Setari Cookie-uri

fertilizare in vitro

sunt mama a doi copii gemeni, bãiat ºi fetiþã, de 2 ani obþinuþi dupã trei fertilizãri in vitro ºi 20 de ani de tratamente, dacã pot sã fiu de folos cuiva cu informaþiile pe care le deþin prin studiu sau prin proprie experienþã sau pot sã consolez pe cineva care trece prin ce-am trecut eu psihic vorbind timp de 20 de ani cu cea mai mare plãcere vã stau la dispoziþie, aici sau pe e-mail crinamoga@yahoo.com
crinam_healthy
Postat pe 29 Octombrie 2008 13:58
Bunã. Aº dori sã ºtiu mai multe detalii despre fertilizare: costuri, doctori. ªi din ce cauzã ai apelat la fertilizare? Cine era problema. La noi soþul are Oligospermie severã.
maria11181
Postat pe 3 Decembrie 2008 10:33
De la: crinam, la data 2008-10-29 13:58:29sunt mama a doi copii gemeni, bãiat ºi fetiþã, de 2 ani obþinuþi dupã trei fertilizãri in vitro ºi 20 de ani de tratamente, dacã pot sã fiu de folos cuiva cu informaþiile pe care le deþin prin studiu sau prin proprie experienþã sau pot sã consolez pe cineva care trece prin ce-am trecut eu psihic vorbind timp de 20 de ani cu cea mai mare plãcere vã stau la dispoziþie, aici sau pe e-mail crinamoga@yahoo.com


Felicitari pentru puii tai si pentru aceasta frumoasa initiativa! Multa sanatate! Crina
crinac
Postat pe 27 Decembrie 2008 17:59
Mai intai permiteti'mi va rog sa va multumesc ca va oferiti sa ne impartasiti din experienta dv. Conteaza foarte mult pentru cele care suntem in situatie similara. Apreciez si suportul psihic. Ma confrunt cu un diagnostic dureros: infertilitate primara. As dori sa imi spuneti daca in Bucuresti sunt clinici unde sa poate realiza fertilizare in vitro, cat costa, ce sanse sunt sa am un copil. Va multumesc.
ama_healthy
Postat pe 5 Aprilie 2009 10:15
Buna ziua,
pentru mai multe informatii si marturii despre tragediile presonale prin care trec atatea cupluri care nu pot avea copii si trebuie sa recurga la asemenea interventii, puteti cauta pe google :"infertilitatea este o boala"
este un blog in care foarte multe persoane isi impartasesc experientele de acest gen si prin intermediul caruia se incearca recunoasterea legala a infertilitatii drept o boala si prin urmare finantarea investigatiilor necesare si a FIV-urilor (fertilizari in vitro) de catre sistemul de asigurari de sanatate.
Multumesc
dsisoo
Postat pe 5 Aprilie 2009 13:55
am o colega care sufera de amenoree primara, stiti daca poate ramane gravida?va rog mult sa imi raspundeti .multumesc
adinutza_healthy
Postat pe 6 Aprilie 2009 09:33
daca cineva a avortat un copil la 4 luni mai poate ramane gravida,era primul copil.si cum poate ramane gravida daca are uter retrovers
adinutza_healthy
Postat pe 6 Aprilie 2009 09:35
buna ama, si eu sunt in aceeasi situatie si eu ma chinui de 6 ani sa raman insarcinata dar pana acum nici un rezultat acum am descoperit si o rana pe col si dupa pasti merg la cauterizare si dupa ce ma tratez merg la bucuresti la giulesti sunt multi dr. foarte buni si specialisti in FIV te sfatuiesc sa mergi si sper sa ma tii la curent .
ionesi_monik
Postat pe 6 Aprilie 2009 10:46
Buna ziuan tuturor doresc sa-mi raspunda si mie cineva care este costul unei fertilizari si daca se cunoaste in in Ploiesti o clinica care efectueaza asa ceva?
voicu_healthy
Postat pe 6 Aprilie 2009 11:50
Buna!

Si eu am amenoree secundara, iar unul dintre doctorii la care am fost mi-a spus ca voi ramane foarte greu insarcinata, eventual cu tratamente. Este adevarat? Cunoasteti pe cineva cu o astfel de problema care sa fi nasut fara tratament? Sau ce tratment a urmat si pentru cat timp?

Multumesc
iulia_iordan
Postat pe 6 Aprilie 2009 11:57
crinam ai postat anul trecut in octombrie, apoi vine crinac si iti multumeste...si eu ti-as fi multumit, dar ce s-a intimplat cu tine? parca-ti ofereai ajutorul neconditionat....unde e acel ajutor? sper ca nu par paranoica, insa nu vad niciun alt comentariu si sintem in aprilie 2009
andra13gabriela
Postat pe 6 Aprilie 2009 17:02
eu am avut amenoree secundara,si este adevarat ca se ramane foarte greu insarcinata.Eu am facut 10 ani tratament si nu am ramas insarcinata numai dupa sarcina in vitro.Acum am o fetita sanatoasa si foarte frumoasa.
healthy001117
Postat pe 6 Aprilie 2009 19:58
Pe 4 aprilie s-a implinit o luna de cand am facut un FIV.
L-am facut la Giulesti.
Din pacate a fost nereusit.
Ranile se vindeca greu. Te gandesti cu groaza in urma ... vezi prin ce ai trecut, vezi rezultatul negativ si te puca o stare de iti vine sa te urci pe pereti .
Dezamagirile sunt mari , sanse de reusita mici, dr. nu discuta cu pacientii , asistentele (sefe ... deh...) sunt atotputerice si patroane de spital. Dezamagire maxima!!!
Am apelat la Giulesti ptr. ca era cel mai ieftin . Asa se intampla cand ai salariu mediu ...
Este adevarat nu toti dr. se comporta la fel , dar marea majoritate sunt tot timpul pe fuga.
Puse cap la cap am cheltuit peste 2500 de euro.
Procedura costa 1400 de euro.
Tratament 1000 de euro.
Analize 10 milioane .
spagutze , atentzii , cotizatzi ...6 mil.
Cam asta a fost experienta mea despre procedura FIV.
Daca mai vreti detalii , cu draga inima.
Sper ca nu am suparat pe nimeni!!!
cjcrdd
Postat pe 6 Aprilie 2009 21:10
Buna, eu am facut pana cum un tratament nedus pana la capat la inceput din cauza analizelor realizate prost si 2 fertilizari ICSI care sunt asemanatoare cu FIV-ul, nereusite ambele. Toate incercarile eu le-am facut la Giulesti unde, intr-adevar de cand am inceput eu prima data tratamentul si pana undeva prin luna ianuarie cand am fost ultima data s-au aglomerat destul de mult culoarele spitalului. Problema este ca desi in protocolul pe care se incheie intre spital si cuplu cu probleme se specifica foarte putin despre riscurile la care ne expunem, in special noi ca viitoare mame,in cazul in are aceste incercari se fac mai mult de 2-3 ori si sunt nereusite, prea putine dintre noi suntem constiente de acest lucru pana nu ni se intampla din pacate ceva care sa ne "deschida" cu adevarat ochii. Cantitatea de hormaoni care ti se administreaza in cadrul procedurilor repetate din pacate poate si ...uneori chiar destul de des se intampla ... sa duca si la cancere, de ovare, de san si chiar HPV. Din pacate asta este o realitate de care noi cele care ne dorim atat de mult sa ramanem insarcinate nu tinem cont. Stiu ca multe dintre voi o sa imi spuneti ca sunt fara inima si ca nu ar trebui sa spulber vise ce se nasc odata cu inceperea procedurilor, dar... am trecut cu ajutorul sotului meu printr-o incercare de suspectare de cancer la ovare si nu as dori la nimeni dintre voi sa treaca prin ce am trecut eu.
Stiu ca doar gandul ca un "miracol" creste in tine te face sa treci prin toate problemele fara sa tii cont de ele ... dar si sa dam nastere unui miracol si apoi sa nu aiba parte de o mama care sa il vada cum creste ... Este destul de greu de acceptat gandul ca si copii orfani au nevoie de DRAGOSTEA noastra, dar... uneori chiar este o solutie... asa ca... indiferent de solutia pe care va hotarati sa o adoptati eu va urez succes si bafta ...
breffy
Postat pe 6 Aprilie 2009 22:07
Buna.Cu acest diagnostic(al sotului) poti sa faci copii.Sotul meu are aceeasi problema si dupa 4 ani sunt insarcinata acum.Fii increzatoare.Se poate.
lioaga
Postat pe 8 Aprilie 2009 11:32
De la: maria11181, la data 2008-12-03 10:33:13 Bunã. Aº dori sã ºtiu mai multe detalii despre fertilizare: costuri, doctori. ªi din ce cauzã ai apelat la fertilizare? Cine era problema. La noi soþul are Oligospermie severã.
lioaga
Postat pe 8 Aprilie 2009 11:38
Doamnelor,spuneti-ne si din ce cauza ati ajuns sa faceti FIV,poate cineva a fost in situatia Dvs si si-a rezolvat cumva problemele...se pot impartasi idei apoi.
4Life
Postat pe 8 Aprilie 2009 12:09
Crinam nu trebuie sa-mi raspunzi folosind mesajele private. Fertilizarea in vitro este un subiect considerat inca tabu in Romania, dupa cum observi. Ai deschis acest topic pentru ca toti utilizatorii sa beneficieze de cunostintele tale. Intr-adevar, am atras atentia public despre faptul ca nu vad raspunsuri, deoarece chiar nu erau raspunsuri. Daca nu te deranjeaza, doresc sa primesc mesajele aici, unde s-a deschis acest topic, deoarece sint convinsa ca exista multe cupluri cu astfel de probleme.

In cazul nostru, problemele sint de ambele parti:
eu: uter retrovers, ovare polichistice, anexista stinga
el: oreon la 17 ani (testiculul sting redus cu 3/3), diabet tip 2

De cind incercam sa facem un copil? In august se implinesc 3 ani.
Hotaririle noastre: in august vom face teste de fertilitate. Apoi vom incerca fertilizarea in vitro. Apoi vom adopta. Exact in aceasta ordine vom merge.

Poate acum intelegi de ce mi-as fi dorit sa vad mult mai multe detalii despre acest procedeu. Unde se face? Ce analize se fac? Cit dureaza? Cit costa? E dureros fizic?
andra13gabriela
Postat pe 8 Aprilie 2009 16:05
De la: crinam, la data 2008-10-29 13:58:29sunt mama a doi copii gemeni, bãiat ºi fetiþã, de 2 ani obþinuþi dupã trei fertilizãri in vitro ºi 20 de ani de tratamente, dacã pot sã fiu de folos cuiva cu informaþiile pe care le deþin prin studiu sau prin proprie experienþã sau pot sã consolez pe cineva care trece prin ce-am trecut eu psihic vorbind timp de 20 de ani cu cea mai mare plãcere vã stau la dispoziþie, aici sau pe e-mail crinamoga@yahoo.com
ghiatza_albastra
Postat pe 9 Aprilie 2009 00:10
daca cineva are insuficienta ovariana prematura ,poate ramane insarcinata ,va rog mult de tot raspundeti .multumesc
adinutza_healthy
Postat pe 13 Aprilie 2009 09:44
buna,
diagnosticul tsu csre e msi exsct? Insuficienta ovariana? Eu sunt convinsa ca o sa reusesti daca faci un tratament corect, adica personalizat. Ma refer la stimulare ovariana mai mult ca sigur daca faci FIV o sa reusesti.
scorpyo
Postat pe 13 Aprilie 2009 12:26
buna cicrdd
si eu am fost la spit.Giulesti ani de zile. Am facut stimulare ovariana pt FIV si nu am avut nici un folicul. Am plecat de la ei dupa multi ani pierduti pe holurile spitalului si am incercat in alta parte. Am facut trat.la clinica si in urma tratamentului pentru stimulare ovariana am avut 5 ovule din care 3 divizate si tot 3 folosite pentru ET. Am facut BHCG dupa 14 zile, nu a reusit Fiv-ul asa ca o sa mai incerc tot aici unde sunt acum, macar la ei a dat rezultate am avut 5 ovule, pe cand la Giulesti mi s-a spus sec ½renuntam definitiv½.
scorpyo
Postat pe 13 Aprilie 2009 12:35
TF, cauzele pentru care apelam la Fiv sunt multiple.
Lipsa ovare dupa operatie, extrauterina 1 sau 2, varsta inaintata, spermograma slaba a partenerului + alte cauze
scorpyo
Postat pe 13 Aprilie 2009 12:39
nu stiu clinica pt Fiv in ploesti dar cred ca o sa gasesti dc dai cautare pe google. In privinta costului pt Fiv, el difera de la o clinica la alta si in functie de ce tratament faci. Unde am facut eu Fiv costa 3000 euro in afara de tratamentul pe care-l faci si pe care normal il platesti. Pe tratament am mai dat 1000 euro. Dar poate altii au de facut un tratament mai putin costisitor asta in cazul in care dureaza mai putine zile.
scorpyo
Postat pe 13 Aprilie 2009 12:46
http://www.moldovacrestina.net/social/ce-spune-biblia-despre-fecundarea-artificiala-in-vitro/

Ce spune Biblia despre fecundarea artificialã “in vitro” ?

Fecundarea “in vitro” este fecundarea ovulului în afara organismului ºi este cea mai folositã metodã în cazul infertilitãþii. În traducere din limba latinã “in vitro” înseamnã “în sticlã” ºi se referã la eprubetele din sticlã în care sunt fecundate ovulele femeii. Prima datã au folosit aceastã metodã medicii din Anglia în anul 1978. Astfel, prin laparoscopie, se prevaleazã ovulul de la femeie. Sperma se obþine de la bãrbat, dar în multe cazuri, de la bãncile de spermã unde sãmânþa bãrbatului se pãstreazã congelatã. Medicii creazã un mediu pe care îl numesc “teren de culturã” ºi acolo provoacã fecundarea ovulului de cãtre spermatozoizi. Zigotul uman se pãstreazã la germinat ºi în termenii de la 36 la 56 de ore de la fecuncare, va fi transferat în uterul femeii în nãdejdea cã va supravieþui. Ce spune Biblia despre aceastã practicã? În mod direct nimic, pentru cã nimeni nu a folosit o astfel de metodã în vremurile când a fost înregistratã revelaþia lui Dumnezeu. Dar Biblia abordeazã foarte mult subiectul valorii vieþii umane ºi, privind la tot ce scrie Sfânta Scripturã, ne putem face concluzii clare în ce priveºte fecundarea “in vitro”.
Fecundarea artificialã aduce mai multã moarte decât viaþã

Doar în perioada 1998-1999, doar timp de doi ani, în Marea Britanie 70.000 embrioni umani au murit pe parcursul aplicãrii metodei de fertilizare “in vitro” pe când 8.300 copiii au ajuns sã se nascã. De la momentul când spermatozoidul fecundeazã ovulul, de când apare zigotul uman, avem de a face cu o un om a cãrui viaþã are exact aceeaºi valoare pe care o are viaþa fiecãrui din noi, cei care am ajuns sã ne naºtem ºi sã trãim pe acest pãmânt. Iatã o lege din Sfintele Scripturi care ne aratã valoarea fetusului:

Dacã se ceartã doi oameni, ºi lovesc pe o femeie însãrcinatã, ºi o fac doar sã nascã înainte de vreme, fãrã altã nenorocire, sã fie pedepsiþi cu o gloabã, pusã de bãrbatul femeii, ºi pe care o vor plãti dupã hotãrârea judecãtorilor. Dar dacã se întâmplã o nenorocire, vei da viaþã pentru viaþã, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mânã pentru mânã, picior pentru pircior, arsurã pentru arsurã, ranã pentru ranã, vânãtaie pentru vânãtaie. (Exodul 21:22-25)

Atât medicii cât ºi bãrbaþii ºi femeile care apeleazã la ajutorul acestei metode sunt conºtienþi din start cã merg la conceperea copiilor din care cei mai mulþi vor fi omorâþi. Sunt ei oare conºtinenþi ºi de faptul cã urmeazã sã dea socoteala pentru vieþile copiilor proprii omorâþi?
Fecundarea artificialã implicã omorul copiilor prin avort

Când se face fecundarea în afara organismului, sunt creaþi mai mulþi embrioni în eprubetã. Astfel, medicii aplicã conceperea a mai mulþi embrioni (copiii) “de rezervã”, având în vedere cã va supravieþui 1 sau cel mult 2 din 10, adicã vor ajunge vii pânã la naºtere. Apoi, mai mulþi embrioni sunt transferaþi în uterul mamei, în speranþa cã cel puþin unul din ei se va implanta reuºit. În rezultat, de cele mai multe ori apar sarcini multiple ºi apoi medicii recurg la aºa numitã “reducþia embrionarã” ceea ce înseamnã cã o parte din embrioni(copii) sunt eliminaþi (omorâþi), ca sã dea ºanse de supravieþuire unui sau a doi embrioni. Eliminarea embrionilor din organism este avort ºi este omor.
Fecundarea artificialã implicã tratament antiuman faþã de copiii proprii prin condamnare la închisoare

Ce om normal ar accepta sã-ºi trimitã copilul la închisoare? Nici nu poate cuiva sã-i treacã prin cap acest lucru. În pregãtire pentru însãmânþarea artificialã, medicii cautã sã obþinã un numãr mare de embrioni. Apoi, aceºti embrioni (oameni care au viaþã) o parte micã sunt transferaþi în uterul mamei, iar o altã parte vor fi pãstraþi ca ºi rezervã pentru un viitor tratament sau experienþã. Aceºti embrioni sunt pãstraþi în stare congelatã ºi pot fi þinuþi aºa pentru o lungã perioadã.
Fecundarea artificialã este o încercare de a schimba planul lui Dumnezeu

În Biblie este scris cã Dumnezeu este cel ce face pe o femeie sã nascã sau sã fie stearpã, adicã sã nu poatã naºte copii. Acelaºi lucru se aplicã ºi bãrbaþilor. De aceea, este bine sã realizãm lucrul acesta ºi sã primim atât copii cât ºi imposibilitatea de a avea proprii copii ca pe un lucru ce vine de la Dumnezeu. Apoi, tot în Biblie este relatat despre multe femei care au fost sterile pentru o perioadã de viaþã ºi apoi Dumnezeu le-a dat copii, aºa cum scrie în Cartea Psalmilor:

El dã o casã celei ce era stearpã, face din ea o mamã veselã în mijlocul copiilor ei. Lãudaþi pe Domnul! (Psalmul 113:9)

Când oamenii au aºteptat cu rãbdare pânã Dumnezeu a lucrat în vieþile lor ºi le-a dat copii, au avut doar bucurii ºi binecuvântãri. Aºa a fost în viaþa Rahelei, Anei, Elizabetei, etc.

Biblia ne relateazã însã ºi cazuri când cineva a vrut sã ajute pe Dumnezeu ºi au recurs la o metodã de concepere a copilului în afara corpului femeii care fãcea parte din legãmântul de cãsãtorie, ceva similar fecundãrii “in vitro” ºi aceasta le-a adus suferinþe mari. Aºa a procedat Sara, care era sterilã ºi cãreia Dumnezeu i-a fãgãduit cã va avea un fiu. Iatã ce a fãcut ea:

ªi Sarai a zis lui Avram: “Iatã, Domnul m-a fãcut stearpã; intrã, te rog, la roaba mea, poate cã voi avea copii de la ea.” Avram a ascultat cele spuse de Sarai. Atunci Sarai, nevasta lui Avram, a luat pe Egipteanca Agar, roaba ei, ºi a dat-o de nevastã bãrbatului sãu Avram, dupã ce Avram locuise ca strãin zece ani în þara Canaan. El a intrat la Agar, ºi ea a rãmas însãrcinatã. Când s-a vãzut ea însãrcinatã, a privit cu dispreþipe stãpânã-sa. (Genesa 16:2-4)

Acesta a fost doar inceputul problemelor. Mai târziu au venit multe alte probleme ºi de la Agar, ºi de la Ismael care s-a nãscut ºi problemele de atunci s-au extins pânã în ziua de azi asupra poporului Israel. Totdeauna când vrem sã-L ajutãm pe Dumnezeu cu “invenþiile” noastre, vom avea de suferit mult. Dumnezeu însã ºi-a þinut promisiunea ºi Sarai a nãscut un copil al ei, din trupul ei, care a moºtenit fãgãduinþele lui Dumnezeu. În cazul Sarei însã, ea nu a omorât pe nici unul din copiii ei.

Când oamenii în disperare dupã copii acceptã pentru a avea unul sã-ºi omoare mulþi alþi copii ai lor, pãcatele acestea nu vor rãmâne nepedepsite. Iar însãmânþarea artificialã nu poate fi fãcutã fãrã a aplica aceste omoruri ale propriilor copiii care sunt în stare de embrioni.
Fecundarea artificialã implicã cel mai sãlbatic genocid

În Marea Britanie, în perioada 1991-1998, din cei 750.000 de embrioni care au fost creaþi prin fertilizare artificialã, 237.000 au fost distruºi, iar 48.000 au fost donaþi pentru cercetare. Sunt cunoscute cazurile când embrionii ce erau în surplus au fost folosiþi pentru obþinerea produselor cosmetice. Când i-am spus soþiei mele aceasta, ea a spus: “Nici fasciºtii nu au procedat în felul acesta…”. De altfel, este bine cunoscut cã fasciºtii în lagãrele de concentrare cãutau sã foloseascã totul în economia lor: cenuºa oamenior arºi o foloseau ca ºi îngrãºãminte minerale pentru a creºte varzã, pãrul îl foloseau pentru a face perne, din piele de oameni fãceau mãnuºi ºi din grãsimea lor sãpun. Am vãzut aceste produse la muzeul rãzboiului din Kiev. Cum poate cineva care a recurs la fecundarea artificialã sã doarmã liniºtit când ºtie cã o parte din copii lui vor fi congelaþi sau distruºi, sau donaþi pentru cercetãri, sau utilizaþi pentru obþinerea produselor cosmetice?

Dumnezeu va cere socoteala de la toþi cei vinovaþi de crima “in vitro”

Cea mai cunoscutã de oameni din cele zece porunci este “Sã nu ucizi!”. Dumnezeu mai spune despre valoarea vieþilor acelor copii care au fost omorâþi ca ºi rezultat al experimentului fecundãrii “in vitro”:

Cãci voi cere înapoi sângele vieþilor voastre; îl voi cere înapoi de la orice dobitoc; ºi voi cere înapoi viaþa omului din mâna omului, din mâna oricãrui om, care este fratele lui. Dacã varsã cineva sângele omului, ºi sângele lui sã fie vãrsat de om; cãci Dumnezeu a fãcut pe om dupã chipul Lui. (Genesa 9:5-6)

În Republica Moldova procedura de însãmânþare artificialã se efectuazã cum pretind specialiºtii “cu succes” de 10 ani ºi cuplurile plãtesc pentru aceasta 1500 dolari SUA. Sunt oare conºtienþi medicii ºi pãrinþii care apeleazã la aceastã metodã despre valoarea vieþii copiilor proprii pe care îi supun la experimente ºi apoi îi omoarã? Sunt ei oare conºtienþi de faptul cã vor da socoteala înaintea lui Dumnezeu? Precum Dumnezeu în Biblie, tot aºa ºi Biserica condamnã aceastã practicã a morþii.
ªi care este soluþia pentru cuplurile ce nu pot avea copii?

Sã înfieze copiii orfani. Astfel vor salva vieþile ºi viitorul orfanilor ºi nu vor da naºtere copiilor proprii pentru a-i omorâ pe cei mai mulþi. Iatã ce spune Scriptura despre aceasta:

Religiunea curatã ºi neîntinatã, înaintea lui Dumnezeu, Tatãl nostru, este sã cercetãm pe orfani ºi pe vãduve în necazurile lor, ºi sã ne pãzim neîntinaþi de lume. (Iacov 1:27)

A cerceta în acest context înseamnã a fi implicat deplin în viaþa cuiva care are nevoie sã fie sprijinit, sã fie ajutat. Primul în aceastã listã este trecut orfanul ºi cel ce are milã de orfan ºi îl ajutã, îl sprijinã, îl ridicã, dã dovadã de o adevãratã credinþã în Dumnezeu. O foarte frumoasã mãrturie vor avea înaintea lui Dumnezeu ºi înaintea oamenilor cei ce au milã de orfani, care îi înfiazã ºi apoi le dau un viitor ºi o nãdejde. Dumnezeu sã ne ajute sã privim la valoarea vieþii umane tot aºa cum o priveºte El.
antonia_p
Postat pe 13 Aprilie 2009 21:32
ce inseamna testul asta si unde il ai fost dupa aceea la ce clinica ,ca inseamna mai exact fiv.multumesc ,.ma tot zbat sa aflu dupa cum v-am mai spus pt o colega care are insuficienta ovariana prematura.VA MULTUMESC,
adinutza_healthy
Postat pe 14 Aprilie 2009 15:13
Andra13Gabriela, nu stiu de ce am incercat sa raspund intrebarilor tale dar dupa ce sriu un adevarat roman dupa adaugare mesaj nu apare, oare e prea lung mesajul ar trebui sa-l fractionez. Am scris acest mesaj scurt pentru a nu risca sa mi-i se stearga din nou sa vad daca lungimea lui afecteaza aparitia. Scuze! O sa mai incerc!
crinam_healthy
Postat pe 16 Aprilie 2009 12:07
Ok! M-am lamurit o sa scriu mai multe mesaje mai scurte, sper sa fiu destul de expliciva si sa nu va plictisesc.
La ora actuala in tara sunt mai multe clinici care fac fertilizare in vitro. Pentru prima data in Romania s-a realizat fiv la Clinica de la Timisoara, a urmat apoi Bucuresti, Cluj, iar acum stiu ca se mai face si la Sibiu, Iasi, Brasov si probabil ca mai sunt si alte centre. Parerea mea este ca experienta trebuie avuta in vedere, si se mai recomanda sa se faca cat mai aproape de locul de domiciliu avand in vedere ca mersul cu masina este riscant dupa embriotransfer.De asemenea mai nou au aparut si clinici private care fac aceasta procedura.
Dupa ce cuplul s-a hotarat sa aplice o procedura de fiv trebuie luata legatura cu clinica unde urmeaza sa se realizeze pentru a discuta diverse aspecte legate de procedura, se face si un control de rutina, la aceasta vizita se prezinta si eventualele acte legate de alte tratamente urmate, si tot atunci medicul va stabili setul de analize ce trebuie facute de fiecare dintre membrii cuplului.
Aceste analize sunt de regula urmatoarele:
pentru sotie
1. un examen ginecologic complet incluzand examen citologic si un examen bacteriologic pentru chlamidia
2. intre ziua 2 - 5 de la inceputul menstruatiei dozarile hormonale pentru: prolactina, LH, FSH, estradiol
3. protocoalele dupa eventualele operatii pe sfera genitala (laparoscopie) sau examen histerosalpingografic
4. teste pentru toxoplasma (IgM, IgG), rubeola (IgM, IgG), anticorpi antifosfolipidici (AACL)
pentru sot
1. spermograma
pentru amandoi
1. VDRL
2. test SIDA
3. antigen hepatita B, anticorpi HVC
4. grupa de sange si Rh-ul
Medicul mai poate stabili si analize suplimentare daca considera ca este necesar.
Aceste analize se fac la orice laborator, in care ai incredere binenteles, iar o parte din ele se pot face gratuit in baza asigurarii de sanatate.Daca se platesc pretul lor se ridica cam in jur de 800-1000 lei.
crinam_healthy
Postat pe 16 Aprilie 2009 12:22
Dupa ce aveti rezultatele de la toate analizele cerute se prezinta la clinica pentru interpretarea analizelor si daca este ok se stabileste inceperea procedurii pentru fiv.
Procedura incepe in zua a 21-a a cm si are mai multe etape:
1. Perioada de supresie
Dureaza 10 zile, interval in care se administreaza o injectie subcutan/zi cu Diphereline 0,1 si are rolul de a scoate ovarele de sub influenta creierului pentru a purea fi coordonate din exterior. Este recomandat ca aceste injectii sa se faca de preferinta cam la aceleasi ore.
Dupa cele 10 zile se face un nou control pentru a se vedea reactia organismului si daca totul este ok se trece la urmatoarea etapa.
2. Perioada de stimulare
Dureaza in medie 12-16 zile si are rolul de a ajuta ovarele sa produca mai multi foliculi si binenteles mai multe ovule pentru a creste sansele de reusita. Stimularea se face cu Gonal F sau cu Menopur care se poate administra subcutan sau intramuscular. Pe parcursul acestei perioade se administreaza in continuare si Dipherelinul numai ca acum se face la 2 zile. Cantitatea se stabileste de catre medic in functie de rezultatele analizelor hormonale. In aceasta perioada au loc in jur de 5-6 controale, fiind mai dese spre sfarsitul perioadei pentru o mai atenta supraveghere a dezvoltarii foliculilor.
Cand foliculii au ajuns la maturitate se pregatesc pentru recoltare.
3. Recoltarea ovulelor si fecundarea lor.
Cand majoritatea foliculilor au ajuns la 17-18 mm se pegatesc pentru recoltare. se administreaza o injectie cu Pregnyl care ajuta la declansarea ovulatiei. La 72 de ore de la declansarea ovulatiei are loc recoltarea care se face prin punctie cu anestezie generala de scurta durata. Nu intotdeauna fiecare folicul are si ovul sunt si foliculi goi.
In aceiasi perioada se recolteaza si sperma, care ulterior se prelucreaza in laborator, ocazie cu care se indeparteaza spermatozoizii atipici sau care prezinta diverse modificari, se fluidizeaza lichidul pentru a le mari mobilitatea, dupa care se pun impreuna cu ovulele intr-un mediu identic cu cel al corpului uman, legat de temperatura, umiditate mediu in care are loc fecundarea si se urmareste periodic evolutia lor. Daca calitatea spermei este slaba se poate recurge la insamantare intracitoplasmatica, dar pentru aceasta este nevoie de un numar mare de ovule pentru ca de multe ori in timpul procedurii se sparg. In cazul in care nu se gasesc spermatozoizi in lichidul seminal se poate face biopsie testiculara si sa se recolteze in acest mod spermatozoizi.
Din ziua punctionarii si pana la embriotransfer se administreaza antibiotic.
4. Embriotransferul
La 48-72 de ore de la fecundare se face embriotransferul. De obicei se folosesc pentru embriotransfer 3 embrioni, restul putand fi conservati si folositi in caz de nereusita in lunile urmatoare. Mai nou daca sunt suficiente ovule si se fecundeaza si se dezvolta normal se poate face embriotransferul si cand ajung in stadiul de blastociti, cam la 5-6 zile de la fecundare, in acest fel marindu-se cu mult sansa de reusita.
Dupa embriotransfer totul decurge ca si in mod natural.
La 14 zile de la embriotransfer se face test de sarcina care se pozitiveaza in caz de reusita iar daca nu in general la aceasta data vine si cm, caz in care este totusi recomandat sa se faca si test de sarcina.
Din ziua embriotransferului se ia Utrogestan vaginal sau Duphaston care ajuta la nidare si implantare si la mentinerea sarcinii in continuare.
Dupa cum se vede din cele aratate mai suns in medie procedura dureaza in jur de 2 luni, si in acest interval se fac in jur de 15 vizite la clinica.
Cele de mai sus se refera la procedura fiv printr-un protocol lung ca in cazul in care problemele sunt minore se merge si pe un protocol scurt care dureaza mai putin, dar se recurge mai rar la acesta.
Referitor la pret, eu am facut fiv la Cluj si acum la Cluj costa in jur de 2500-3000 euro in acest pret se include pretul medicamentelor si pretul instrumentalului folosit care este de unica folosinta. Pretul difera de la o clinica la alta, la Bucuresti din cate stiu eu pretul este in jur de 5000-6000 de euro, iar la alte clinici nu cunosc. Problema este ca acest pret este suportat in totalitate de catre cuplu, statul nu acorda compensatii la aceste tratamente, iar in caz de nereusita o noua incercare se plateste la fel.
crinam_healthy
Postat pe 16 Aprilie 2009 13:00
Referitor la durere, intreaga procedura nu cauzeaza dureri fizice, binenteles ca nu este nici placut, singurul lucru pe care eventual il simti sunt niste intepaturi la ovare in timpul stimularii si dupa punctionare, dar nu este regula generala.
Traumele cele mai grave in cazul unei astfel de proceduri se axeaza pe latura psihica, sufleteasca, in cazul unui esec. Am trecut si eu prin 2 astfel de esecuri, dupa primul am ajuns la o depresie din care mi-am revenit fosrte greu. Sigur ca fiecare dintre noi cand ne gandim la fiv ne gandim ca la o solutie extrema si in acelasi timp nu putem intelege de ce daca s-a ajuns pana la embriotransfer nu am ramas insarcinate. Sunt o multime de intrebari la care asteptam o explicatie, raspunsuri pe care nu o sa le gasim niciodata, sunt multi factori care pot fi considerati cauza esecului, apoi cautam vinovati, e greu sa treci peste un astfel de esec, dar vine partea cealalta care iti spune ca daca nu incerci n-ai cum sa reusesti.
Dupa esec iti spui mereu ca nu o sa mai incerci niciodata, dar cand ranile se vindeca cat de cat primul gand care te incearca este sa mai incerci.
Un lucru trebuie avut in vedere si anume faptul ca sansele de reusita se situeaza in jur de 30-35% oriunde in lume, si daca ai in vedere de la inceput ca exista si posibilitatea unui esec atunci o sa accepti mai usor consecintele.
crinam_healthy
Postat pe 16 Aprilie 2009 13:18

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De ce? 4 De la: office_salinasusesi_ro 25 Iunie 2010 08:25
Se poate sa fiu insarcinata? 13 De la: Valy90 9 Martie 2011 17:24
grup dezvoltare personala 1 De la: Ioana_Flavia_1 11 Septembrie 2012 23:21
chiuretaj biopsic 7 De la: Salina_SUSESI_Timisoara 12 Septembrie 2010 23:08
cate avorturi ai voie sa faci maxim? 120 De la: Mihaela214 7 Mai 2015 23:27