Setari Cookie-uri

Cosmetice bio pentru o ingrijire sanatoasa

www.biolife-care.ro
kudika142889
Postat pe 9 Aprilie 2010 10:22
Cosmeticele life care nu sunt cosmetice bio sau organice. Logona si restul sunt certificate BDIH, singurul organism de certificare care nu ofera atestare de produs organic, ci de produs natural. Acum de ce din naturale le treceti ca bio ca sa va justificati pretul ma depaseste. Vindeti-le ca naturale cu pretul corect si nu se supara nimeni. Nu le mai promovati ca bio, chiar pe ele scrie natural nu bio.
ra_kudika
Postat pe 28 Aprilie 2010 13:02
Daca ingredientele naturale nu justifica pretul ma intreb cum justifica pretul L'Oreal, Nivea.. etc., si mai ales Lancome care folosesc ingrediente chimice, implicit mult mai ieftine pretul.
beatricea
Postat pe 29 Aprilie 2010 13:55
Una e natural alta organic. Prin lege, un ingredient natural poate prin cultivare si procesare sa ia niste chimicale. Cele organice incepand cu pamantul pe care se cultiva si pana la forma finala nu pot trece prin niciun proces ce presupune chimicale, nu se stropesc cu nimic si asa mai departe, plus ca sunt certificate, verificate si paraverificate. Citeste standardele. Ca sa vinzi cosmetice naturale cu mentiunea de bio, sunt numai buni de dat in judecata. Folosesc o denumire pentru care nu au certificare, pentru ca BDIH nu e certificare de organic/bio. Cand te bagi in seama, vino cu temele facute. In titlu scrie bio, nu natural. Ia pune mana pe legislatie si vezi in ce conditii poti folosi terminologia bio, nici la cele atestate de organisme care dau certificari bio nu pot scrie produs bio intotdeauna, trebuie sa ai peste un anumit procent din ingrediente organice si restul naturale ca sa se numeasca bio. Daca nu ai procentul de ingrediente organice cerut, nu spui produs bio, ci produs cu ingrediente bio.
ra_kudika
Postat pe 29 Aprilie 2010 22:24
Am încercat aproape toate cremele high-life-ului, inclusiv cele pe bazã de caviar, mai puþin Botox. Cele mai bune creme sunt cele din gama GEROVITAL. Adicã, specific românesc in excelsis. Sunt extrem de mulþumitã de felul în care aratã tenul meu dupã utilizarea acestor creme ºi le recomand cãlduros.
ileanaadrianastan
Postat pe 6 Mai 2010 10:45
Gerovital are chimicale. Incearca ingredientele de la Elemental, le poti combina singura cum vrei si sti sigur ce contin. Eu am incercat samponul si mi-a iesit, desi nu ma vedeam facandu-mi singura sampon.
ra_kudika
Postat pe 6 Mai 2010 17:04
Standardul BDIH este de mult cunoscut in Europa si a certificat multi pionieri in cosmetica naturala. Standardul precizeza ce ingrediente se pot si nu se pot folosi, sisteme de coservare admise si se asigura ca produsele nu sunt testate pe animale.
Acest logo garanteaza faptul ca alegerea materiilor prime si metodele de productie se supun standardelor impuse de BDIH (Departamentul German de Stat pentru Comert si Industrie) pentru cosmetice naturale controlate.
Urmatoarele principii definesc conceptul BDIH privind ‘ cosmeticele naturale controlate' :
Protejarea naturii – in timpul exploatarii materiilor prime utilizate, se doreste ca natura sa fie cat mai putin perturbata, luandu-se in considerare protectia animalelor. Este exclusa interventia sau manipularea genetica asupra patrimoniului ereditar al plantelor sau animalelor.
Transformarea cu grija a materiilor prime in produse finite, fara sa presupuna reactii chimice. Ambalajele trebuie sa fie economice si sa respecte mediul inconjurator.
Cosmeticele naturale controlate trebuie sa renunte la coloranti si conservanti sintetici, si sa contina substante cu potentian alergic redus.
Criterii BDIH :
Materii prime vegetale provenind din culturi biologice controlate sau culese din flora salbatica controlata biologic.
Protectia animalelor. Nu se realizeaza teste pe animale nici in cursul fabricarii, nici in timpul dezvoltarii sau controlului produselor finite. Sunt excluse materiile prime provenind din vertebrate moarte (colagen animal, celule proaspete, grasime de balena, marmota, sau orice grasime animala, ulei de nurca).
Materiile prime minerale. Folosirea sarurilor anorganice (ex. Sulfat de magnezius) si a materiilor prime minerale (clorura de sodiu) este in principiu permisa.
Materii prime cu interventie redusa. Pentru fabricarea comseticelor naturale se pot utiliza compusi care au fost extrasi prin hidroliza, hidrogenare, rectii de esterificare, transesterificare sau condensarea a substantelor naturale, cum ar fi : grasimi, uleiuri si ceruri, lecitine, lanolina, mono- oligo- si polizaharide, proteine si lipoproteine.
Renuntarea deliberata la colorantii organici sintetici, la substantele aromate (parfumate) sintetice, la materiile prime etoxilate, la silicon, la parafina sau alti derivati din petrol.
Conservarea. Pentru securitatea microbiologica a produselor, doar anumiti conservanti in stare naturala sunt autorizati : acidul benzoic, sarurile sale si etilesterul, acidul salicilic si sarurile sale, acidul ascorbic si sarurile sale, alcoolul benzilic. In caz de adaugare a acestor conservanti este obligatoriu sa se adauge : ‘Conservat cu .... ‘
Fara radiatii. Nu este permisa sterilizarea materiilor prime organice sau a produselor finite folosind radiatii.
Controale. Controlul respectarii criteriilor enumerate mai sus este asigurat de institutii independente de control. Respectarea criteriilor este dovedita de marca de control proprie asociatiei.
Alte obiective BDIH :
Transparenta in ceea ce priveste procedeul de fabricare, explicarea coerenta a acestuia consumatorului.
Interventia activa contra ingineriei genetice.
Compatibilitatea cu mediul : folosirea de materii prime din surse naturale, certificate ; procedeele de fabricatie care respecta mediul, ambalajele economice, reciclabile.
Compatibilitate sociala : materiile prime provenind pe cat posibil din comertul Fair Trade si din proiecte desfasurate in Lumea a-3-a, folosirea si evacuarea deseurilor.
beatricea
Postat pe 6 Mai 2010 19:55
Da, standard de natural. Compara-l cu standardele Soil Association de ex, care e cel mai strict, si pana si lor tot le-a scapat un ingredient: fenoxietanolul. Cand vinzi bio, trebuie sa ai certificare de bio. Nu vinzi bio cu certificare de natural. In plus, standardele difera si intre organismele de certificare organice/bio. Tot la eticheta ajungi, si crede-ma ca am creme de la Logona, nu's asa naturale cum sustin. De ce? Pentru ca BDIH permite anumiti conservanti, nu sunt cei mai nocivi, dar sunt totusi. Standardele bio sunt mai stricte, dar nici alea nu sunt complet fara. Daca iei ingredient cu ingredient si nu reclama facuta pentru standardele respective o sa vezi tu mai multe.
ra_kudika
Postat pe 7 Mai 2010 16:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
parfumuri originale 1 De la: simona1023 26 Ianuarie 2010 16:58
Implant mamar 47 De la: kudika_1020285 10 Noiembrie 2016 14:29
eu balanta,el berbec.... 20 De la: danamir 22 Septembrie 2009 14:27
produse cosmetice si de make-up biologice, naturale 1 De la: hereea 16 Octombrie 2008 08:48
Produse Cosmetice FM Romania 1 De la: MeDeeaA_BeLLa 30 Martie 2009 14:40