Setari Cookie-uri

Pro/Contra casatoriei intre homosexuali !

Vor sa fie acceptati fortat de societate. Odatã cu legalizarea cãsãtoriilor homosexuale, nimeni nu va mai putea exprima vreo criticã sau gest contrar, nici mãcar pe temei religios. În unele þãri deja personalul bisericesc este ameninþat ºi sancþionat pentru predici biblice la adresa homosexualitãþii. Orice persoana care-si va eprima dezacordul in mod public ,va fi sanctionata.
valita76
Postat pe 5 Iunie 2009 09:38
eu cred ca in ultimul timp se pune prea mare accent pe aceasta probleme.....homosexuali au fost si inainte...dar nu erau atata de discutati...nush...fiecare face ce vrea si e problema lor
v_raluca_c
Postat pe 5 Iunie 2009 09:41
Eu nu inteleg treaba asta cu semnarea de petitii impotriva unor casatorii. De ce ar trebui sa decid eu, sau voi, cu cine sa se casatoreasca cineva? Cine a murit si ne a facut Dumnezeu pe pamant? De unde nevoia asta a oamenilor de a si da cu parerea, de a judeca, de a jigni, de a impune ceva altcuiva?
Ok, nu mi place sa vad cum se saruta 2 barbati, nu mi se pare ok. Dar pana la urma cine spune ce e normal si ce nu? De ce as avea eu ceva de spus in privinta casatoriei lui Ion cu Vasile? Eu zic sa se stranga petitii pt chestii mai importante. Fiecare sa faca cu viata lui ce vrea. Peace!
Pt cei care cred ca homosexualitatea este o boala, sau o deviatie, informati va! :

În 1973, Asociatia Americanã de Psihiatrie a eliminat homosexualitatea din lista ei de tulburãri mintale.

Într-o analizã asupra literaturii disponibile, Gonsiorek (1982) arãta cã nu existã date care sã indice diferente psihiatrice între homosexuali si heterosexuali - sau dacã existã, acestea ar putea fi atribuite stigmatului social. Într-un mod similar, Ross (1988) într-un studiu multicultural, constata cã majoritatea homosexualilor se încadrau în limitele psihologice normale. Oricum, unele materiale indicau diferente psihiatrice între homosexuali si heterosexuali. Unul dintre studii (Riess, 1980) a folosit bine-cunoscuta si validata scarã psihologicã MMPI, constatând cã homosexualii prezintã o "hipersensibilitate personalã si emotionalã."
inamina
Postat pe 12 Iunie 2009 20:56
Si eu credeam la fel pana de curand.Dar nu e chiar asa .
lilianagr
Postat pe 12 Iunie 2009 21:04
Putem sa aberam cativa ani buni de acum incolo, atata timp cat actul dintre doua persoane de acelasi sex, nu este acceptat de biserica, fiind considerat o blasfemie, o luare in ras a creatiei divine.Cand a creat lumea, va aduc aminte drept-credinciosilor, ca Dumnezeu i-a facut pe Adam si Eva, nu pe Adam si Scaraoski, sau pe Cain si Abel, iar unul l-a omorat pe celalalt pe motiv de gelozie ca prietenul sau prietena lui a fugit cu Lenuta de peste deal.
kudika023770
Postat pe 13 Iunie 2009 17:09
si daca se casatoresc 2 homosexuali, ce? ei or sa ramana homosexuali si cu si fara casatorie, deci daca semnam o bucata de hartie(sau, ma rog...) nu or sa dispara.. cu ce te-ar deranja pe tine? nu cred ca te-ar incurca cu nimic. sau esti cumva nasa unu viitor cuplu "sot si..sot" si nu stii cum sa scapi ca sa nu mai trebuiasca sa "cinstesti" .
o_oarecare
Postat pe 14 Iunie 2009 00:28
cum se numeste copilul unui cuplu de homosexuali: baiat de baiat.
Tazmanian
Postat pe 14 Iunie 2009 00:30
De la: Tazmanian, la data 2009-06-14 00:30:56cum se numeste copilul unui cuplu de homosexuali: baiat de baiat.

etta
Postat pe 14 Iunie 2009 00:52
sint impotriva,, dezechilibratilor mintali,,,DUMNEZEU a lasat barbatul si femeeaaaa,,pentru procreerea rasei umanee,,,,
Maris_29_vs_Ivoriana
Postat pe 14 Iunie 2009 06:53
De la: Tazmanian, la data 2009-06-14 00:30:56cum se numeste copilul unui cuplu de homosexuali: baiat de baiat.
rezulta ca dintre lesbine fata de fata
yumy
Postat pe 14 Iunie 2009 06:57
Absolut contra!!!Uite de asta ne bate Dumnezeu!Orientarea sexuala a celor din jurul meu ,nu ma priveste si nu ma afecteaza in nici un fel,atat timp cat nu ,,bat toba in piata publica"dak pot spune asa,incercand sa atraga atata atentia asupra lor,si unde mai pui ca sunt unii tineri dornici de a le urma exemplul,nu pt ca asa simt,atractie reala pt persoane de acelasi sex,ci pentru ca li se pare interesant,ca deh!e la moda
lumimari
Postat pe 14 Iunie 2009 08:57
De la: lumimari, la data 2009-06-14 08:57:14Absolut contra!!!Uite de asta ne bate Dumnezeu!Orientarea sexuala a celor din jurul meu ,nu ma priveste si nu ma afecteaza in nici un fel,atat timp cat nu ,,bat toba in piata publica"dak pot spune asa,incercand sa atraga atata atentia asupra lor,si unde mai pui ca sunt unii tineri dornici de a le urma exemplul,nu pt ca asa simt,atractie reala pt persoane de acelasi sex,ci pentru ca li se pare interesant,ca deh!e la moda

da moda asta ne face sa ne imbracam ca niste caraghiosi asta sa zicem nu se pune dar sa facem sex cu persona e de acelasi sex hai sa zicem nu se pune dar sa ne ducem si in fata lui Dumnezeu sa ii cerem sa ne binecuvinteze deja e nerusinare pe fata e ca si cum s-ar duce 2 frati la tata sa el ceara binecuvantarea sa fie impreuna de asta lumea ajunge rau
yumy
Postat pe 14 Iunie 2009 09:00
ce ar fi sa spunem: treaba lor, fiecare face ce vrea ca doar e democratie, mai ales ca nu ne deranjeaza. hai sa ne uitam la noi si la problemele noastre nu sa judecam pe altii ca are cine sa-i judece
no_more
Postat pe 14 Iunie 2009 09:01
De la: no_more, la data 2009-06-14 09:01:44ce ar fi sa spunem: treaba lor, fiecare face ce vrea ca doar e democratie, mai ales ca nu ne deranjeaza. hai sa ne uitam la noi si la problemele noastre nu sa judecam pe altii ca are cine sa-i judece

mey atunci cand le zicem ce e bine nu-i judecam sunt ca fratii nostrii ii sfatuim daca i-am judeca poate i-am si spanzura ca pe timpuri dar asta o va face altcineva
yumy
Postat pe 14 Iunie 2009 09:07
eu sunt de parere ca nimic nu se intampla fara voia lui Dumnezeu. la El ma refeream cand spuneam ca are cine ii judeca
no_more
Postat pe 14 Iunie 2009 09:10
Homosexualitatea este, fara indoiala, o boala. Omenirea la apusul ei este din ce in ce mai bolnava. Si, din pacate, nu prea mai exista leac la mutiplele afectiuni pe care le are. Singurele exemple de normalitate intre cupluri care ne-au mai ramas sunt animalele. Ele se supun legii care le-a fost data fara alte deviatii. Deci, cine sunt...homosexualii? Niste greseli din ce in ce mai frecvente ale naturii, minoritati ce isi aroga cu nesimtire si drepturi! Si cand toate gunoaiele planetei au scos capul fara rusine, chiar ca nu mai e nimic de facut. Poate doar daca ar reinvia niste barbati adevarati ca Vlad-tepes...

Postat pe 14 Iunie 2009 10:13
De la: lief, la data 2008-02-14 15:56:28de ce te deranjeaza,caliope ?ti-au facut ceva ???Doamne,rai sunt oamenii!

nu cred ca au deranjat-o cu ceva dar e impotriva firii ca doua persoane de acelasi sex sa se casatoreasca si cu atat mai mult ca acele persoane sa creasca un copil. Astia ar trebui tratati pt asa cum spune si caliope asta este o boala.
deci numai incurajati aceste cupluri! Nu spun ca ar trebuii omorati cu pietre dar nici incurajate astfel de relatii. Sunt total dizgratioase.
emanuell18
Postat pe 14 Iunie 2009 11:38
Nu am nimic impotriva homosexualilor atita timp cit stau cuminti in banca lor.
Nu ma intereseaza ce fac in dormitorul lor.
Sa nu se manifeste in public si sa nu infieze copii.
Un copil infiat va copia comportamentul parintilor si va deveni si el homosexual.
Va fi batjocura colegilor de scoala.
Nu m-ar deranja sa am un coleg de serviciu homosexual.
Homosexualii au fost de cind lumea si pamintul , dar au fost discreti ,acum dupa
revolutie au inceput sa ceara drepturi.
Sa fie multumiti ca suntem toleranti cu ei si-i acceptam asa cum sunt-fara casatorii
si fara copii.
kudika005082
Postat pe 15 Iunie 2009 08:05
imi pare rau dar cred ca sunteti putin desprinsi de realitate...

imi primul rand ca procentual toti copii au probleme...nu-mi spune c afamiliile hetero romanesti sunt pline de miere ...ca pur si simplu nu te cred...

deci faptul ca copilul x va avea niste probleme pentru ca a fost crescut de un cuplu de gay nu se poate compara cu problemele pe care oricum si copii din cuplurile hetreo le au ?

despre doctori...nu il cunosc...dar iarta-ma parerile doctorilor s-au schimbart de-a luncgul timpului pe masura ce au mai invatat ...altfel spus de pe vremea cand " sa iei singe" purifica pana astazi au tot invata pe pielea celor care inca se lasa pe mana lor...in unele tari civilizate ideaa de spital de boli mentale este total de nesuportat in timp ce in romania inca mai tinem oamenii inchisi ca la puscarie... cat despre socuri electrice si alte porcarii tot doctorii le-au considerat benefice...acum poate numai 30 /20 de ani ?

clara1972
Postat pe 15 Iunie 2009 11:57

vezi pana la urma a pune egal intre un cuplu de barbati si un cuplu de femei este gresit

eu implinesc anul acesat 10 ani cu partenera mea...si asa cum am mai spus pe acest topic imi doresc sa fac un copil al meu...a si donator pe unul din fratii partenerei...

probabil...ca nu ma incadrez in studiile pe care le-ai citat tu pentru ca nu obisnuiesc sa imi insel partenera si nici nu am HiV

altfel spus... normalitatea este ceva relativ...pentru mine oricum cuplurile gay au o viata mai scurta tocmai pentru ca societatea le supune la o presiune mai mare...spre conformitate...

dar asta este alta discutie

cat despre adoptie...nu cred ca este legat in particular de homosexualitatea parintilor cat de drepturile copiilor care oricum isi vor gasi o familie hetero... in Belgia din cate inteleg sunt putini copii dati in adoptie...
dar in Romania situatia e diferita...

ma rog noi suntem maxim de ipocriti si spagari altfel nu imi imaginez cum persoane necasatorite si care nu cred in Dumnezeu primesc si in romania cate 2 copii in adoptie...
clara1972
Postat pe 15 Iunie 2009 12:04
De la: rosebud, la data 2009-06-04 16:35:47Imi pare rau sa iti spun valita76 dar ar trebui sa te trezesti la realitate. Da, toti copii au dreptul la o mama si un tata, dar ce facem cu cei din centrele de plasament? Te oferi tu sa ii iei pe toti acasa? M-am cam saturat de atata ipocrizie. Se tot comenteaza aspupra efectelor pe care le-ar avea traiul intr-o familie de homosexuali, dar nimeni nu spune ce se intampla in casele de copii. Chiar crezi ca este mai bine pentru un copil sa traiasca intr-o astfel de institutie decat intr-o casa cu 2 parinti, fie ei si de acelasi sex? Si cu ce sanse pleaca ei in viata daca la 18 ani li se arata usa si trebuie sa se descurce singuri? Nu crezi ca atitudinile de genul "noi nu vrem dar nici altii sa nu ii aiba" ar trebui sa se termine? Ar fi mult mai normal ca in cazul adoptiilor sa se ia in considerare daca cuplul poate sa ii ofere copilului un mediu familial si finaniciar stabil nu daca mama si tata au acelasi sex.
Dupa criteriile tale nici cei care raman vaduvi nu ar trebui sa aiba dreptul sa creasca un copil.
In teorie, toate ideeile tale despre cum ar trebui crescut un copil sunt frumoase dar foarte departe de realitate.
Nu sunt gay dar cred ca oamenii ar trebui sa aiba libertatea de a darui si primi iubire cum cred ei de cuviinta.

subscriu nu as fi gasit cuvinte mai potrivite...Multumesc Rose...
ipocrizia insa la Romani e maxima gen
nu face ce face popa ...etc
clara1972
Postat pe 15 Iunie 2009 12:06
De la: valita76, la data 2009-06-04 17:08:28 Dar oare de ce Freud in Civilizations and Its Discontents (1930) a prezis ca disparitia casatoriei si familiei va duce la degenerarea civilizatiei in pre-civilizatie ?

stii Freud a descoperit si el ceva dar s-a bazat pe stiinta din epoca lui ...sunt multe lucuri interesante dar mult atat de depasite...e ca si cum vorbim de Nostradamus
clara1972
Postat pe 15 Iunie 2009 12:09
De la: diana1981, la data 2009-06-04 20:20:57Am si eu o nelamurire.Daca tot se considera persoanele gay a fi niste persoane"normale" de ce fac tot posibilul sa demonstreze ca sunt normali,gen casatorie,adoptie.Cunosc multe persoane straight care traiesc in cuplu de multi ani dar fara acte si sunt f. fericiti,nu considera ca trebuie sa se casatoreasca ca sa demonstreze ca " au intrat si ei in randul lumii".Cred ca persoanele gay vor sa se casatoreasca ca sa fie intr-un fel acceptati de societate ca fiind normali.La fel si cu adoptia.
Si inca ceva.Cred ca nu exista religie in toata lumea care sa accepte homosexualitatea,nici atat sa accepte uniunea in fata lui D-zeu a 2 persoane de acelasi sex .Si atunci de ce ar vrea un homosexual sa ii fie binecuvantata relatia de o religie care nu-l accepta din prima?!!Daca se iubesc intr-adevar si cred ca vor fi impreuna toata viata ce le trebuie binecuvantarea sau acceptul oficialilor sau al societatii in general.Tocmai faptul ca fac atat tam-tam despre situatia lor face ca sa atraga si mai multa dezaprobare,si aici ma refer la homosexualii care se imbraca ziua in amiaza mare cu paiete ,pene si alte cele de zici ca sunt fugiti de la circ.Chiar este necesar??!

Religia este o ordine morala inventata acum mii de ani sa puna ordine intr0un haos, salbatic, criminal...

dar am mai progresat nu trebuie sa ne mai batem pe mancare ca sa supravietuim ...si toata lumea este normala atat timp cat nu deranjez pe nimeni prin comportamentul meu...
am mai discutat asta eu as vrea sa fiu primita la spital daca partenera mea pateste ceva...si atat timp cat nu sunt sotia nu am dreptur oficiale in decizii..etc...
iar daca eu patesc ceva...sunt multe bunuri care raman la discrectia familiei mele si nu direct sotiei mele...si viitorilor mei copii...

incerc sa evit exact egoismul si dezinteresul pe care cuplurile hetero care traiesc in concubinaj il practica...
iar chestia cu marsul gay este evidenta...doar travestitii si incostientii au chef sa se duca acolo...cei care au slujbe platitle cu sase zerouri nu isi risca existenta pe strazi sa fie batuti de crestinii fanatici sau microbisti...

daca m-ai vedea acolo imbracata in taior pe tocuri cui...cu zambetul pe fata si cu o alura de "Elle" te-ai simti mai putin amenintata...??

mi-am propus sa-mi iau carnet de motor anul acesta si sa ma duc sa ma bucur in state de parada...pe motor...anul viitor...pentru ca am mai fost afara in europa si acolo un pride e un pride...e o mare petrecere...pro toleranta...ca la discoteca in costinesti...prin anii 90 ...
clara1972
Postat pe 15 Iunie 2009 12:20
ups suntem in secolul 21...si ..domul este inca fantic crestin...de ce nu te duci tu in palestina sa aperi mormantul sfant de evrei si arabi?
clara1972
Postat pe 15 Iunie 2009 12:22
cine te-o fi invata pe tine sa folosesti interenetul daca conceptiile sunt inca de secol 18?

de ce incerci tu sa agati femei pe un site care se vrea...open minded ?

lasa procre....eerea pe baza romilor ca se descurc foarte bine
clara1972
Postat pe 15 Iunie 2009 12:25
esti educat...tipic pentru roamnia...

da cu doua fete in pat ti-ar place si nu ar fii chiar total dizgatios..
dehhh.....ipocrizie generala...
clara1972
Postat pe 15 Iunie 2009 12:28
Clara nu iti mai bate capul ca nu prea ai cu cine. Lasa-i sa traiasca cu conceptiile lor invechite si fii fericita cum stii tu. Daca vrei un copil fa-l fara sa ti pese de ce zic toti carcotasii.
Este atat de usor sa ii judecam pe altii si atat de greu sa vedem propriile noastre lipsuri.

rosebud
Postat pe 15 Iunie 2009 12:45
Clara,,,

Give yourself a break and get some rest ca nu ai pt cine te stradui....la toate intrebarile aduse recent in discutie sau oferit raspunsuri destul de complete acum cateva luni bune,,,si de catre mine,,,si de catre tine,,,si de catre multi alti utilizatori.
Cine vrea sa inteleaga sai macar sa afle despre ce e vorba poate foarte bine sa citeasca paginile de la inceputul topicului,,,,informatiile exista si au fost oferite,,,daca vor sa la primeasca sau nu e doar alegerea lor.

Eu una pe topicul asta nu ma mai chinui pt ca am spus tot ce am avut de spus si faptul ca unii au si inteles nu poate decat sa ma bucure,,,restul,,,e alegerea lor,,,ei pot alege ce informatii sa asimileze si pot sa isi formeze o parere mai apoi,,,alegand astfe ce pozitie ocupa cu privire la aces subiect sau la altele...eu si multi altii ca mine si ca tine,,,nu am ales sa fim gay,,,si nu putem alege sa devenim hetero doar pt ca societatea nu doreste sa inteleaga ca lumea e diversa si ca variabilitatea e una din legile fundamentale ale biologiei,,,,

Revin si spun ca respect parerile tuturor, chiar daca nu sunt de acord cu unele dintre ele,,,si chiar daca ma intristeaza sa vad ca unii (din nefericire f tineri) sunt orbiti de anumite lucruri si nici nu vor sa conceapa ca de obicei lucrurile nu sunt doar albe sau negre ci in mare parte in tonuri de gri...

Va doresc tuturor numai bine,,si poate unii ati putea sa va puneti intrebarea: what if i were gay?? sau ce ati face daca fiul/fiica/nepotul/ ar veni si v-ar spune ca este indragostit de o pers. de acelasi sex....

tuturor!
aricica_pogonica
Postat pe 16 Iunie 2009 01:12
Din punctul meu de vedere e aberant sa spui ca un copil adoptat de o pereche de homosexuali.. va deveni, la randul sau, gay. E ca si cum ai afirma ca toate persoanele gay provin din parinti homosexuali.
Si la fel de aiurea mi se pare afirmatia "ei nu sunt normali".... Dar cum sunt? Ca tot o gura sub nas au.. si tot o pereche de ochi. Daca ceea ce fac in dormitorul lor nu ti se pare TIE (oricine ai fi) normal.. atunci nu mai sta cocosat cu ochiul pe gaura cheii.
Cat despre un raspuns concret la intrebarea topicului.. cred ca daca as fi in fata unui buletin de vot.. as inclina sa pun stampila pe "DA", sunt de acord. Imi va fi egal daca cea mai buna prietena a mea va veni insotita la o petrecere de o alta femeie si o va prezenta, dupa caz, sotul sau sotia.. atata timp cat este fericita.

Este foarte, foarte greu sa convingi omul sa isi vada de propria-i ograda si de propriile-i bube din cap... Mai cu seama cand totul este doar un fix..., nu are argumente..... ci doar il ia pe Nu in brate...
rashela
Postat pe 16 Iunie 2009 01:44
Spunea cineva mai sus ca un copil are nevoie de doi parinti normali la cap. Ei na! E de prisos sa comentezi o asemena afirmatie.... avand in vedere ca pana acum copiii s-au nascut doar din cupluri heterosexuale si absolut toate nenorocirile, proasta educatie primita sau.. ce mai vreti voi.. au provenit tocmai de la parinti considerati "normali" ( a se intelege prin asta doar femeie + barbat)...
rashela
Postat pe 16 Iunie 2009 01:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
IONUTZCOIUTZ cer ajutor 0 De la: 9 Februarie 2011 21:51
Unde v-ati cunoscut alesul? 10 De la: kudika_10344 10 Noiembrie 2013 14:18
CE BLOGURI VINTAGE STITI? 11 De la: kudika415372 28 Iulie 2011 13:31
casatorie fara nunta 31 De la: _dulcik_ 17 Martie 2009 20:54
iubirea exista sau nu sa stiu si eu pentru ca eu cred ca exista persoana potrivita pentru fiecare 15 De la: utad 1 Martie 2010 16:45