt barfa,mandria,zgarcenia,invidia,curvia,desfraul,mersul la discoteci,baruri,....etc....alt ceva este ca fffffoarte putini crestini respecta religia lor cu strictete,asa cum se cuvine.......dar a o respecta nu este imposibil...ci pur si simplu oamenii isi aduc aminte de dumnezeu numai atunci cand nimeresc in situatii tragice,cand le este rau....musulmanii credinciosi nu pun mare pret pe placerile lumesti....ci mai degraba,in loc de a merge la o discoteca sau a barfi...fac matanii,inchinate lui dumnezeu...iar femeile umbla imbracate,precum maicutele crestine....si prin asta demonstreaza ca nu e chiar atat de greu in viata de zi cu zi sa traiesti ca si cum ai trai intr-o manastire....in loc sa respectati asa femei pu puterea si vointa lor,voi le discutati si le injositi mereu..... | ||
|
Postat pe 17 Septembrie 2008 20:42 |
||
De la: cleopatra86, la data 2008-09-17 20:13:43wolfy...si daca unii vor sa duca o viata asemanatoare cu cea de la manastire,numai ca in viata de zi cu zi,sa-l slaveasca pe dumnezeu,sa respecte postul,rugaciunile,pomana...sa poarte haine modeste....etc...te deranjeaza chiar asa de mult????? Nu, desigur ca nu. Daca religia ar fi corecta fata de toti. Insa ceea ce ma deranjeaza in cazul de fata este ca o religie isi trateaza diferit adeptii in functie de sex.Prin urmare, expunandu-se insemnul supunerii feminine fata de Dumnezeu - voalul in speta - se expune tocmai nedreptatea care sta la baza tratamentului discrimanatoriu femeie -barbat. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 17 Septembrie 2008 21:08 |
||
De la: cleopatra86, la data 2008-09-17 20:42:56wolfy...vreau sa te contrazic....in legatura cu... "Pentru ca maicutele traiesc intr-o lume separata de cea in care traim noi, si au alte reguli.Viata din manastirea nu e acelasi lucru cu viata de zi cu zi".........lume separata,de peretii manastirii.....s-au separat,izolat...pu ca a devenit imposibil de trait intru slava lui dumnezeu alaturi de oameni,care sunt ingropati in pacat,in desfrau si ispite......te contrazic...maicutele nu au alte reguli decat orice alt crestin,inafara de juramantul de neprihanire...adica pastrarea castitatii pu toata viata....in rest traim dupa aceleasi reguli....rugaciunea,mataniile,postul,respectarea poruncilor,mersul la biserica dimineata si seara(utrenie si vecernie)si duminica....... toate acestea si straiele lungi si capul acoperit sunt reguli nu numai pu maicute...orice crestin,ar trebui sa le urmeze....interzise sunt barfa,mandria,zgarcenia,invidia,curvia,desfraul,mersul la discoteci,baruri,....etc....alt ceva este ca fffffoarte putini crestini respecta religia lor cu strictete,asa cum se cuvine.......dar a o respecta nu este imposibil...ci pur si simplu oamenii isi aduc aminte de dumnezeu numai atunci cand nimeresc in situatii tragice,cand le este rau....musulmanii credinciosi nu pun mare pret pe placerile lumesti....ci mai degraba,in loc de a merge la o discoteca sau a barfi...fac matanii,inchinate lui dumnezeu...iar femeile umbla imbracate,precum maicutele crestine....si prin asta demonstreaza ca nu e chiar atat de greu in viata de zi cu zi sa traiesti ca si cum ai trai intr-o manastire....in loc sa respectati asa femei pu puterea si vointa lor,voi le discutati si le injositi mereu..... Te contrazic. Vestimentar cel putin maicutele au alte reguli. Mai e si juramantul de castitate cum ai spus si tu. Nu respect purtarea voalului de catre musulmane fiindca pentru mine este simbolul rolului inferior pe care islamul il da femeii. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 17 Septembrie 2008 21:11 |
||
De la: cleopatra86, la data 2008-09-17 20:19:56o femeie care isi dedica viata slavirii lui dumnezeu,tot ce face ,face in numele lui dumnezeu,e respectuoasa,intelegatoare,cu suflet mare si simtul umorului....si poarta val....acesta o face automat inchisa,proasta,lipsita de personalitate?????????..de ce nu vrei sa vezi dincolo de haine???....ca doar sufletul e cel care se imprieteneste,se indragosteste,duce dor,iarta..... Pentru mine o asemenea femeie accepta rolul inferior care i s-a conferit, si nu am ce sa respect aici. Nu as fi avut nicio problema cu purtatul hijabului daca era o obligatie religioasa si pentru barbati. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 17 Septembrie 2008 21:13 |
||
atuci de ce nu despretuiesti si barbatii crestini care in biserica au voie cu capul descoperit ,dar femeile nu...au voie in pantaloni,iar femeile nu,au voie sa treaca dupa altar,dar femeia nu,au dreptul sa fie preoti,dar femeile nu..........unde este egalitatea intre barbat si femeie in crestinism despre care vorbesti...????????si sirul ar putea continua.....si mai repet hijabul sau valul nu plaseaza femeia cu nici o treapta mai jos decat barbatul...asta e porunca lui dumnezeu,si cine suntem noi oamenii s-o discutam???nu e o discriminare....e o porunca....atunci poate si durerile facerii,nasterea si alaptarea,menstruatia tot sunt un fel de discriminare.... ???de ce atatea pe capul femeii????sincer cred ca fiecare are rolul sau pe pamantul asta,dar cel mai important nu e sa fii egala cu un barbat ci sa fii iubita si admirata pu ca esti femeie.....
|
||
|
Postat pe 17 Septembrie 2008 22:08 |
||
De la: cleopatra86, la data 2008-09-17 22:08:51atuci de ce nu despretuiesti si barbatii crestini care in biserica au voie cu capul descoperit ,dar femeile nu...au voie in pantaloni,iar femeile nu,au voie sa treaca dupa altar,dar femeia nu,au dreptul sa fie preoti,dar femeile nu..........unde este egalitatea intre barbat si femeie in crestinism despre care vorbesti...????????si sirul ar putea continua.....si mai repet hijabul sau valul nu plaseaza femeia cu nici o treapta mai jos decat barbatul...asta e porunca lui dumnezeu,si cine suntem noi oamenii s-o discutam???nu e o discriminare....e o porunca....atunci poate si durerile facerii,nasterea si alaptarea,menstruatia tot sunt un fel de discriminare.... Eu nu am spus niciodata ca in crestinism femeia e egala cu barbatul. Am problemele mele si cu religia crestina, stai linistita. Dar sa nu comparam cu islamul. Pai tocmai, ca eu nu cred ca e porunca lui Dumnezeu. Pentru mine islamul nu reprezinta decat un manunchi de imbecilitati debitate de un schizofrenic care se credea profet. Imi pare rau pentru limbajul dur, dar el exprima cel mai bine parerea mea legata de mohamad. Si sa intelegem ca dupa allah al tau e ok sa te culci cu o fetita de 9 ani? Sincer, eu cred ca fiecare decide care vrea el/ea sa fie rolul lui pe pamantul asta. Eu nu pot fi fericita daca sunt considerata inferioara. Iar daca pe tine nu te deranjeaza inegalitatea sexelor pentru ca esti iubita si admirata ca femeie, nu inseamna ca e valabil pentru toata lumea. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 18 Septembrie 2008 00:02 |
||
De la: cleopatra86, la data 2008-09-17 22:08:51atuci de ce nu despretuiesti si barbatii crestini care in biserica au voie cu capul descoperit ,dar femeile nu...au voie in pantaloni,iar femeile nu,au voie sa treaca dupa altar,dar femeia nu,au dreptul sa fie preoti,dar femeile nu..........unde este egalitatea intre barbat si femeie in crestinism despre care vorbesti...????????si sirul ar putea continua.....si mai repet hijabul sau valul ..... Asata e nimic pe lanaga: barbatul are voie sa-si ia patru sotii, barbatul mosteneste de doua ori mai mult, barbatul are voie sa-si loveasca femeia. Sa nu confundam lucrurile. De la: cleopatra86, la data 2008-09-17 22:08:51nu e o discriminare....e o porunca......... O porunca poate sa contina o discriminare. Ti se pare o contradictie a termenilor? De la: cleopatra86, la data 2008-09-17 22:08:51atunci poate si durerile facerii,nasterea si alaptarea,menstruatia tot sunt un fel de discriminare.... ???de ce atatea pe capul femeii......... O femeie poate alege sa nu nasca. La fel, in cazul in care are copil, poate alege sa nu alapteze. Menstruatia e o binecuvantare. Prezenta ei este egala cu o viata sexuala activa. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 18 Septembrie 2008 00:08 |
||
|
stii de ce barbatul mosteneste de 2 ori mai mult decat femeia?? 1) pt ca atunci cand femeia este o fetita, tatal ei este obligat sa cheltuie pt ea, iar atunci cand ea devine femeie , sotul ei este obligat din punct de vedere islamic sa o intretina si sa nu ii lipseasca nimic, pe cand femeia nu este obligata sa intretina pe nimeni, daca ea alege sa lucreze , o face pt ca asta vrea , pt a avea ocupatie , pt a nu se indobitoci stand numai in casa,,etc.. si nu este obligata sa intretina pe nimeni, pe cand barbatul are obligatia de a-si intretine si ficele si sotiile , ( sotia)..sper ca acum sa fi inteles...pana una alta nu inteleg de ce imi bat eu capul cu o persoana atat d e plina de ura ca tine... |
||
|
mahaui Postat pe 18 Septembrie 2008 17:39 |
||
De la: mahaui, la data 2008-09-18 17:39:55stii de ce barbatul mosteneste de 2 ori mai mult decat femeia?? Irelevant scumpa.Cel mai sigur mod ca o femeie sa aiba o viata fericita este sa nu depinda de nimeni. In cazul in care lucrurile stau exact invers, exista sanse foarte mari ca sa inceapa abuzurile. Sigur ca sotia intretinuta de sot nu are cum sa divorteze de el fiindca nu ar putea trai pe cont propriu. Si atunci accepta si sa fie batuta, si sa-si mai ia el doua-trei sotii, si multe altele. La fel, fata intretinuta de tatal ei nu poate sa se ridice impotriva vointei lui. Daca ea vrea sa studieze iar el vrea ca ea sa se marite cat mai repede si sa faca copii, pana la urma nu fata va avea ultimul cuvant de spus, ci tatal. Asa ca cel mai bun mod de a evita abuzurile este de a crea legi care sa-i trateze pe toti in mod egal. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 18 Septembrie 2008 18:44 |
||
De la: mahaui, la data 2008-09-18 17:39:55stii de ce barbatul mosteneste de 2 ori mai mult decat femeia?? Stiam, nu trebuie sa-ti faci griji pentru cunostintele mele. Nu vorbesc niciodata fara sa fiu informata. De la: mahaui, la data 2008-09-18 17:39:55sper ca acum sa fi inteles Am inteles demult, tocmai de asta am combatut aceasta idee stupida. De la: mahaui, la data 2008-09-18 17:39:55pana una alta nu inteleg de ce imi bat eu capul cu o persoana atat d e plina de ura ca tine... Ai dreptate. Nici eu nu pot sa inteleg de ce iti bati tu capul cu mine. Si da, sunt plina de ura. Ai din nou dreptate. Plina de ura impotriva prostiei. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 18 Septembrie 2008 18:48 |
||
|
Wolfy... sa nu fii deacord cu ce cred unii altii este una dar sa fii nerespectuasa fata de Islam este deja prea mult... cu ce drept il faci tu schizofrenic pe profetul Mohamed SAW? Pondereaza-ti metaforele in exprimare... Sa nu crezi in Dumnezeu... este mare pacat(ca esti evreu, crestin sau musulman)... nu cred ca ai ce cauta in discutie esti atee... Aici este vorba de credinta... fara crez nu ai putea rezista cu un val pe tine la 40 de grade celsius... sau unele chiar la peste 50 de grade... de te ustura ochii de la caldura... si nu Islamul a inventat valul ce va tot cramponati de Islam... Ai grija ce iasa data viitoare din tastatura ta... ca ne jignesti pe noi, cele cu care discuti si poarta si val sunt musulmance... si fata educata pari ca esti... deci nu jignim interlocutorii... nu-i asa? |
||
|
MaryamMA Postat pe 18 Septembrie 2008 20:04 |
||
De la: MaryamMA, la data 2008-09-18 20:04:58Wolfy... sa nu fii deacord cu ce cred unii altii este una dar sa fii nerespectuasa fata de Islam este deja prea mult... cu ce drept il faci tu schizofrenic pe profetul Mohamed SAW? Pondereaza-ti metaforele in exprimare... Nu era o metafora. Poate ar trebui sa afli definitia unui cuvant inainte sa-l folosesti. Contradictiile flagrante din coran imi arata mie ca acea carte nu poate fi de origine divina. Si din moment ce cartea nu e de dorigine divina, rezulta ca niciun arhanghel nu i-a soptit nimic lui mohamed, ceea ce inseamna ca totul a venit din mintea lui...schizofrenica. De asemenea, il fac pe mohamed schizofrenic pentru ca am dreptul la exprimare si pentru ca, dupa cum vezi, imi pot argumenta opiniile. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 18 Septembrie 2008 21:08 |
||
De la: MaryamMA, la data 2008-09-18 20:04:58Sa nu crezi in Dumnezeu... este mare pacat(ca esti evreu, crestin sau musulman)... nu cred ca ai ce cauta in discutie esti atee... Nu-mi amintesc sa fi zis vreodata ca sunt atee. Poate n-ar fi rau sa te informezi inainte sa faci afirmatii fara fundament. Apoi, nu mi se pare ca daca esti ateu/atee nu ai ce cauta intr-o discutie despre religie. Din moment ce stii despre ce vorbesti si poti sa argumentezi, ai ce cauta in orice discutie. De la: MaryamMA, la data 2008-09-18 20:04:58Aici este vorba de credinta... fara crez nu ai putea rezista cu un val pe tine la 40 de grade celsius... sau unele chiar la peste 50 de grade... de te ustura ochii de la caldura... Irelevant. Credinta voastra nu face sa dispara rolul inferior pe care il aveti. De la: MaryamMA, la data 2008-09-18 20:04:58si nu Islamul a inventat valul ce va tot cramponati de Islam... Aici se vorbeste totusi despre islam. Si in afara de asta, nu mai stiu nicio alta religie care sa impuna femeii portul voalului, si care sa o puna pe o treapta atat de jos fata de barbat. De la: MaryamMA, la data 2008-09-18 20:04:58Ai grija ce iasa data viitoare din tastatura ta... ca ne jignesti pe noi, cele cu care discuti si poarta si val sunt musulmance... Nu prea vad unde este jignirea. Nu am folosit cuvinte urate, nu am fost sarcastica,, nici macar ironica, ci pur si simplu mi-am spus parerea pe baza informatiilor pe care le am. Daca tie ti se pare ca avea o alta parere, mai ales argumentata si exprimata in cuvinte normale,este jignitoare, ai o problema de perceptie. De la: MaryamMA, la data 2008-09-18 20:04:58deci nu jignim interlocutorii... nu-i asa? Arata unde am jignit. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 18 Septembrie 2008 21:20 |
||
| Am scris un mesaj... dar vad ca nu a intrat, inca de ieri... oare de ce? au weekend cei care supervizeaza mesajele? | ||
|
MaryamMA Postat pe 19 Septembrie 2008 14:23 |
||
| se pare ca nu... | ||
|
MaryamMA Postat pe 19 Septembrie 2008 14:24 |
||
wolfy is the best...she rules...
|
||
|
wdy Postat pe 19 Septembrie 2008 22:30 |
||
De la: wdy, la data 2008-09-19 22:30:56wolfy is the best...she rules... Multumesc mult WDY. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 19 Septembrie 2008 23:51 |
||
|
Ma vad nevoita sa rescriu ... dar nu asta ar fi problema...poate este o limita la caractere per mesaj… Wolfy... afirmatiile despre Profetul Mohamed... ma jignesc ... daca nu ti-ai dat seama... asa ca permitemi sa nu-ti mai raspund daca-mi jignesti religia... asta-I perceptia mea… Dupa cate afirmatii ai facut .. si la cate probleme ai cu propria religie pe care vrei nu vrei nu ai cum sa-i aduci modificari... imi da certitudinea ca nu ai nici un crez divin... poate doar cand vei da de necazuri si probleme, ca atunci isi aduc aminte toti de Unicul Dumnezeu... Deci indifferent de credinta suntem inferioare… cere sa te nasty barbat sau dispari de pe pamantul creat de Dumnezeu daca nu-ti convine ce a decis pentru tine… dar nu cred ca poti…asta este |
||
|
MaryamMA Postat pe 20 Septembrie 2008 00:38 |
||
|
Referitor la faptul ca nu ai ce cauta fiind atee... intr-o discutie religioasa... este ca si cand discuti despre sentimentele materne cu o femeie care nu are si nu a avut copii...asta este idee... ca teorie stim sa facem multi... Desi oricum tot ce ti se spune este irelevant pt tine... femeia nu este egala cu batbatul indiferent de religie sau nonreligie... E bine ca te informezi... dar ai omis sa te informezi ca valul pt femei este inclus la evrei si crestini o obligativitate...asta daca vrei sa respecti religia si nu o dai pe emanciparea femeii... nu doar carieristic ci si vestimentar .... emancipare care a dus ca femeia sa fie o marfa usoara de privit si de procurat... Daca tie si altora ca tine va place sa se uite toti barbatii la voi este altceva eu nu am chef sa simt privirea admirativa sa non admirativa a nici unui barbat ..., imi ajunge barbatul meu, sa ma admire... |
||
|
MaryamMA Postat pe 20 Septembrie 2008 00:39 |
||
Concluzia... discutam de dragul discutiilor? Ca vad ca nici dupa 30 si de pagini... tot asuprite suntem... si tute... noroc ca ne trageti semnale de alarma... ce bafta pe noi...
|
||
|
MaryamMA Postat pe 20 Septembrie 2008 00:45 |
||
De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:38:40 Afirmatiile despre mohamed se bazeaza pe o deductie logica. Daca pe tine logica te deranjeaza, nu pot sa fac nimic in legatura cu asta. Si la urma urmei si afirmatiile tale despre femei m-au jignit pe mine. De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:38:40quote name='MaryamMA' date='2008-09-20 00:38:40']Dupa cate afirmatii ai facut .. si la cate probleme ai cu propria religie pe care vrei nu vrei nu ai cum sa-i aduci modificari.../ Si eu ma vad nevoita sa-ti spun a doua oara ca nu ai habar despre ce vorbesti. De unde ai dedus tu ca eu am multe probleme cu religia crestina? Cu putine exceptii sunt foarte mutumita de ea. De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:38:40imi da certitudinea ca nu ai nici un crez divin... poate doar cand vei da de necazuri si probleme, ca atunci isi aduc aminte toti de Unicul Dumnezeu Parerea mea este ca nu stii despre ce vorbesti, ca de obicei. Nu ma cunosti in viata reala ca sa stii daca am sau nu un crez, iar dupa ce am scris pe forum, dupa modul in care am luat apararea religiei crestine in nenumarate randuri, cred ca nimeni nu putea trage alta concluzie decat aceea ca am un crez divin. Bineinteles ca tu in ignoranta ta ai crezut ca sunt atee, iar cand ti-am atras atentia asupra faptului ca nu am spus niciodata asa ceva, ti-ai nuantat afirmatia: nu am spus eu ca sunt necredincioasa, ai tras tu concluzia! Gresita concluzie draga! De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:38:40Deci indifferent de credinta suntem inferioare… cere sa te nasty barbat sau dispari de pe pamantul creat de Dumnezeu daca nu-ti convine ce a decis pentru tine… dar nu cred ca poti…asta este DRAGUTA, EU NU CRED CA M-AM NASCUT INFERIORA! DACA AR FI SA JUDEC DUPA MAJORITATEA BARBATILOR CARE EXISTA PE LUMEA ASTA, AS PUTEA ZICE CA SUNT CHIAR SUPERIOARA! DAR NU O SA SPUN ASTA FIINDCA CRED IN EGALITATEA SEXELOR LA NIVEL IDEAL. CU TOATE CA IN REALITATEA EXISTA BARBATI CU MULT INFERIORI MAJORITATII FEMEILOR, LA NIVEL CONCEPTUAL SUNTEM EGALI. Daca tu te crezi inferiora si vrei sa traiesti ca o fiinta inferioara, n-ai decat, dar nu-ti mai revarsa afirmatiile inteligente asupra noastra! Nu mi se pare corect sa judeci restul femeilor dupa societatea in care traiesti tu. Acolo sunteti inferioare fiindca acceptati un rol inferior. Aici nu suntem inferioare fiindca l-am refuzat. Get it? De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:38:40 cere sa te nasty barbat sau DISPARI DE PE PAMANTUL CREAT DE DUMNEZEU daca nu-ti convine ce a decis pentru tine… Dupa umila mea parere sublinierea pe care am facut-o cuprinde o remarca foarte agresiva la adresa mea. Ce e asta? O invitatie la sinucidere? |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 20 Septembrie 2008 19:45 |
||
De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:39:07Referitor la faptul ca nu ai ce cauta fiind atee... intr-o discutie religioasa... este ca si cand discuti despre sentimentele materne cu o femeie care nu are si nu a avut copii...asta este idee... ca teorie stim sa facem multi... Nu este adevarat. O persoana atee poate foarte bine sa vorbeasca despre religie atat timp cat e informata, deoarece are ceva ce o persoana religioasa nu are: obiectivitate. De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:39:07Desi oricum tot ce ti se spune este irelevant pt tine... femeia nu este egala cu batbatul indiferent de religie sau nonreligie... Serios? Pe ce te bazezi cand spui asta? Faptul ca tu faci parte dintr-o religie care te considera inferioara si intr-o societate unde esti inferioara nu are legatura cu restul femeilor. Eu personal nu ma simt inferiora nici unui barbat: sunt mult mai desteapta decat majoritatea barbatilor pe care i-am intalnit, pot sa castig la fel de bine sau chiar mai bine decat multi dintre ei, am aceeasi libertate sexuala ca si ei, hotarasc cand si cu cine sa ma casatoresc, daca/cand/cati copii sa am, daca divortez sau continuu o casatorie. Deci nu prea vad unde e inferioritatea. De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:39:07E bine ca te informezi... dar ai omis sa te informezi ca valul pt femei este inclus la evrei si crestini o obligativitate Ce-ar fi sa informezi tu inainte sa ma admonestezi pe mine? Nu stiu cum sta treaba la evrei, dar la CRESTINI FEMEILE TREBUIE SA POARTE VOAL CAND INTRA IN BISERICA, NU IN VIATA DE TOATE ZILELE. Citatul s-a dat de multe ori pana acum, si cu toate astea tot mai apare din cand in cand cate o musulmanca care sa sutina contrariul. Cum a spus altcineva mai demult, IGNORANTA E O PREMISA A PROSTIEI! De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:39:07asta daca vrei sa respecti religia si nu o dai pe emanciparea femeii... nu doar CARIERISTIC ci si vestimentar Imi respect religia vestimentar. Crestinismul nu imi impune portul voalului. Si eu respect o religie atat timp cat e logica si cat nu se contrazice cu timpul in care traim. In caz contrar rezulta ca nu e universal valabila, deci ca nu e o religie valida. Sa-mi respect religia carieristic??? Ce vrea sa insemne asta? Tu ai proprietatea termenilor sau pur si simplu arunci din cand in cand niste cuvinte de al caror inteles nu ai habar? De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:39:07emancipare care a dus ca femeia sa fie o marfa usoara de privit si de procurat Ei uite ca eu sunt o femeie emancipata si nu sunt deloc usor de procurat. Si ma intreb, oare care femei sunt mai usor de obtinut: cele care muncesc si se pot intretine, ceea ce le face mai putin sensibile la farmecele verzisorilor barbatilor, sau cele care isi schimba religia pentru unul care le flutura niste bani prin fata? In alta ordine de idei, sa inteleg ca femeile emancipate sunt marfa usoara, pe cand cele ne-emancipate sunt marfa greu de obtinut, dar cu toate astea marfa.Ei, nu stiu cum sta treaba cu tine, dar eu nu sunt marfa draguta. De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:39:07DACA TIE SI ALTORA CA TINEva place sa se uite toti barbatii la voi este altceva eu nu am chef sa simt privirea admirativa sa non admirativa a nici unui barbat ..., imi ajunge barbatul meu, sa ma admire... Si ce vrea sa insemne chestia asta cu " tie si altora ca tine".. Te referi cumva la mine ca femeie emancipata, deci marfa usor de procurat, la fel cum sunt toate fetele care nu poarta voal si care nu se conduc dupa niste reguli inapoiate? Parerea mea este ca ar fi cazul sa nu faci asmenea afirmatii despre niste femei pe care nu le cunosti. Dar ce sa pot cere de la tine? Esti musulmanca si expui acelasi comportament ca si celelalte: fiindca nu poti aduce argumente si contraargumente, incepi cu jignirile ieftine. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 20 Septembrie 2008 20:17 |
||
De la: MaryamMA, la data 2008-09-20 00:45:21Concluzia... discutam de dragul discutiilor? Ca vad ca nici dupa 30 si de pagini... tot asuprite suntem... si tute... noroc ca ne trageti semnale de alarma... ce bafta pe noi... In stralucita ta inteligenta nu ai inteles despre ce se vorbeste aici. Nimeni nu a avut pretentia sa va faca pe voi sa nu purtati val. Se discutau niste idei: care religie e mai corecta, ce e mai bine pentru o societate, sa-si trateze egal toti membri sau pe unii drept stapani iar pe altii drept sclavi, si asa mai departe. Sunteti prea mici incat sa se discute despre cazurile voastre particulare. Don't flatter yourselves. Cui ii pasa de voi? |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 20 Septembrie 2008 20:20 |
||
|
in crestinism valul este indicat(dar nu mai e obligatoriu) doar in biserica. In final, crestinismul pune accent pe doar 2 porunci(care sunt de fapt ultimele - vezi NT): -iubeste-ti aproapele -iubeste-l pe Dumnezeu Atat Iar daca iti iubesti aproapele, fara sa vrei, vei respecta si celelalte 10 porunci, deoarece nu vei vrea sa-i faci rau. Nu tu val, nu tu toale pana in pamant, nu rugaciuni de 5 ori pe zi... nimic obligatoriu Ei, cum sa nu fiu eu indragostita de o religie care imi da toate libertatile din lume si in care se iarta totul, chiar si mersul in fundul gol pe strada? |
||
|
amme22 Postat pe 20 Septembrie 2008 20:41 |
||
|
Amme , wolfy , fetelor crestine si atee (kathara care-i pluralul ca mi-e lene sa deschid dexul online) .. noi suntem inferioare , nu stim ce vorbim ( dar se pare ca am citit si studiat mult mai mult ) .. una insinua ca prin patul nostru au trecut "sute de narbati " ( personal cred ca prin al ei au trecut pana a dat de un arab ) .. ateele n-au ce discuta intr-o discutie despre religie ( parca doctorii pot vb de o boala daca nu o au personal -asa ca o comparatie ) ... ne cer sa tacem cand nu le convine si ignora intrebarile clare ... Poate nu pricep si ne epuizam de pomana . Poate sunt sado-maschiste si le place batute ... Sunt multe variante ... Ce stim noi, nu ??? Ce ma distreaza e ca ne trateaza exact cum trateaza un musulman sotia , cam de sus asa si cu chestii de genul "gura mica" . Deh victima devine tortionar , metaforic vorbind . Scuze pt. generalizare ... nu am timp sa o numesc pe fiecare care se incadreaza in ceea ce am spus sau este exceptia . Va stiti singure ... |
||
|
xaramihaela Postat pe 20 Septembrie 2008 20:52 |
||
apai nah... ce sa-i faci... mult am iubit, mult mi se va ierta... cat despre tacere impusa la comanda cuiva, NOP; e o tara libera pot vorbi ce imi trece prin cap, cu cine vreau, si culmea: pot vorbi si singura fara sa fie nimeni deranjat. Pot sa-l blefturesc pe Basescu daca nu sunt de acord cu politica lui, pot sa-l spurc pe patriarh daca nu-mi convin ideile lui ori daca mi se pare ca a gresit. Pot spune orice si despre Isus fara sa-mi fie teama ca imi va pune careva vreo bomba sub fund. Si, da. Pot sa-mi bat barbatul. Sunt libera sa fac ce-mi tuna. Nah. Ciuda! |
||
|
amme22 Postat pe 20 Septembrie 2008 21:00 |
||
pe noi ne privesc barbatii pe strada pt ca suntem imbracate indecent,in viziunea voastra ,dar pe voi nu v-au privit inainte sa deveniti musulmance ,?,cum a-ti trait si cum v-ati comportat in societate inainte de ILUMINARE ?nu va dati seama ca printre noi pacatoasele se afla si femei din familiile voastre sau foste familii,prietene si rude ? ipocrizie este putin spus.
|
||
|
wdy Postat pe 20 Septembrie 2008 22:53 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| intrebare | 14 | De la: yumalai 1 Octombrie 2009 08:22 |
| Hai sa ne gandim si la preturi inainte sa ne gandim la moda... | 33 | De la: dehelean_sonia 9 Iunie 2013 14:07 |
| Majorat | 20 | De la: kudika039492 2 Mai 2012 16:50 |
|
|
||
| Buna ziua tuturor de pe kudika,ce mai e nou pe aici? Marusia | 31 | De la: kudika311399_silvia 28 Decembrie 2010 09:52 |
| O IDEE DE CASTIG!!!!! | 2 | De la: ancamts 17 Martie 2009 22:39 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.