Setari Cookie-uri

gramatica - pt cei care nu au nimic bun de spus

asa asa etta zi-le tu mami ca pe mine numa crede ...
dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Mai 2008 20:38
vai de capul vost'!!v-ati semnat sentinta....

Postat pe 28 Mai 2008 21:59
la ce dragu lu ema la papucei sau la medicament???aspiorina sau alte cele?? aaaa si "ubit" vine de la iubit....adica te iubim mai dragastos asa.
dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Mai 2008 22:28
credeam ca ma "iubiti" in ghilimele...:))

Postat pe 28 Mai 2008 22:55
lasa etta,ca pentru maine la litera "F" ma pregatesc si mai bine!!!.....sa-l dau pe spate pe sultan...
lion_king
Postat pe 28 Mai 2008 23:07
deja m-ai dat,mielule:))recunosc!BUN VENIT in HAREMUL MEU!!sper sa-mi fii de ajutor si hai acolo ca aici,ii pt 'telectuali ,iar eu mi-s TRACTORIST....

Postat pe 28 Mai 2008 23:17
aaaa,stefule,te pui bine cu dusmanul,ai??.....leutul meu,nu-l asculta ca te vrajeste,cum face cu toate cadanele!!!.....ca e maestru la asta.....cum te prinde sub "morcovelul" lui, "te arde " imediat!!!....

Postat pe 28 Mai 2008 23:36
=)))nb!!!fetelor..si tie prietene !!!sau prietena????????

Postat pe 29 Mai 2008 00:45
asa repede ati dat bir cu fugitii ieri seara?? hmmm slaba aparare sultane draga....
dandanaua_reloaded
Postat pe 29 Mai 2008 13:51
daca tot s-a deskis forum pt astia "literatzii" as vrea si eu sa deskid forum pt AIA DESHTEPTZII!!!!! k sunt o gramada d ei p aici si n-au altceva d lucru decat sa ne dea "lectii d inteligenta" noua, astora mai "incuiatzi si cu o minte cat o gaina"!!!!!!!!

Postat pe 29 Mai 2008 16:20
mai deiutza mama,cine mi-a suparat fata ??????ca da dracii in ei cu tot cu literatura si in versuri.na ca m-am enervat!

Postat pe 29 Mai 2008 16:26
eu clocotesc in sucul propriu d nervi! las' k am si eu gura si degete k sa scriu!pot sa fiu si eu vulgara si nesimtita!na!poate ma trezesc si eu intr-o dimineata k mi s-a sters contul k si tine, draga!dc nu apar dimineata sa shtiti k m-au raportat deshteptele!!!!si sa va ganditi si l mine kand va betzi impreuna ccafelutza! :((

Postat pe 29 Mai 2008 16:28
devenim experte in conturi noi draga mea dar care-i baiul ca ma facusi curioasa! citeodata cind ma musca cite unii de c..r ma uit in oglinda si vad ca ramine tot acolo la locsorul lui.

Postat pe 29 Mai 2008 16:32
pai imi trimise una DESHTEAPTA RAU D TOT nishte mesaje p privat cum k sunt proasta datorita "mediului in care am crescut" k sunt "jenibila, penibila, frustrata, inkuiata mintal, cu creierul kat o gaina...." si mai sunt mai multe, numai k nu le mai shtiu din cap! deci akum kiar m-am enervat si sterg contul!!!

Postat pe 29 Mai 2008 16:35
nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!ca astia asta vor.le este ciuda pe tine ca esti frumoasa si desteapta.sa te pupe undeva.................

Postat pe 29 Mai 2008 16:39
copiaza mesajul pe forum sa o porcim pina se ineaca.

Postat pe 29 Mai 2008 16:40
deiuta scumpete mica nu te enerva prea tare, seteaza sa primesti mesaje numai de la prieteni.si mai am un sfat pt tine umple-i draga si tu de cuvinte elevate dar fa-i prosti cu stil....cauta un site cu citate cu si despre prostie si prosti si umple-i draga de prostie pana s-or satura.pe aici a functionat,pe urma,poti sa si raportezi utilizatorul care ti-a trimis mesajele si pana la urma poate s-or trezi administratorii sa ii avertizeze macar daca nu sa le stearga conturile. oooo si nu te impacienta de "rahat" e lumea plina cu "rahatii" e mai rau...
dandanaua_reloaded
Postat pe 29 Mai 2008 16:49
si apropo de asta ....pune mesajul pe site cu un copy paste ca si pe mine ma manaca rau degetele sa mai umplu frigiderul cuiva....doar am iesit din post acu' si poate are nevoie
dandanaua_reloaded
Postat pe 29 Mai 2008 16:51
De la: amme22, la data 2008-05-24 10:26:14parerea mea: degeaba stii gramatica, degeaba stii orice altceva invatat in scoala, daca folosesti aceste cunostinte doar pt a "sparge capetele" celor ale caror fapte sau vorbe au miez. In acest caz gramatica doar de dragul gramaticii, fara a spune nimic consistent, e ca o nuca gaunoasa. Bineinteles, e aplicabil tuturor stiintelor. Degeaba cunosti daca nu iti folosesti acea cunoastere in scopuri bune. Degeaba cunosti daca folosesti cunoasterea spre umilirea celorlalti. Ar fi bine sa intelegeti odata pt totdeauna: sunt cunostinte pe care le acumulezi in primele clase iar in timp mai uiti; din toata invatatura ramai cu ceea ce transmiti nefiind esentiala forma prezentarii (cu liniute, virgule, ghililmele, etc, etc). Voi cei care ridicati gramatica in slavi aruncand cu noroi in ceilalti, pt a ascunde faptul ca nu aveti nimic interesant de spus, va simtiti bine facand asta? Perfect. Sunt gata sa recunosc: sunteti foarte inteligenti. Mai vreti si altceva?

Tu te referi la vocabular si ortografie, nu la gramatica!

Iar forma prezentarii e esentiala.
Kathara
Postat pe 14 August 2008 16:45
De la: Kathara, la data 2008-08-14 16:45:21
De la: amme22, la data 2008-05-24 10:26:14

�n mod tradi�ional �n domeniul gramaticii erau cuprinse doar dou� subdomenii: morfologia (modificarea formei cuvintelor) �i sintaxa (�mbinarea cuvintelor �n propozi�ii �i fraze). �n prezent lingvi�tii consider� ca apar�in�nd tot gramaticii �i urm�toarele subdomenii, care studiaz� alte regularit��i ale limbii: fonetica, fonologia, ortografia, semantica �i pragmatica.

Sunt de partea celor care sus�in c� e normal s� scrii corect �i s� vorbe�ti corect rom�ne�te dar dac� ar fi s� aleg �ntre cei care dovedesc ignoran�� �n privin�a regulilor gramaticale �i cei vulgari, prefer ignoran�ii.
adicon
Postat pe 19 August 2008 10:05
De la: adicon, la data 2008-08-19 10:05:35
De la: Kathara, la data 2008-08-14 16:45:21
De la: amme22, la data 2008-05-24 10:26:14

�n mod tradi�ional �n domeniul gramaticii erau cuprinse doar dou� subdomenii: morfologia (modificarea formei cuvintelor) �i sintaxa (�mbinarea cuvintelor �n propozi�ii �i fraze). �n prezent lingvi�tii consider� ca apar�in�nd tot gramaticii �i urm�toarele subdomenii, care studiaz� alte regularit��i ale limbii: fonetica, fonologia, ortografia, semantica �i pragmatica.

Sunt de partea celor care sus�in c� e normal s� scrii corect �i s� vorbe�ti corect rom�ne�te dar dac� ar fi s� aleg �ntre cei care dovedesc ignoran�� �n privin�a regulilor gramaticale �i cei vulgari, prefer ignoran�ii.

Daca asa e, atunci de ce are Insitutul de Lingvistica al Academiei sectii separate de Gramatica si Lexicologie?
Kathara
Postat pe 20 August 2008 10:10
Nu �tiu. Probabil este ca la diverse facult��i unde s-au separat o mul�ime de catedre din aceea�i disciplin�. Oricum acea parte din mesajul meu, referitoare la domeniile incluse �n gramatic�, am g�sit-o pe net. Tasteaz� cuv�ntul "gramatic�" �i ai s� g�se�ti acelea�i informa�ii �i altele...
adicon
Postat pe 20 August 2008 10:17
De la: adicon, la data 2008-08-20 10:17:30Nu �tiu. Probabil este ca la diverse facult��i unde s-au separat o mul�ime de catedre din aceea�i disciplin�. Oricum acea parte din mesajul meu, referitoare la domeniile incluse �n gramatic�, am g�sit-o pe net. Tasteaz� cuv�ntul "gramatic�" �i ai s� g�se�ti acelea�i informa�ii �i altele...

Eu am facut Literele, de-aia m-am simtit obligata sa fac acele precizari.
Kathara
Postat pe 20 August 2008 23:11
Tocmai pentru c� ai f�cut filologia trebuie s�-�i dai seama c� e ilogic s� despar�i, de exemplu, ortografia de gramatic� deoarece foarte multe ortograme �i au explica�ia, ra�iunea de a exista, �n domeniul morfologiei.
adicon
Postat pe 20 August 2008 23:22
Gramatica este o parte a "limbii". Ortografia, vocabularul etc nu fac parte din gramatica, fac parte din limba.
Kathara
Postat pe 21 August 2008 14:43
sa inteleg ca a revenit in actualitate topicul dar nu mai "ie " loc de jogniri??? mai bine asa... uite ca tot am o curiozitate,si imi voi cere scuze anticipat pt ignoranta.... de ceva vreme tot ma tin sa ma interesez cum e cu odata si o data...si cu alte cateva modificari aduse in ortografie...pls lamuriti-ma si pe mine daca tot se vorbeste de gramatici....
mai e si chestia cu asi vrea sau as vrea.....
o alta gramada imi amintesc pe parcurs si mai intreb dar ma repet..... nu ma luati la 11 metri ca deh la naiba de aia intreb.....
dandanaua_reloaded
Postat pe 21 August 2008 15:01
"AS"
Anissia27
Postat pe 21 August 2008 15:45
Draga IO (ce nume lung ti-ai mai ales),
o data = numeral ex.: o data, de doua ori etc.
odata = adverb de timp sinonim cu cindva
as vrea = forma corecta a verbului a vrea la timpul conditional-optativ
asi vrea = forma incorecta
Va rog sa ma corectati daca am gresit.
micabis
Postat pe 21 August 2008 20:28
De la: Kathara, la data 2008-08-21 14:43:15 Gramatica este o parte a "limbii". Ortografia, vocabularul etc nu fac parte din gramatica, fac parte din limba.

E clar c� practic�m un "dialog al surzilor", �n cazul acesta "al orbilor". Eu m� refer la logic�, tu la defin�ii... Nu-i nimic, r�m�ne a�a cum spui tu: Ortografia are leg�tur� cu limba �i nu cu gramatica. Te-ai uitat totu�i, m�car din curiozitate, pe net? Adresa este http://ro.wikipedia.org/wiki/Gramatic%C4%83
Mie ro.wikipedia mi se pare un web site serios.
adicon
Postat pe 21 August 2008 21:58
mersi mult micabis...si anissia... apoi am auzit acu ceva vreme in urma cum ca s-a modificat forma ...

intro sau intr-o???? la fel si derivate intrun sau intr-un...etc

imi cer scuze dar si pe net am gasit cateva chestii contradictorii si cum nu sunt lamurita pe deplin mai bine intreb ...ca de scris oricum mai scriu gresit si eu ....deh....se intampla.
dandanaua_reloaded
Postat pe 21 August 2008 22:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Fazele lunii - influente 2 De la: geo_reincarcat_iara 24 Iunie 2010 14:05
PT CONSTANTENI....Care stie ce se construieste pe Traian? 31 De la: dana21m2004 19 August 2009 23:05
ma poate ajuta cineva cu utorrentul??va rooog! 1 De la: colorata_nas 8 Noiembrie 2009 18:52
Scoala de soferi 52 De la: yumalai 21 Ianuarie 2010 16:21
se mai gaseste o perecke potrivita? 1 De la: Raducu_Ionut_Dobre_1 12 Iunie 2012 15:31