Setari Cookie-uri

avort

De la: valy28, la data 2009-01-30 21:13:02s-au adunat nebunii pe topic ioana cred ca ar fi mai bine sa intri pe alte topicuri cum ar fi cel cu profil psihologic cred ca ai nevoie draga mea tu te uiti prea mult la filmele acelea cu copii avortati si cred ca te-au marcat pe viata dute si te trateaza ca esti grav si e pacat de tine ca esti tanara


stii kr e culmea?...k eu nu am vazut niciodata un film despre cum se face un avort sau makr vreo poza cu vreu fetus taiat in bucati....va recomandam insa voua astfel de filme...k sa vedeti prin ce trece copilul....femei fara inima...!!!
eu nu am nevoie sa vad astfel de filme pentru a nu-mi ucide copilul....voi insa...si dupa ce le vedeti considerati k avortul e ok!!! ...chiar nu va e si voua mila deloc?
glumeataa
Postat pe 31 Ianuarie 2009 00:35
De la: valy28, la data 2009-01-30 21:13:02s-au adunat nebunii pe topic ioana cred ca ar fi mai bine sa intri pe alte topicuri cum ar fi cel cu profil psihologic cred ca ai nevoie draga mea tu te uiti prea mult la filmele acelea cu copii avortati si cred ca te-au marcat pe viata dute si te trateaza ca esti grav si e pacat de tine ca esti tanara


Sa vezi asemeanea filme (care stii ca nu sunt o productie Hollywood, ci reprezinta dura realitatea a avortului) si sa ramai indiferent mi se pare o cruzime de nedescris.
ralucaelen
Postat pe 31 Ianuarie 2009 15:52
draga eu am facut avort dupa cum ti-am mai spus da sunt o criminala cum spui tu l-am facut cand eram in 8 saptamani si s-a intamplat acum 10 ani si stii de ce l-am facut ptr ca acel nenorocit care m-a ..... avea o boala venerica.daca eu nu faceam avort acel copil putea sa se nasca cu o gramada de probleme printre care si acea boala si doctorul a hotarat ca e mai bine sa devin o criminala cum spui tu.te rog nu mai judeca alte persoane fara cunostinta de cauza ca ti se poate intampla si tie nu mai fii asa inversunata fara sa stii adevaratele motive.pentru ralucaelen o vb-draga nu ai ce vadea la profilul meu sunt un simplu om ca si tine
kudika056552
Postat pe 31 Ianuarie 2009 15:53
Ma bucur Valy28 ca ai revenit la sentimente mai bune. Mai devreme eram doar o adunatura de nebuni pe topicul asta, acum iti dai seama ca suntem toti niste simpli oameni. Imi cer scuze ca ti-am vizualizat profilul, nu stiam ca te deranjeaza.
ralucaelen
Postat pe 31 Ianuarie 2009 23:26
De la: Dyana-24, la data 2009-01-30 09:19:40Ia o carte de medicina si citeste-o!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lumineaza-ma draga si pe mine:))))daca tu cunosti o alta definitie pt embrion,poate s-o fi inventat una noua:)))))
justforme
Postat pe 1 Februarie 2009 15:19
De la: Dyana-24, la data 2009-01-30 14:49:42cititi si documentati-va!
embrioni care zambesc.......



... tu nu ai fost un ''embrion'' ? ... acum ce esti ? ... o curca ? ... sau poate ti-ar fi ''placut'' caldura unui crematoriu ...



iskanderya
Postat pe 2 Februarie 2009 20:04
ai vazut vreodata vreun copil bolnav de tetrapareza spastica? CINE ESTI TU SA JUDECI? TU CHIAR CREZI CA POTI SA ACUZI ASA FARA SA TE GANDESTI? Acei copii nu sunt vinovati si nici nu au cerut sa vina pe lume, dar eu consider ca decat sa dai nastere unui copilas care nu se va putea bucura niciodata, care nu va putea merge niciodata, care nu va intelege nimic din ce se intampla in jurul lui, mai bine iei o hotarare din timp si faci un avort decat sa chinui un suflet nevinovat. inainte sa acuzi citeste cu atentie. Sunt multe femei in situatia mea care NU AU FACUT AVORT NICIODATA, SI CARE AU FACUT ORICE TRATAMENT LE-A FOST PRESCRIS SI AU INDURAT TOATE CHINURILE PENTRU A AVEA UN COPIL.Nu am pus pe primul loc cariera sau sa ma gandesc la celulita.Chiar trebuie sa pui totul in aceeasi oala? in viata trebuie sa faci anumite diferente, incearca sa faci si tu, pune-te in situatia (nefericita) a unei mame cu un copilas bolnav de o boala crunta si incurabila, gandeste-te ca acel copilas nu va alerga spre tine niciodata cu manutele intinse, nu te va strange in brate niciodata si nici nu va intelege ca-l iubesti pana la paroxism si ca ai lua bucuroasa durerile lui asupra ta daca s-ar putea.
Iar cat despre mine, stimabile, nu am de ce sa-ti dau vreao justificare, dar sunt departe de descrierea facuta de tine, si poate singurul meu noroc este faptul ca sotul meu ma sprijina si-mi alina de fiecare data cand se dovedeste ca iar nu am putut ramane insarcinata. Desi tratamente am facut nenumarate, si in tara si in SALZBURG si dejeaba. iar cariera mea nu este mai importanta decat un copil, nu a fost si nici nu va fi niciodata. DA?
kukla
Postat pe 2 Februarie 2009 22:07
Pentru kukla

Nici un motiv nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort

În primul rând vã invit pe blogul urmãtor :
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã un copil e fiinþã umanã din clipa concepþiei. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care NU au fãcut avort. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare.

Intraþi vã rog ºi pe blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãsiþi: Argumente ºi dovezi ale existenþei lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte. Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Sunt absolvent al Facultãþii de Filosofie cu licenþa în bioeticã, intitulatã « Dreptul la viaþã – o perspectivã eticã ». Am absolvit apoi masterul de Filosofie Creºtinã ºi actualmente sunt doctorand în Filosofie Creºtinã.
Nu ca sã mã laud spun ce studii am, ci pentru a arãta cã sunt foarte bine documentat în domeniu.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi

„Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare (nu se concepe din întâmplare), ci din voinþa lui Dumnezeu. ” (Papa Ioan Paul al II - lea)

„Copilul în pântecele mamei are dreptul la viaþã, drept primit direct de la Dumnezeu, nu de la pãrinþi (ci prin pãrinþi), nici de la vreo societate sau autoritate omeneascã.” (Papa Pius al XII - lea)
„Salvaþi omul care încã nu s-a nãscut, ameninþat de omul care s-a nãscut!” (Papa Ioan Paul al II - lea)

Este falsã pãrerea unora cã avortul ar fi de preferat mai degrabã decât traiul în sãrãcie. Omul nu are dreptul sã hotãrascã valoarea sau non-valoarea vieþii. Dumnezeu e stãpânul vieþii ºi nu omul. Valoarea vieþii nu trebuie privitã doar sub aspectul ei pãmântesc, ci în primul rând în perspectiva ei veºnicã. Dacã e permis sã ucizi o fiinþã umanã deoarece riscã sã trãiascã în sãrãcie ºi, prin urmare, dupã concepþia materialist-hedonistã , sã trãiascã o viaþã fãrã valoare, în acest caz ar însemna sã fim de acord ºi cu uciderea tuturor celor care sunt nãscuþi sau maturi ºi trãiesc în sãrãcie. Pânã acum nimeni nu a afirmat acest lucru deºi, dacã se admite avortul, ar fi „logic”. Banii ºi bunurile materiale nu aduc fericirea ºi nici n-o întreþin. Omul poate gãsi fericirea în interiorul sãu dacã Îl are pe Dumnezeu în suflet. Dacã nu gãseºte fericirea în sufletul sãu, atunci n-o poate gãsi nici în toate bogãþiile Pãmântului. Au existat ºi împãraþi care aveau de toate ºi erau nefericiþi ºi au existat ºi sãraci care nu aveau mai nimic ºi erau fericiþi, deci fericirea nu depinde de bani sau bogãþii. În plus, problema sãrãciei nu poate fi rezolvatã prin uciderea sãracilor. Viaþa pe Pãmânt nu este lipsitã de încercãri ºi de necazuri. Necazurile se pot împãrþi în trei mari categorii: unele pe care ni le provocãm singuri, alte necazuri pe care ni le provoacã alþii în egoismul ºi rãutatea lor, altele care sunt permise ca încercãri pentru noi. În legãturã cu a treia categorie, a necazurilor care vin ca încercãri: Toþi suntem încercaþi pe pãmânt. Dar Dumnezeu ne spune în Biblie cã El nu permite ca cineva sã fie încercat peste puterea sa, chiar dacã, atunci când pierdem sau suferim în viaþã, nouã ni se pare cã necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e încercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficienþe mai mult sau mai puþin grave. Un om e încercat mai mult, altul mai puþin, pentru cã unul e capabil sã suporte încercãri mai mari, altul e capabil sã suporte încercãri mai mici, dar nimeni nu este încercat peste puterea sa.
Pe de altã parte, suferinþa are ºi rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii faþã de alþii. În acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferinþã : „Suferinþa e prezentã în lume pentru a face sã se descãtuºeze iubirea, pentru a face sã se nascã fapte de iubire faþã de aproapele. ”
Necazurile ºi rãul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numitã teodicee.

Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã s-ar concepe un copil nedorit. Concepþia nedoritã a unui copil nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort (ºi nici un alt motiv nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort, dupã cum veþi vedea în cadrul materialului). Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi El îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt pe blogurile de mai sus). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu.

Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã s-ar concepe copilul din relaþii sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sau, mai rãu, din relaþii care au loc în afara cãsãtoriei creºtine Chiar dacã a avut relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã (relaþii sexuale pre – maritale) sau, mai rãu, în afara cãsãtoriei creºtine (relaþii sexuale extra – maritale), nu trebuie sã-ºi ucidã copilul, ci trebuie sã-l nascã ºi, dacã nu-l poate creºte, sã aleagã una sau mai multe dintre soluþiile alternative descrise pe blorile de mai sus.
Dacã îl poate creºte ea însãºi, nu trebuie sã se teamã cã se va cãsãtori greu din cauzã cã are copil, cãci sunt atâþia bãrbaþi care iau în cãsãtorie femei cu copii, fie cã au ºi ei copii, fie cã nu au. Sau poate cã se va cãsãtori cu tatãl copilului. Dacã va apela la asociaþiile de mai sus sau la alte asociaþii pentru viaþã în alte oraºe, va primi ajutor material ºi, dacã va dori, va putea locui la un centru maternal pânã la un timp dupã naºtere ºi apoi va putea lãsa copilul la o familie care acordã asistenþã maternalã pentru un timp sau îl va putea da spre adopþie. Dacã mama este elevã sau studentã poate sã meargã la ºcoalã ºi cât timp este însãrcinatã ºi dupã ce naºte. Dupã cum am vãzut, cel mult dupã câteva luni de la concepþie, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare ºi de la acceptare la iubire. Acest lucru este valabil ºi pentru pãrinþii tinerei mame necãsãtorite: chiar dacã, poate, la început unii dintre ei se împotrivesc naºterii copilului, cel mult dupã câteva luni de la concepþie se obiºnuiesc cu gândul cã fiica lor va naºte copilul. ªi, oricum, fata nu trebuie sã asculte de pãrinþi dacã aceºtia ar îndemna-o la avort sau la oricare alt lucru rãu.

Este adevãrat cã existã ºi unele cazuri dureroase, dramatice. Dar este tot adevãrat cã e nedrept sã se recurgã la ucidere pentru a rezolva aceste cazuri, oricât ar fi ele de dureroase ºi de dramatice. Avortul nu trebuie fãcut în nici un caz. Dupã cum am vãzut, nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu.

Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã s-ar prevedea naºterea unui copil cu handicap (fizic sau psihic), boli incurabile sau malformaþii grave, pentru cã, în acest caz, ar însemna sã fim de acord ºi cu uciderea copiilor deja nãscuþi care au handicap, boli incurabile sau malformaþii grave sau cu uciderea adulþilor cu aceste deficienþe ºi atunci am fi ca în Germania lui Hitler, unde cei cu handicap sau cu boli incurabile erau exterminaþi. Dupã cum am vãzut, este acelaºi om începând de la concepþie, indiferent cã se aflã în interiorul organismului mamei sau în exteriorul acestuia. Orice viaþã, chiar ºi cea cu deficienþe, este sacrã ºi inviolabilã. Viaþa umanã trebuie primitã indiferent de calitatea ei. Studii bine documentate aratã cã persoanele cu malformaþii nu sunt mai puþin bucuroase de viaþã decât persoanele zise „normale”. Cea mai mare parte a pãrinþilor care au un copil handicapat se declarã fericiþi cã au copilul ºi aproape toþi declarã cã ei, copiii handicapaþi, se simt fericiþi. În toate þãrile este impresionant numãrul pãrinþilor cu copii handicapaþi care militeazã împotriva avortului.

Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã femeia a rãmas însãrcinatã în urma unui viol sau în urma unui incest, pentru cã nu trebuie sã fie ucis copilul pentru delictul tatãlui sãu. Existã în moralã un principiu foarte clar: nu se poate repara o nedreptate printr-o altã nedreptate ºi mai mare. În plus, femeia care a fost victima unui viol sau incest, dacã a rãmas însãrcinatã ºi face avort, adaugã o traumã ºi mai mare la trauma psihicã pe care o suferã în urma violului. Indiferent cum vine copilul la existenþã (din viol, incest sau altfel) este o fiinþã umanã în care Dumnezeu ºi-a pus chipul Sãu, ºi are dreptul la viaþã.

Ce e de fãcut în cazul în care trebuie sã se aleagã între viaþa mamei ºi viaþa copilului? În practicã, în zilele noastre, o asemenea situaþie disperatã este extrem de rarã. Uneori medicii exagereazã situaþia realã spre a o speria pe mamã ºi a o determina sã-ºi avorteze copilul. O fac din ignoranþã profesionalã, din dorinþa de câºtig sau din diferite alte motive. Dar chiar în cazul real cã viaþa mamei este în pericol, este de datoria medicului sã susþinã în viaþã atât mama cât ºi copilul, utilizând toate mijloacele terapeutice. Dacã s-au utilizat toate mijloacele pentru a salva atât mama cât ºi copilul, tot nu trebuie fãcut avortul, însã în acest caz poate fi ºi situaþia unui act cu dublu efect, adicã sã fie permis sub aspect moral un tratament sau o operaþie necesarã pentru a salva viaþa mamei, deºi se prevede cã, indirect, va muri copilul: în acest caz, moartea copilului e un efect secundar dureros, dar nedorit. Dar nici într-un caz nu trebuie sãvârºitã în mod direct avortarea copilului. Un medic croat, Dr. Antun Lisec, spune de exemplu despre sarcina extrauterinã: „Sarcina extrauterinã este o provocare pentru cadrele sanitare, în special pentru ginecologi, care ar trebui sã descopere ce ar fi de fãcut fãrã a ucide copilul nenãscut, a-i da ºansa sã-ºi continue creºterea ºi în acelaºi timp a preveni moartea mamei.” („Darul Vieþii”, nr. 6, iunie 2004). Sunt ºi mame care se sacrificã pentru a putea trãi copilul. O astfel de mamã martirã a fost Gianna Beretta Molla, care a fost ºi medic. Ea a trãit între anii 1922 ºi 1962în Italia. A acceptat sã-ºi riºte viaþa, la numai 39 de ani, refuzând sã-ºi avorteze fetiþa. A refuzat sã urmeze tratamentul care i-ar fi putut salva viaþa, dar care i-ar fi provocat avortul. Înainte de naºterea grea îi repeta soþului ei: „Dacã trebuie sã alegeþi între mine ºi copil, nici o ezitare: alegeþi, o cer hotãrât, alegeþi copilul. Pe el sã-l salvaþi.” În faþa obligaþiilor pentru familie a trebuit sã aibã întâietate obligaþia de a nu-ºi ucide copilul. A nãscut fetiþa care era al patrulea copil, dar ea a murit pentru viaþa copilului ºi a fost beatificatã (declaratã fericitã) la 24 aprilie 1995. La beatificare au participat ºi soþul împreunã cu copiii ei. Beatificarea este o etapã premergãtoare canonizãrii . Pe data de 21 decembrie 2003, Biserica Catolicã a recunoscut un miracol obþinut prin mijlocirea ei, iar pe 16 mai 2004 a fost canonizatã. Multe mame în aºteptarea naºterii se îndreaptã cãtre Sfânta Gianna pentru a-i cere ajutorul, iar altele pentru a-i cere curajul de a spune “nu” avortului. Biserica Catolicã spune despre Sfânta Gianna ºi despre alte mame ca ea: „Acestea sunt mamele care, într-o lume atât de cufundatã în întuneric, aprind lumini de speranþã. Într-o lume în care prea uºor se poate ucide, aceste mame radical creºtine, au curajul sã primeascã ºi sã apere viaþa. Cu orice preþ, plãtind chiar preþul vieþii. Fiindcã viaþa vine de la Dumnezeu ºi trebuie primitã ca un dar al Sãu”. „Cine nu ar fi cuprins de cea mai autenticã admiraþie la vãzul acelei mame care, în pericolul aproape sigur al morþii, se sacrificã în mod eroic pentru a putea salva viaþa copilului ei? Ceea ce suferã ea pentru a se achita de obligaþia sa naturalã, îi poate rãsplãti numai Dumnezeu ºi o va ºi rãsplãti nu numai cu o mãsurã bunã, ci cu una care se revarsã.” („Casti connubiis” – „Cununia curatã”).
Informaþii despre Sfânta Gianna se gãsesc ºi pe site-ul urmator:
http://www.hli.org/gianna_molla/

Deci, nici un motiv, oricare ar fi el, nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 3 Februarie 2009 05:32
Iatã ºi câteva mãrturii ale femeilor care au fãcut avort :

Despre consecinþele emoþionale, douã femei mãrturisesc urmãtoarele : (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania):
„Toþi cei care m-au sfãtuit sã fac avortul în urmã cu doi ani – doctorul, consilierul, pãrinþii, prietenii, prietenele ºi soþul meu – m-au asigurat cã aºa e cel mai bine pentru mine ºi pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperatã! Nu mai pot sã dorm noaptea, nu mai pot sã râd. Nimeni nu mã înþelege! Vã rog, spuneþi tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul ºi sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta)

„Mi-am avortat copilul. Astãzi nu aº mai lua o asemenea hotãrâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trãiesc cu o fricã în mine de care nu mai pot scãpa. Am coºmaruri în care îmi apare o fetiþã care fuge spre mine cu braþele întinse ºi întreabã mereu: «De ce mãmico? De ce?» Apoi mã trezesc udã de transpiraþie. Acest vis ºi privirea fetiþei mã urmãresc continuu de când am avut acea intervenþie._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor ºi tinerelor fete care se aflã în aceeaºi situaþie. Gândiþi-vã foarte bine ce faceþi, pentru cã vã vor chinui visele ºi vã vor urmãri privirile copiilor avortaþi. Veþi simþi o singurãtate copleºitoare, durere ºi jale, când veþi vedea o mamã cu copilul ei. Voi veþi suporta consecinþele acestei intervenþii, nu partenerul vostru. El nu vã poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiþi-vã bine înainte de a alege avortul ºi nu permiteþi nimãnui sã vã constrângã, pentru cã viaþa voastrã va fi distrusã. Existã numeroase organizaþii care vã pot ajuta. Nu faceþi aceeaºi greºealã ca ºi mine!” (Judith)

Pentru femeile care au fãcut deja avort ºi se confruntã cu diferite consecinþe emoþionale negative (pe lângã cele fizice), existã ºi consilierea post-avort (dupã avort) care se poate face la Asociaþia „Primul Pas” în Iaºi direct sau pe internet :
Adresa web: http://www.primulpas.ro.org/
e-mail: primpas@mail.dntis.ro
sau la alte asociaþii pentru viaþã în alte oraºe.

Iatã ºi mãrturii din România, de pe site-ul http://www.avort.ro/marturii.php

Alaltaieri am trecut si eu printr-un avort...

Sunt inca la liceu si printr-o coincidenta am ramas insarcinata.Prietenul meu a fost langa mine si m-a sustinut. Am hotarat ca e mai bine sa fac avort, mama nu putea sa afle, mai am scoala de terminat, nu as avea cu ce sa cresc un copil...
Am gasit un dr renumit care sa imi faca avortul. Saptamana trecuta m-am programat si alaltaieri a avut loc crima...
Inainte de avort dr-ul mi-a facut ecografie. Eram in 7 saptamani, totusi la ecograf s-a cazut un corp de bebelus ghemuit. dr a spus: ce copil frumos! apoi ne-au dus undeva in subsol... mai era o femeie care a facut avort. Ne-am imbracat in camasi de noapte si stateam pe pat. E a a intrat prima si a iesit dupa nici 20 minute. Mi-a spus zambind, sub efectul sedativului: nu-ti fie frica, nu simti nimic, nu doare!
Asistenta m-a condus in camera de macelarit. Era un miros puternic de dezinfectant. M-am intins pe masa... am primit anestezie generala si pe cand a intrat doctorul, am adormit. In timpul avortului l-am visat pe copilasul meu. Avea gene lungi cum are tatal lui.Eram intr-un camp. M-a intrebat: De ce faci asta? I-am spus: Eu nu vreau sa fac asta, iar el m-a intrebat: Atunci totusi, de ce faci asta?
Nu stiu cum am ajuns in cealalta camera in pat... nu tin minte nimic... stiu doar ca m-am trezit si mi-am dat seama ca am dormit vreo 20 minute. Am iesit afara cu ultimele puteri... totul se invartea in jurul meu.. afara era prietenul meu cu inca un amic. Am realizat ce am facut... primul meu gand a fost ca sunt o criminala...
Ia-m cerut batiste si am inceput sa plang. A aparut imediat asistenta si a spus ca atata timp cat sunt acolo sa nu plang ca fac imagine proasta clinicii.. M-am dus iar la ecograf, iar monitorul a aratat ca uterul meu este gol... pacat ca nu exista si un monitor, care ar fi aratat ca si sufletul meu e gol...
M-am dus acasa si am dormit vreo ore, iar cand m-am trezit eram uda, am transpirat...
Azi-noapte l-am visat din nou in acelasi cadru.S-a uitat la mine si a spus: Vezi, acum sunt mort. M-au omorat. I-am spus sa ma ia cu el, dar a spus ca nu poate sa faca asta, nu i se da voie... si ca nu pot pleca, voi avea parte de o intamplare in curand... mai multe nu a putut sa imi spuna...
Fetelor, doamnelor, va spun, nu faceti avort!
Poate credeti ca in viitor un alt copil va umple golul lasat de acesta, dar va spun... fiecare copil e unic in felul lui si nici unul nu poate fi inlocuit de nimeni si nimic...
Ilona

In sufletul meu e un mare gol

...am doar 17 ani...si akum 2 luni jumatate am ramas insarcinata...prietenul meu nu era pregatit pt asa ceva...si poate k nici eu...insa...am iubit copilul meu...inca din prima clipa knd am aflat ca sunt insarcinata...am fost la un ecograf...unde am auzit bataile inimii lui...atat de rapide...inima mea batea langa a lui...si akum in mintea mea nu aud decat inimioara lui...care ma implora pt o sansa la viata...nimeni nu m-a intrebat ce vreau...ci altii au luat decizia in locul meu...si acum ma urasc...ma urasc pt ca nu am avut curajul ma ma opun tuturor,sa ma lupt cu toti...pt sufletzelul pe care il purtam...mi-as da si viata acum...la o saptamana dupa crima...sa-l pot vedea...sa-l pot strange candva in brate...insa nu mi-a mai ramas decat ecografia facuta inainte de avort...la care ma uit si plang...si plang...caci in sufletul meu e un mare gol...caci o data cu el...a plecat si o bucata din sufletul meu...
Adriana

Marturie dupa un avort ...

Era luna februarie cand am aflat ca sunt insarcinata...eram inca la liceu ultimul an... i`am dat vestea prietenului mei speram ca-mi va spune sa il pastram .. dar din pacate nu a spus asa...ma obliga intr-un fel..sa fac avort ca suntem prea tineri ca nu avem ce sa ii oferim si alte chestii...intr-un final am acceptat...in schimb nu dupa mult timp am avut o mica cearta si m-a lasat singura ...timpul trecea iar eu aveam 3 luni umblam pe la doctori ma rugam de ei ...dar nimeni nu vroia ... intr-un final am hotarat sa merg la ecograf ... era asa mic si dulce ... un ghemotoc de copilas ...iar o asistenta lauda copilasul ca e perfect sanatos ... ca doamne ajuta...o sa am un copil minunat...nestiind ce vreau eu sa fac...prietenul in care am avut incredere si cu care am fost impreuna un an si ceva...m-a lasat singura...deja simteam cum misca propriul meu copilas in mine ... nu avea stare ... l-am iubit mai mult ca orice...iar a venit ziua in care a aflat mama mea ...m-a dus la spital si m-au internat.. dupa 2 zile mi-au dat ceva pastile(acele pastile intrerup sarcina pana la 6 luni) eu aveam 4 luni jumatate .. mi-a dat prima tura de pastile ... nu simtisem nimic..dupa a doua tura am simtit cum misca foarte tare copilasul meu(se chinuia...era in ghearele mortzii) iar dintr-o data nu am mai simtit nimic...a murit copilasul meu ... a treia serie de pastile ...mi-au provocat contractii...erau tot mai puternice...dupa cateva ore mi s-a rupt apa...si am nascut...am nascut copilul omorat de mine...iar in loc sa fie ca la o nastere...sa-mi dea copilasul in brate sa fiu bucuroasa...ei mi l-au luat...era mic inca...era mic de felul lui c-am cat palma...dar era bine...era fetita mea,alexandra...ingerul meu pe care nu il pot uita si nu il voi uita niciodata...dupa ce s-a intamplat am avut vise in care plangea si ma intreba de ce am lasat-o? de ce nu am tinut-o? mi se sfasie sufletul.Tot ce imi doresc acum mi-as da si viata sa o vad cum ar arata...sau sa o am iar in pantece...dak o pastram acum aveam 7 spre 8 luni.
NU VA UCIDETI COPILASUL ASA CUM AM FACUT EU! acum mi-as da viata sa o vad doar o secunda!
Loredana

ªi mãrturii ale femeilor care NU au fãcut avort :

Vis cu « Mami, Lumina e importantã ! »

Marturia urmãtoare este preluatã de pe urmãtoarea secþiune a site-ului:
http://www.avort.ro/marturie-cristina-a.php

Ma numesc A. Cristina si am 21 de ani, sunt casatorita de 1 an si acum 2 luni am ramas insarcinata. Nu imi venea sa cred, pentru ca imi doream din suflet un copil cu toate ca sunt foarte tanara. Intr-o seara a venit sotul meu acasa cu doua teste de sarcina si era foarte sigur ca nu sunt insarcinata. Am facut primul test si dupa 2 minute a iesit pozitiv, nu ne venea sa credem ca sunt insarcinata si am facut si al doilea test si a iesit tot pozitiv. Eu am inceput sa plang de fericire si ii multumeam lui Dumnezeu ca sunt insarcinata. Sotul meu imi zicea sa fac avort ca suntem prea tineri pentru a avea un copil si ca nu avem situatie sa il crestem, am inceput sa plang si vroiam sa mor in momentul ala. Soacra-mea a zis ca trebuie sa fac avort ca avortul nu e o crima. Plangem si ma rugam in fiecare zi la Dumnezeu sa imi dea putere sa trec peste tot si sa il lumineze pe sotul meu. Intr-o noapte am visat ca mi-a aparut un copil in fata si mi-a zis: "Mami,Lumina e importanta!", si de atunci am stiut ca e un semn de la Dumnezeu si m-am hotarat ca nu voi face avort orice s-ar intampla. Eu sunt in strainatate si mi-am sunat parintii si le-am zis ca sunt insarcinata, ei m-au sustinut si s-au bucurat cand au aflat ca voi fi mama. Acum sotul meu si-a cerut iertare si am hotarat sa pastram copilul si sa il crestem. In fiecare zi ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat bebele si ca nu m-a lasat sa fac o prostie. Avortul este o crima pentru ca s-a dovedit ca la 18 zile de la conceptie ii bate inima la copil. Orice fiinta merita sa traiasca.

Sunt bucuroasa ca nu am facut avort

Dragii mei
Vreau sa va spun povestea mea pentru a fi un sprijin pentru tinerele dezorientate si disperate,asa cum am fost si eu.
Aveam 26 ani,terminasem facultatea si nu aveam un serviciu ,prietenul meu mai avea o luna si termina stagiul militar. Nu aveam nici unul bani,eram impreuna de 3 ani si ne faceam planuri de viitor.Evident, nu era momentul sa avem un copil.Intr-o zi,am aflat ca eram insarcinata.I-am spus de acest lucru si in glasul lui se simtea deznadejdea. Parintii lui au spus mai intai sa pastram copilul, apoi s-au razgandit,pe motiv ca nu avem cu ce sa il crestem.In acelasi timp el nu vorbea despre o casatorie.
Parintii mei au facut presiuni sa avortez copilul.Eu eram in cumpana,eram credincioasa,dar ma aflam intr-o situatie in care nu stiam ce sa fac.
Ma rugam la Dumnezu sa ma invete ce sa fac.Tot amanam dusul la doctor.Am avut un vis in care un calugar(sau preot) care imi daruia carti religioase,tamaie si eu vroiam sa il refuz. El mi-a spus atat:"Ia-le,o sa ai nevoie!".Intr-un alt vis,am visat o fetita cu o privire atat de blanda si de buna..era copilul meu.
Inca plina de indoiala,am fost la doctor sa avortez. Printr-o minune,doctorul mi-a spus ca nu imi face avort deoarece copilul este prea mare (aveam 2 luni si ceva,aproape 3 de sarcina).Teoretic inca eram in termenul obisnuit de avort.
Din acel moment, am vazut in asta un semn si m-am hotarat sa nu ucid acest copil, orice ar fi.
Eram intr-o situatie disperata,fara bani,prietenul ma parasise(am stat despartiti vreo 3 luni), tatal meu ma ameninta ca ma da afara din casa..Cu credinta in Dumnezeu le-am rabdat pe toate.mergeam la biserica si ma rugam la Maica Domnului.
Cand eram insarcinata in 5 luni, eu si prietenul meu ne-am impacat si apoi ne-am casatorit.
Avem o fetita superba,pe care o iubeste foarte mult, de mine ce sa mai spun, e cea mai mare bucurie a mea
Dumnezeu ne incearca si ne pune la incercare, dar noi nu stim ce are pregatit pentru noi.
Ma intreb adesea,cat de goala ar fi fost viata mea daca mi-as fi ucis copilul.
Nimeni nu se astepta sa ne impacam si sa imi fie bine pe viitor si totusi Dumnezeu a avut grija, si astazi ii dam slava ca ne-a ocrotit si pe noi ,si pe fetita noastra.
Fetelor,oricat de disperata ar fi situatia voastra, nu deznadajduiti,pentru aceste suflete nevinovate Dumnezeu ne poarta de grija si ne scoate din cele mai complicate situatii, care par de nerezolvat pe moment.
Dumnezeu sa va ajute!

Vis cu multumesc ...
As raspunde si eu acestei sectiuni si mai ales Magdei ... si eu trec printr-o situatie foarte dificila. Violul la tine a fost fizic. La mine a fost moral. Adica a facut tot posibilul sa ma lase insarcinata apoi m-a parasit. Toti prietenii lui imi spuneau sa fac avort...chiar si prietenele lui care ma sfatuiau astfel stand cu un copil in brate...am pornit in cautare...nu stiam daca fac bine...am vorbit cu toti prietenii comuni cu el, cu rudele lui, cu prietenii mei care i-am selectat in a le spune, persoane care stiam ca ma vor intelege sau speram...care m-au inteles. Parintii la inceput au fost alaturi cu timpul pareau a fi ingroziti...merg in continuare la preoti si am vorbit cu psihologi.
Cand doctorul meu a zis sa fac avort si ca este ceva normal .... nu m-am putut abtine din plans...
Ce m-a facut sa scriu a fost visul tau in care puiul tau te intreba de ce? ... eu l-am visat dupa ce mi-au propus toti sa avortez iar eu am spus cu incapatanare NU spunandu-mi : MULTUMESC ...e ciudat dar e adevarat...
Sper sa ma ajute Dumnezeu!
vieru_cezar_iasi
Postat pe 3 Februarie 2009 05:41
De la: kukla, la data 2009-02-02 22:07:54ai vazut vreodata vreun copil bolnav de tetrapareza spastica? CINE ESTI TU SA JUDECI? TU CHIAR CREZI CA POTI SA ACUZI ASA FARA SA TE GANDESTI? Acei copii nu sunt vinovati si nici nu au cerut sa vina pe lume, dar eu consider ca decat sa dai nastere unui copilas care nu se va putea bucura niciodata, care nu va putea merge niciodata, care nu va intelege nimic din ce se intampla in jurul lui, mai bine iei o hotarare din timp si faci un avort decat sa chinui un suflet nevinovat. inainte sa acuzi citeste cu atentie. Sunt multe femei in situatia mea care NU AU FACUT AVORT NICIODATA, SI CARE AU FACUT ORICE TRATAMENT LE-A FOST PRESCRIS SI AU INDURAT TOATE CHINURILE PENTRU A AVEA UN COPIL.Nu am pus pe primul loc cariera sau sa ma gandesc la celulita.Chiar trebuie sa pui totul in aceeasi oala? in viata trebuie sa faci anumite diferente, incearca sa faci si tu, pune-te in situatia (nefericita) a unei mame cu un copilas bolnav de o boala crunta si incurabila, gandeste-te ca acel copilas nu va alerga spre tine niciodata cu manutele intinse, nu te va strange in brate niciodata si nici nu va intelege ca-l iubesti pana la paroxism si ca ai lua bucuroasa durerile lui asupra ta daca s-ar putea.
Iar cat despre mine, stimabile, nu am de ce sa-ti dau vreao justificare, dar sunt departe de descrierea facuta de tine, si poate singurul meu noroc este faptul ca sotul meu ma sprijina si-mi alina de fiecare data cand se dovedeste ca iar nu am putut ramane insarcinata. Desi tratamente am facut nenumarate, si in tara si in SALZBURG si dejeaba. iar cariera mea nu este mai importanta decat un copil, nu a fost si nici nu va fi niciodata. DA?


gandeste-te si la a adopta un copilas...poti avea si un bebelus nascut de tine in momentul cand vei ramane insarcinata insa pana atunci nu lasa viata sa treak pe langa tine suferind...
multa sanatate si cat mai curand un bebe!!!
glumeataa
Postat pe 3 Februarie 2009 15:17
kulka...tu ai luat vreodata contraceptive?
cunosc multe persoane kr au luat si apoi dupa ce le-au intrerupt ani de zile nu au mai putut ramane insarcinate....apoi uterul li s-a refacut si au putut avea iar...
sunt foarte daunatoare pastilele astea....feriti-va cat mult puteti de ele...veti ajunge in situatia k ani de zile sa nu mai puteti avea copii...
glumeataa
Postat pe 3 Februarie 2009 15:29
N-am luat niciodata contraceptive. De cand sunt impreuna cu sotul meu singura noastra dorinta care nu s-a materializat a fost sa avem un copil al nostru. Am crescut copii altora mai tot timpul. Am botezat copii prietenilor, am crescut copilul verisoarei mele iar vacantele noatre au inclus intotdeauna si acest ingeras de copil.
kukla
Postat pe 3 Februarie 2009 20:13
eu ma consider un simplu om chiar daca voi ma considerati o criminala fara sa stiti adevaratele motive
kudika056552
Postat pe 4 Februarie 2009 19:54
De la: valy28, la data 2009-02-04 19:54:35eu ma consider un simplu om chiar daca voi ma considerati o criminala fara sa stiti adevaratele motive



.... sigur ... ca in vacanta mare ... EXISTA O EXPLICATIE ...
Iskander_
Postat pe 8 Februarie 2009 02:38
ma intristeaza ca unii sunt asa hotarati sa ingroape in noroi femeile care fac avorturi.
legalizarea avorturilor a fost unul dintre cele mai importante scopuri ale organizatilor care luptau pentru emanciparea femeilor, pentru egalitatea sexelor, etc. inainte femeile erau reduse la niste masini producatoare de copii. culmea ca unele femei accepta si se complac si acum in acest rol. principalul argument pentru legalizarea avorturilor era dreptul asupra propriului corp. daca totusi apare o sarcina nedorita, femeia trebuie sa aibe deschisa optiunea unui avort, care cateodata e cea mai buna solutie.
Nu cred ca cineva ar trebui sa fie pentru interzicerea avorturilor, ci pentru planificarea venirii pe lume a unui copil, pentru folosirea unor metode contraceptive cat mai sigure(nu metoda calendarului), pentru a preveni aparitia unei sarcini nedorite.

majoriatatea femeilor au trecut cel putin o data in viata prin experienta unui avort....si mie mi se pare asa de simpla toate ecuatia...nu vrei copii=te protejezi, ii vrei=foloseste metoda calendarului
si barbatii ar trebui sa fie mai constienti de implicatile unui act sexual neprotejat, nu sa lase toata responsabilitatea pe umerii femeilor!
barbatii sunt niste porci la capitolul asta(am incercat sa raman neutra dar mi-e greu!)
andrea_2004
Postat pe 8 Februarie 2009 16:15
Incetati sa mai judecati faptele si actiunile oamenilor pe care nu-i cunoasteti. Cine sunteti voi sa faceti asta? Chiar credeti ca detineti dreptatea? Poate ca fiecare are motivele lui. Desi ma numar printre femeile care nu au facut niciodata avort si care incearca cu disperare de ani de zile sa faca un copil, nu pot judeca femeile care fac avort.
kukla
Postat pe 8 Februarie 2009 19:04
nu-mi vine sa cred k ce mesaje citesc...drepturile femeilor?....ce frumos suna,nu?...sau...si mai frumos de atat....dreptul femeii la fericire....
bietii bebelusi...sarmane jertfe pe altarul *feminismului*....


sunt pentru interzicerea avorturilor....doar oprind tot acest masacru putem demostra k suntem OAMENI!!!
copilul e om cu un adn separat de al mamei lui...mama poate decide sa fak ce vrea cu corpul ei ,insa nu are drept de viata si moarte asupra copilui...cine credeti voi k ii da ei dreptul sa-l ucida?...
nu inteleg de ce se ambitioneaza unele sa creada ca avortul nu e crima...e simplu...cine omoara un om se numeste criminal...k sa demonstrati k nu sunteti criminale trebuie sa demonstrati k bebelusul nu e om....puteti face asta?...NU...nu aveti cum....
unele pur si simplu nu merita sa aiba copii...mi-e sila....

haideti...incepeti sa faceti spume la gura....descarcati-va de toata ura pe acest topic...tipati,jigniti...cat vreti voi....insa asta nu va schimba cu nimik realitatea...ATI UCIS IN CHINURI UN OM...PROPRIUL COPIL!!!
glumeataa
Postat pe 8 Februarie 2009 20:10
De la: homemarcel, la data 2009-02-08 02:38:53
De la: valy28, la data 2009-02-04 19:54:35eu ma consider un simplu om chiar daca voi ma considerati o criminala fara sa stiti adevaratele motive



.... sigur ... ca in vacanta mare ... EXISTA O EXPLICATIE ...
am impresia ca ori nu te duce capul ori nu stii sa citesti bine.citeste inca o data mesajul de mai sus si poate ai sa intelegi acele puncte care nu au fost completate in mesaj si terminati o data cu judecarile astea stupide nu sunteti Dumnezeu sa judecati pe nimeni.sa iti mai spun ceva nu imi pare rau ca am facut acel avort pentru ca m-am gandit la copil.nu avea el de ce sa sufere din cauza unui nenorocit.daca era sanatos fii sigur ca nu faceam avort.dar voi nu stiti altceva decat sa judecati fara a cunostinta de cauza.vedeti-va de treburile voastre si lasatii pe altii cu durerea lor
kudika056552
Postat pe 8 Februarie 2009 20:11
De la: valy28, la data 2009-02-08 20:11:04
De la: homemarcel, la data 2009-02-08 02:38:53
De la: valy28, la data 2009-02-04 19:54:35eu ma consider un simplu om chiar daca voi ma considerati o criminala fara sa stiti adevaratele motive



.... sigur ... ca in vacanta mare ... EXISTA O EXPLICATIE ...
am impresia ca ori nu te duce capul ori nu stii sa citesti bine.citeste inca o data mesajul de mai sus si poate ai sa intelegi acele puncte care nu au fost completate in mesaj si terminati o data cu judecarile astea stupide nu sunteti Dumnezeu sa judecati pe nimeni.sa iti mai spun ceva nu imi pare rau ca am facut acel avort pentru ca m-am gandit la copil.nu avea el de ce sa sufere din cauza unui nenorocit.daca era sanatos fii sigur ca nu faceam avort.dar voi nu stiti altceva decat sa judecati fara a cunostinta de cauza.vedeti-va de treburile voastre si lasatii pe altii cu durerea lor



poi...nu te inteleg...copilul era bolnav si nu mai avea sanse de a trai...dar ..tu ti-l doreai...il iubeai si ai fii vrut sa fii mama lui...
atunci ...de ce esti pro-avort?
16 milioane de avorturi in romania nu s-au facut pentru k bebelusii erau bolnavi...90% dintre ei erau perfect sanatosi dar au fost ucisi de mamele lor...de ce esti de acord cu acest lucru?
e ingrozitor...e vorba de biete fiinte ucise....
haideti sa incercam cu totii sa oprim acest macel...avortul trebuie sa fie interzis...
uitati...la polonezi avortul e interzis...cu toate astea cresterea demografik este mult mai mik decat in suedia unde e permis pana la 5 luni...de ce sa nu fie interzis si in romania?...polonezii traiesc foarte bine si fara avorturi...romanii de ar trai mai rau?...
glumeataa
Postat pe 8 Februarie 2009 20:39
va rog...va implor...nu mai postati mesaje pro-avort...e inuman!!!...le poate citi vreo femeie insarcinata si ar putea lua o decizie gresita...
dak ati facut avorturi spuneti adevarul...k va simtiti ingrozitor de rau...sfatuiti-le sa nu avorteze pentru k vor suferi foarte tare!!!
glumeataa
Postat pe 8 Februarie 2009 20:42
Vorbiti despre drepturle femeii. Dar drepturile omului care se afla in pantec cine le protejaza?
ralucaelen
Postat pe 9 Februarie 2009 01:18
Domnae ioana19,dar cine te crezi sa judeci ,Dumnezeu in nici un caz...oi fi vreun "trimis",sau cel putin asa te consideri...stai in banca ta acolo si gata,nu faci tu avort ffff bine,sa dea Domnul sa nu fii pusa in situatia asta...dar ironia sortii...nu se stie niciodata;si mai e o vorba niciodata sa nu spui niciodata,nu mai fi tu aia care da sfaturi,mai scuteste-ne cu asta...tu crezi ca toate cele care fac un asemenea gest il fac din placere...nu cred,am intalnit femei in spital si nu Am auzit una sa zica asa ceva.NU MAI JUDECA TU ,ESTI NIMENI PE PAMANTU ASTA ,deja lumea s-a plictisit de tine si de tot ceea ce zici tu si pana la urma pacatele astea le pltesti tu cumva de esti asa revoltata?si le plateste fiecare in parte ...
izab33lla
Postat pe 9 Februarie 2009 10:25
De la: ralucaelen, la data 2009-02-09 01:18:43Vorbiti despre drepturle femeii. Dar drepturile omului care se afla in pantec cine le protejaza?

Draga,tu n-ai inteles un lucru:))))s-au facut 16 mil de avorturi in romania(de unde ai scos suma asta numai tu stii) ca sa se evite existenta unor copii nedoriti,revin-o in lumea reala draga mea,spuneai intr-unul din meajele tale ca tie daca ti s-ar intimpla sa ramii insarcinata necasatorita fiind ai face imprumut in banca si te-ai cumpara o casa in provincie ca sint mai ieftine acolo ca sa poti obtine un imprumut pt o locuinta trebuie sa ai citeva zeci de mil salariu asa ca nu mai bate cimpii despre subiecte care te depasesc
justforme
Postat pe 9 Februarie 2009 11:07
De la: hunny honey, la data 2009-02-09 11:07:15
De la: ralucaelen, la data 2009-02-09 01:18:43Vorbiti despre drepturle femeii. Dar drepturile omului care se afla in pantec cine le protejaza?

Draga,tu n-ai inteles un lucru:))))s-au facut 16 mil de avorturi in romania(de unde ai scos suma asta numai tu stii) ca sa se evite existenta unor copii nedoriti,revin-o in lumea reala draga mea,spuneai intr-unul din meajele tale ca tie daca ti s-ar intimpla sa ramii insarcinata necasatorita fiind ai face imprumut in banca si te-ai cumpara o casa in provincie ca sint mai ieftine acolo ca sa poti obtine un imprumut pt o locuinta trebuie sa ai citeva zeci de mil salariu asa ca nu mai bate cimpii despre subiecte care te depasesc



nu,draga...nu as lupta pentru viata copiilor mei...i-as taia in bucati...asa cum ma sfatuiti...!!!
chiar va multumesc pentru sfaturile *intelepte*....
aaa...asa e...cum spuneti voi!!!...o sa stau toata viata intr-un camin pentru studenti.....
glumeataa
Postat pe 9 Februarie 2009 13:42
nu stiu cine iti da tie dreptul sa ma jignesti....e clar, nu facem altceva decat sa ne jignim si sa aberam...
Dyana_24
Postat pe 9 Februarie 2009 15:29
De la: iskanderya, la data 2009-02-02 20:04:56
De la: Dyana-24, la data 2009-01-30 14:49:42cititi si documentati-va!
embrioni care zambesc.......



... tu nu ai fost un ''embrion'' ? ... acum ce esti ? ... o curca ? ... sau poate ti-ar fi ''placut'' caldura unui crematoriu ...





nu stiu cine iti da tie dreptul sa ma jignesti....e clar ca nici tu habar nu ai ce cauti aici.....
oricum sunt dezgustata....
nu stim decat sa ne jignim unii pe altii!
Dyana_24
Postat pe 9 Februarie 2009 15:34
De la: ioana19, la data 2009-02-09 13:42:13
De la: hunny honey, la data 2009-02-09 11:07:15
De la: ralucaelen, la data 2009-02-09 01:18:43Vorbiti despre drepturle femeii. Dar drepturile omului care se afla in pantec cine le protejaza?

Draga,tu n-ai inteles un lucru:))))s-au facut 16 mil de avorturi in romania(de unde ai scos suma asta numai tu stii) ca sa se evite existenta unor copii nedoriti,revin-o in lumea reala draga mea,spuneai intr-unul din meajele tale ca tie daca ti s-ar intimpla sa ramii insarcinata necasatorita fiind ai face imprumut in banca si te-ai cumpara o casa in provincie ca sint mai ieftine acolo ca sa poti obtine un imprumut pt o locuinta trebuie sa ai citeva zeci de mil salariu asa ca nu mai bate cimpii despre subiecte care te depasesc



nu,draga...nu as lupta pentru viata copiilor mei...i-as taia in bucati...asa cum ma sfatuiti...!!!
chiar va multumesc pentru sfaturile *intelepte*....
aaa...asa e...cum spuneti voi!!!...o sa stau toata viata intr-un camin pentru studenti.....

Nu mi-am permis niciodata luxul sa sfatuiesc pe nimeni cu atit mai putin pe tine despre a pastra sau nu o sarcina,cit despre casa din partea mea poti sa-ti cumperi hotelul Sofitel,imi e paralel daca esti proprietara lui sau stai in camin studentesc,iar daca stai prost cu memoria reciteste-ti mesajele si ai sa vezi cine pe cine jigneste,cred ca tu ar trebui negresit sa mergi la un psihiatru,clar printre altele suferi de mania persecutiei.....
justforme
Postat pe 9 Februarie 2009 17:31
draga ioana19 nu mai fii asa de dura cu ceilalti si incearca intai sa intelegi motivele lor
kudika056552
Postat pe 9 Februarie 2009 17:50
nu am afirmat niciodata ca sunt pro avort dar cu toate astea nici nu sunt eu in masura sa judec si sa jignesc pe nimeni ca a facut avort.daca a facut cineva a facut-o dintr-un motiv anume care nu imi da mie dreptul sa judec cum faceti voi
kudika056552
Postat pe 9 Februarie 2009 17:52
De la: valy28, la data 2009-02-09 17:50:59 draga ioana19 nu mai fii asa de dura cu ceilalti si incearca intai sa intelegi motivele lor


eu nu judec pe nimeni....v-am zis doar sa incercati makr sa nu mai faceti pe viitor... e pakt de copiii aia!!!...luati-o si voi k pe un sfat....chiar dak ati zis k nu primiti sfaturi de la mine totusi....ganditi-va si la sanatatea voastra....
glumeataa
Postat pe 10 Februarie 2009 15:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Oare de ce atunci cind esti foarte sincer in dragoste ai de pierdut? 8 De la: Salina_SUSESI_Timisoara 30 Iulie 2010 19:15
intarziere menstra 1 De la: kudika_996267 14 Noiembrie 2015 12:59
menstruatie prea putina? 2 De la: camiflorea 18 Februarie 2010 17:32
info pregnyl 5000 si 1500 6 De la: healthy005757 14 August 2014 17:21
Povestea fibroamelor mele 2 De la: kudika_1001939 10 Martie 2016 14:52