Setari Cookie-uri

avort

Pentru hunny honey

Viaþa CA OM începe în clipa fecundaþiei. Dacã citeºti cu atenþie mãcar argumentele de mai jos, poþi sã-þi dai seama cã ªTIINÞA ªI RELIGIA DOVEDESC ÎN MOD CLAR, FÃRÃ NICI UN DUBIU, CÃ OMUL ESTE FIINÞÃ UMANÃ DIN CLIPA FECUNDAÞIEI, ATÂT TRUPEªTE, CÂT ªI SUFLETEªTE. Trupeºte, noua fiinþã, chiar de la concepþie, adicã de la fecundaþie, posedã un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. Iar sufleteºte, Dumnezeu creazã sufletul copilului tot în clipa concepþiei. Deci avortul, în orice stadiu s-ar face, este crimã, este pãcat mare ºi o mare nedreptate.
Când m-am referit la codul genetic, m-am referit la codul genetic uman ºi propriu pe care îl are din clipa fecundaþiei, nu de vreun cod numeric. Care « cod numeric » îl dobândeºte dupã naºtere ? Dupã naºtere dobândeºte botezul ºi numele. Dar botezul este un sacrament în care primeºte harul lui Dumnezeu, nicidecum vreun cod numeric dat de oameni.

Bioetica personalist – catolicã (ºi nu numai catolicã) promoveazã viaþa umanã de la fecundaþie pânã la sfârºitul ei natural, nicidecum abia de la naºtere. Începutul vieþii umane, adevãrata ei naºtere este în momentul fecundaþiei. În Orient, copilul la naºtere este considerat ca având varsta de un an. Dupã cum veþi vedea, ºtiinþa ºi toate Bisericile creºtine ºi chiar religiile necreºtine promoveazã adevãrul universal – valabil cã omul este fiinþã umanã din clipa fecundaþiei.

Iatã, de exemplu, Declaraþia asupra avortului provocat datã de Congregaþia pentru Doctrina Credinþei la 25 noiembrie 1974, cu aprobarea Papei Paul al VI-lea, întrucât pentru prima datã într-un document oficial al Bisericii sunt luate în considerare ºi cunoºtinþele ºtiinþifice cele mai recente referitoare la începutul vieþii.
"Din momentul în care ovulul este fecundat, se inaugureazã o viaþã care nu este nici cea a tatãlui, nici cea a mamei, ci a unei noi fiinþe umane care se dezvoltã pe cont propriu. Aceastã nouã fiinþã nu va fi niciodatã o fiinþã umanã dacã nu este din prima clipã umanã. La aceastã evidenþã dintotdeauna... ºtiinþa geneticã modernã aduce preþioase confirmãri. Ea a demonstrat cã, din primul moment, este fixat programul a ceea ce va fi aceastã fiinþã vie: un om, acest om individual cu însuºirile sale caracteristice deja bine precizate. Din momentul fecundãrii a început deja aventura unei vieþi umane. Fiecare din marile ei capacitãþi are nevoie de timp pentru a se dezvolta ºi a intra în acþiune".

Sfântul Pãrinte Papa Ioan Paul al II-lea a tras nenumãrate semnale de alarmã, încercând sã trezeascã conºtiinþele oamenilor în faþa celui mai sângeros rãzboi din istoria omenirii: rãzboiul dezlãnþuit în ultimele decenii împotriva copiilor care nu s-au nãscut încã. Spicuiesc din intervenþiile sale:
"În realitate, avortul este o înfrângere a omului ºi a societãþii civile. Prin el este sacrificatã viaþa unei fiinþe umane de dragul unor bunuri de mai micã valoare, invocându-se adesea motive inspirate din lipsa de curaj ºi de încredere în viaþã... Aceasta este una din urmãrile cele mai îngrijorãtoare ale materialismului teoretic ºi practic care, eliminându-l pe Dumnezeu, sfârºeºte prin a elimina ºi omul" (25 decembrie 1986).
"Ascensiunea unei culturi utilitariste care, dupã ce a introdus legalizarea avortului, acum cere legalizarea eutanasiei ºi justificã din ce în ce mai deschis experienþele pe om, fãrã sã þinã cont de respectul datorat integritãþii subiectului, e un fapt alarmant" (5 decembrie 1987).
"Învãþãtura biblicã invitã la reflecþie ºi asupra situaþiei fiinþelor umane pe cale de dezvoltare, destinate plinãtãþii dezvoltãrii, mai mult, destinate sã participe la însãºi viaþa lui Dumnezeu. Din nefericire, noi asistãm la spectacolul frecvent al unei practici care vizeazã curmarea violentã a drumului atâtor vieþi umane, care încã nu s-au nãscut" (19 octombrie 1986).
La rugãciunea Angelus în ziua de 8 septembrie 1985 Sfântul Pãrinte a lansat acest strigãt patetic: "Salvaþi omul care încã nu s-a nãscut, ameninþat de omul care s-a nãscut".

Nu e obligatoriu ca cineva sã aibã conºtiinþã pentru a fi persoanã. Îþi pot da exemple de persoane care nu au conºtiinþã de sine : oamenii aflaþi în comã de exemplu sunt persoane, deºi nu au conºtiinþã. Datele ºtiinþifice pe care ni le oferã genetica în prezent aratã cã întregul organism uman individual, inclusiv creierul, e deja prezent în mod real, în toate detaliile sale în zigot (datoritã codului genetic care conþine, în mod concentrat, întreg organismul uman). Dacã creierul nu ar fi în zigot, el ar lipsi, în mod inevitabil, ºi în fãt ºi în copil. Aºa cum în zigot existã viaþa umanã, tot astfel existã în el capacitatea radicalã ºi realã a activitãþii umane care va deveni operantã când va dispune de instrumentele necesare.

Dacã am accepta cã un om incapabil de acþiuni conºtiente ºi libere nu este persoanã umanã, atunci ar însemna cã nici copiii pânã la vârsta judecãþii, nebunii, bolnavii în comã ºi orice om cât timp doarme, nefiind capabili de acþiuni conºtiente ºi libere, nu ar mai fi persoane umane ºi am avea dreptul sã-i ucidem, ceea ce ar fi absurd. Pentru a nu cãdea în absurd, trebuie sã acceptãm statutul ontologic al embrionului stabilit de biologi ºi definiþia persoanei formulate de Boethius : prin faptul cã este un individ al speciei umane, embrionul este persoanã umanã din momentul fecundaþiei.

Chiar dacã legea civilã nu interzice avortul pânã la 14 sãptãmâni, totuºi legea lui Dumnezeu interzice avortul în orice stadiu. Legea din þãrile unde este permis avortul este nedreaptã. Totuºi existã ºi þãri democrate, cum ar fi Irlanda, Polonia, Malta, anumite state din SUA, etc., unde avortul este interzis prin lege, în orice stadiu.
Legislaþia care autorizeazã avortul nu are nici un suport ºtiinþific sau raþional. Dosarele pe care le prezintã Biserica parlamentelor ºi instituþiilor internaþionale prin care se cere definirea ºi statutul embrionului uman sunt respinse categoric de fiecare datã. Acest lucru s-a întâmplat din nou la recenta dezbatere a "Convenþiei de bioeticã" de la Consiliul Europei. Fiind evident, în lumina datelor ºtiinþifice, cã embrionul, din momentul conceperii deja, e fiinþã umanã, parlamentele ºi instituþiile internaþionale nu au curajul sã dea o definiþie restrictivã embrionului uman. Dar nici definiþia corectã nu îndrãznesc sã o dea cãci, prin aceasta, ar trebui sã recunoascã caracterul nedrept ºi criminal al legilor care autorizeazã avortul ºi sã-ºi recunoascã vinovãþia pentru sutele de milioane de vieþi nevinovate distruse.
Fiinþa conceputã are calitatea de persoanã umanã; o are, nu trebuie sã i-o dea cineva.

Majoritatea citatelor pe care le-ai dat vin tocmai în sprijinul afirmaþiei cã omul este fiinþã umanã din clipa fecundaþiei. Alte citate le-ai scos din context ºi le-ai interpretat greºit.

Referitor la ajutorul material, voi da, într-o postare ulterioarã separatã, adrese, numere de telefon ºi site-uri ale mai multor asociaþii (inclusiv ale Bisericii) care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Oricum, aceste site-uri ºi adrese pot fi gãsite ºi pe blogurile mele, ale cãror linkuri le-am redat ºi în postãrile trecute.

Eutanasia, de asemenea, este crimã, pãcat mare ºi o mare nedreptate. Orice fiinþã umanã este persoanã. Unul din capitolele tezei mele de licenþã a fost chiar eutanasia. Nu e timpul ºi locul aici sã dezvolt toatã argumentaþia de acolo. Însã, prin ceea ce ai postat, confirmi spusele mai multor autori, care au scris cã, în general, aceleaºi persoane care suþin avortul, susþin ºi eutanasia.
Mentalitatea care susþine cã viaþa meritã trãitã dacã atinge un anumit stadiu al calitãþii e o mentalitate greºitã, care derivã din cultura morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii. Cultura umanã ºi creºtinã susþine faptul cã ORICE VIAÞà UMANà ESTE SACRà ªI INVIOLABILÃ, INDIFERENT DE CALITATEA EI. Etica utilitaristã a creat conceptul de "calitate a vieþii". Sacralitatea vieþii este înlocuitã cu calitatea vieþii. Un individ, pentru a avea statutul de persoanã ºi, prin urmare, dreptul de a trãi, trebuie sã posede un anumit standard de calitate a vieþii. Valoarea, sacralitatea ºi inviolabilitatea oricãrei vieþi umane îºi au rãdãcina în Dumnezeu. Valoarea oricãrei fiinþe umane: tânãr sau bãtrân, sãnãtos sau bolnav, embrion sau nou-nãscut, geniu sau redus mintal, nu depinde de ceea ce în limbaj hedonist ºi utilitarist se numeºte "calitatea vieþii". Nu existã viaþã lipsitã de calitate.

ARGUMENTE ªTIINÞIFICE ªI RELIGIOASE CARE DOVEDESC FÃRÃ NICI UN DUBIU CÃ OMUL ESTE FIINÞÃ UMANÃ DIN CLIPA FECUNDAÞIEI:

a) Argumente biologice cã omul este fiinþã umanã din clipa fecundaþiei:

Întrebarea „când începe viaþa umanã?” aparþine ºtiinþei trecutului. Dacã punem astãzi aceastã întrebare celei mai avansate ºtiinþe biologice (genetica), unul dintre reprezentanþii ei cei mai de seamã, geneticianul francez Jérôme Lejeune , ne rãspunde prin afirmaþia pe care a fãcut-o: “Omul este om din momentul concepþiei. Fiinþa omeneascã este de atunci desãvârºitã ºi unicã.” Afirmaþia sa este confirmatã de cercetãri fãcute în Anglia, Franþa ºi S.U.A., care au fost acceptate de comunitatea ºtiinþificã internaþionalã. Deci, în zilele noastre, s-a dovedit în mod clar cã un copil este fiinþã umanã din momentul concepþiei, adicã din momentul fecundaþiei.
Jérôme Jean Louis Marie Lejeune (1926-1994) a fost un pediadru ºi genetician francez, cunoscut mai ales pentru descoperirea legãturii între diverse boli ºi defectele de cromozomi.

Iatã încã o declaraþie a sa:
"ªtiinþa nu are dubii cã viaþa omului începe în momentul fecundãrii. Viaþa fiecãruia dintre noi are un început unic. Acesta este momentul în care toatã informaþia geneticã necesarã ºi suficientã pentru a alcãtui un individ special pe care îl vom numi mai târziu Petru sau Maria, în dependenþã de construcþia geneticã, atunci când va fi adunatã informaþia suficientã ºi necesarã. Acest lucru are loc anume în acel moment când capul spermatozoidului pãtrunde în celula femininã, în ovul. În asemenea momente, informaþia, transmisã de cãtre tatã, se întâlneºte în celula femininã cu informaþia transmisã de mamã. Cunoaºtem cã acest lucru este cunoscut tuturor biologilor, anume cã, dupã fecundare, nici o altã informaþie nu mai poate fi dobânditã. În orice etapã a dezvoltãrii sale, embrionul îºi pãstreazã individualitatea ºi umanitatea sa ºi el aparþine speciei homo sapiens. În momentul fecundãrii, avem de a face cu un om, cãci informaþia care se conþine în cromozomi este informaþia transmisã de un om." Pentru a vedea declaraþiile geneticianului Jérôme Jean Louis Marie Lejeune intraþi pe site-ul urmãtor :
http://www.avort.ro/marturie-Jerome-Lejeune.php
Gãsiþi, de asemenea ºi mãrturii ale femeilor, documentare ºi sfaturi.

Deci, recentele progrese ale ºtiinþelor biologice dovedesc clar cã noua fiinþã, chiar de la concepþie, posedã un cod genetic uman ºi propriu, diferit de codul genetic al mamei ºi de cel al tatãlui, deci chiar de la concepþie este fiinþã umanã unicã. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvoltãrii umane ºi conþine: sexul copilului, culoarea pãrului ºi a ochilor, înãlþimea, nuanþa tenului, forma feþei, forma nasului, chiar ºi firele de pãr. Toate trãsãturile corpului omenesc sunt concentrate în codul genetic. În momentul în care gametul masculin (spermatozoidul) pãtrunde în gametul feminin (ovulul), se formeazã zigotul, care poartã în el noul cod genetic, un nou program conform cãruia se va dezvolta, înscris în cei 46 de cromozomi (cantitatea normalã de ADN) . De la concepþie pânã la moarte, codul genetic rãmâne acelaºi

Savantul Robert Edwards a definit ovulul fecundat (zigotul): “o fiinþã umanã microscopicã în stadiul cel mai precoce de dezvoltare.” Zigotul, noua fiinþã umanã minusculã, va trece în continuare prin stadii de dezvoltare care vor primi diferite nume: embrion, fãt. Însã nu existã vreo discontinuitate, vreun salt calitativ sau vreo modificare revoluþionarã de la un stadiu de dezvoltare la altul.

Profesori universitari ºi medici de la Facultatea de Medicinã din Tesalonic precizau în 1986 cã „omul existã ca om din clipa concepþiei.”

Medicul ginecolog grec G. Papaevanghelu afirmã cã „omul existã din momentul concepþiei ºi viaþa nu începe abia dupã formarea deplinã a tuturor organelor (luna a doua - a treia), cum se credea mai înainte.”
Societatea Medicalã Panelenã, la congresul medical din 1985 a susþinut, conform datelor actuale ale medicinii, cã „începerea vieþii omului coincide cu momentul fecundaþiei”. Aceeaºi poziþie a avut-o ºi Asociaþia Medicilor din Atena, într-un memoriu trimis Guvernului.

Geneticianul Robert Debré spune: „Viaþa umanã începe cu celula fecundatã. Nu existã nici o etapã în care sã ai dreptul sã o opreºti.”

Faptul cã un copil este fiinþã umanã din momentul concepþiei a fost dovedit recent de ºtiinþã, dar religia a afirmat întotdeauna acest lucru. În afarã de codul genetic, copilul are ºi spirit creat de Dumnezeu în clipa concepþiei, în ovulul fecundat, dar despre aceasta mai pe larg când vom arãta argumentele religioase. Marele fiziolog Nicolae Paulescu scria cã „zãmislirea se face în momentul întâlnirii celor douã celule sexuale, a cãror unire formeazã ovulul fecundat. În acel moment, Dumnezeu trimite (creeazã în ovulul fecundat – n.n.) sufletul.” (Nicolae Paulescu, „Fiziologie Filosoficã” – „Noþiunile «suflet» ºi «Dumnezeu» în Fiziologie”).

Concepþia nedoritã a unui copil nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort (ºi nici un alt motiv nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort, dupã cum veþi vedea în cadrul materialului). Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi El îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt în cadrul acestui text). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu.
Dacã cineva crede cã nu are iubire pentru un nou copil, va putea dobândi aceastã iubire cu timpul. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului cã un numãr foarte mare de sarcini nu sunt programate ºi deci, în primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama depãºeºte ºocul iniþial, acceptã copilul care creºte în ea ºi apoi aºteaptã cu nerãbdare naºterea lui. Cel mult dupã câteva luni de la concepþie, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare ºi de la acceptare la iubire.

« O lume în care toþi copiii sã fie doriþi ar fi idealã, dupã cum idealã ar fi o lume în care toate soþiile sã fie dorite de soþi, toþi soþii de soþii, toþi pãrinþii bãtrâni sã fie doriþi de copiii lor, toate popoarele : negri, þigani, evrei, sã fie dorite de celelalte popoare, în care nici un om, nicãieri ºi niciodatã sã nu fie nedorit de ceilalþi. Dar o asemenea lume nu existã (pe pãmânt), iar dacã încercãm sã o realizãm prin eliminarea tuturor nedoriþilor, ne trezim în Germania lui Hitler, unde singurul popor care avea voie sã mai existe era cel arian, fiindcã era singurul dorit. Nu existã nici un criteriu pentru a se putea spune cã un copil dorit va fi fericit ºi iubit, sau cã un copil nedorit va fi nefericit ºi neiubit. Sunt copii nedorþi ºi totuºi aduºi pe lume, care sunt apoi foarte iubiþi ºi, invers, copii doriþi, care sunt apoi foarte nefericiþi. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului cã un numãr foarte mare de sarcini nu sunt programate ºi deci, în primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama depãºeºte ºocul iniþial, acceptã copilul care creºte în ea ºi apoi aºteaptã cu nerãbdare naºterea lui.» (Asociaþia Medicilor Catolici, « Avortul – întrebãri ºi rãspunsuri », Ed. Presa Bunã, Iaºi, 1993, p. 30)

Sub aspect ºtiinþific, faptul cã avortul este uciderea unei fiinþe umane e un lucru atât de evident, încât ilustrul biolog Botella Llusia afirmã: “Pentru un biolog este imposibil sã fie de acord cu avortul, la fel ca ºi pentru un teolog.”

Copilul care se dezvoltã în uter, indiferent de stadiul în care se aflã (ovul fecundat, embrion sau fãt), nu este proprietatea mamei, nici a tatãlui, nici a unui alt om, nici a societãþii, nici a statului. Nici mama, nici tatãl, nici un alt om, nici societatea, nici statul nu au dreptul sã dispunã de viaþa acestei fiinþe umane, deci nu au nici un drept sã hotãrascã faptul cã nu va trãi. Nici un om nu poate fi proprietatea altui om, chiar dacã acel om este copilul sãu. Avortul nu poate fi considerat un drept al femeii, dupã cum nu poate fi un drept al nimãnui sã ucidã un adult. Uciderea legalizatã a unui om rãmâne uciderea unui om. Legea care permite avortul este nedreaptã. Nu trebuie sã uitãm însã cã existã þãri democratice, cum ar fi Irlanda, Polonia, Malta ºi altele, unde avortul este interzis prin lege. Dreptul la viaþã este dreptul suprem ºi fundamental al omului, fãrã de care nu e posibil nici un alt drept. Viaþa umanã este sacrã ºi inviolabilã, indiferent de calitatea ei.

Avortul este contrar lui Dumnezeu, contrar moralei, contrar drepturilor omului ºi datelor ºtiinþei. Copilul are dreptul sacru de a fi protejat, pentru cã este persoanã umanã din momentul concepþiei ºi, în plus, el singur nu se poate apãra.

Existã studii care aratã cã pãmântul are resurse suficiente pentru a hrãni mult mai mulþi oameni decât sunt în prezent, dar cei care împart în mod nedrept resursele manipuleazã opinia publicã vehiculând falsa problemã a « suprapopulãrii » pentru a nu se vedea cã adevãrata cauzã a sãrãciei nu este lipsa de resurse, ci împãrþirea nedreaptã a acestora de cãtre ei. În acest sens, ei promoveazã controlul populaþiei prin orice mijloace, promoveazã o culturã a morþii, opusã culturii umane ºi creºtine a vieþii.

Unii percep în mod greºit mama ºi copilul ca fiind aceeaºi persoanã. Dar mama ºi copilul sunt douã persoane diferite, chiar din clipa concepþiei copilului, pornind de la argumentele oferite de geneticieni, care aratã cã mama ºi copilul posedã coduri genetice umane diferite, de la argumentele oferite de medicii embriologi, care aratã cã cei doi au fluxuri de sânge diferite ºi de la argumentele oferite de teologi, care aratã cã cei doi au spirite diferite.

În 1967 s-a þinut la Whashington prestigioasa Conferinþã Internaþionalã asupra Avortului, la care a participat o comisie formatã din cei mai renumiþi biochimiºti, obstetricieni, ginecologi ºi geneticieni din lume. Concluzia acestei comisii a fost cã omul este om în orice moment din dezvoltarea sa, începând de la concepþie: „Membrii acestei comisii nu au putut descoperi un moment situat între întâlnirea spermatozoidului cu ovulul ºi naºterea copilului, în care sã se poatã afirma cã ceea ce s-a conceput nu ar avea viaþã umanã. Schimbãrile care intervin în momentul nidaþiei , în momentul când embrionul are ºase sãptãmâni, în momentul când fãtul are ºase luni ºi când noul-nãscut are o sãptãmânã sau când ajunge la vârsta adultã, nu sunt decât diferite faze ale unui singur proces de dezvoltare ºi maturizare al unei fiinþe umane”. Aºadar, fiinþa conceputã în pântecele matern e o fiinþã umanã complet nouã, diferitã, unicã, având drepturi egale cu ale fiecãruia dintre noi. Naºterea înseamnã pãrãsirea uterului matern, tãierea cordonului ombilical, existenþa noului-nãscut în afara organismului mamei ºi separat de el. Dar nu existã vreun un salt calitativ între copilul din uter ºi copilul de dupã naºtere. Singura schimbare - dar care nu este un salt calitativ - se referã la metoda de alimentare cu hranã ºi oxigen: înainte de naºtere, hrana ºi oxigenul erau preluate de la mamã prin cordonul ombilical; dupã naºtere, oxigenul este luat din atmosferã prin plãmâni ºi hrana prin stomac, dacã noul-nãscut este destul de matur pentru a fi hrãnit în acest fel. Dacã este prematur, hrana continuã sã-i fie administratã prin sisteme artificiale, într-o formã asemãnãtoare cu cea pe care i-o acorda cordonul ombilical. Dupã cum am vãzut mai sus, ovulul fecundat este aceeaºi persoanã umanã ca ºi un copil dupã naºtere sau ca ºi un om matur. Omul adult de astãzi este acelaºi cu cel din momentul concepþiei ºi are acelaºi cod genetic ca ºi în acel moment. De la concepþie pânã la moarte, codul genetic rãmâne acelaºi (nu este supus variaþiilor). Fiinþa umanã rãmâne fiinþã umanã, indiferent de dimensiunile pe care le are ºi indiferent de mediul în care trãieºte. Omul nu are nevoie de timp ca sã devinã om, ci are nevoie de timp ca sã se dezvolte ceea ce este deja din momentul concepþiei.

Geneticianul Jérôme Lejeune, de care am amintit la început, mai afirmã: „Fecundaþia determinã o nouã constituþie personalã, absolut tipicã a acestei noi fiinþe umane, o constituþie unicã ce nu s-a întâlnit în trecut ºi nu se va repeta în viitor. E vorba de o noutate absolutã.” Cu alte cuvinte, orice om este unic, chiar ºi gemenii univitelini (monozigoþi) care, deºi provin din acelaºi ovul fecundat, totuºi au coduri genetice diferite.

Cantitatea de informaþii pe care le conþine ovulul fecundat, ce nu poate fi vãzut decât la microscop, e atât de mare, încât nu poate intra în memoria nici unui computer fãcut de mâna omului, nici în cel utilizat de NASA pentru programele zborurilor spaþiale.

Mamele care primesc ºi apãrã viaþa strãlucesc ca niºte exemple pentru oricine. Orice femeie trebuie sã urmeze exemplele bune ale acestor mame, iar nu exemplele rele ale femeilor care-ºi ucid copiii.

Pentru femeile care au fãcut deja avort ºi se confruntã cu diferite consecinþe emoþionale negative (pe lângã cele fizice), existã ºi consilierea post-avort (dupã avort) care se poate face la Asociaþiile „Primul Pas” ºi „Solidaritate ºi Speranþã” în Iaºi (adresele asociaþiilor sunt în cadrul textului) sau la alte asociaþii pentru viaþã în alte oraºe.

Iatã, în mod imaginar bineînþeles, câteva cuvinte ca ºi cum ar fi spuse de un copil nenãscut, extrase dintr-un material intitulat „Jurnalul unui copil care nu s-a nãscut”:
„5 octombrie: Astãzi a început viaþa mea. Mãmica ºi tãticul nu ºtiu încã aceasta. Sunt mai micã decât o gãmãlie de ac, cu toate acestea sunt o persoanã. Un alt lucru s-a stabilit: voi fi fetiþã. Voi avea pãrul blond ºi ochii albaºtri.
19 octombrie: Apare primul meu sânge, primele mele vene.
25 octombrie: Azi a început sã-mi batã inima. De acum încolo ea va bate încetiºor pentru tot restul vieþii.
2 noiembrie: Cresc câte puþin în fiecare zi. Mi se formeazã mâinile ºi picioarele. Dar trebuie sã mai aºtept un timp pânã când aceste picioruºe mã vor înãlþa spre braþele mamei ºi pânã când aceste mânuþe vor putea culege flori ºi îl vor putea îmbrãþiºa pe tata.
12 noiembrie: La mâini mi se formeazã degeþelele. Cu ele voi putea mângâia pãrul mamei.
20 noiembrie: Abia astãzi doctorul i-a spus mamei cã eu exist aici în pântecele ei. Ce fericitã trebuie sã fie!
13 decembrie: Acum aproape cã pot sã vãd. În jurul meu este întuneric. Când mami mã va scoate în lume, în jur vor fi pretutindeni soare ºi flori. Dar, mai mult decât orice, vreau s-o vãd pe mami. Cum arãþi, mami?
28 decembrie: Astãzi mama mea m-a ucis.”

Câteva versuri impresionante, scrise de un preot:
În “sanctuarul“ lor umbros / Se-ascund de ucigaºa armã.
E dureros cã sunt urâþi / De însãºi propria lor mamã.
Suspinã Cerul pentru ei / ªi sfinþii protesteazã-n cor,
N-avem urechi cã suntem surzi / Sã le venim în ajutor.
(Preot Petru Bãgãcian)

b) Argumente religioase cã omul este fiinþã umanã din clipa fecundaþiei :

În afarã de dovezile biologiei, învãþãtura creºtinã afirmã, pe baza revelaþiei din Biblie, cã Dumnezeu creeazã spiritul în materie în momentul concepþiei. Deci, pe lângã codul genetic, înscris în cromozomi, care determinã caracteristicile trupeºti ºi care, aºa cum am vãzut, existã din clipa concepþiei, copilul are ºi spirit tot din acea clipã. Faptul cã Dumnezeu creeazã în clipa concepþiei spiritul copilului este susþinut ºi de alte religii (iudaicã, islamicã, etc.). Prin urmare, ºi sub aspect religios copilul este fiinþã umanã din momentul concepþiei. În budism, Codul lui Manu ºi Zendavesta considerã uciderea copiilor în pântecele matern pãcat la fel de grav ca ºi uciderea pãrinþilor. Spiritul este imaterial, deci invizibil, dar este dupã chipul lui Dumnezeu. Chiar din clipa concepþiei omul are chipul lui Dumnezeu atât în spirit cât ºi în trup; chipul trupesc, primit prin cromozomi, chiar dacã apare (se dezvoltã) la câteva sãptãmâni de la concepþie, este conþinut în codul genetic din zigot chiar din clipa concepþiei, în formã incipientã. Trupul omului este pãrtaº la demnitatea de chip al lui Dumnezeu. Este vorba de chipul lui Dumnezeu la modul general, nu de particularitãþile de rasã, care au apãrut în timp tot din voinþa lui Dumnezeu; însã este revelat în Biblie (Dt. 32,8 ºi Fap. 17,26) - dar ºi sub aspect ºtiinþific s-a demonstrat - cã toate rasele provin din aceeaºi pereche de strãmoºi comuni. Omul formeazã o unitate bidimensionalã. E o persoanã atât în spirit cât ºi în trup.

Viaþa vine de la Dumnezeu ºi trebuie primitã ca un dar al Sãu ºi ca o binecuvântare. Dumnezeu spune în una dintre cele zece porunci: „Sã nu ucizi !” (Exod 20,13). Fiind uciderea unui om, avortul este pãcat foarte mare. Despre legãtura personalã a omului cu Creatorul sãu vorbesc mai multe texte biblice, printre care Psalmul 138: „Tu mi-ai întocmit rãrunchii, Doamne, Tu m-ai þesut în pântecele mamei mele. Te laud cã sunt o fãpturã atât de minunatã. Minunate sunt lucrãrile tale ºi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de tine, când am fost fãcut într-un loc tainic, þesut în chip minunat, ca în adâncimile pãmântului. Când nu eram decât un plod fãrã chip (în textul ebraic – un copil imediat dupã concepþie, fãrã chip trupesc dezvoltat - n. n.) ochii Tãi mã vedeau.“ (Ps. 138, 13-16).

Oamenii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu în transmiterea vieþii, iar nu proprietari ai vieþii. În Sfânta Evanghelie stã scris : „Iar Isus, cunoscând cugetul inimii lor, a luat un copil, l-a pus lângã Sine, ºi le-a zis : « Oricine va primi pruncul acesta (unul ca acesta – n. n.), în numele Meu, pe Mine Mã primeºte; iar oricine Mã va primi pe Mine, primeºte pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Cãci cel ce este mai mic între voi toþi, acesta este mare »“ (Luca 9, 47-48). ªi tot Domnul Isus Cristos a mai spus : „Vedeþi sã nu dispreþuiþi pe vreunul din aceºtia mici“ (Matei 18,10). Avortul este o situare de partea diavolului, contra lui Dumnezeu. Diavolul, neputându-l atinge pe Dumnezeu, îl atacã pe cel ce poartã chipul lui Dumnezeu, pe om, respectiv pe copil. În „Didahea”, o scriere a Bisericii din jurul anului 100 d. Ch., stã scris: „Sã nu ucizi copilul prin avort ºi sã nu dai pieirii pe noul-nãscut!” Învãþãtura creºtinã, bazatã pe revelaþia lui Dumnezeu din Sfânta Scripturã (Biblia), a proclamat întotdeauna cã viaþa umanã trebuie protejatã începând de la concepþie, în toate fazele ei de dezvoltare, ºi a criticat în mod foarte categoric avortul în nenumãrate documente oficiale ºi concilii. Autorul legii morale este însuºi Dumnezeu. Biserica nu este autoarea legii morale, ci depozitara ei. Pe baza revelaþiei lui Dumnezeu, toate Bisericile creºtine, într-un glas, aratã cã avortul este uciderea unui om.
Papa Ioan Paul al II-lea, într-un discurs din 17 septembrie 1983, spunea: „Nici un om nu vine la existenþã (nu se concepe) din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu.”; iar în ziua de 8 septembrie 1985 a lansat acest apel: „Salvaþi omul care încã nu s-a nãscut, ameninþat de omul care s-a nãscut!” Avortul este uciderea unui copil fãrã apãrare. În enciclica „Evangelium vitae” („Evanghelia vieþii”), acelaºi papã scrie: „A apãra ºi a promova, a venera ºi a iubi viaþa e o misiune pe care Dumnezeu o încredinþeazã fiecãrui om”. În 1951, Papa Pius al XII-lea amintea urmãtorul adevãr: „Copilul în pântecele mamei are dreptul la viaþã, drept primit direct de la Dumnezeu, nu de la pãrinþi (ci prin pãrinþi), nici de la vreo societate sau autoritate omeneascã.” Într-un document al Bisericii Catolice, „Gaudium et spes” („Bucurie ºi speranþã”), citim: „Viaþa omului ºi îndatorirea de a o transmite nu sunt limitate la lumea aceasta ºi nici nu pot fi mãsurate ºi înþelese numai în cadrul ei.”
Avortul ucide fiinþa în care Dumnezeu ºi-a pus chipul Sãu; intrã în drepturile lui Dumnezeu, care este singurul stãpân asupra vieþii omului; rãpeºte dreptul firesc al omului la viaþã; încalcã porunca iubirii; încalcã o datorie foarte importantã faþã de societate. Deci avortul este pãcat împotriva lui Dumnezeu, împotriva firii omului ºi împotriva societãþii.

Mai multe puteþi citi ºi vedea pe blogul urmãtor :
http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este fiinþã umanã din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare.

Intraþi ºi pe blogul urmãtor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãsiþi: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã fie de folos ºi altora. Chiar se meritã.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi
vieru_cezar_iasi
Postat pe 6 Martie 2009 05:41
hmm...am zis ca nu mai intru, dar vad ca nu ma pot lasa! ce cauta barbatii in asemenea discutii? dragilor, ia mai vedeti-va voi de treaba voastra si lasati femeile sa-si spuna parerea, si nu mai judecati voi, ca oricum niciodata nu o sa aveti habar ce inseamna sa fii "insarcinata"!
dle Vieru Cezar,daca nevasta vine la d-voatra si va spune ca e insarcinata cu un copil care se va naste cu malformatii?Doamne Fereste, nu va doresc acest lucru..
Mai ganditi-va putin!
cele care au scris aici, au facut-o pur si simplu ca vroiau sa spuna cuiva prin ce au trecut!
Dyana_24
Postat pe 6 Martie 2009 16:16
Cutremurator:

http://www.youtube.com/watch?v=MHGWq3pq5B8&eurl=http://www.priestsforlife.org/images/index.aspx?flv=RYH_650x366
ralucaelen
Postat pe 6 Martie 2009 22:44
De la: Dyana-24, la data 2009-03-06 16:16:34hmm...am zis ca nu mai intru, dar vad ca nu ma pot lasa! ce cauta barbatii in asemenea discutii? dragilor, ia mai vedeti-va voi de treaba voastra si lasati femeile sa-si spuna parerea, si nu mai judecati voi, ca oricum niciodata nu o sa aveti habar ce inseamna sa fii "insarcinata"!
dle Vieru Cezar,daca nevasta vine la d-voatra si va spune ca e insarcinata cu un copil care se va naste cu malformatii?Doamne Fereste, nu va doresc acest lucru..
Mai ganditi-va putin!
cele care au scris aici, au facut-o pur si simplu ca vroiau sa spuna cuiva prin ce au trecut!



Dyana-24, este cumva interzis accesul barbatilor pe acest topic? Ei nu au un cuvant de spus? Pai foarte bine, sa intre si ei sa sa inteleaga ce e avortul, sa nu fuga de responsabilitati asa cum fac foarte multi. Sa invete sa nu isi indemne prietena/sotia la asa ceva. Pentru ca barbatul participa la conceperea vietii in mod egal cu femeia, chiar daca nu ramane el insarcinat. Exista 2 celule, un ovul din partea femeii si un spermatozoid din partea barbatului, absenta oricarei din aceste 2 celule face imposibila aparitia vietii. Dumnezeu insa a lasat ca aceasta noua fiinta sa se dezvolte in trupul femeii. De asta avem uter, sani, etc, pentru a fi o "casuta" pentru noua viata. Barbatul are mult de spus, si daca toti barbatii ar gandi ca Cezar, nu cred ca s-ar mai duce atatea femei sa faca avort.

Am si o intrebare pentru tine. Ce ai face daca cineva drag tie, Doamne fereste, care acum este bine, ar avea un accident in urma caruia ar ramene cu sechele grave. L-ai omori pentru ca ai considera ca e mai bine sa nu traiasca? Sau daca chiar tie ti s-ar intampla lucrul acesta? Crezi ca ceilalti ar avea dreptul sa iti ia viata? Sa decida ei pentru tine daca sa traiesti sau nu? De unde ideea ca persoanele cu handicap nu au dreptul la viata, cand oricui i se poate intampla orice, oricine poate ajunge ca ei, sau mai rau. Asa cum sunt si persoane cu probleme, care totusi au reusit sa fie recuperate. Ce gandire!!!
ralucaelen
Postat pe 6 Martie 2009 23:46
Pentru Dyana-24

Dacã aº ºti cã mi s-a conceput un copil cu handicap aº accepta voinþa lui Dumnezeu fãrã discuþie. Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi are dreptul la viaþã oricum ar fi.

În primul rând am o întrebare pentru tine : dacã ai avea un copil cu probleme (handicap sau boalã) þi-ai putea ucide acel copil ? Nu cred. Atunci, înainte de naºtere de ce sã-l ucizi dacã e cu probleme ? Este acelaºi om, indiferent cã se aflã în interiorul organismului femeii sau în exteriorul acestuia. De unde aceastã mentalitate cã cei imperfecþi ar trebui eliminaþi ? Sã nu uitãm cã oricare dintre noi ar fi putut fi în aceastã situaþie. Aºa gândea Hitler, conform « calitãþii » vieþii ºi nu conform sacralitãþii vieþii, dupã cum voi explica mai jos. Aceasta e o gândire greºitã, pentru cã nu existã viaþã lipsitã de calitate, viaþa este o valoare absolutã, fiind darul lui Dumnezeu. Dreptul la viaþã este sacru ºi inviolabil. Aºa cum spuneam, este demonstrat fãrã dubiu, atât de ºtiinþã cât ºi de religie, cã omul are viaþã umanã din momentul concepþiei, nu mai târziu. Multe dintre argumente ºi dovezi le gãseºti pe blogurile pe care le-am recomandat.

Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi el îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, îi ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt pe blogurile recomandate).

Referitor la cealaltã problemã pusã de tine : ªi ce dacã sunt bãrbat ? Bãrbaþii nu au dreptul sã apere viaþa copiilor nenãscuþi ? Au dreptul. Cu atât mai mult cã am licenþa în bioeticã. Repet, nu spun aceasta ca sã mã laud

Nici un motiv nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort

Este falsã pãrerea unora cã avortul ar fi de preferat mai degrabã decât traiul în sãrãcie. Omul nu are dreptul sã hotãrascã valoarea sau non-valoarea vieþii. Dumnezeu e stãpânul vieþii ºi nu omul. Valoarea vieþii nu trebuie privitã doar sub aspectul ei pãmântesc, ci în primul rând în perspectiva ei veºnicã. Dacã e permis sã ucizi o fiinþã umanã deoarece riscã sã trãiascã în sãrãcie ºi, prin urmare, dupã concepþia materialist-hedonistã , sã trãiascã o viaþã fãrã valoare, în acest caz ar însemna sã fim de acord ºi cu uciderea tuturor celor care sunt nãscuþi sau maturi ºi trãiesc în sãrãcie. Pânã acum nimeni nu a afirmat acest lucru deºi, dacã se admite avortul, ar fi „logic”.
Aºa cum spuneam la început, viaþa umanã este sacrã ºi inviolabilã, indiferent de calitatea ei. Etica utilitaristã a creat conceptul de "calitate a vieþii". Sacralitatea vieþii este înlocuitã cu calitatea vieþii. Conform eticii utilitariste, un individ, pentru a avea statutul de persoanã ºi, prin urmare, dreptul de a trãi, trebuie sã posede un anumit standard de calitate a vieþii. Dar valoarea, sacralitatea ºi inviolabilitatea oricãrei vieþi umane îºi au rãdãcina în Dumnezeu. Valoarea oricãrei fiinþe umane: tânãr sau bãtrân, sãnãtos sau bolnav, embrion sau nou-nãscut, geniu sau redus mintal, nu depinde de ceea ce în limbaj hedonist ºi utilitarist se numeºte "calitatea vieþii". Nu existã viaþã lipsitã de calitate, viaþa este o valoare absolutã, fiind darul lui Dumnezeu.

Banii ºi bunurile materiale nu aduc fericirea ºi nici n-o întreþin. Omul poate gãsi fericirea în interiorul sãu dacã Îl are pe Dumnezeu în suflet. Dacã nu gãseºte fericirea în sufletul sãu, atunci n-o poate gãsi nici în toate bogãþiile Pãmântului. Au existat ºi împãraþi care aveau de toate ºi erau nefericiþi ºi au existat ºi sãraci care nu aveau mai nimic ºi erau fericiþi, deci fericirea nu depinde de bani sau bogãþii. În plus, problema sãrãciei nu poate fi rezolvatã prin uciderea sãracilor. Viaþa umanã este sacrã ºi inviolabilã, indiferent de calitatea ei. Viaþa pe Pãmânt nu este lipsitã de încercãri ºi de necazuri. Necazurile se pot împãrþi în trei mari categorii: unele pe care ni le provocãm singuri, alte necazuri pe care ni le provoacã alþii în egoismul ºi rãutatea lor, altele care sunt permise ca încercãri pentru noi. În legãturã cu a treia categorie, a necazurilor care vin ca încercãri: Toþi suntem încercaþi pe pãmânt. Dar Dumnezeu ne spune în Biblie cã El nu permite ca cineva sã fie încercat peste puterea sa, chiar dacã, atunci când pierdem sau suferim în viaþã, nouã ni se pare cã necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e încercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficienþe mai mult sau mai puþin grave. Un om e încercat mai mult, altul mai puþin, pentru cã unul e capabil sã suporte încercãri mai mari, altul e capabil sã suporte încercãri mai mici, dar nimeni nu este încercat peste puterea sa.
Pe de altã parte, suferinþa are ºi rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii faþã de alþii. În acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferinþã : „Suferinþa e prezentã în lume pentru a face sã se descãtuºeze iubirea, pentru a face sã se nascã fapte de iubire faþã de aproapele. ”
Necazurile ºi rãul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numitã teodicee.

Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã s-ar concepe un copil nedorit. Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi El îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt în cadrul acestui text). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu. Dacã cineva crede cã nu are iubire pentru un nou copil, va putea dobândi aceastã iubire cu timpul. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului cã un numãr foarte mare de sarcini nu sunt programate ºi deci, în primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama depãºeºte ºocul iniþial, acceptã copilul care creºte în ea ºi apoi aºteaptã cu nerãbdare naºterea lui. Cel mult dupã câteva luni de la concepþie, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare ºi de la acceptare la iubire.

« O lume în care toþi copiii sã fie doriþi ar fi idealã, dupã cum idealã ar fi o lume în care toate soþiile sã fie dorite de soþi, toþi soþii de soþii, toþi pãrinþii bãtrâni sã fie doriþi de copiii lor, toate popoarele : negri, þigani, evrei, sã fie dorite de celelalte popoare, în care nici un om, nicãieri ºi niciodatã sã nu fie nedorit de ceilalþi. Dar o asemenea lume nu existã (pe pãmânt), iar dacã încercãm sã o realizãm prin eliminarea tuturor nedoriþilor, ne trezim în Germania lui Hitler, unde singurul popor care avea voie sã mai existe era cel arian, fiindcã era singurul dorit. Nu existã nici un criteriu pentru a se putea spune cã un copil dorit va fi fericit ºi iubit, sau cã un copil nedorit va fi nefericit ºi neiubit. Sunt copii nedorþi ºi totuºi aduºi pe lume, care sunt apoi foarte iubiþi ºi, invers, copii doriþi, care sunt apoi foarte nefericiþi. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului cã un numãr foarte mare de sarcini nu sunt programate ºi deci, în primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama depãºeºte ºocul iniþial, acceptã copilul care creºte în ea ºi apoi aºteaptã cu nerãbdare naºterea lui.» (Asociaþia Medicilor Catolici, « Avortul – întrebãri ºi rãspunsuri », Ed. Presa Bunã, Iaºi, 1993, p. 30)


Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã s-ar concepe copilul din relaþii sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sau, mai rãu, din relaþii care au loc în afara cãsãtoriei creºtine. Chiar dacã a avut relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã (relaþii sexuale pre – maritale) sau în afara cãsãtoriei creºtine (relaþii sexuale extra – maritale), nu trebuie sã-ºi ucidã copilul, ci trebuie sã-l nascã ºi, dacã nu-l poate creºte, sã aleagã una sau mai multe dintre soluþiile alternative descrise mai sus. Dacã îl poate creºte ea însãºi, nu trebuie sã se teamã cã se va cãsãtori greu din cauzã cã are copil, cãci sunt atâþia bãrbaþi care iau în cãsãtorie femei cu copii, fie cã au ºi ei copii, fie cã nu au. Sau poate cã se va cãsãtori cu tatãl copilului.
Dacã va apela la asociaþiile recomandate pe blogurile de mai sus sau la alte asociaþii pentru apãrarea veþii în alte oraºe, va primi ajutor material ºi, dacã va dori, va putea locui la un centru maternal pânã la un timp dupã naºtere ºi apoi va putea lãsa copilul la o familie care acordã asistenþã maternalã pentru un timp sau îl poate da spre adopþie.
Dacã mama este elevã sau studentã poate sã meargã la ºcoalã ºi cât timp este însãrcinatã ºi dupã ce naºte.
Dupã cum am vãzut, cel mult dupã câteva luni de la concepþie, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare ºi de la acceptare la iubire. Acest lucru este valabil ºi pentru pãrinþii tinerei mame necãsãtorite: chiar dacã, poate, la început unii dintre ei se împotrivesc naºterii copilului, cel mult dupã câteva luni de la concepþie se obiºnuiesc cu gândul cã fiica lor va naºte copilul. ªi, oricum, fata nu trebuie sã asculte de pãrinþi dacã aceºtia ar îndemna-o la avort sau la oricare alt lucru rãu.

Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã s-ar prevedea naºterea unui copil cu handicap (fizic sau psihic), boli incurabile sau malformaþii grave, pentru cã, în acest caz, ar însemna sã fim de acord ºi cu uciderea copiilor deja nãscuþi care au handicap, boli incurabile sau malformaþii grave sau cu uciderea adulþilor cu aceste deficienþe ºi atunci am fi ca în Germania lui Hitler, unde cei cu handicap sau cu boli incurabile erau exterminaþi. Dupã cum am vãzut, este acelaºi om începând de la concepþie, indiferent cã se aflã în interiorul organismului mamei sau în exteriorul acestuia. Orice viaþã, chiar ºi cea cu deficienþe, este sacrã ºi inviolabilã. Viaþa umanã trebuie primitã indiferent de calitatea ei. Studii bine documentate aratã cã persoanele cu malformaþii nu sunt mai puþin bucuroase de viaþã decât persoanele zise „normale”. Cea mai mare parte a pãrinþilor care au un copil handicapat se declarã fericiþi cã au copilul ºi aproape toþi declarã cã ei, copiii handicapaþi, se simt fericiþi. În toate þãrile este impresionant numãrul pãrinþilor cu copii handicapaþi care militeazã împotriva avortului.

Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã femeia a rãmas însãrcinatã în urma unui viol sau în urma unui incest, pentru cã nu trebuie sã fie ucis copilul pentru delictul tatãlui sãu. Existã în moralã un principiu foarte clar: nu se poate repara o nedreptate printr-o altã nedreptate ºi mai mare. În plus, femeia care a fost victima unui viol sau incest, dacã a rãmas însãrcinatã ºi face avort, adaugã o traumã ºi mai mare la trauma psihicã pe care o suferã în urma violului. Indiferent cum vine copilul la existenþã (din viol, incest sau altfel) este o fiinþã umanã care are chipul lui Dumnezeu ºi are dreptul la viaþã.
Este adevãrat cã existã ºi unele cazuri dureroase, dramatice. Dar este tot adevãrat cã e nedrept sã se recurgã la ucidere pentru a rezolva aceste cazuri, oricât ar fi ele de dureroase ºi de dramatice. Avortul nu trebuie fãcut în nici un caz. Dupã cum am vãzut, nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu.
Ce e de fãcut în cazul în care trebuie sã se aleagã între viaþa mamei ºi viaþa copilului? În practicã, în zilele noastre, o asemenea situaþie disperatã este extrem de rarã. Uneori medicii exagereazã situaþia realã spre a o speria pe mamã ºi a o determina sã-ºi avorteze copilul. O fac din ignoranþã profesionalã, din dorinþa de câºtig sau din diferite alte motive. Dar chiar în cazul real cã viaþa mamei este în pericol, este de datoria medicului sã susþinã în viaþã atât mama cât ºi copilul, utilizând toate mijloacele terapeutice. Dacã s-au utilizat toate mijloacele pentru a salva atât mama cât ºi copilul, tot nu trebuie fãcut avortul, însã în acest caz poate fi ºi situaþia unui act cu dublu efect, adicã sã fie permis sub aspect moral un tratament sau o operaþie necesarã pentru a salva viaþa mamei, deºi se prevede cã, indirect, va muri copilul: în acest caz, moartea copilului e un efect secundar dureros, dar nedorit. Dar nici într-un caz nu trebuie sãvârºitã în mod direct avortarea copilului. Un medic croat, Dr. Antun Lisec, spune de exemplu despre sarcina extrauterinã: „Sarcina extrauterinã este o provocare pentru cadrele sanitare, în special pentru ginecologi, care ar trebui sã descopere ce ar fi de fãcut fãrã a ucide copilul nenãscut, a-i da ºansa sã-ºi continue creºterea ºi în acelaºi timp a preveni moartea mamei.” („Darul Vieþii”, nr. 6, iunie 2004). Sunt ºi mame care se sacrificã pentru a putea trãi copilul. O astfel de mamã martirã a fost Gianna Beretta Molla, care a fost ºi medic. Ea a trãit între anii 1922 ºi 1962în Italia. A acceptat sã-ºi riºte viaþa, la numai 39 de ani, refuzând sã-ºi avorteze fetiþa. A refuzat sã urmeze tratamentul care i-ar fi putut salva viaþa, dar care i-ar fi provocat avortul. Înainte de naºterea grea îi repeta soþului ei: „Dacã trebuie sã alegeþi între mine ºi copil, nici o ezitare: alegeþi, o cer hotãrât, alegeþi copilul. Pe el sã-l salvaþi.” În faþa obligaþiilor pentru familie a trebuit sã aibã întâietate obligaþia de a nu-ºi ucide copilul. A nãscut fetiþa care era al patrulea copil, dar ea a murit pentru viaþa copilului ºi a fost beatificatã (declaratã fericitã) la 24 aprilie 1995. La beatificare au participat ºi soþul împreunã cu copiii ei. Beatificarea este o etapã premergãtoare canonizãrii . Pe data de 21 decembrie 2003, Biserica Catolicã a recunoscut un miracol obþinut prin mijlocirea ei, iar pe 16 mai 2004 a fost canonizatã. Multe mame în aºteptarea naºterii se îndreaptã cãtre Sfânta Gianna pentru a-i cere ajutorul, iar altele pentru a-i cere curajul de a spune “nu” avortului. Biserica Catolicã spune despre Sfânta Gianna ºi despre alte mame ca ea: „Acestea sunt mamele care, într-o lume atât de cufundatã în întuneric, aprind lumini de speranþã. Într-o lume în care prea uºor se poate ucide, aceste mame radical creºtine, au curajul sã primeascã ºi sã apere viaþa. Cu orice preþ, plãtind chiar preþul vieþii. Fiindcã viaþa vine de la Dumnezeu ºi trebuie primitã ca un dar al Sãu”. „Cine nu ar fi cuprins de cea mai autenticã admiraþie la vãzul acelei mame care, în pericolul aproape sigur al morþii, se sacrificã în mod eroic pentru a putea salva viaþa copilului ei? Ceea ce suferã ea pentru a se achita de obligaþia sa naturalã, îi poate rãsplãti numai Dumnezeu ºi o va ºi rãsplãti nu numai cu o mãsurã bunã, ci cu una care se revarsã.” („Casti connubiis” – „Cununia curatã”).
Informaþii despre Sfânta Gianna se gãsesc ºi pe site-ul urmator:
http://www.hli.org/gianna_molla/

Deci, nici un motiv, oricare ar fi el, nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort.

Mai multe puteþi citi ºi vedea pe blogul urmãtor :

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase ca un copil e fiinþã umanã din momentul concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnatoare.

Poþi intra ºi pe urmãtorul blog foarte interesant :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog gãseºti: Înregistrãri video cu miracole. Videoclipuri. Legãturi cu numeroase site-uri deosebit de interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). Cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator). Articole foarte interesante. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care ofera servicii gratuite, etc.

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe împreunã cu acest mesaj, ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Pentru întrebãri ºi dialog pot fi contactat la adresa de e-mail vieru_cezar_iasi@yahoo.com sau pe messenger la id-ul vieru_cezar_iasi


vieru_cezar_iasi
Postat pe 7 Martie 2009 00:25
Domnule, esti de-a dreptul incurabil!
darksukkubus69
Postat pe 7 Martie 2009 15:05
Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã s-ar prevedea naºterea unui copil cu handicap (fizic sau psihic), boli incurabile sau malformaþii grave, pentru cã, în acest caz, ar însemna sã fim de acord ºi cu uciderea copiilor deja nãscuþi care au handicap, boli incurabile sau malformaþii grave sau cu uciderea adulþilor cu aceste deficienþe ºi atunci am fi ca în Germania lui Hitler, unde cei cu handicap sau cu boli incurabile erau exterminaþi. Dupã cum am vãzut, este acelaºi om începând de la concepþie, indiferent cã se aflã în interiorul organismului mamei sau în exteriorul acestuia. Orice viaþã, chiar ºi cea cu deficienþe, este sacrã ºi inviolabilã. Viaþa umanã trebuie primitã indiferent de calitatea ei. Studii bine documentate aratã cã persoanele cu malformaþii nu sunt mai puþin bucuroase de viaþã decât persoanele zise „normale”. Cea mai mare parte a pãrinþilor care au un copil handicapat se declarã fericiþi cã au copilul ºi aproape toþi declarã cã ei, copiii handicapaþi, se simt fericiþi. În toate þãrile este impresionant numãrul pãrinþilor cu copii handicapaþi care militeazã împotriva avortului.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nimeni nu poate sti ce este in sufletul sau in mintea unui copilas bolnav psihic.
kukla
Postat pe 7 Martie 2009 18:28
De la: kukla, la data 2009-03-07 18:28:52Nu este permis sã se recurgã la avort nici dacã s-ar prevedea naºterea unui copil cu handicap (fizic sau psihic), boli incurabile sau malformaþii grave, pentru cã, în acest caz, ar însemna sã fim de acord ºi cu uciderea copiilor deja nãscuþi care au handicap, boli incurabile sau malformaþii grave sau cu uciderea adulþilor cu aceste deficienþe ºi atunci am fi ca în Germania lui Hitler, unde cei cu handicap sau cu boli incurabile erau exterminaþi. Dupã cum am vãzut, este acelaºi om începând de la concepþie, indiferent cã se aflã în interiorul organismului mamei sau în exteriorul acestuia. Orice viaþã, chiar ºi cea cu deficienþe, este sacrã ºi inviolabilã. Viaþa umanã trebuie primitã indiferent de calitatea ei. Studii bine documentate aratã cã persoanele cu malformaþii nu sunt mai puþin bucuroase de viaþã decât persoanele zise „normale”. Cea mai mare parte a pãrinþilor care au un copil handicapat se declarã fericiþi cã au copilul ºi aproape toþi declarã cã ei, copiii handicapaþi, se simt fericiþi. În toate þãrile este impresionant numãrul pãrinþilor cu copii handicapaþi care militeazã împotriva avortului.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nimeni nu poate sti ce este in sufletul sau in mintea unui copilas bolnav psihic.


Cu siguranta ca nimeni nu vrea sa fie taiat in bucatele sau ars de viu. Iti dai seama ce dureri sunt! Merita cineva asta pentru ca este handicapat???? Mai ales cand acel cineva este propriul copil????


ralucaelen
Postat pe 7 Martie 2009 19:50
va invit pe toti sa vedeti un documentar...
http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/21/„-iarna-demografica-„-subtitrare-in-limba-romana-si-completari-foarte-necesare/

se considera k populatia planetei e in crestere si k in curand vom fii asa de multi k nu vom mai avea loc unii de altii...asa o fii???
vedeti filmul!!!
kudika036116
Postat pe 7 Martie 2009 22:42
Oameni buni, duceti o lupta gresita. Nu avorturile constituie problema, ci dezinformarea. O campanie de informare pentru fetele de la tara, pe care poate ca mama lor le bate preventiv si numai daca intreaba, ar scadea numarul avorturilor mai mult decat ar face-o o campanie anti avort.


N-am fost niciodata in situatia asta pentru ca am fost INFORMATA si m-am protejat intotdeauna, poate excesiv. Alte persoane nu au avut norocul meu, de a avea de unde sa afle ce si cum. Eu as introduce lectii de sexologie obligatorii in liceu, pentru ca aia e perioada cand tinerii incep sa cocheteze cu ideea de a face sex. Daca tot o fac, macar sa reduca riscurile.


Vreau sa va mai pun in vedere un lucru. O campanie anti avort va aduce dupa sine o reactie total opusa. Axati-va pe solutie, nu pe problema, e singurul mod de a face cu adevarat o schimbare. Cand avortul a fost interzis, asta nu inseamna ca femeile nu au mai facut avorturi. A insemnat pur si simplu ca au facut-o intr-un mod mult mai riscant, si in afara statisticilor. Forta nu prea functioneaza
michelle_healthy
Postat pe 9 Martie 2009 15:56
Nu cred ca vor pricepe prea multi / multe chestia asta...
darksukkubus69
Postat pe 10 Martie 2009 12:37
Din nou aici...
Nu sunt de acord cu avortul...dar ma enerveaza anumite persoane care doar judeca...Uitati-va mai intai la voi, si apoi la altii!
O sa va spun tragedia unei familii de la noi din tzara, care imi este apropiata!Aceasta familie are 3 copii,dintre care 2 au probleme de sanatate foarte grave- s-au nascut cu ele!
Unul este internat intr-un centru, unde nu cred ca v-ati dori sa va vedeti vreodata copii!ce fel de centru, unul ptr oameni cu probleme psihice: pana la 13 ani a fost cum a fost,dupa a urmat greul(retard mental).N-au mai putut sa-l tina acasa,deoarece devenise foarte violent si nici macar n mai recunostea pe nimeni.Acum are 24 ani si arata ca o mumie.El nu stie ce i se intampla, dar credeti-ma ca e groaznic.Parintii nu-l mai pot lua acasa nici macar de Craciun, le e frica ...
sa va mai povestesc cum mananca, cum dorm sau cum sunt spalati cu furtunul!
atat am avut de zis!
Poate acea mama acum isi doreste sa fi ales!
Aaa! Si daca as pati ceva, sincer nu mi-as dori ca viata sa-mi fie tinuta doar de niste aparate....
asta e parerea mea, asa ca va rog nu ma judecati!
Dyana_24
Postat pe 11 Martie 2009 20:06
De la: Dyana-24, la data 2009-03-11 20:06:33Din nou aici...
Nu sunt de acord cu avortul...dar ma enerveaza anumite persoane care doar judeca...Uitati-va mai intai la voi, si apoi la altii!
O sa va spun tragedia unei familii de la noi din tzara, care imi este apropiata!Aceasta familie are 3 copii,dintre care 2 au probleme de sanatate foarte grave- s-au nascut cu ele!
Unul este internat intr-un centru, unde nu cred ca v-ati dori sa va vedeti vreodata copii!ce fel de centru, unul ptr oameni cu probleme psihice: pana la 13 ani a fost cum a fost,dupa a urmat greul(retard mental).N-au mai putut sa-l tina acasa,deoarece devenise foarte violent si nici macar n mai recunostea pe nimeni.Acum are 24 ani si arata ca o mumie.El nu stie ce i se intampla, dar credeti-ma ca e groaznic.Parintii nu-l mai pot lua acasa nici macar de Craciun, le e frica ...
sa va mai povestesc cum mananca, cum dorm sau cum sunt spalati cu furtunul!
atat am avut de zis!
Poate acea mama acum isi doreste sa fi ales!
Aaa! Si daca as pati ceva, sincer nu mi-as dori ca viata sa-mi fie tinuta doar de niste aparate....
asta e parerea mea, asa ca va rog nu ma judecati!



Diana, intr-adevar ceea ce povestesti tu este foarte trist. Noi nu judecam pe nimeni, tocmai de aceea nu cred ca e drept sa punem din start acestor oameni stampila de "avortat", sa ii judecam noi si sa spunem ca mai bine erau taiati in bucati inca de cand se aflau in pantecul mamei. Ei sunt cazurii nefericite ale societatii, trebuie iubiti, intelesi si ajudati.
ralucaelen
Postat pe 12 Martie 2009 20:33
diana...problemele de retard mental nu se vad la ecograf....parintii nu aveau de unde sa stie dak se va naste sanatos sau nu....
acum...ce sa fak....e tot copilul lor si ala...il iubesc si pe el....sufera din cauza k el nu e normal...dar...il ingrijesc in continuare
insa...problema cu avorturile nu se pune asa...nu trebuie sa ne pronuntam pro sau impotriva lui pornind de la niste cazuri extreme(cum e asta prezentat de tine)...in romania s-au facut 16 milioane de avorturi din 1990 si pana astazi...si nu toti bebelusii erau bolnavi(99% dintre ei erau perfect sanatosi si ar fii fost niste bebelusi minunati dak nu ar fii fost ucisi inainte de a se naste)....
spunea cineva k trebuie sa gasim solutii impotriva avortului si sa nu le mai criticam pe cele kr au avortat(desi noi nu le-am criticat pe cele kr au facut avorturi,dar regreta acest lucru ci doar pe cele kr s-au declarat pro-avort)...insa...are dreptate...trebuie sa gasim impreuna solutii...si k sa putem face asta trebuie sa dezbatem obiectiv toate motivele kr determina o femeie sa avorteze(desi...in 90% dintre cazuri acea femeie isi doreste copilul)...
deci..kr ar fii cauzele kr duc la avort si cum le putem evita?...promit ca revin maine cu mai multe detalii...
voi...ce parere aveti?...cum poate fii evitat un avort?
kudika036116
Postat pe 12 Martie 2009 23:38
salut!
avortul poate fi evitat, trebuie sa ne gandim inainte:trebuie sa stim sa ne protejam, asta in caz ca nu vrem un copil!Metodele de contraceptie le gasim oriunde, dar trebuie sa ne informam!Mi-aduc aminte cand eram in liceu, ca veneau tot felul de organizatii care ne tineau prelegeri pe aceasta tema!
si bine faceau, in ziua de azi nu am mai auzit sa se faca asa ceva!am avut noroc ca si mama a vorbit mult cu mine!comunicarea conteaza foarte mult...
pot spune ca eu merg la ginecolog o data la 6 luni,asa este normal!
va urez sanatate si mai multa intelegere!
Dyana_24
Postat pe 13 Martie 2009 10:47
De la: Dyana-24, la data 2009-03-13 10:47:48salut!
avortul poate fi evitat, trebuie sa ne gandim inainte:trebuie sa stim sa ne protejam, asta in caz ca nu vrem un copil!Metodele de contraceptie le gasim oriunde, dar trebuie sa ne informam!Mi-aduc aminte cand eram in liceu, ca veneau tot felul de organizatii care ne tineau prelegeri pe aceasta tema!
si bine faceau, in ziua de azi nu am mai auzit sa se faca asa ceva!am avut noroc ca si mama a vorbit mult cu mine!comunicarea conteaza foarte mult...
pot spune ca eu merg la ginecolog o data la 6 luni,asa este normal!
va urez sanatate si mai multa intelegere!


da,diana...insa exista o problema....sarcinile nedorite apar atunci cand metodele de contraceptie dau gres....
si...cum ajung astfel de bebelusi sa fie nedoriti?...poi...femeile se bazeaza pe faptul k vor fii foarte bine protejate si k nu au cum sa ramana insarcinate...nu vor un copil si cand constata k vor fii mame in curand incearca sa fak tot posibilul sa scape de sarcina....
deci....eu cunsider asa....k inainte k cineva sa fak sex trebuie sa aiba foarte bine in vedere faptul k poate aparea o sarcina....sa-si puna de inceput problema *ce fac cu copilul dak apare*?....
sa se gandeasca la toate posibilitatile....sa aiba in vedere cateva solutii pentru k acel copil ce ar putea aparea sa fie salvat ...asta inseamna *a face sex responsabil*...
dak o femeie si-ar spune dinainte de face sex *dak raman insarcinata fac copilul* ar avea mare grija sa nu ramana...insa problema este aceea k femeile iau intotdeauna in calcul si varianta avortului pe kr il vad k pe o *a doua sansa*....
excludeti din start posibilitatea de face avort...solutii veti gasi...ganditi-va foarte bine ininte de face sex....
avortul este o masura extrem de traumatizanta pentru o femeie...nu va mai ganditi la asa ceva...deschideti bine ochii inainte ....luati in calcul toate variantele!!!
kudika036116
Postat pe 13 Martie 2009 23:36
citeam undeva k aceste contraceptive impartite in scoli au dus la cresterea numarului de avorturi...pentru k elevele erau foarte sigure k nu vor ramane insarcinate...si totusi...au ramas!!!
deci...mare atentie inainte de a face sex...inainte de a face pregati-va sufleteste pentru un eventual copil...asta k sa nu va apuce groaza in acele momente si sa alergati disperate la ginecolog pentru a scapa de sarcina....
kudika036116
Postat pe 13 Martie 2009 23:41
Ai punctat foarte bine, Ioana. Orice femeie (si barbatii, dar mai ales noi femeile ca pe noi pica greul) ar trebui ca atunci cand isi incep viata sexuala sa fie pregatite si pentru o eventuala sarcina. Sau daca nu sunt, atunci sa fie maniace cu protectia :)

Metodele contraceptive dau gres destul de rar, ma refer in mod special la prezervativ si la pastilele anticonceptionale, ca astea doua sunt cele mai sigure. Cunosc o fata care a ramas insarcinata pentru ca in prima luna in care a luat pastilele a crezut ca nu mai e necesar sa se protejeze suplimentar - ori asta nu e eroarea pastilei ci folosirea ei in mod incorect, pe toate prospectele e scris ca in prima luna de utilizare, trebuie folosita o metoda de protectie suplimentara.

Alte metode contraceptive cum sunt ovulele, foitele, in general spermicidele, au un procent de risc destul de mare, asa ca alea nu trebuiesc folosite decat atunci cand aparitia unei sarcini nu ar fi chiar o tragedie.

In orice caz cel mai sfant este prezervativul, daca este folosit corect marja lui de eroare este extrem de mica.
michelle_healthy
Postat pe 14 Martie 2009 14:13
De la: iskanderya, la data 2009-03-03 22:37:51... aloooo mamaielor (dark.., hunny..., si altele) din ce grota ati iesit ? ... din ce gaura a timpul v-ati intors ... canibalii macar aveau o scuza dar voi acum nu mai aveti nici o scuza ... cite frustrari si suturi in c_r ati luat de la viata ca sa ajungeti asa acre ? ... stiti cit ne costa COTAIALA VOASTRA ... stiti cit costa gramezile de cancere (600% mai mult fata de media in lume) care au proliferat in romania datorita ''emanciparii'' voastre (locul intii in lume la avorturi cu peste 300% peste locul doi, adica la fiecare copil au fost alti 8 AVORTATI) ? ... stiti cit costa toate deregalrile produse de gramezile de ''contraceptive'' pe care le luati ca pe vitamine, si care sint inlocuite in fiecare an cu altele pentru ca cele din naintea lor erau TOXICE ? ... de ce sa plateasca altii viata voastra dafazata ? ... femeile/fetele din romania au ajuns subiect de experimente medicale(vezi gervasil si altele) datorita INAPOIERII, PRIMITIVISMULUI SI IGNORANTEI de care dati dovada si pe care il promivati inconstiente ... mai grav este ca murdariti si pe cei din jurul vostru cu ''solutiile voastre simple'' ... solutii la ce ? ... la curvarie, la puturosenie, LA CE ? ... cautati scuze pentru a va justifica lipsa voastra de adaptare la realitate, pretentiile defazate si ireale de la viata, si chiar viata haotica si fara sens pe care o aveti ... nu copii sint scumpi de intretinut, PRETENTIILE VOASTRE PERSONALE VA DEPASESC POSIBILITATILE REALE ... VOI SINTETI PREA SCUMPE ... in final veti ajunge niste BABE PENIBILE SI SINGURE ... ati ramas agate in timp intre propaganda sovietica de ''selectionare'' si creare a omului nou si consumismul capitalist ... si NU INTELEGETI NIMIC ... incercati doar sa aparati o BARBARIE si propria voastra incapacitate de a invinge greutatile ... ati mostenit aceiasi URA si LENE de la tarancile ademenite in orase, fara nici o pregatire dar care vroiau neaparat sa devina DOAMNE ... acestea nu vroiau sa mai fie confudate cu niste femei normale, sau asa cum le/va place/a sa spuna/eti, cu niste taranci, ele vroiau sa fie ORASENCE ... si-au anulat instinctele materne, si chiar instinctul de conservare, jonglau cu moartea si cu liberatatea pentru a nu fi confundate cu niste ''taranci'' (doamne, ce jignire) ... se scobeau ca animalele, cu andrele, cu curent electric, cu solutii toxice TOTUL ca sa fie libere, ca sa ''traisca viata'', ca sa poata ''controla'' barbatii(in spatele carora unele au stat ca niste lipitori bolnave) ... nu degeaba erau atitea bancuri cu curvasaria din acea perioada ... iar copii le impiedicau sa ''guste'' si ele emanciparea ... in cazul in care scapa vreunul il lasau pe mina statului ... CA SI MULTI DIN CERSETORII ASTAZI CARE CER TOTUL DE LA STAT ... duduitele de mai sus sint urmasele lor directe, intr-un fel nu e nimic de mirare ca avortul li se pare alternativa cea mai ''simpla'' la viata de familie, la rabdare si perseverenta, la morala si valori, la infruntarea realista a problemelor vietii ... ele stiu ca INCA nu sint bolnave, poate mai au inca putin succes la barbati, poate deja au gasit unul in spatele caruia stau si isi ascund angoasele si frustrarile ... mamaitelor, voi sinteti cele care defazati si nenorociti tinerii ... poate aveti un copil, POATE DOI, dupa ce iati selectionat atit incercati sa ii tineti pe linga voi, incercati sa le vindeti aceleasi ''retete'' de succes ale vietii voastre, incercati sa ii INDOBITOCITI si sa ii INVATATI CU COMPROMISURILE SI RENUNTAREA LA VALORI SI MORALA ... voi sinteti babetele care urla dupa respect dar NU MERITATI nimic ... aveti numai IDIOTENII si NON-VALORI in cap ...iar media romaneasca de cel mai jos nivel incearca sa va tine acolo ...
...spuneti ca nu suportati copii abandonati sau bolnavi ? ... ACUZATI, cu perversitate, mamele care iau nascut ... daca nu ar exista jigodii ca voi, care sa acuze acesti copii poate ar aparea OAMENI care sa ii ajute si sa inteleaga ca ORICINE POATE AJUNGE CA ACESTI COPII ... dar o societate cu membri BOLNAVI ca voi, care acuza ghinionul unora este de a dreptul SCIRBOASA ... sinteti toate babetele(chiar daca fizic inca sinteti tinere) de genul asta, ''indragostite'' de greutatile din china, india, pakistan sau botswana dar nu sinteti in stare sa va nasteti copii vostri ... adunati bani, ajutoare pentru toti strainii(de parca pe ei iar interesa viata voastra) dar va este SCIRBA de ghinionistii din jurul vostru ... ati creat o jungla in romania ... o tara in descompunere (in 50-60 de ani, la actuala rata negativa de natalitate, romanii vor disparea), care traieste din grasimea lasate de altii, care nu e in stare sa-si varuiasca proprile monumente, dar care construieste vile personale IN CARE NU VA LOCUI NIMENI PESTE O GENERATIE ...
... acele MAME care au nascut copii si iau abandonat sau copii lor au mici sau mai mari deficiete MERITA TOT RESPECTUL ... ele au indurat SCIRBA si JIGNIRILE unora ca voi si au dat o sansa RODULUI IUBIRII LOR ... acei copii de care voua va este SCIRBA (disimulta in mila ''crestineasca'') v-ar trage o FLEGMA in ochi sa stie ca voi ia-ti fi dorit morti, in timp ce ei asteapta ajutorul nostru, sau MACAR INTELEGEREA NOASTRA ... voi, babetele jalnice si penibile, in comparatie cu mamele mentionate mai sus NU MERITATI NICI O CEAPA DEGERATA ... din punct de vedere uman nu valorati prea mult ...

JEGURI UMANE



CAND AI SPUS JEGURI UMANE SPER CA TE-AI REFERIT LA TINE SI LA CEI CARE GANDESC CA SI TINE.
CINE A SPUS SI UNDE A SPUS CA " .. acele MAME care au nascut copii si iau abandonat sau copii lor au mici sau mai mari deficiete MERITA TOT RESPECTUL ... ele au indurat SCIRBA si JIGNIRILE unora ca voi si au dat o sansa RODULUI IUBIRII LOR ... acei copii de care voua va este SCIRBA (disimulta in mila ''crestineasca'') v-ar trage o FLEGMA in ochi sa stie ca voi ia-ti fi dorit morti, in timp ce ei asteapta ajutorul nostru, sau MACAR INTELEGEREA NOASTRA ... voi, babetele jalnice si penibile, in comparatie cu mamele mentionate mai sus NU MERITATI NICI O CEAPA DEGERATA ... din punct de vedere uman nu valorati prea mult ... " ??????

TU AI CEVA PROBLEME SAU ASA ESTI TU?
BABETE JALNICE SI PENIBILE....., IMI ESTE MILA DE MAMA TA CARE, CU SIGURANTA S-A CHINUIT SA TE CREASCA SI SA-TI DEA O EDUCATIE, PACAT CA NU S-A PRINS NIMIC BUN DE TINE.
CRED CA AI AVUT O COPILARIE FOARTE NEFERICITA SI ESTI UN FRUSTAT SI UN PATETIC.
kukla
Postat pe 14 Martie 2009 21:56
Nu-ti bate capul, Kukla, cu specimenul asta nereusit, da, asa e el!
darksukkubus69
Postat pe 15 Martie 2009 00:09
Nu va mai obositi fetelor cu acest asa zis mascul,are un imens noroc ca nu-l doare prostia,murea instant de la atita durere,nu putem avea pretentie de la el sa gindeasca,pe linga faptul ca i-ar face rau procesul nici nu prea ar avea cu ce la el nici compresie nu mai trebuie s-a vindecat locul unde ar fi trebuit sa se dezvolte creierul daca va uitati si pe celalat topic despre intrerupere de sarcina o sa gasiti si acolo neroziile lui ca si in alte topicuri unde nu prea ar avea de ce sa=si dea cu parerea masculi feroce precum el ca si celalalt ce acum face doctoratul(il construieste) de nu stie sa raspunda la o intrebare cu propriile cuvinte ci doar cu citate,daca totusi sint casatoriti sau se va intimpla asa ceva cindva imi e mila de bitele femei
justforme
Postat pe 15 Martie 2009 15:48
doamnelor, imi pare rau ca ganditi asa, ca insistati cu argumentele voastre feministe. o sarcina inseamna participarea si contopirea celor doua principii eterne si nu poate fi "un accident nedorit care se intampla corpului vostru". consecinta este desacralizarea iubirii si multa suferinta fizica, inclusiv inmultirea bolilor aparatului reproducator. neincrederea in viitor si stagnarea materiala din teama de a trai si a-si asuma responsabilitatile. daca va temeti ca nu aveti nimic de oferit unui copil, atunci probabil ca asa veti si ramane, ca nu veti evolua nici din punct de vedere material. pare complicat mecanismul acesta, dar in realitate e foarte simplu.
conceptia de viata pe care o sustineti se cultiva in occident acum 40-50 de ani cand femeile si-au cucerit "egalitatea" cu barbatii, cu toate consecintele care au urmat, al defeminizarii femeii,al luptei dintre sexe si al suferintei in general. va rog sa va ganditi la cum se pot simti barbatii cand voi declarati ca e corpul vostru si faceti ce vreti.
presupun insa ca, trecand prin comunism si neavand libertatea alegerilor, asta e consecinta pe care o platim cu totii in tara asta si ca suntem cu mult in urma tendintei de spiritualizare, de reintoarcere la natural. nu vreau sa supar pe nimeni, din partea mea "puteti face ce vreti cu corpul vostru", ca sa va citez. eu nu sustin cu vehementa anti avortul. doar ca e trist ce se intampla. din tot ce scriu acesti domni chiar daca uneori cu cinism vad multa indurerare, suferinta pentru cat de superficiala e vazuta viata si iubirea in general.
eleain
Postat pe 15 Martie 2009 17:14
De la: michelle, la data 2009-03-09 15:56:16Oameni buni, duceti o lupta gresita. Nu avorturile constituie problema, ci dezinformarea. O campanie de informare pentru fetele de la tara, pe care poate ca mama lor le bate preventiv si numai daca intreaba, ar scadea numarul avorturilor mai mult decat ar face-o o campanie anti avort.


N-am fost niciodata in situatia asta pentru ca am fost INFORMATA si m-am protejat intotdeauna, poate excesiv. Alte persoane nu au avut norocul meu, de a avea de unde sa afle ce si cum. Eu as introduce lectii de sexologie obligatorii in liceu, pentru ca aia e perioada cand tinerii incep sa cocheteze cu ideea de a face sex. Daca tot o fac, macar sa reduca riscurile.


Vreau sa va mai pun in vedere un lucru. O campanie anti avort va aduce dupa sine o reactie total opusa. Axati-va pe solutie, nu pe problema, e singurul mod de a face cu adevarat o schimbare. Cand avortul a fost interzis, asta nu inseamna ca femeile nu au mai facut avorturi. A insemnat pur si simplu ca au facut-o intr-un mod mult mai riscant, si in afara statisticilor. Forta nu prea functioneaza



... michele ... esti optimista ... dute pe linga un cabinet ginecologic sa vezi cine sint ''fetele de la tara'' care ingroasa rindurile ... la tara lumea e desteapta, o pun de o nunta si s-a rezolvat problema ...
... ''orasencele'' sint cele care vor sa se si scarpine dar sa ramina si ''independente'' ... pentru ca, isi inchipuie ele, asta inseamna ''educatie'' ... si cind da pastila gres dau fuguta sa isi aplice o mica SCOBEALA ... HAHAHAHHAHAHA ... IGNORANTA SI PROSTIA e mult mai mare la oras decit la tara ... muuuuult mai mare ...
iskanderya
Postat pe 17 Martie 2009 02:13
De la: hunny honey, la data 2009-03-15 15:48:59Nu va mai obositi fetelor cu acest asa zis mascul,are un imens noroc ca nu-l doare prostia,murea instant de la atita durere,nu putem avea pretentie de la el sa gindeasca,pe linga faptul ca i-ar face rau procesul nici nu prea ar avea cu ce la el nici compresie nu mai trebuie s-a vindecat locul unde ar fi trebuit sa se dezvolte creierul daca va uitati si pe celalat topic despre intrerupere de sarcina o sa gasiti si acolo neroziile lui ca si in alte topicuri unde nu prea ar avea de ce sa=si dea cu parerea masculi feroce precum el ca si celalalt ce acum face doctoratul(il construieste) de nu stie sa raspunda la o intrebare cu propriile cuvinte ci doar cu citate,daca totusi sint casatoriti sau se va intimpla asa ceva cindva imi e mila de bitele femei



... HAHAHHAHAAH ... funny ... am vazut citeva filmulete cu femei care faceau avorturi ... chiar si anesteziate, le tremurau picioarele in mod inconstient in timp ce ieseau bucatile din bebelus (si poate si din uter, dar asta nici un doctor nu iti va spune, de malpraxis, asa ca traieste cu frica ca paote te-ai lipit de vreun mic virus cind ai scapat de fii-tu/fica-ta) ... STIAI CA SI TU FACI LA FEL ? ... si apropo, cind faci avort cam care ar fi motivul tau ? ... AMARITA de progenitura iti sta in calea ''fericirii'' ? ... sau a ''succesului'' de iti este atit de antipatica ? ... HAHAHAHAHAHA ...
... ai grija sa nu ai nevoie de ei mai tirziu ... HAHAHAHAHAHAHA ...
iskanderya
Postat pe 17 Martie 2009 02:21
De la: kukla, la data 2009-03-14 21:56:29
De la: iskanderya, la data 2009-03-03 22:37:51... aloooo mamaielor (dark.., hunny..., si altele) din ce grota ati iesit ? ... din ce gaura a timpul v-ati intors ... canibalii macar aveau o scuza dar voi acum nu mai aveti nici o scuza ... cite frustrari si suturi in c_r ati luat de la viata ca sa ajungeti asa acre ? ... stiti cit ne costa COTAIALA VOASTRA ... stiti cit costa gramezile de cancere (600% mai mult fata de media in lume) care au proliferat in romania datorita ''emanciparii'' voastre (locul intii in lume la avorturi cu peste 300% peste locul doi, adica la fiecare copil au fost alti 8 AVORTATI) ? ... stiti cit costa toate deregalrile produse de gramezile de ''contraceptive'' pe care le luati ca pe vitamine, si care sint inlocuite in fiecare an cu altele pentru ca cele din naintea lor erau TOXICE ? ... de ce sa plateasca altii viata voastra dafazata ? ... femeile/fetele din romania au ajuns subiect de experimente medicale(vezi gervasil si altele) datorita INAPOIERII, PRIMITIVISMULUI SI IGNORANTEI de care dati dovada si pe care il promivati inconstiente ... mai grav este ca murdariti si pe cei din jurul vostru cu ''solutiile voastre simple'' ... solutii la ce ? ... la curvarie, la puturosenie, LA CE ? ... cautati scuze pentru a va justifica lipsa voastra de adaptare la realitate, pretentiile defazate si ireale de la viata, si chiar viata haotica si fara sens pe care o aveti ... nu copii sint scumpi de intretinut, PRETENTIILE VOASTRE PERSONALE VA DEPASESC POSIBILITATILE REALE ... VOI SINTETI PREA SCUMPE ... in final veti ajunge niste BABE PENIBILE SI SINGURE ... ati ramas agate in timp intre propaganda sovietica de ''selectionare'' si creare a omului nou si consumismul capitalist ... si NU INTELEGETI NIMIC ... incercati doar sa aparati o BARBARIE si propria voastra incapacitate de a invinge greutatile ... ati mostenit aceiasi URA si LENE de la tarancile ademenite in orase, fara nici o pregatire dar care vroiau neaparat sa devina DOAMNE ... acestea nu vroiau sa mai fie confudate cu niste femei normale, sau asa cum le/va place/a sa spuna/eti, cu niste taranci, ele vroiau sa fie ORASENCE ... si-au anulat instinctele materne, si chiar instinctul de conservare, jonglau cu moartea si cu liberatatea pentru a nu fi confundate cu niste ''taranci'' (doamne, ce jignire) ... se scobeau ca animalele, cu andrele, cu curent electric, cu solutii toxice TOTUL ca sa fie libere, ca sa ''traisca viata'', ca sa poata ''controla'' barbatii(in spatele carora unele au stat ca niste lipitori bolnave) ... nu degeaba erau atitea bancuri cu curvasaria din acea perioada ... iar copii le impiedicau sa ''guste'' si ele emanciparea ... in cazul in care scapa vreunul il lasau pe mina statului ... CA SI MULTI DIN CERSETORII ASTAZI CARE CER TOTUL DE LA STAT ... duduitele de mai sus sint urmasele lor directe, intr-un fel nu e nimic de mirare ca avortul li se pare alternativa cea mai ''simpla'' la viata de familie, la rabdare si perseverenta, la morala si valori, la infruntarea realista a problemelor vietii ... ele stiu ca INCA nu sint bolnave, poate mai au inca putin succes la barbati, poate deja au gasit unul in spatele caruia stau si isi ascund angoasele si frustrarile ... mamaitelor, voi sinteti cele care defazati si nenorociti tinerii ... poate aveti un copil, POATE DOI, dupa ce iati selectionat atit incercati sa ii tineti pe linga voi, incercati sa le vindeti aceleasi ''retete'' de succes ale vietii voastre, incercati sa ii INDOBITOCITI si sa ii INVATATI CU COMPROMISURILE SI RENUNTAREA LA VALORI SI MORALA ... voi sinteti babetele care urla dupa respect dar NU MERITATI nimic ... aveti numai IDIOTENII si NON-VALORI in cap ...iar media romaneasca de cel mai jos nivel incearca sa va tine acolo ...
...spuneti ca nu suportati copii abandonati sau bolnavi ? ... ACUZATI, cu perversitate, mamele care iau nascut ... daca nu ar exista jigodii ca voi, care sa acuze acesti copii poate ar aparea OAMENI care sa ii ajute si sa inteleaga ca ORICINE POATE AJUNGE CA ACESTI COPII ... dar o societate cu membri BOLNAVI ca voi, care acuza ghinionul unora este de a dreptul SCIRBOASA ... sinteti toate babetele(chiar daca fizic inca sinteti tinere) de genul asta, ''indragostite'' de greutatile din china, india, pakistan sau botswana dar nu sinteti in stare sa va nasteti copii vostri ... adunati bani, ajutoare pentru toti strainii(de parca pe ei iar interesa viata voastra) dar va este SCIRBA de ghinionistii din jurul vostru ... ati creat o jungla in romania ... o tara in descompunere (in 50-60 de ani, la actuala rata negativa de natalitate, romanii vor disparea), care traieste din grasimea lasate de altii, care nu e in stare sa-si varuiasca proprile monumente, dar care construieste vile personale IN CARE NU VA LOCUI NIMENI PESTE O GENERATIE ...
... acele MAME care au nascut copii si iau abandonat sau copii lor au mici sau mai mari deficiete MERITA TOT RESPECTUL ... ele au indurat SCIRBA si JIGNIRILE unora ca voi si au dat o sansa RODULUI IUBIRII LOR ... acei copii de care voua va este SCIRBA (disimulta in mila ''crestineasca'') v-ar trage o FLEGMA in ochi sa stie ca voi ia-ti fi dorit morti, in timp ce ei asteapta ajutorul nostru, sau MACAR INTELEGEREA NOASTRA ... voi, babetele jalnice si penibile, in comparatie cu mamele mentionate mai sus NU MERITATI NICI O CEAPA DEGERATA ... din punct de vedere uman nu valorati prea mult ...

JEGURI UMANE



CAND AI SPUS JEGURI UMANE SPER CA TE-AI REFERIT LA TINE SI LA CEI CARE GANDESC CA SI TINE.
CINE A SPUS SI UNDE A SPUS CA " .. acele MAME care au nascut copii si iau abandonat sau copii lor au mici sau mai mari deficiete MERITA TOT RESPECTUL ... ele au indurat SCIRBA si JIGNIRILE unora ca voi si au dat o sansa RODULUI IUBIRII LOR ... acei copii de care voua va este SCIRBA (disimulta in mila ''crestineasca'') v-ar trage o FLEGMA in ochi sa stie ca voi ia-ti fi dorit morti, in timp ce ei asteapta ajutorul nostru, sau MACAR INTELEGEREA NOASTRA ... voi, babetele jalnice si penibile, in comparatie cu mamele mentionate mai sus NU MERITATI NICI O CEAPA DEGERATA ... din punct de vedere uman nu valorati prea mult ... " ??????

TU AI CEVA PROBLEME SAU ASA ESTI TU?
BABETE JALNICE SI PENIBILE....., IMI ESTE MILA DE MAMA TA CARE, CU SIGURANTA S-A CHINUIT SA TE CREASCA SI SA-TI DEA O EDUCATIE, PACAT CA NU S-A PRINS NIMIC BUN DE TINE.
CRED CA AI AVUT O COPILARIE FOARTE NEFERICITA SI ESTI UN FRUSTAT SI UN PATETIC.



... mai bine ti-ar fi mila de maica-ta ... a crescut o femeie care nu stie sa isi traisca viata ... daaaaarrr ... de unde sa stiu de unde ai placerea asta de a te SCHILODI si a ''recomanda'' acelasi lucru tinerelor ... nu-i asa ca hormonii sint mai importanti decit sanatatea ? ... HAHAHAHAHAHAHA ...
iskanderya
Postat pe 17 Martie 2009 02:26
Ioana, imi place atitudinea pe care o abordezi acum,esti mult mai calma....
Vorbeati de metode care dau gres, eu iau anticonceptionale de ceva timp (5 ani), dar au fost recomandate de doctor dupa niste analize. La anticonceptionale, este foarte bine sa se faca o pauza o data la 6 luni.
Eu urmez sfaturile doctorului, si va pot spune ca am ovarele functionale:v-am mai spus ca merg la doctor o data la 6 luni!Deci stiu ce se intampla cu mine!
Ce ma deranjeaza....iar ati inceput cu jigniri! credeam ca pe acest forum discuta oameni maturi....in loc sa discutam si fiecare sa avem propriile pareri, nu facem altceva decat sa jignim si sa ne JUDECAM unii pe altii!

Dyana_24
Postat pe 17 Martie 2009 16:01
draga iskanderya, eu nu stiu ce cauti tu aici!
initial au postat persoane care aveau nevoie de sfaturi, de ajutor, nu de persoane ca tine!
mai intai, invata sa scrii corect romaneste, si apoi pune-te pe sfaturi ...de jigniri nu mai zic!
nimeni nu-ti da dreptul!!
Dyana_24
Postat pe 17 Martie 2009 16:09
De la: iskanderya, la data 2009-03-17 02:21:59
De la: hunny honey, la data 2009-03-15 15:48:59Nu va mai obositi fetelor cu acest asa zis mascul,are un imens noroc ca nu-l doare prostia,murea instant de la atita durere,nu putem avea pretentie de la el sa gindeasca,pe linga faptul ca i-ar face rau procesul nici nu prea ar avea cu ce la el nici compresie nu mai trebuie s-a vindecat locul unde ar fi trebuit sa se dezvolte creierul daca va uitati si pe celalat topic despre intrerupere de sarcina o sa gasiti si acolo neroziile lui ca si in alte topicuri unde nu prea ar avea de ce sa=si dea cu parerea masculi feroce precum el ca si celalalt ce acum face doctoratul(il construieste) de nu stie sa raspunda la o intrebare cu propriile cuvinte ci doar cu citate,daca totusi sint casatoriti sau se va intimpla asa ceva cindva imi e mila de bitele femei



... HAHAHHAHAAH ... funny ... am vazut citeva filmulete cu femei care faceau avorturi ... chiar si anesteziate, le tremurau picioarele in mod inconstient in timp ce ieseau bucatile din bebelus (si poate si din uter, dar asta nici un doctor nu iti va spune, de malpraxis, asa ca traieste cu frica ca paote te-ai lipit de vreun mic virus cind ai scapat de fii-tu/fica-ta) ... STIAI CA SI TU FACI LA FEL ? ... si apropo, cind faci avort cam care ar fi motivul tau ? ... AMARITA de progenitura iti sta in calea ''fericirii'' ? ... sau a ''succesului'' de iti este atit de antipatica ? ... HAHAHAHAHAHA ...
... ai grija sa nu ai nevoie de ei mai tirziu ... HAHAHAHAHAHAHA ...

esti mult mai dobitoc decit ai lasat sa se vada pina acum,de la tine n-ar trebui sa ma mire nimic si pe deasupra n-ai nici tinere de minte amspecificat ca n-am facut decit un singur avort si asta s-a intimplat cu multi ani in urma si nu regret ca am facut-o pt simplul fapt ca eram in pragul uni divort ,aveam deja un copil mic si n-as fi avut ce sa-i ofer acelui copil,decit o viata chinuita mai bine lipsa,asa ca poti sa chelalai cit vrei despremine si alte femei care au fost in astfel de situatii,eu nu concep sa nasc un copil si sa-l las in grija statului sau Dzeu cu mila ce s-o intimpla cu el,mai bine un avort in plus decit un sa ajunga vreodata in viata sa ma judece,de ce l-am facut daca tot am stiut ca nu-i pot oferi nimic sau mai rau sa-l fac si sa-l las pe la vreo scara de bloc mai bine ti-ai vedea de viata ta sarca decit sa vii aici unde de altfel nu ai ce cauta si pe deasupra mai improsti si cu veninul frustrarilor tale si da statea in calea fericiri copilului meu,nu a mea,din punctul meu de vedere in momentul in care ai adus pe lume un copil ti-ai asumat si raspunderea pt ai oferi cit de mult poti in viata
justforme
Postat pe 17 Martie 2009 18:06
De la: hunny honey, la data 2009-03-17 18:06:28
De la: iskanderya, la data 2009-03-17 02:21:59
De la: hunny honey, la data 2009-03-15 15:48:59Nu va mai obositi fetelor cu acest asa zis mascul,are un imens noroc ca nu-l doare prostia,murea instant de la atita durere,nu putem avea pretentie de la el sa gindeasca,pe linga faptul ca i-ar face rau procesul nici nu prea ar avea cu ce la el nici compresie nu mai trebuie s-a vindecat locul unde ar fi trebuit sa se dezvolte creierul daca va uitati si pe celalat topic despre intrerupere de sarcina o sa gasiti si acolo neroziile lui ca si in alte topicuri unde nu prea ar avea de ce sa=si dea cu parerea masculi feroce precum el ca si celalalt ce acum face doctoratul(il construieste) de nu stie sa raspunda la o intrebare cu propriile cuvinte ci doar cu citate,daca totusi sint casatoriti sau se va intimpla asa ceva cindva imi e mila de bitele femei



... HAHAHHAHAAH ... funny ... am vazut citeva filmulete cu femei care faceau avorturi ... chiar si anesteziate, le tremurau picioarele in mod inconstient in timp ce ieseau bucatile din bebelus (si poate si din uter, dar asta nici un doctor nu iti va spune, de malpraxis, asa ca traieste cu frica ca paote te-ai lipit de vreun mic virus cind ai scapat de fii-tu/fica-ta) ... STIAI CA SI TU FACI LA FEL ? ... si apropo, cind faci avort cam care ar fi motivul tau ? ... AMARITA de progenitura iti sta in calea ''fericirii'' ? ... sau a ''succesului'' de iti este atit de antipatica ? ... HAHAHAHAHAHA ...
... ai grija sa nu ai nevoie de ei mai tirziu ... HAHAHAHAHAHAHA ...

esti mult mai dobitoc decit ai lasat sa se vada pina acum,de la tine n-ar trebui sa ma mire nimic si pe deasupra n-ai nici tinere de minte amspecificat ca n-am facut decit un singur avort si asta s-a intimplat cu multi ani in urma si nu regret ca am facut-o pt simplul fapt ca eram in pragul uni divort ,aveam deja un copil mic si n-as fi avut ce sa-i ofer acelui copil,decit o viata chinuita mai bine lipsa,asa ca poti sa chelalai cit vrei despremine si alte femei care au fost in astfel de situatii,eu nu concep sa nasc un copil si sa-l las in grija statului sau Dzeu cu mila ce s-o intimpla cu el,mai bine un avort in plus decit un sa ajunga vreodata in viata sa ma judece,de ce l-am facut daca tot am stiut ca nu-i pot oferi nimic sau mai rau sa-l fac si sa-l las pe la vreo scara de bloc mai bine ti-ai vedea de viata ta sarca decit sa vii aici unde de altfel nu ai ce cauta si pe deasupra mai improsti si cu veninul frustrarilor tale si da statea in calea fericiri copilului meu,nu a mea,din punctul meu de vedere in momentul in care ai adus pe lume un copil ti-ai asumat si raspunderea pt ai oferi cit de mult poti in viata



... pasarica ... CE LEGATURA ARE DIVORTUL CU COPILUL TAU ? ... sau esti si tu o ipocrita din aia care lupta pentru ''independenta'' femei dar iti arunci copii la gunoi cind nu mai ai sponsor ? ... atit au ajuns copii tai, o moneda de schimb, ceva gen - ma suporti, te suport, dar da-mi bani ... altfel aleluia cu dragostea si copii (ca vina au avut saracii de au ajuns pe mina ''mamici'' ca voi) ... ca intrebare - CE AI CISTIGAT PRIN AVORT ? ... poate doar ceva ''putere'' sa te opui, nu-i asa ? ... ai devenit brusc ''libera'' si ''puternica'' ... ce sa spun, ce conceptie primitiva ... de feminista de trei lei ...de om fara INCREDERE in el ...
... si fii macar odata sincera CU TINE ... chiar ar fi trebuit sa il lasi la usa cuiva pe acel copil ? ... chiar erai atit de saraca si amarita ? ... chiar iti inchipui ca chiar acel copil nu ar fi schimbat nimic IN BINE in viata ta ? ... FII SINCERA CU TINE ... nu mai te vaita ca o borgia ... fii femeie, fii MAMA adevarata ... lasa LOZINCILE sovietice de pe vremea lui raposatul ... am asistat la o discutie intre doua femei care au prins acele timpuri, ele credeau ca le inteleg ... era incredibil cit cinism, egoism, parsivenie ... evaluau viitorul copilului lor dupa certurile de la servici cu alte ''duduite'' ... fara sa se consulte absolut deloc cu sotii ... si finalul a fost - da-l dreakului afara ... atit ... MI S-A FACUT SCIRBA ... citeodata imi este MILA de multe ca voi care v-ati vindut fertilitatea pentru frivolitati grotesti ... parca si puzderia de femei cu cancere de acum nu mai imi provoaca nici un sentiment ... NIMIC ...
Iskander_
Postat pe 17 Martie 2009 23:02
mai bine ti-ar fi mila de maica-ta ... a crescut o femeie care nu stie sa isi traisca viata ... daaaaarrr ... de unde sa stiu de unde ai placerea asta de a te SCHILODI si a ''recomanda'' acelasi lucru tinerelor ... nu-i asa ca hormonii sint mai importanti decit sanatatea ? ... HAHAHAHAHAHAHA ...


BAI IDIOTULE. CRETINULE, ALTFEL NU TE POT NUMI, CU CE DRACU MA SCHILODESC? TU ESTI UN RATAT CARE, IN LOC SA FACA O MUNCA DE BARBAT, STA SPANZURAT PE SITE-URI DE FEMEI. ORI ESTI TRAVESTIT ORI ESTI PASIV. CE AM RECOMANDAT SI CUI RETARDATULE? STI CUMVA CE INSEAMNA STERILITATE? ORI CITESTI DE LA INCEPUT TOT CE AM SCRIS ORI STAI DRACULUI POTOLIT SI JOACA-TE INCONTINUARE CU CEA MAI BUNA PRIETENA A TA, .....MANA DREAPTA .
AI CITIT CUMVA CA SUNT PRO AVORTURI? BAI AVORTONULE, ESTI INCURABIL.
kukla
Postat pe 17 Martie 2009 23:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
hei 9 De la: alx_duda 20 Ianuarie 2011 14:26
polimiozita idiopatica 1 De la: luminitaslavoiu 22 Septembrie 2009 14:43
GYNIEL ati folosit?? 1 De la: biank__ 12 Martie 2011 22:58
Yasmin 5 De la: valy90 14 Ianuarie 2011 19:15
Ajutor!!!!Spalaturi vaginale!!! 4 De la: deliapetrescu@yahoo.com 1 Iulie 2011 20:16