Setari Cookie-uri

Patru motive pentru care ne ingrasam

Nu doar caloriile în exces sunt de vinã. Prea puþine ore de odihnã ºi agitaþia de la serviciu îþi pun în pericol silueta.

Poþi sã te îngraºi chiar dacã faci miºcare ºi þii dietã, te avertizeazã medicii. Oboseala, stresul ºi unele medicamente îþi pot da peste cap organismul ºi silueta. Specialiºtii americani citaþi de siteul WebMD te învaþã cum sã treci peste pericolul de a te îngrãºa.

Lipsa somnului. Funcþiile organismului sunt mai bune atunci când eºti odihnit. „Când nu dormi suficient, organismul suferã de stres fizic, iar grãsimile se stocheazã mai uºor“, explicã Michelle May, autorul unui volum de nutriþie. Când eºti obosit, organismul nu mai reuºeºte sã facã faþã stresului ºi eºti tentat sã consumi alimente în mod mecanic, mai ales noaptea sau seara foarte târziu. Unele persoane considerã cã mâncarea îi ajutã sã doarmã, dar de fapt, ele nu obþin decât mai multe calorii. Simptomele pe care nu trebuie sã le neglijezi sunt oboseala, nivelul scãzut de energie ºi iritabilitatea. „Prelungeºte-þi somnul cu 15 minute ºi vezi cum te simþi. Adaugã-þi aceste minute în fiecare zi, pânã când simþi cã eºti suficient de odihnit“, te sfãtuieº te Michelle May.

Stresul. Acesta ne afecteazã dispoziþia ºi echilibrul psihic. „Organismul nostru stocheazã grãsimi, încetineºte metabolismul ºi descarcã o serie de hormoni precum cortizol sau leptinã, lucruri ce pot cauza obezitate în regiunea abdominalã“, mai spune Michelle May. Persoanele stresate tind sã consume mai multe alimente. „Mâncarea te calmeazã pentru moment, dar nu rezolvã cauzele stresului“, adaugã specialistul.

Medicamentele. Unele medicamente folosite pentru tratarea depresiei, a proastei dispoziþii, migrenelor, hipertensiunii ºi diabetului pot cauza creºterea în greutate. Periculoºi sunt ºi unii steroizi, terapia hormonalã sau unele contraceptive. „Fiecare medicament cauzeazã creºterea în greutate în mod diferit: mãrirea apetitului, alterarea modului în care sunt stocate grãsimile sau modificarea nivelului de insulinã. De asemenea, efectele nu sunt asemãnãtoare la toate persoanele“, afirmã Michelle May. Unele medicamente pot cauza reþinerea de lichide, problemã uºor de remediat. Dacã suspectezi cã te-ai îngrãºat din cauza medicamentelor, nu opri tratamentul, ci vorbeºte mai întâi cu medicul, te sfãtuiesc specialiºtii.

Menopauza. Odatã cu vârsta, metabolismul încetineºte. În plus, modificãrile hormonale pot cauza senzaþia de foame, depresie ºi tulburãri de somn. „Când femeile ajung la menopauzã, pierd estrogen ºi de aici modificãrile: grãsimile care se depun pe talie“, explicã Susan Bowerman, assistant director la UCLA Center for Human Nutrition. Exerciþiile ºi dieta sãnãtoasã, bogatã în calciu ºi vitamina D, vã pot fi de folos.
dianana
Postat pe 21 Aprilie 2008 23:40
foarte adevarate si importante informatiile oferite de tine, multmim. Din pacate observ ca viata din ziua de azi ne permite tot mai putin sa avem grija de sanatatea noastra,m de dieta, timpul pentru sport scade pana la inexistenta... cum sa le facem pe toate??
allyna_healthy
Postat pe 12 Iunie 2008 17:34
Mda. fumatul imi distruge metabolismul. Dar ce e de ales dintre excesul alimentar si cel de tutun

Postat pe 1 Iulie 2008 11:34
si eu cand dorm putin, am senzatia ca ma ingras. Dar asta daca e vorba de o perioada stresanta de aprox. 1 luna, pe care am avut o cand am zugravit- am luat 2 kg. Acum de cand lenevesc am slabit 4, deci am ajuns la 58.

Postat pe 3 Iulie 2008 09:16

-mancatul seara,pe la ora 22. Desi sunt destul de slaba, spune lumea , pentru ca mie nu mi se pare, ma consider chiar sanatoasa-adik am vreo 45-46 kg la 1.65, de cand mananc seara de la fast food sau alte mancaruri , dupa ce vin rupta de foame de la serviciu, observ ca parca am mai pus pe mine. Oricum, se da jos destul de usor, cateva zile o lasi mai moale cu grasimile, bei ceaiuri, mananci fructe, o cafea usoara dimineata , niste salate cu putin otet si esti ca nou. Normal ca te ingrasi daca observi ca te ingrasi si nu iei nici o masura. Pot sa spun ca nu ma opresc de la nimic( prajituri , inghetate , cornuri , putina ciocolata), dar ca nu abuzez, majoritatea persoanelor grasute am observat ca mamanca in exces si au o problema:"nu se pot opri" .
lara007_healthy
Postat pe 7 Iulie 2008 14:34
Cred ca persoanele tinere au arderile mai mari,dar tinand cont si de constitutie si de bagajul genetic mostenit de fiecare! Cunosc persoane care pot manca cam orice, fara restrictii si nu pun un gram pe ele! Dar cunoasc si persoane care se ingrasa si de la un mar!
Problema mare este la persoanele sedentare, stresate si mai ales cele trecute de prima tinerete cand metabolismul incepe sa se leneveasca!!

Dar haideti dragele mele prietene de pe forum, sa fim mai degajate unele cu altele si sa indraznim sa comunicam mai activ aici! Sunt atatea subiecte preferate de noi femeile!!
dianana
Postat pe 8 Iulie 2008 15:57
dianana ce e de facut in cazul persoanelor care se ingrasa de la un mar ? se ingrasa doar daca se gandesc la mancare? [aici e cat se poate de adevarata vorba din popor cum ca "mi se umfla o tztz de pofta" :)) ] Daca tin dieta ma ingras pentru ca mananc, daca nu mananc ma ingras ca ma privez si mi se deschid poftele aproape spre orice si ma ingras...chiar daca nu mananc. Miscare fac.. extrem de putin [daca se pune aici statul in picioare sau drumul pana la magazin] nu ma stresez sunt calma. etc. Help ?! Am incercat la doctorita de familie.. care spune ca arat normal ... cum sa arat normal daca am 20 kg peste limita maxima admisa la inaltimea mea?

Postat pe 15 Iulie 2008 12:56
Eu, cand simt ca am luat cateva kg in plus tin o dieta pe baza de carne de peste si pui, legume si fructe!
De ex: dimineata - ton si ananas, gustare - pui si legume verzi, pranz - pui, orez si legume asortate, gustare - pui (curcan) si un fruct, cina - pui, un cartof fiert si legume asortate!
Si astea in portii mici, fara sare, zahar, grasime, alcool! Apa obligatoriu 2 l!
Secretul acestei diete este ca mesele sa fie cam la aceleasi ore (cam 3 ore intre ele). eu slabesc cam 4 kg /saptamana, garantat!
dianana
Postat pe 16 Iulie 2008 15:16
Nu stiti cat va invidiez! Eu fac parte din categoria celor care pot manca orice, oricand si oricat...nu pun un gram pe mine.
Ma simt si eu bine intr-un singur loc, si anume, pe plaja (e singurul loc unde sunt si eu invidiata), in rest, imi doresc sa mai pun vreo 3 kg
Astept sugestii!
missa22
Postat pe 21 Iulie 2008 20:03
Eu in sesiune ma stresez foarte tare, dorm putin (in 3 zile dorm in medie 6-10 ore, depinde de gravitatea examenului), seara invat si mananc, iar ziua nu pot invata si oricum sunt la munk ...dar slabesc...adik pot sa slabesc intr-o noapte 0.5-1 kg...si ma simt kiar bine:), iar dupa sesiune intr-o luna recuperez cam 1 kg...dar nu recomand nimanui
Mari_O
Postat pe 27 Iulie 2008 12:28
Esti liber sa alegi varianta unui stil de viata sanatos. Curaj!
misterious_gal
Postat pe 27 Iulie 2008 13:31
Draga mea, si eu am tot 1,65 dar cele 45/46 kg ale mele nu ma prea multumesc, nu consider ca sunt sanatoasa! se poate mai bine, cu o viata mai ordonata.
misterious_gal
Postat pe 27 Iulie 2008 13:33
n-am tinut in viata mea nici o dieta...m-am lasat de vreo 7 ani de atletism si in ciuda faptului ca toata lumea imi zicea ca o sa ma ingras eu am ramas cam la aceleasi dimensiuni.Sa-ti impui tot felul de restrictii si sa te chinui cu diete mi se pare aiurea. Organismul cam cere ce are nevoie: de ex. dupa ce mananc ceva sarat, simt nevoia de ceva dulce, dupa ce depun efort fizic mare simt nevoia sa mananc ceva sa beau niste lichie...organismul cere ce vrea trebuie doar sa-l asculti si sa nu-l zapacesti cu diete si alte cele. Inca ceva ...nu cred ca te poti ingrasa decat daca mananci-grasimi si mai cred ca trebuie tot timpul sa alternezi...daca mananci ceva gras, bei si un pahar de vin sau servesti o salata pt ca acizii din legume stiu ca ard grasimile...mult succes!
lara007_healthy
Postat pe 27 Iulie 2008 16:01
Pentru amrm (Iasi): in cazul persoanelor care se ingrasa "de la un mar" trebuie facut un diagnostic integrativ care sa precizeze:
- cauza si factorii determinanti pt. ingrasare
- tipul metabolic
- dezechilibre existente in organism, atat la nivel macro (digestie, arderi etc) cat si la nivel micro (oxigenare, hidratare, stres oxidativ, pH etc)
Numai dupa o analiza "in adancime" a acestor factori se trece la tratamentul integrativ (electro-terapie, terapie ortomoleculara, fitoterapie etc care sa regleze problemele de sanatate, insotit de un plan PERSONALIZAT de alimentatie sanatoasa (care va contribui si el la rezolvarea probl. de sanantate). Planul de alinemtatie bine ales trebuie ca, in cateva sapatamani, sa permita persoanei sa se hraneasca satisfacator si sa NU mai aiba senzatia de foame.
dusa
Postat pe 28 Iulie 2008 11:05
Eu cand sunt stresata,obosita,suparata, va spun drept ca nu pot manca nimic ,si daca perioada de stres e de lunga durata pot sa slabesc fara sa observ ,f mult. DAr cand psihic sunt linistita, imi merge bine, pai atunci se aduna kg in plus...
Pot spune ca silueta mea vorbeste despre cat de bine o duc eu!
carela
Postat pe 28 Iulie 2008 17:30
Si eu vreau sa dau vreo 5 kg jos,dar de la o varsta e f greu,multa lume zice ca arat bn asa,la 43 ani,dupa doua nasteri,am 76-77 kg la 1,70,forme voluptoase ,dar mie tare mi-ar placea sa mai dau ceva jos,in special de pe solduri si burtica,nu prea am vointa pt exercitii fizice,cu mancarea nu prea ma omor,am renuntat la paine,imi plac f mult fructele dar am citit de curand intro publicatie ca si fructele ingrasa,si asa imi explic ca nu am reusit sa dau nici 1 kg. Nu-mi plac nici "scheletele",dar nici "sunculite"peste tot.Medicul de familie mi-a spus ca la varsta si inaltimea mea e OK la 71-72 kg.Sper sa reusesc intro buna zi sa-mi impun niste exercitii fizice pe care sa le fac in fiecare zi,la aceiasi ora.
babalica
Postat pe 29 Iulie 2008 10:13
torasexy
Postat pe 29 Iulie 2008 11:54
este o falsa idee ca daca te lasi de fumat incepi sa mananci mai mult,singurul lucru care te va ajuta sa ai un comportament adecvat este atitudinea ta fata de cele doua provocari si unume:cand vrei sa aprinzi o tigara si vrei sa amani acest lucru nici intr-un caz nu rontai ceva de mancare.mancarea o lasi exclusiv pentru mesele de baza .poti face foarte multe lucruri in loc sa fumezi O TIGARA:SA CITESTI,SA TE PLIMBI, SA DAI UN TELEFON UNUI AMIC,SA TE DEMACHIEZI,SA-TI CALCI O HAINA ,in principal sa ai mainile ocupate.Daca reusesti acest lucru timp de 2-3 zile lupta impotriva fumatului este garantata iar satisfactia incomensurabila.Numai perseverand vei reusi!
kudika050947
Postat pe 30 Iulie 2008 07:15
E adevarat ce spui .Ne ingrasam din mai multe motive:stresul.lipsa odihnei.mincarea de fast-food,semipreparatele dar si virsta conteaza,metabolismul fiecaruia,genetica si multe altele.Pt a slabi si a ne mentine in forma ar trebui ca ziua sa fie mai lunga pt ca nu reusim sa terminam treburile cotidiene si sa facem gimnastica ,sport,plimbari si sa tinem si un regim alimentar adecvat organismului fiecarui individ in parte .Viata e foarte agitata si nu prea avem ce face.
marinela_diana
Postat pe 31 Iulie 2008 17:36
Tocmai pentru ca viata este agitata si suntem supusi tuturor stresurilor imaginabile (mentalo-emotional, ecotoxine, deficiente/excese nutritionale etc) TREBUIE sa ne facem timp si pt. NOI - dupa parerea mea SLABITUL NU ESTE UN MOFT ci o problema cu implicatii profunde asupra sanatatii (stiati ca obezitatea creste riscul de cancer hormonal ?) si de aceea trebuie sa ne facem timp si pt. silueta. Nu putem rezista unei vieti agitate decat daca ne bucuram de o sanatate buna !
dusa
Postat pe 1 August 2008 17:17
Cele mai performante anlizoare de greutate si cantare personale le-am gasit pe www.amelite.ro , de la TANITA produse in Japonia.Este important sa stii precis cata grasime ai in corp, cum este dispusa in organism(trunchi ,brate,picioare ,viscere,etc)cata apa ai, cata masa musculara, masa osoasa etc.
3 kg castigate sau pierdute nu spun mare lucru daca le vezi doar ca masa efectiva.

Postat pe 3 August 2008 15:54
Multumesc torasexy pentru exercitiile aratate!!Deja simt ca o sa slabesc mult mai mult decat mi-am pus in gand!!
babalica
Postat pe 4 August 2008 15:09
Cel mai grozav cantar ... nu te poate ajuta decat indirect si f. putin sa slabesti. Mai bine iti faci o analiza care sa depisteze nivelul de LEPTINA in organism si asa (in functie de ce surpriza ai), alegi si dieta.
dusa
Postat pe 4 August 2008 17:06
ma ingras si dka beau apa....nush ce sa mai fac, am 1'60 si 60 de kg.Pt mine e muuuuuult......help!!!
1336
Postat pe 9 August 2008 23:53
Eu am 1.65m/80 Kg si toate astea dupa ce am am nascut al 2-lea copil care acum are 1an si 4 luni.Acum 9 ani,inainte de a ramane insarcinata cu primul copil aveam 48-50 kg si mai vroiam cateva kg in plus. Mancam orice si oricand si nu puneam nici un gram in plus. Acum as vrea sa mai dau jos si nu pot.Cred ca s-a schimbat metabolismul de la sarcini si poate si varsta....
enc_vali
Postat pe 10 August 2008 14:32
si eu am 41 de ani,1,64 m,doua nasteri si 72 kg.Este cam mult...Anul trecut am tinut o dieta f usoara(asa am considerat-o eu) si am slabit in 10 zile 5 kg.Este cam asa:timp de trei saptamani(daca poti)mananca in fiecare zi 1 l de un produs lactat,care vrei,dar nu-l poti schimba,un fel de carne ,cata poti,un fruct,cat vrei si 3 felii de paine hipoglucidica.
Ex:
-piept de pui la gratar
-mere
-iaurt degrasat
-3 felii de paine
Rezultatul este satisfacator
magdaandreica@yahoo.cpm
Postat pe 10 August 2008 14:54
As vrea foarte mult sa cred ca ceea ce ne spui tu este posibil
Eu sunt din Craiova, si la noi sunt foarte multi "specialisti" la care te duci si nu-ti fac nici u fel de analize, sau teste ca sa-si dea seama ce metabolism ai, iti pun 5 intrebari si gata iti recomanda ceva pe fuga , pt ca mai asteapta 50 de pacienti afara, si sunt foarte buni si banii lor,asta e crunta realitate, si eu ma ingras foarte usor , am o tendinta de ingrasare permanenta , daca 2 zile mananc mai dezordonat am 2 kg in plus, astazi am inceput din nou o dieta, am cununia peste 2 luni si vreau sa slabesc cateva kg, am 1.68 inaltime si 67 kg.
lorelay21
Postat pe 11 August 2008 10:19
Anul acesta in februarie am reusit sa dau jos 5 kg, am mancat doar piept de pui la gratar cu salata verde cu multa ceapa, multa apa, oua dimineata, iaurt mult, cateodata chiar si cu grasime nu neparat degresat, dar cand nu am mai tinut asa de strict si am mai mancat cartofi prajiti sau alte chestii (CIOCOLATA dupa care sunt innebunita) am pus la loc 6 kg , de azi ma apuc din nou de cura, pt ca asta e un obicei, ca sa arat bine ar trebui sa fiu mereu la cura, si eu sunt cea mai mare pofticioasa , am momente cd as manca de toate, si asta se vede in cateva zile pe corpul meu
lorelay21
Postat pe 11 August 2008 10:39
Pofta de ciocolata arata, de obicei, un deficit de serotonina.
dusa
Postat pe 11 August 2008 17:36
slabeste folosind fructul Basha.Intre 6-9 kg incepand cu primele saptamani de folosire..Este atat de usor de urmat acest tratament si cu atat de multe rezultate incat uneori datorita simplitatii modului de prezentare uitam ca de fapt importanta acestui tratament consta in folosirea lui..Pierdere rapida in greutate cu efecte uimitoare..0731895539.va doresc o zi buna!!!
DESERT_PLANT_healthy
Postat pe 12 August 2008 09:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Solutii naturiste pentru relaxare si dormit 56 De la: annamaria_healthy 18 Ianuarie 2015 19:54
As avea nevoie de ajutor 2 De la: healthy000378 19 Decembrie 2009 00:15
inseminarea in vitro-decontata de stat 2 De la: Namidee 28 Ianuarie 2010 13:26
PATRUNJELUL MIRACULOS 5 De la: healthy005889 6 Martie 2010 10:33
AM SLABIT 30 De la: gianina2000 16 Septembrie 2013 17:39