Setari Cookie-uri

profetul Mohammad in biblie

Janice..daca ar fi asa..ei bine..duhul sfant, sa invete ceva pe oameni? Stiai de asta? Este asteptat, sau a venit? In al doilea rand, daca pui in legatura citatul acesta, cu Ioan 16, 14:26: Dar Eu vã spun adevãrul: Vã este de folos ca sã mã duc Eu. Cãci dacã nu Mã voi duce, MANGAIETORUL nu va veni la voi, iar dacã Mã voi duce, Îl voi trimite la voi. 8. ªi El, venind, va vãdi lumea de pãcat ºi de dreptate ºi de judecatã. 9. De pãcat, pentru cã ei nu cred în Mine; 10. De dreptate, pentru cã Mã duc la Tatãl Meu ºi nu Mã veþi mai vedea; 11. ªi de judecatã, pentru cã stãpânitorul acestei lumi a fost judecat. 12. Încã multe am a vã spune, dar acum nu puteþi sã le purtaþi. 13. Iar când va veni Acela, Duhul Adevãrului, vã va cãlãuzi la tot adevãrul; cãci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi ºi cele viitoare vã va vesti. 14. Acela Mã va slãvi, pentru cã din al Meu va lua ºi vã va vesti.
Deci, Mangaietorul, ve fi trimis dupa iisus(Mohammad s-a nascut la 600 de ani dupa iisus) si el, venind va vadi lumea de pacat, si de dreptate, si de judecata. a vadi, dupa dex= a demonstra, a arata..deci, va arata ce este pacat, ce este drept drept si cum se face judecata, sau ja judeca. Bineinteles, Mohammad a aratat toate aceste...a fost fauritor de legi, judecator intre oameni, a aratat lumii ce este pacat, ce este permis. Mai mult...arabii erau politeisti..si se inchinau la 360 de idoli..(de pacat, pentru ca ei nu cred in mine, spune iisus)''Inca am multe a va spune dar acum nu puteti sa le purati Încã multe am a vã spune, dar acum nu puteþi sã le purtaþi. 13. Iar când va veni Acela, Duhul Adevãrului, vã va cãlãuzi la tot adevãrul''( Iar cu Mohammad, religia a devenit completa, asa cum i-a fost relevat lui Mohammad , pe muntele Arafat, cand a spus ''In aceasta zi am desavarsit religia voastra, si am implinit favorul meu asupra voastra...'' (Quran, 5:3) Se va fi referit oare biblia la duhul Sfant, ca la o persoana? ''acela'' care ''va va calauzi'' si ''va va spune''? Mai ales ca'':cãci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi ºi cele viitoare vã va vesti'' Duhul Sfant este parte a divinitatii- d.p.d.v crestin vorbind. Se potriveste pt el deci citatul acesta? duhul Sfant''aude'' si ''vesteste''? Mie mi se pare ca oriunde in Biblie, Duhul Sfant e o entitate mult mai abstracta, si care nu aude de La Dumnezeu, caci este o parte din Dumnezeu. Nu se potriveste oare lui Mohammad care nu a vorbit de la Sine, ci revelat de Allah si caruia Ingerul Gavril i-a recitat, iar el, literar, a auzit, si a vorbit celorlalti?

Postat pe 12 Mai 2008 19:25
si el este cel care lupta importiva idolatriei si impotriva celor care se inchinau lui Baal:
"18. Iar Ilie a zis: "Nu eu sunt cel ce aduce nenorocire peste Israel; ci tu ºi casa tatãlui tãu, pentru cã aþi pãrãsit poruncile Domnului ºi mergeþi dupã baali.
19. Trimite dar acum ºi adunã la mine în muntele Carmel tot Israelul, dimpreunã cu cei patru sute cincizeci de prooroci ai lui Baal ºi cu cei patru sute de prooroci ai Aºerei, care mãnâncã la masa Izabelei
22. ªi a zis Ilie cãtre popor: "Prooroc al Domnului am rãmas numai eu singur, iar prooroci ai lui Baal sunt patru sute cincizeci de oameni ºi prooroci ai Aºerei patru sute.
23. Daþi-ne doi viþei; el sã-ºi aleagã unul, sã-l taie bucãþi ºi sã-l punã pe lemne, dar foc sã nu facã, iar eu voi tãia bucãþi pe celãlalt viþel ºi-l voi pune pe lemne ºi foc nu voi face.
24. Apoi voi sã chemaþi numele dumnezeului vostru, iar eu voi chema numele Domnului Dumnezeului meu. ªi Dumnezeul Care va rãspunde cu foc, Acela este Dumnezeu". ªi a rãspuns tot poporul: "Bine ai grãit!" "36. Iar la vremea jertfei de searã, s-a apropiat Ilie proorocul ºi a strigat la cer ºi a zis: "Doamne Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac ºi al lui Israel! Auzi-mã Doamne, auzi-mã acum cu foc, ca sã cunoascã astãzi poporul acesta cã Tu singur eºti Dumnezeu în Israel ºi cã eu sunt slujitorul Tãu.
37. Auzi-mã, Doamne, auzi-mã, ca sã cunoascã poporul acesta cã Tu Doamne eºti Dumnezeu ºi cã Tu le întorci inima la Tine!"
38. ºi s-a pogorât foc de la Domnul ºi a mistuit arderea de tot ºi lemnele ºi pietrele ºi þãrâna ºi a mistuit ºi toatã apa care era în ºanþ.
39. ªi tot poporul, când a vãzut aceasta, a cãzut cu faþa la pãmânt ºi a zis "Domnul este Dumnezeu, Domnul este Dumnezeu!"

Deci Ilie este cel care se lupta cu idolii si cu poporul care se inchina la Baal. despre el era vorba. Dar nici pomeneala de Mohamed. Acolo era vorba de poporul care se inchinau idolilor.

Josie
Postat pe 12 Mai 2008 19:35
Proroci, profeti, au fost multi..Dar in ce a fost Ilie ''ca Moise''? Nu sunt in nici un fel asemanatori iar prin faptul ca lui Moise i-a fost profetita nasterea unui proroc, dovedeste importanta, si marea schimbare pe care o va reprezenta respctivul. Majoritatea teologilor crestini il desemneaza pe iisus ca fiind cel profetit de Moise, si de aceea eu am dus rationamentul meu in aceasta directie. Nici o clipa nu m-am gandit ca tu il vei arata pe ilie ca fiind cel profetit. Ma intreb daca este parearea ta, sau ai gasit undeva. Daca da, as vrea sa vad si eu sursa..pura curiozitate.

Postat pe 12 Mai 2008 19:39
Nu inteleg ce relevanta are faptul ca Ilie sa lupta cu idolii. in versetele din VT , respectiv profetia lui Moise nu se pomeneste depsre asa ceva, iar versetul din Ioan, unde se pomeneste despre cel care va aduce adevarul celor care nu credeau-si despre care u spui ca ar fi Duhul Sfant este din NT , deci profetul Ilie uracse la cer de mult...

Postat pe 12 Mai 2008 19:45
Ok sper ca te-am lamurit in VT nu are cum sa fie vorba despre Mohammed pt. ca pana la Mohammed a fost proorocul Ilie si Ioan Botezatorul. In Noul Testament este vorba de Duhul Sfant pt. ca daca chiar era vorba de o persoana concreta - nu crezi ca profetia se face tot asa cum s-a facut despre Ilie sau despre alti prooroci?? ceva de genul : se va naste din semintia lui cutare .. si va fi fiul lui.... Pe cand aici nu se precizeaza nimic concret e spus doar Mangaietorul. Se refera la Duhul Sfant duhul lui Dumnezeu care a ramas intre apostoli si i-a managiat dupa ridicarea lui Iisus la cer.
Si apoi hai sa-ti mai spun o chestie In Coran scrie ca:
1.Isus nu a murit pe cruce (Sura3:54-55),ci Allah L-a rapit la el(Sura 4:157-158)
"
[4:157]
dupa cum au mai spus: “Da, noi l-am ucis pe Cristos, Iisus, fiul Mariei, trimisul lui Dumnezeu.” Ei însa nici nu l-au ucis, nici nu l-au rastignit, ci numai li s-a parut asa. Cei care nu se înteleg asupra lui sunt în îndoiala, caci ei nu au nici o stiinta anume si nu urmeaza decât o nalucire, fiindca ei de buna seama nu l-au ucis,

[4:158]
ci Dumnezeu l-a înaltat la El, caci Dumnezeu este Puternic, Întelept."
2.Isus nu a inviat
3.Isus nu este Mantuitorul
4.Isus, desi este descris ca fiind Mesia, nu este Unsul profetit in Vechiul Testament.
5.Isus nu este Dumnezeu(Sura 5:17)
[5:17]
Cei care spun: “Dumnezeu este Cristos, fiul Mariei”, sunt tagaduitori. Spune: “Cine s-ar putea împotrivi lui Dumnezeu daca ar vrea sa-l nimiceasca pe Cristos, fiul Mariei, precum si pe mama sa si pe toti de pe pamânt?” A lui Dumnezeu este împaratia cerurilor si a pamântului si a ceea ce se afla între ele. El creeaza ceea ce voieste. Dumnezeu asupra tuturor are putere.",nici o fiinta asemanatoare cu El si nici Fiul lui Dumnezeu(Sura 4:171).Conform Coranului ,aceste afirmatii despre Sine le-a facut El insusi (Sura 5:72)."[5:72]
Cei care spun: “Dumnezeu este Cristos, fiul Mariei” sunt tagaduitori, caci Cristos spuse: “O, fii ai lui Israel! Închinati-va lui Dumnezeu, Domnul meu si Domnul vostru.” Dumnezeu le opreste Raiul celor care-i alatura pe altii lui Dumnezeu. Limanul lor va fi Focul. Cei nedrepti nu au ajutoare.".

----------------------------------------------------------------------------------------------
CEEA CE ESTE IN CONTRADICTIE TOTALA CU:
"31. Dacã mãrturisesc Eu despre mine însumi, mãrturia Mea nu este adevãratã.
32. Altul mãrturiseºte despre Mine; ºi ºtiu cã adevãratã este mãrturia pe care o mãrturiseºte despre Mine.
33. Voi aþi trimis la Ioan, ºi el a mãrturisit adevãrul.
34. Dar Eu nu de la om iau mãrturia, ci spun aceasta ca sã vã mântuiþi.
35. Acela (Ioan) era fãclia care arde ºi lumineazã, ºi voi aþi voit sã vã veseliþi o clipã în lumina lui.
36. Iar Eu am mãrturie mai mare decât a lui Ioan; cãci lucrurile pe care Mi le-a dat Tatãl ca sã le sãvârºesc, lucrurile acestea pe care le fac Eu, mãrturisesc despre Mine cã Tatãl M-a trimis.
37. ªi Tatãl care M-a trimis, Acela a mãrturisit despre Mine. Nici glasul Lui nu l-aþi vãzut vreodatã, nici faþa Lui nu aþi vãzut-o;
38. ªi cuvântul Lui nu sãlãºluieºte în voi, pentru cã voi nu credeþi în Cel pe care l-a trimis Acela. Ioan cap 5"
Nici proorocul Ilie nici Ioan Botezatorul nu au dat invataturi care sa anuleze ce e scris in Biblie inainte de ei. Si iti reamintesc ca atat Iisus, Fecioara Maria, proorocul Ilie cat si Ioan Botezatorul AU FOST RIDICATI LA CER. "PROOROCUL" MOHAMMAD A MURIT OTRAVIT! Nu crezi ca totusi a avut o moarte cam violenta fata de ceilalti???
Josie
Postat pe 12 Mai 2008 19:57
muslim vroiam sa arat ca inainte de mahommed au fost alti prooroci ce te face pe tine sa crezi ca moise vorbea de mohammed?? daca chiar ar fi o profetie valida despre mohammed atunci aceasta s-ar gasi in NT. in nici un caz in VT. De aceea ti-am spus sa nu incurci lucrurile!
Josie
Postat pe 12 Mai 2008 20:02
Mohammad nu a murit otravit!!! Asta e chair o greseala de la care nu ma asteptam la tine!
Nu,nu poate fi vorba despre cei mentionati de tine, pentru ca, in primul rand Ilie, si ioan botezatorul nu au adus nici o lege noua, dupa cum nu a facut-o nici Iisus.Moise in scimb este autorul Torei , si cel caeuia i s-au dat tablele legilor. El este deci de o importnata foarte mare(nu spiritual, caci toti profetii sunt egali in ochiii domnului) ci in ceea ce priveste cursul isoriei, si rolul pe care l-au jucat. din acest punct de vedere, ilie si Ioan Botezatorul nu se pot compara cu moise. Iar unui proroc atat de important nu i se vesteste venirea unuia mai putin important-repet, mai putin important pentru rolul jucat.Asa cum lui ioan Botezatorul i s-a prevestit venirea lui iisus, lui Moise trebuia sa i se prevesteasca venirea cuiva cu adevarat foarte important. Mai importnat decat el insusi, care a primit primele reguli despre ceea ce e pacat si interzis-reguli la care iisus nu a schimbat nimic, cum de altfel nu a schimbat nici Mohammad, ci doar a completat. e doar logic sa se refere la mohammad, care e , in aceasta privinta, cel care i-a urmat lui Moise, ca legiuitor religios. Mai mult, daca ar fi putut fi vorba despre acestia, cu siguranta, teologii crestini s-ar fi gandit la posibilitate. Dar ei au atribuit profetia venirii lui iisus- pacea fie asupra lor, toti.
Nu, nu cred ca s-ar fi facut asa, pentru ca nici lui moise nu i s-a profetit asa, altfel, de ce am fi purtat discutia asta? Te rog sa imi dau pasajul din coran unde spune ca Iisus nu este salvatorul. in plus, Mesia inseamna ''uns'', deci, te contrazici.
Apoi, intr-adevar, in Coran, iisus este profet, nu fiu al lui dumnezeu. El nu spune despre el insusi ca ar fi a doua parte a trinitatii , caci acest concept a fost introdus de Pavel.Iar din punctul meu de vedere nimic in Biblie nu arata clar ca iisus este fiul lui Dumnezeu, asa cum am aratat in alt topic.

Postat pe 12 Mai 2008 20:21
Oricat de greu imi e sa las lucrurile aici, am o groaza de scris pt maine, deci trebuie sa plec...mai vorbim mai incolo..ca de obicei-o placere :) O seara frumoasa sa ai.te pup, pa pa

Postat pe 12 Mai 2008 20:22
asa da..dar tot nu m-am convins ca scrie despre profet...adic atoti sfinti care it-ai pomenit exista din punct de vedere istoric..si au relatie cu Biblia si cu IIsus,pe cand totusi din link-ul acela inca nu am gasit clar si scris negru pe alb undeva in Bilblie absolut nici un cuvintel despre numele profetului sau ceva de genul,scuzati-ma daca pun paie pe foc dar ...imi pare rau ,tot asa m-am cinvins de ce Martorii lui Iehova il numesc pe Dumnezeu asa.pt ca in biblie scrie acest nume.ma repet am vazut un documentar la telvizor unde cativa cercetatori si teologi ...vorbeau despre Hitler referitor la psajele pe care le-a dat cleopatra...despre falsul profet si sfarsitul lumii si mii de late lucruri de genul asta ...cred ca in ecuatie erau introduse si viziunile lui Nostradamus referitor la acestea.deci...exista undeva in Biblie numele profetului sau nu...ca asa ca descndenti ai ce stiu io carei semintii ...putem vorbii la nesfarsit.
dandanaua_reloaded
Postat pe 12 Mai 2008 21:24
ok multumesc muslim. noapte buna:)
Josie
Postat pe 12 Mai 2008 21:46
despre mohammad stiu ca a murit in conditii suspecte A MURIT BOLNAV!!! si am citit in mai multe locuri ca se presupune ca ar fi fost omorat de Aisha, sotia lui evreica pe care a luat-o in casatorie cand aceasta avea 9 ani. Si e totusi dubios ca uite la mohammed exista un mormant fizic foooarte palpabil si probabil ca daca s-ar sapa acolo s-ar gasi osemintele lui. Pe cand Ilie, Ioan Botezatorul, Iisus si Maica Domnului au fost adormiti si ridicati la cer. Mahommed a murit bolnav(daca nu chiar otravit) si intr-un fel foarte ...UMAN!
Ori e Biblia adevarata si atunci Coranul chiar nu are cum sa fie compatibil cu ea. e totusi mare diferenta intre MARII PROOROCI, FECIOARA MARIA SI ISUS si moartea UMANA a lui Mohammad. Peste tot in Biblie se vorbeste despre Iisus ca fiind Fiul lui Dumnezeu nu doar Sf. Ap. Pavel. vorbeste despre Iisus. Si musulmanii nu am zis ca nu credeau ca Iisus a fost "uns" - musulmanii nu cred in INVIEREA lui!(de fapt cred ca musulmanii nu cred jumatate din tot ce zice Noul Testament!:D) Ori nu e nici Biblia adevarata si atunci cad toate religiile bazate pe ea :D iudaism, crestinism, islamism.
Josie
Postat pe 12 Mai 2008 21:55
pai incet incet se descopera cam toate secretele Bisericii ca institutie,incep sa apara documente stravechi,schituri,bisericute uitate de lume ,morminte care nu au ce cauta acolo unde sunt....multe lucruri si fapte si secrete s-au descoperit in ultimii ani cu ajutorul arheologiei si al tehnicilor moderne.uite daca ar fii sa readucem in discutie ipotetica casatorie a lui IIsus cu Maria Magdalena,si alte cateva subiecte spinoase pt biserica...totusi imi vor zdruncina vreodata credinta ????nu!
dandanaua_reloaded
Postat pe 12 Mai 2008 22:18
uite janice.....intr-adevar profetul mohammad a murit ca un muritor de rand....trecerea sa in nefiinta nu este invaluita in mister si lucruri pe care noi azi le-am numi paranormale....si cred ca in sinea mea am gasit explicatia....de ce dumnezeu nu a procedat la fel si cu profetul mohammad....:cartea lui david:"daca ma iubiti ,pastrati testamentele mele,iar eu voi cere tatalui sa va trimita un alt farclit,care sa ramana alaturi de voi pu totdeauna.."farclit aici cu sens de "biruitor".....dumnezeu a facut atat nasterea,viata,moartea profetului mohammad,cat se poate de pamanteasca,reala,fara incluziuni misterioase....a lasat ca trupul lui sa se odihneasca,aici pe pamant(orasul meddina)...ca oamenii sa creada,sa nu mai aiba suspiciuni,dubii,neintelegeri privind disparitia acestuia....cred ca se are in vedere ca el va ramane pe pamant cu trupul..ca marturie ca a existat.....tot in evanghelia dupa ioan 1416 se spune...:"voi cere tatalui sa va dea inca un parclitos ,care sa ramana vesnic cu voi"...parclitos e folosit cu sens de glorios.....in tora:"va veni acel ce v-a aduce cu sine lumina din faran(faran era numit desertul al-hijaz)si profetul mohammad....era nascut din faran.......koran:"sura as-saf,6..:cand a grait isus,fiul mariei:fii a lui israel,eu va sunt trimis voua drept marturie pu ceea ce s-a amintit in tora,si sa va dau vestea cea buna a venirii dupa mine a trimisului pe nume ahmed"....

Postat pe 12 Mai 2008 22:58
janice...ti-as fi reconoscatoare daca mi-ai arata unde anume pot sa gasesc citate in biblie conform carora isus(saws) spune ca este fiul lui dumnezeu......n-o sa ma intelegi gresit....citatele in care isus(saws)vorbeste despre dumnezeu ca tata.....nu sunt suficiente,deoarece fiecare om se considera copilul lui dumnezeu,el este cel care ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa...el e tatal meu,al tau,al fiecaruia din noi.....cea mai importanta rugaciune a crestinismului incepe cu.."tatal nostru care esti in ceruri..."prin urmare noi toti suntem copii lui dumnezeu si el e tata pu fiecare din noi....

Postat pe 12 Mai 2008 23:14
.....iata despre moise....moartea lui...a fost de asemenea pamanteana....:"si a murit moise,robul lui dumnezeu,acolo in pamantul moabului,dupa cuvantul domnului si a fost ingropat in vale ,in pamantul moabului,in fata bet-peorului,dar nimeni nu stie mormantul lui nici pana in ziua de azi.."deuteronomul...capitolul 33,linia 5,6;nimeni nu incearca sa caute osemintele...asa deci nimeni nu face asta cu osemintele lui mohammad...deoarece ar fi o profanare...un pacat...

Postat pe 12 Mai 2008 23:24
lasa draga cleopatra ca daca omenirea mai rezita alte 5000 de ani se vor gasi arheologi care sa treaca peste profanare si sa il dezgroape...scuza-mi barbaritatea dar asta este crudul adevar....la fel ti-am cerut si eu un citat concret din Biblie dar inca nu l-am primit sunt sigura ca Janice iti va raspunde cum doar ea stie sa o faca...
dandanaua_reloaded
Postat pe 12 Mai 2008 23:27
doaaaamneeee... dar voi chiar nu aveti altceva mai interesant de facut pe forumul asta decat sa copiati citate din biblie si coran????????? fereasca d-zeu...
oana81
Postat pe 12 Mai 2008 23:47
......cartea sfanta a unui musulman este koranul....deci eu ma conduc dupa aceasta carte.....in koran scrie ca isus(saws) a prevestit venirea lui mohammad(saws)...si am dat si versetul mai sus....logic ar fi ca cele scrise in koran sa ma convinga 100 %....asa si este....intrebarea mea este:biblia,cartea sfanta pu tine....iti da vre-un citat unde scrie ca isus e fiul lui dumnezeu??????? inafara de cele versete unde isus zice despre dumnezeu "tatal meu"....cum am scris mai sus...dumnezeu e tatal meu,al tau,al fiecaruia din noi...toti suntem copii lui... asa ca daca esti draguta sa-mi dai un asemenea citat....

Postat pe 12 Mai 2008 23:55
Parerea mea este ca religiile nu ar fi trebuit inventate, Dumnezeu ar fi fost suficient...astfel razboaiele, ura, disputele inutile ar fi fost evitate...important pt mine este ca toti suntem oameni ai acestei planete, restul e doar inventia unor oameni puternici pentru a controla masele, pentru a invrajbi inimile, pentru a sadi ura, pentru a ne determina sa uitam de Dumnezeu si de iubire...conteaza atat de mult cine a fost Isus si unde scrie de el?, conteaza atat de mult cine a fost Mohammad si unde scrie de el?, conteaza atat de mult cine a fost Budda si unde scrie de el?...nu cred, ceea ce conteaza este ca NOI toti, indiferent de ceea ce am devenit, suntem iubire, iubirea lui Dumnezeu. Daca ne pierdem iubirea ce ne ramane? Nici o religie din lumea asta nu merita sacrificiul de al pierde pe Dumnezeu si de a pierde iubirea...
serghey1976
Postat pe 13 Mai 2008 01:12
cleopatra nu fii ipocrita subiectul topicului deschis de tine....zice asa: profetul Mohammad in biblie....
biblia este cartea sfanta a crestinatatii nu cartea sfanta a...oricarei alte religii.
deci ori biblia ori coranul????
alege tu .... si tocmai de aceea ti-am cerut un citat din biblie TIE tocmai pt ca ai deschis topicul acesta,ma repet pt asta cred ca totusi prefer sa vad ceea ce scriu muslim si janice care se contreaza in argumente cu tot ceea ce tine de citate si documentari aferente ...de ma mai lumineaza si pe mine o biata ignoranta.ma repet cleopatra TU ai deschis topicul eu nu am facut altceva decat sa intreb daca exista pe undeva ceva de genul in Biblie nu in alte carti sfinte.....asta ca sa ne pricepem odata ca prefer argumente bien documentate si link-uri care sa duca la ceea ce citezi,asa cum fac fetele astea 2 mai sus ca am citit si am inteles cate ceva....si tin sa precizez a nu stiu cata oara ca nu am avut rabdare sa citesc Biblia pana la capat dar nic o alta carte sfanta nu am avut rabdare sa citesc deci...cu cat maimulte informatii mi se dau cu atat mai bine daca curiozitatea starnita de intrebarea mea te lezeaza.....atunci reformuleaza titlul topicului ....desi nu cred ca se mai poate....oricum ai lua-o e aiurea....
dandanaua_reloaded
Postat pe 13 Mai 2008 01:15
Iisus nu a schimbat nimic ci doar a completat??? Nu am auzit niciodata o aberatie mai mare. Iisus a schimbat totul. Chiar el spunea ca nu a venit pe lume sa aduca pacea - adica sa pastreze legea cea veche -, ci sa aduca sabia - adica legea cea noua. Daca el nu ar fi adus decat mici completari la legea evreiasca( scuzati-mi cacofonia), de ce l-ar maifi urat atat conducatorii religiosi evrei, si de ce ar mai fi cerut moarte lui? Muslim, eu cred ca tu nu ai deschis in viata ta o Biblie. Si scuza-ma, nu ma intereseaza ce scrie in coran de Iisus.E o carte plina de contradictii si fara nicio logica.
beyonce_indragostita
Postat pe 13 Mai 2008 13:23
Scuzati-ma, dar eu nu inteleg o chestie aici. Dati citate din Biblie care dupa voi arata ca mohamed a fost vestit prin cartea sfanta a crestinismului. Prin urmare, recunoasteti veridicitatea Bibliei. Cu toate astea musulmanii au multe legi care se contrazic flagrant cu Biblia - de exemplu,in NT se specifica clar ca un barbat are dreptul la o singura femeie, pe cand in coran are voie cu patru; in Biblie oamenii sunt indemanti la toleranta - iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti si iubeste-ti dusmanul, pe cand in coran se spune ca e ok sa omori oameni de alta religie. Pai cum vine asta? Recunostem Biblia dar nu facem ce scrie acolo.
beyonce_indragostita
Postat pe 13 Mai 2008 13:35
Cleopatra draga, genialo, tu care la 21 de ani ai facultatea terminata si doi ani de practica,imi explici si mie te rog ce legatura de rudenie exista intre isaac, ismael si avraam?
beyonce_indragostita
Postat pe 13 Mai 2008 13:41
ASTFEL A GRAIT DOMNUL"...................IN TORA(SI ANUME IN DEUTERONOMIE)SE SPUNE CA DUMNEZEU I-A ZIS LUI MOISE SA LE SPUNA FIILOR LUI ISRAEL CA LE VA TRIMITE LA SFARSITUL OMENIRII UN PROFET ASEMENEA LUI(SE REFERA LA MUHAMMAD)DINTRE FII FRATILOR SAI....insa fiecare din profetii trimisi dupa moise,provenea dintre fii lui israel,ultimul fiind ISUS(swas),prin urmare mohammad este susceptibil de a fi acesta despre care se vorbeste...deoarece mohammad e unul dintre fii urmasilor lui ismail,care este fratele lui isac...

Citat din cleopatra
beyonce_indragostita
Postat pe 13 Mai 2008 13:42
Cleopatra "scump-o", draguta mea,eu am citit Biblia cand aveam 9 ani, adica cu mult timp in urma, insa imi aduc aminte urmatoarele: Avraam a avut doi fii: Isaac si Ismael. La randul sau, Isaac i-a avut pe Iacob sau Iacov, cunoscut mai tarziu sub numelede Israel, si Isav(Esau). Iacob a avut 12 baieti( din care se trag cele 12 semintii evreiesti) si o fata. Unul din baietii lui Iacob a fost vandut de fratii sai si a ajuns in Egipt - este vorba de Iosif. Mai tarziu si fratii sai l-au urmat in Egipt, ceea ce inseamna ca toti evreii care s-au inmultit in Egipt erau urmasi ai lui Iosif si ai fratilor sai, adica ai lui Iacob(Israel). Deci, este absolut evident ca Moise care facea parte din evreii din Egipt era urmas al lui Israel. Moise a avut o sora - Miriam, si un frate - Aaron. Evident ca sora si fratele lui se trag tot din Israel, ca doar sunt frati cu Moise. Prin urmare,fiii fratilor lui Moise nu puteau sa provina din altcineva decat din stramosul fratilor lui Moise, adica din Israel,si iata de ce este logic ca toti profetii de dupa Moise sa se traga din Israel.Pentru ca fratii lui Moise si fiii lor se trag din Israel.
beyonce_indragostita
Postat pe 13 Mai 2008 13:58
Din comentariile genialei Cleopatra reiese ca citatul nu se refera la Iisus pentru ca Iisus provine din Israel, care dupa parerea ei nu are nicio legatura cu fratii lui Moise. Tocmai am demonstrat ca fratii lui Moise si fiii lor provin din Israel, deci e firesc ca si profetul la care sa refera Moise sa provina din Israel, iar Iisus provine intr-adevar din Israel.Fiii fratilor lui Moise sunt fiii lui Israel, pentru simplul motiv ca si fratii lui Moise sunt fiii lui Israel. Cleopatra mai spune ca "mohammad este susceptibil de a fi acesta despre care se vorbeste...deoarece mohammad e unul dintre fii urmasilor lui ismail,care este fratele lui isac..."
Din ce spune Cleopatra eu inteleg asa: 1.profetul la care se face referire provine din fiii fratilor lui moise.2. Mohamed e profetul, pentru ca se trage din Isamel. Din 1 si 2 rezulta ca mohamed provine din fiii fratilor lui moise si in acelasi timp se trage din Isamel. Asta inseamna ca se pune semn de egalitate intre fiii fratilor lui Moise si Ismael.Adica Ismael ar fi fost un fiu al unui frate de-al lui Moise."Scump-o", Ismael nu are cum sa fie fiu al unui frate al lui Moise fiindca a trait cu mult inainte de moise si fratii lui.
beyonce_indragostita
Postat pe 13 Mai 2008 14:22
Si inca ceva Cleopatra: cine se trage din Moise si fratii lui se trage din Israel, care se trage din Isaac.Prin urmare, urmasii lui Moise si ai fratilor sai sunt urmasii lui Isaac.Ceea ce inseamna ca profetul care se va ridica din fiii fratilor lui Moise este urmas pe linie directa al lui Isaac, nu al lui Ismael.Asta inseamna ca mohamed care se trage din Ismael nu are cum sa se traga din Isaac, pentru simplul motiv ca Isaac si Ismael sunt doua pesoane diferite. Si daca mohamed nu se trage din Isaac nu are cum sa se traga din fiii fratilor lui Moise, pentru ca cei din urma se trag din Isaac. Si dupa cum am mai spus, Isaac si Ismael nu sunt una si aceeasi persoana. Cleopatra,nu am vazut in viata mea atata ignoranta si prostie.
beyonce_indragostita
Postat pe 13 Mai 2008 14:32
Muslim, spui ca in Biblie nu se arata clar ca Iisus e fiul lui Dumnezeu.Ai dat tu la un moment dat un citat pe care l-am comentat eu. Raspunsul meu a fost:"pentru muslim: IN LEGATURA CU CITATUL TAU :Fiul lui Enos, fiul lui Set, FIUL LUI ADAM, FIUL LUI DUMNEZEU''(Luca, 5:23-38)...iata, si Adam e numit fiul lui Dumnezeu..." Eu nu stiu daca tu esti romanca sau nu, dar cu siguranta ca limba romana cu punctuatia ei este un mister pentru tine. Din citatul pe care il dai tu nu reiese ca Adam e numit fiul lui Dumnezeu. Se face o insiruire de barbati cu al caror neam este inrudit Iisus. Ultimul dintre barbatii numiti este Adam, iar ultimul de pe lista nu mai e un barbat ci Dumnezeu insusi. Fii atenta - citatul spune "fiul lui Adam,(virgula) fiul lui Dumnezeu" - virgula care separa substantivele arata ca fac parte dintr-o insiruire, sunt in raport de coordonare intre ele, si in raport de subordonare fata de substantivul Iisus. Prin urmare, citatul se referea la Iisus, nu la Adam - adica Iisus este fiul lui..., fiul lui Enos, fiul lui Set, fiul lui Adam, si in cele din urma fiul lui Dumnezeu. Daca citatul ar fi fost " fiul lui Adam(fara virgula) fiul lui Dumnezeu", atunci intr-adevar s-ar fi inteles ca Adam e fiul lui Dumnezeu. Invata limba romana inainte sa-ti dai cu parerea in legatura cu texte scrise in limba noastra."
Iata ca am ajuns si sa ma auto-citez.Uite un citat din Biblie in care se spune clar ca Iisus e fiul lui Dumnezeu, ma rog, asta daca stii semnificatia semnelor de punctuatie...

beyonce_indragostita
Postat pe 13 Mai 2008 14:44
wolfy, am sa comentez ceea ce ai scris tu atunci cand o sa fi respectuasa cu cei din jur.Iar daca o sa citesti ce s-a postat pe aici, ai sa vezi ca la multe dintre intrebarile tale a fost deja raspuns.Asa ca vezi,de fapt, nici nu ai nevoie de raspunsul meu.In concluzie: poti ramane nerespectuoasa. Iar ca eu nu stiu limba romana e o concluzie cum nu se poate mai gresita. Nu am sa sa motivez totusi acest fapt, pentru ca nu vreau sa imi aud aceleasi cuvnte urate ca si Pace si Cleopatra care au indraznit sa va impartaseasca cate ceva din viata lor. Asa ca nu ai decat sa ramai cu aceasta concluzie gresita .A sa inchei in aceelasi spirit cu tine: invata sa ii respecti pe cei din jur inainte de a participa la o discutie pe teme religioase. Chiar putem dezbate acest subiect fara asemenea atitudine si ton.O zi frumoasa sa ai

Postat pe 13 Mai 2008 17:33
wolfy...chiar esti needucata rau....imi cer scuze,dar alt cuvant nu gasesc pu modul in care te pronunti....comentariul meu era pu janice...si cred ca nu am jignit pe nimeni,si nu am aruncat ironii de genul:"scump-o"....draguta mea,ipocrita,..etc...era un schimb de pareri...si vii tu cu samanta de cearta...daca vrei sa iti spui opinia,sa intrebi,sa dai raspuns fa-o intr-un mod educat....

Postat pe 13 Mai 2008 18:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
haideti sa deschidem ochii si sa vedem ceea ce este cu adevarat frunos 55 De la: Ramyta 4 Mai 2009 12:15
stand gratuit la www.exposhop.ro 1 De la: danatisianu 11 August 2009 20:11
Vacanta pe timp de criza :D 4 De la: geo_reincarcat_iara 29 Iulie 2010 19:38
VAMPIRII 181 De la: lavigne_mlv 19 Aprilie 2012 22:45
Vreau si merit sa fiu fericita! 13 De la: zoro 1 Aprilie 2010 20:49