Setari Cookie-uri

fertilizare in vitro

ptr.enemgabriel,ma intrebi care jigniri,vezi ce ai scris,sau nu sti sa citesti.Eu nu am nici o problema cu tine si nu stiu ce ai tu cu mine.Marita esti tu si cred ca tot tu esti lovit la cap.Te rog din suflet sa nu mi te adresezi ptr.ca nu am nici o treaba cu tine,dar daca totusi vrei sa vorbim atunci te rog cu respect.
healthy001117
Postat pe 7 August 2009 10:04
Antonia, Vieru...voi oferiti doar informatii despre ce anume nu e bine la partea asta cu fertilizarea in vitro, noi oferim informatii despre ce anume e bine la aceasta fertilizare. Daca lumea vrea sa va asculte pe voi sau pe noi, asta ramane la atitudinea lor.

Crina, imi poti spune, te rog frumos, daca-ti amintesti, ce teste ati facut inainte de a afla ca aveti probleme in a procrea?
Ma intereseaza pentru barbat si pentru femeie, caci as vrea sa le compar cu ale noastre. La fel, m-ar interesa sa stiu din-nainte care sunt valorile normale.
Iti multumesc anticipat si-ti propun sa "facem slalom" printre celelalte postari, caci sunt multi oameni care au nevoie de informatiile oferite de tine.
andra13gabriela
Postat pe 7 August 2009 15:41
De la: dado, la data 2009-08-06 23:52:16Antonia , am citit cele postate de tine precum si cele ale lui vieru cezar, multumesc pt informatii, multe deja cunoscute dar si mai multe necunoscute. Inteleg ca vreti sa ne oferiti spre cunoastere si cealalta "latura" a problemei, sa intelegem lucrurile si din alta perspectiva si nu pot decat sa laud initiativa voastra. Ceea ce nu pot intelege este de ce discutia trebuie sa degenereze in cearta, atacuri la persoana, injurii etc.
Cel mai corect ar fi ca postarile voastre sa ramana la stadiul de informatii (parerile si sfaturile voastre se inteleg oricum foarte clar) si fiecare va trage ce concluzie va vrea si va face ce va crede de cuviinta, va adera la o tabara sau cealalta, lasand loc celor interesate de tema acestui topic.



Iti dau dreptate in ceea ce spui. La jigniri s-a ajuns pentru ca multe persoane de aici nu au suportat postarea acestor articole nici macar cu titlu informativ si au inceput cu atacuri personale.Nu pot intelege ca exista si pareri contra si libertatea de a le exprima.Cred ca pe aici nu se intelege conceptul de forum.
antonia_p_
Postat pe 8 August 2009 16:49
REPRODUCEREA ASISTATA

Care sunt cele mai obiºnuite tehnici de reproducere asistatã ?
Inseminarea artificialã (AI) este o tehnicã de reproducere asistatã de bazã. Donorul de spermã se masturbeazã pentru a colecta spermã, care apoi se introduce în vaginul femeii printr-un cateter.
AI se clasificã ca AI-H (inseminare „omoloagã”) sau AI-D (inseminare artificialã cu donor sau inseminare „heterogenã”).
Procedura IVF. Fertilizarea in vitro este începutul unei noi fiinþe umane în afara trupului mamei. Principala diferenþã între AI ºi IVF este cã, la AI, numai gameþii biologici ai tatãlui sunt izolaþi din corp. La IVF, sunt izolaþi atât gameþii mamei cât ºi ai tatãlui.
Prima etapã a acestei proceduri este de a obþine un ovul sãnãtos de la o femeie. Doctorul face acest lucru în timpul unei laparoscopii sub anestezie generalã. El insereazã un laparoscop (o camerã cu o luminã miniaturalã în vârf) într-o incizie lângã buricul femeii. El localizeazã un ovul matur care este pe cale sã fie eliminat din folicul ºi îl extrage cu un tub de aspiraþie. Doctorii cu tehnologii mai avansate folosesc ultrasunetul ºi realizeazã o incizie „band-aid” sub anestezie localã. (Din "The Facts of Life" de Brian Clowes, traducere cu permisiune: Irina Covacs)



Un tehnician plaseazã ovulul recoltat într-un vas Petri umplut cu o soluþie hrãnitoare ºi îl expune timp de jumãtate de zi unor picãturi de spermã. Dacã ovulul este fertilizat, îl va monitoriza pentru o creºtere corespunzãtoare. În a treia sau a patra zi, (la un stadiu celular de aproximativ 8 sau 16 celule) doctorul introduce embrionul în uterul femeii cu un cateter sau tub pe care îl trece prin cervix .

Bebeluºul Louise
La 25 iulie 1978, s-a nãscut Louise Brown, primul copil conceput într-un vas Petri. De atunci s-au nãscut zeci de milioane de astfel de copii, aproximativ o treime din ei in Statele Unite. Alte centre-lider IVF se gãsesc în Anglia, Franþa, Germania, Austria, Belgia, Australia .

Doctorii Edwards ºi Steptoe, care au produs-o pe Louise Brown, au renunþat la 99,5 % din ovulele fertilizate în laboratorul lor de-a lungul unei perioade de 12 ani. Aceasta înseamnã cã ei au dat greº în primele lor 200 de încercãri în privinþa transferului embrionului în uter .
Practicarea avortului i-a finanþat lui Steptoe cercetarea în domeniul IVF . El a cerut pãrinþilor sã fie de acord sã o avorteze pe Louise dacã existã cea mai micã bãnuialã asupra unei anormalitãþi, astfel încât reputaþia noii sale „ºtiinþe” ar fi fost protejatã. Ar fi interesant de ºtiut cum ar fi reacþionat Louise aflând cã doctorii ar fi renunþat la ea dacã nu ar fi fost perfectã – sau dacã ar fi aflat cã 200 de embrioni înainte de ea ar fi avut o ºansã de viaþã, dar au fost înlãturaþi.

Primul copil conceput prin IVF, apoi congelat, dezgheþat, implantat ºi nãscut este Yoe Leyland din Melbourne, Australia, care s-a nãscut la 28 martie 1984. Mamei ei i s-a indus o supra-ovulaþie ºi a produs 11 ovuli care apoi s-au fertilizat. 10 dintre aceºtia au fost distruºi în mod deliberat prin avort selectiv sau au murit în mod natural .
Zoe a fost foarte norocoasã într-adevãr ca sã supravieþuiascã.

Eficienþa procedurii IVF
ªansele ca un singur embrion implantat sã supravieþuiascã în întregul proces IVF sunt slabe. Astfel, femeia donor primeºte în mod obiºnuit pilule de fertilitate pentru a o face sã producã un anumit numãr de ovule în timpul ovulaþiei (un proces cunoscut ca supra-ovulaþie). Doctorii fertilizeazã aceste ovule multiple cu spermã, apoi îi transferã în uterul femeii receptor.

În ciuda folosirii ovulelor multiple, probabilitatea medie de sarcinã in vitro per ciclu este doar de aproximativ de 10-15 % .

Activiºtii pro-life au obiecþii faþã de IVF în principal pentru cã necesitã uciderea intenþionatã a multor embrioni umani. De exemplu, numai 4% din 14585 embrioni umani au supravieþuit pânã la naºtere, conform unui studiu european din 1984 ºi un studiu din 1987 din cel mai mare centru IVF din SUA, din Norfolk, Virginia, au tras concluzia cã numai 5% din 4500 de embrioni au supravieþuit naºterii .

Embrionii care par sã aibã defecte sunt pur ºi simplu îndepãrtaþi ca ºi resturi biologice. Dacã o femeie devine gravidã cu embrioni multipli, un practicant de avorturi comite adesea aºa-numita „reducere embrionarã”, o denumire mai plãcutã pentru avortul selectiv. Copiii nedoriþi sunt uciºi cu un ºoc de clorurã de potasiu în inimã ºi ei sunt pur ºi simplu reabsorbiþi de trupul mamei.

IVF ºi reducerea sarcinii
Una dintre multele probleme etice urâte pe care le-au creat pilulele de fertilitate ºi IVF este „necesitatea” de a avorta pentru „reducerea sarcinii”. Doctorii spun femeii cã ea poartã prea mulþi copii nenãscuþi ºi un practicant de avort ucide în mod selectiv unul sau mai mulþi dintre ei. Într-un capitol anterior se descrie „reducerea sarcinii” (avortul selectiv) ca ºi procedurã.

Comitetul Micilor Afaceri al Congresului SUA a descoperit cã multe institute IVF implanteazã în mod deliberat prea mulþi embrioni doar pentru a-ºi creºte ºansele de succes. Proporþiile de succes ale IVF sunt atât de descurajatoare, încât existã unele centre care încearcã sã facã ceva mai bun în termenii creaþiei de copii folosind implanturi (embrionare) multiple. Se aratã cã la cele 41 de centre cercetate s-au folosit în medie 3 embrioni. Unele centre folosesc mai mult decât atât. Când o fac, ei creeazã sarcini multiple, trei, patru, cinci sau ºase copii. Apoi folosesc reducerea fetalã, care înseamnã uciderea unor fetuºi pentru a pãstra sãnãtatea mamei ºi pentru a-i ajuta pe ceilalþi sã supravieþuiascã. Aceasta este o procedurã serioasã. Dar din cauza lipsei de presiune pentru standardizarea, rutinizarea ºi asigurarea calitãþii în centre, avem acest fel de activitate dubioasã care se desfãºoarã acolo .

Scenariul obiºnuit este cã un doctor afirmã cã o femeie poartã atât de mulþi copii, încât poate fi în pericol, fie viaþa ei fie a lor.

Doctorii IVF de multe ori nu au dreptate. Unul i-a spus unei femei cã cei 5 copii ai ei vor muri, dar ea a ales sã-i poarte pe toþi. Ei s-au nãscut toþi sãnãtoºi ºi întreaga familie a apãrut în 1991 pe coperta revistei People.

Ca întotdeauna, practicanþii de avort pun accentul pe argumentul „caz extrem”. Unele femei par sã creadã cã gemeni înseamnã prea mulþi copii ºi practicanþii de avort sunt de acord cu ele. Astfel, argumentul „sãnãtatea mamei” nu se ridicã, în general, când se pot reduce gemenii la un singur copil cu un revers abominabil „alegerea Sofiei”. Cu alte cuvinte, mama nu alege care dintre cei doi copii va trãi, ci care dintre ei va muri. De fapt, oamenii pot „sã justifice” toate avorturile cu aceleaºi argumente ºablon folosite pentru raþionalizarea „reducerii sarcinii”. Dincolo de toate, cea mai mare parte a avorturilor constã numai în „reducerea” unui copil nenãscut la niciunul.

De fapt, practicanþii de avort comit cele mai multe „reduceri de sarcinã” pentru a ucide unul dintr-un ºir de gemeni. Chiar ºi în astfel de cazuri simple la prima vedere, „reducerea sarcinii” este o nereuºitã abominabilã la socoteala finalã a rezultatelor scontate. O revistã medicalã recentã admitea: primele ºase sarcini de gemeni care se supun anulãrii selective la Mount Sinai Hospital „realizate foarte prost”, cu avortarea neintenþionatã a patru fetuºi neafectaþi, precum ºi a celor ºase desemnaþi pentru avort. Aceste prime încercãri au implicat folosirea desanguinizãrii (drenarea întregii mase de sânge din copiii nenãscuþi) sau injectare salinã sau embolism aerian (pentru a cauza atacuri de cord), a spus doctorul Berkowitz .

Aºa cum se întâmplã cu toate faptele imorale, „doctorii” ºi „mamele” au nevoie de a fi citaþi în ºtiri pentru a se delimita de adevãrul pe care îl fac. Termenul de „reducere a sarcinii” este un exemplu. Alþii duc limbajul de autoamãgire chiar mai departe: doctorul Seymour Romney sugereazã cã am putea numi „uciderea pe bandã” a unora dintre copiii dintr-o sarcinã multiplã „supravieþuirea forþatã a sarcinilor multifetale” sau ESMP pe scurt.

Transferul embrionar
Transferul embrionar standard, ca procedurã, implicã implantarea în uterul unei femei voluntare (sau plãtite) prin inseminare artificialã cu spermã de la soþul unei soþii infertile. La cinci zile dupã concepþie, embrionul este scos prin spãlare („lavaj”) ºi transferat în uterul femeii infertile. Embrionul poate fi de asemenea ºi rezultatul unui IVF. La inseminarea artificialã, precursoarea IVF, numai gametul mascul este izolat de corp. La procedura IVF, atât gameþii masculi cât ºi cei feminini se izoleazã.

Transferul embrionar duce aceastã procedurã cu o treaptã mai departe: un embrion care este conceput (de obicei prin AID) se îndepãrteazã ºi se transferã unei alte femei.
Pe mãsurã ce progreseazã tehnologia de reproducere, maternitatea ºi paternitatea se divid în mod succesiv în „bucãþi” tot mai mici. Unul sau mai mulþi bãrbaþi pot dona spermã, o femeie ovulul, o alta utrerul ºi poate, o a treia sã creascã, de fapt, copilul. La procedurile de transfer embrionar, un copil are cel puþin douã mame ºi un tatã ºi poate sã aibã pânã la trei mame ºi doi taþi: o mamã geneticã, o mamã de gestaþie, o mamã adoptivã, un tatã genetic ºi un tatã adoptiv.

Acest fel de tehnologie cu siguranþã, oferã o nouã semnificaþie termenului „familie extinsã”. La proporþia cu care înaintãm nu este prea departe momentul sã fie necesar un sat pentru a concepe un copil.

„Maternitatea-surogat” implicã, în mod obiºnuit, inseminarea artificialã a unei femei cu sperma soþului dacã soþia sa este infertilã sau nu vrea sã poarte o sarcinã la termen pentru o varietate de motive. În unele cazuri, uterul surogat este implantat cu embrionul cuplului dupã IVF. Mama- surogat primeºte oricum de la 10.000 la 30.000 $ pentru purtarea copilului ºi ea îl livreazã cuplului contractual imediat dupã naºtere. Aceastã practicã se numeºte uneori „pântec de împrumut” sau „maternitate mercenarã”.

În mod interesant, cele mai multe contracte între mama-surogat ºi soþ ºi soþie insistã ca mama-surogat sã avorteze copilul dacã testele genetice aratã anormalitãþi inacceptabile pentru soþ ºi soþie – în antitezã directã cu decizia mamei-surogat, a „dreptului ei de a alege” . Cei care propun maternitatea surogat neagã orice încãlcare a drepturilor, desigur, din cauzã cã ei spun cã sarcina în discuþie este o proprietate sub contract.

Drept rãspuns la o întrebare de genul dacã o maternitate surogat este licitã din punct de vedere moral, Congregaþia pentru Doctrina Credinþei a rãspuns în al sãu Donum Vitae: „nu, pentru aceleaºi motive care au dus la respingerea fertilizãrii artificiale: cãci este contrar unitãþii cãsãtoriei ºi demnitãþii procreaþiei persoanei umane. Maternitatea surogat reprezintã o greºealã obiectivã în ce priveºte îndeplinirea obigaþiilor iubirii materne, a fidelitãþii conjugale ºi a maternitãþii responsabile; aduce atingere demnitãþii ºi dreptului copilului de a fi conceput, purtat în pântec, adus pe lume ºi crescut de proprii sãi pãrinþi; ajunge la o diviziune, în detrimentul familiilor, între elementele fizice, psihologice ºi morale care constituie acele familii” .

Transferul intrafalopian de gameþi (GIFT)
IVF amestecã sperma bãrbatului ºi ovulele într-o eprubetã ºi embrionii se implanteazã apoi în uter. În contrast, procedura GIFT fertilizeazã ovulele unei femei în interiorul trupului sãu.

Doctorii incizeazã tubul falopian la un punct care trece orice blocaj ºi, folosind laparoscopia, îndepãrteazã ovulul matur al femeii din folicul ºi îl plaseazã împreunã cu sperma bãrbatului în interiorul tubului. Sperma s-a colectat în prealabil printr-o metodã cum ar fi cea a unui prezervativ perforat. Dacã fecundarea are loc, sarcina va evolua în mod obiºnuit-embrionul va coborî în josul tubului ºi se va implanta în uter.

Pânã acum, Biserica Catolicã ºi bisericile protestante care cred în Biblie nu au ridicat cuvinte de obiecþie faþã de GIFT, pentru cã nu implicã pãcate ca masturbarea pentru a obþine spermã sau anularea embrionilor „excedentari”. Atâta timp cât GIFT nu implicã masturbarea sau gameþi de la alte persoane, decât soþul sau soþia, catolicii, dupã ce ºi-au cercetat conºtiinþa, pot alege sã foloseascã sau sã respingã procedura .

GIFT are o proporþie de reuºitã de la 20 la 30 %, în comparaþie cu IVF cu 5 la 15 % eficienþã, în medie ºi o singurã procedurã GIFT costã aproximativ tot atât ca un ciclu IVF – 3.000 la 4.000 $.

Alte tehnologii reproductive
Transferul ovulului din tubul inferior (LTOT) este, de asemenea, o procedurã acceptabilã pentru Biserica Catolicã ºi multe alte rituri. Aceastã procedurã replaseazã ovulul femeii depãºind porþiunea afectatã a tubului sãu falopian, astfel cã in vivo (în trup) fertilizarea are loc dupã procedura normalã . Douã alte proceduri acceptabile pentru aproape toate riturile includ „inseminarea asistatã” (nu artificialã) ºi transferul intrafalopian al spermei (SIFT) .

Existã multe alte proceduri de reproducere asistatã care în fond sunt variaþiuni ºi dezvoltãri ale AI, IVF ºi ale transferelor embrionar ºi de ovul .

Cuplurile infertile ar trebui sã se uite în direcþia microchirurgiei.
Multe cupluri care au în vedere demersul prin IVF ºi alte proceduri ar trebui sã studieze mai întâi domeniul aflat în rapidã dezvoltare al procedurilor alternative care de fapt pot sã refacã fertilitatea în multe sau cele mai multe cazuri.

Conform directorului executiv al Resove, organizaþia naþionalã de consiliere asupra infertilitãþii, diferite tehnici microchirurgicale pot sã refacã fertilitatea pânã la aproximativ 70% dintre toate femeile infertile . Doctorul Joseph Ballina, director al Institutului de Cercetare cu Laser din New Orleans, a raportat o proporþie de succes de 80% în privina tuburilor falopiene blocate sau întrerupte. Dupã operaþie, 80% din aceste femei au devenit gravide mai târziu . Repararea tuburilor falopiene alterate este un exemplu pentru folosirea medicinei în vederea reparãrii unei daune sau a unei condiþii patologice, dupã care poate avea loc concepþia naturalã ºi poate avea loc sarcina. În contrast, IVF ºi anumite alte proceduri de reproducere asistata înlocuiesc cursul natural.
antonia_p_
Postat pe 8 August 2009 16:57
Care sunt implicaþiile etice ºi morale ale tehnologiilor de reproducere?
Se pare cã bioeticienii, tehnocraþii, cei ce se ocupã de „planificarea familialã” ºi „educatorii sexuali” nu mai glorificã calea care ar trebui sã fie cea a reproducerii umane. În schimb, ei ridicã în slãvi sexul care nu are drept rezultat copii (prin mijloace de contracepþie, avortifianþi, sterilizare ºi avort) ºi copii care apar fãrã sex (prin intermediul inseminãrii artificiale, a transferului embrionar).

Printre oamenii de ºtiinþã în domeniul reproducerii, a avut loc o schimbare fundamentalã a filozofiei de la asistarea obþinerii copiilor într-un mediu familial iubitor pentru a da naºtere unui produs – ºi „producãtorii” pot sã dispunã de „produs” dacã el nu întruneºte rigidele lor cerinþe.

Învãþãtura Bisericii Catolice
Catehismul Bisericii Catolice (§ 2376-2377) descrie problemele morale majore ale celor mai multe tehnologii de reproducere asistatã în utilizare în prezent – coruperea atât a funcþiilor de unificare cât ºi procreative ale cãsãtoriei dintre soþ ºi soþie: tehnicile care implementeazã disocierea soþului de soþie, prin introducerea unei alte persoane (donarea de spermã sau ovul, uter surogat) sunt de o gravã imoralitate. Aceste tehnici (inseminarea artificialã heterogenã ºi fertilizarea) încalcã dreptul copilului de a se naºte dintr-un tatã ºi o mamã cunoscuþi lui ºi legaþi unul de celãlalt prin cãsãtorie. Ele trãdeazã soþii, „dreptul de a deveni tatã ºi mamã numai unul prin celãlalt”. Tehnicile care implicã doar cuplurile cãsãtorite (inseminarea ºi fertilizarea omoloage) sunt poate mai puþin de respins, totuºi rãmân din punct de vedere moral inacceptabile. Ele disociazã actul sexual de actul procreativ. Actul care dã fiinþã copilului nu mai este un act prin care douã persoane se dãruiesc pe ele însele unul celuilalt...

Cum sã determini dacã o procedurã este licitã?
Existã în mod curent mai mult de 100 de tehnici de reproducere asistatã diferite disponibile cuplurilor care suferã de infertilitate. Cuplurile pot fi nesigure dacã procedurile pe care le au în vedere sunt moral acceptabile.

În conformitate cu informaþiile furnizate de Donum Vitae, faptul de a fi licit al procedurilor de reproducere asistatã se învârte în jurul relaþiei lor faþã de cursul natural: „dacã mijloacele tehnice faciliteazã actul conjugal sau îl ajutã sã atingã obiectivele sale naturale, el poate fi acceptabil moral. Pe de altã parte, dacã procedura înlocuieºte actul conjugal el este moral ilicit” (II, B, 6).

Donum Vitae afirmã cã o procedurã de reproducere asistatã trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele 5 criterii pentru a menþine aspectele de uniune ºi procreaþie ale actului marital, precum ºi pentru a evita alte pãcate grave:

(1) Toate procedurile de reproducere asistatã trebuie sã fie realizate doar la cupluri cãsãtorite. „Respectul pentru uniunea cãsãtoriei ºi pentru fidelitatea conjugalã solicitã ca un copil sã fie conceput în cãsãtorie; legãtura existentã între soþ ºi soþie acordã soþilor, într-o manierã obiectivã ºi inalienabilã, dreptul exclusiv de a deveni tatã ºi mamã numai unul prin celãlalt” (II, A, 2).

(2) Soþia trebuie sã contribuie cu ovulul iar soþul cu sperma. Nu trebuie sã fie implicatã nici o altã persoanã, cãci aceasta constituie „adulter tehnologic”. „Recurgerea la gameþi ale unei terþe persoane, pentru a avea la dispoziþie spermã sau ovul, constituie o violare a îndatoririlor reciproce ale soþilor ºi o lipsã gravã în ce priveºte caracteristica esenþialã a cãsãtoriei care este unitatea ei” (II, A, 2).

(3) Masturbarea nu trebuie sã fie necesarã. „Masturbarea, prin care se obþine în mod normal sperma este un alt semn al acestei disocieri: chiar dacã ea are loc cu scopul procreaþiei, actul rãmâne lipsit de sensul sãu unificativ...” (II, B, 6). Vezi, de asemenea, Catehismul Bisericii Catolice (§ 2352). A se reþine cã recolectarea de spermã se poate realiza licit prin „colectare la domiciliu”, care constã din folosirea unui prezervativ perforat în timpul actului natural.

(4) Fertilizarea trebuie sã aibã loc în interiorul trupului femeii. „Originea fiinþei umane decurge astfel de la o procreaþie care este „legatã de unire, nu numai biologicã dar ºi spiritualã a pãrinþilor, realizatã prin legãtura cãsãtoriei”. Fertilizarea realizatã în afara trupurilor cuplului rãmâne chiar prin acest fapt sãrãcitã de semnificaþiile ºi valorile care sunt exprimate prin limbajul trupului ºi prin uniunea persoanelor umane” (II, B, 4, c).

(5) Embrionii „disponibili” nu trebuie sã fie înlãturaþi, îngheþaþi sau folosiþi la experimente ºi proceduri cum ar fi „avortul selectiv” (reducerea sarcinii) nu trebuie sã se foloseascã. „Acei embrioni care nu se transportã în corpul mamei ºi se numesc „disponibili” sunt expuºi unei sorþi absurde fãrã posibilitãþi pentru fiinþa lor de a li se oferi mijloace de supravieþuire care sã poatã fi urmãrite în mod licit” (I, 5).
antonia_p_
Postat pe 8 August 2009 17:00
N-ar trebui susþinãtorii pro-life sã favorizeze vreo procedurã care genereazã o nouã viaþã umanã?
Adepþii pro-avort ºi alþii care nu înþeleg poziþia pro-life (sau pretind cã nu o înþeleg) adesea, considerã eticheta „pro-life” ca o valoare nominalã. Ei cred despre apãrãtorii vieþii cã dau naºtere la cât se poate de multe vieþi, prin orice mijloace disponibile. Astfel, aceste persoane spun cã de aici urmeazã cã, militanþii pro-life ar trebui sã favorizeze orice metodã de producere de copii de cãtre cuplurile infertile, indiferent cât de bizar.
Acest punct de vedere simplificã în mod grosolan poziþia pro-life ºi neglijeazã complet inerenta demnitate a vieþii umane.

Susþinãtorii pro-life au câteva obiecþii faþã de anumite proceduri de reproducere asistatã:

(1) Unele proceduri, cum ar fi IVF ºi inseminarea artificialã heterologã, implicã acte externe care sunt în mod clar pãcãtoase. Acestea includ distrugerea sau punerea la dipoziþie a embrionilor care sunt imperfecþi sau „liberi”, ceea ce din punct de vedere moral este acelaºi lucru ca ºi avortul; actul masturbãrii care este interzis în mod intrisec ºi „adulterul tehnologic” , introducerea gameþilor unei persoane din afara cãsãtoriei. Toate aceste acte degradeazã serios aspectul unional al cãsãtoriei.

(2) Mulþi oameni de ºtiinþã din domeniul reproducerii nu vãd copilul ca pe un dar suprem al lui Dumnezeu, ci ca pe o comoditate de a se reproduce. Un afiº din sala de aºteptare a unui centru IVF: „Se spune cã se fac în cer copiii, dar noi ºtim mai bine” . Aceastã atitudine a dus la o largã acceptare a practicilor cum sunt producerea embrionilor doar cu scopul experimentelor. Efectul general este acelaºi ca ºi la rãspânditele proceduri de avort ºi contracepþie: pierderea respectului pentru preþioasele daruri ale fertilitãþii ºi ale vieþii.

(3) Nu numai cã aceste proceduri degradeazã sacralitatea darului lui Dumnezeu în ce priveºte copilul, dar ele slãbesc ºi aspectul sacru al legãturii cãsãtoriei. Multe proceduri folosite azi în mod obiºnuit trec peste voinþa lui Dumnezeu (chiar dacã aceasta include infertilitatea). In acest sens fundamental, unele proceduri de reproducere asistatã, care contracareazã planul lui Dumnezeu pentru infertilitatea noastrã, sunt identice cu avortul, ceea ce zãdãrniceºte planul lui Dumnezeu pentru fertilitatea noastrã.

Aceste puncte de vedere par obscure pentru cei cu o viziune utilitarã asupra lumii. Totuºi, un semn sigur al rãului este cã rele mai multe ºi mai mari îi urmeazã. Tocmai am vãzut un numãr incredibil de rele legate de anumite tehnici de reproducere asistatã. Aceste includ crearea de embrioni numai pentru experienþe ºi pentru a-i avea ulterior la dispoziþie; avortul selectiv ºi eugenic pe scarã largã, practici lipsite de eticã fãcute de doctori, incluzând impregnarea femeii cu propria lor spermã ºi propunerile de clonare a fiinþelor umane ºi de a crea himere ºi alte creaturi bizare ca cele descrise mai jos.

Cuplurile infertile nu au dreptul la un copil?
Dintre toþi, activiºtii pro-life pot sã-ºi imagineze în privinþa unui copil prin ce trece un cuplu infertil. Lucrãtorii centrului pentru criza de sarcinã ºi consilierii ataºaþi sunt impresionaþi în mod special de ironia practicanþilor de avort care omoarã mii de copii perfect sãnãtoºi în fiecare zi – în timp ce mii de cupluri se supun stresului ºi suferinþei unei serii complicate ºi costisitoare de teste ºi proceduri, astfel încât ei sã poatã avea ceea ce alþii aruncã cu dispreþ ca „reziduu biologic”.

Cei care cunosc cupluri infertile îºi doresc ca ei sã se poatã prezenta într-un fel miraculos cu un copil pe care îl aºteaptã.

Acest fel de rãspuns este condamnabil, dar din pãcate, el defineºte copiii ca pe un „drept” ºi în mod intrinsec ºi inconºtient le reduce statutul de la un suprem „dar al lui Dumnezeu” (Psalmul 127:3) la o achiziþie sau o posesiune.

Donum Vitae explicã:
Un drept propriu ºi adevãrat la un copil ar fi contrar demnitãþii ºi naturii copilului. Copilul nu este un obiect la care cineva are un drept, nici nu poate fi considerat ca un obiect de posedat; un copil este un dar, „darul suprem” ºi gratuit al cãsãtoriei ºi este o dovadã vie a dãrurii pãrinþilor lui. Din acest motiv, copilul are dreptul, dupã cum tocmai s-a menþionat, sã fie fructul actului specific al iubirii conjugale a pãrinþilor sãi; de asemenea, el are dreptul de a fi respectat ca o persoanã din momentul concepþiei sale (II, 8).
Domnul nostru îi dã fiecãruia dintre noi cruci de purtat. Unele dintre acestea implicã pierderi apropiate nouã ºi sunt mult mai greu de purtat decât altele – cum ar fi moartea unui copil, incapacitatea de a concepe sau incapacitatea de a gãsi un soþ.

Putem rãspunde acestor încercãri într-unul din douã moduri. Putem lupta împotriva lor cu toatã energia ºi forþa noastrã ºi dacã le înfrângem sau nu, ne trezim afectaþi de un ciudat gol sufletesc. Sau putem folosi tehnologii licite într-o mãsurã moderatã în încercarea de a trece dincolo de infertilitatea noastrã, în timp ce menþionãm dominaþia lui Dumnezeu asupra vieþilor noastre, ºtiind cã fericirea noastrã ultimã este grija Lui.

Donum Vitae oferã speranþã cupurilor infertile:
Soþii care se gãsesc în aceastã tristã situaþie sunt chemaþi sã gãseascã în ea posibilitatea de a se împãrtãºi într-un mod special din crucea Domnului nostru, izvorul abundenþei spirituale. Cuplurile sterile nu trebuie sã uite cã, chiar ºi atunci când procreaþia nu este posibilã, viaþa conjugalã nu trebuie sã-ºi piardã valoarea din acest motiv. Sterilitatea fizicã în fapt poate fi o ocazie pentru alte servicii importante din viaþa persoanei umane, de exemplu, adopþia, diferite forme ale muncii educaþionale ºi asistenþã cãtre alte familii ºi copii sãraci sau handicapaþi (II, 8).
antonia_p_
Postat pe 8 August 2009 17:03
oamneni buni nu stiu voi care vb daca sunteti in cauza celor care isi doresc cu disperare un copil si nu il pot avea, eu sunt una dintre acei oameni care am fost pe la sute de medici si toti imi spun ca sunt bine si nu am nici o problema si poate mai tarziu o sa apelez la fertilizare pt ca imi doresc un copil al meu nici nu vreau sa aud de adoptie. Asa ca oamnei buni sa nu fie nimeni in situatia celor ca noi care incercam ani de zile fara nici un raspuns mai bine nea-ti intelege nu sa ne aduceti injurii si cuvinte urate ca sunt criminale cele care fac FIV, eu cred ca mai criminale sunt cele care fac avort, sper sa inteleaga cei care au de inteles.
ionesi_monik
Postat pe 10 August 2009 11:05
Acest lucru ei nu pot sa inteleaga,numai cine sufera poate sa inteleaga.Mi s-a spus pe acest forum ca am cumparat un copil si isi mai facea si greata,dar eu sper sa fie nevoita sa cumpere si ea un copil sa vedem atunci o sa-i mai fie greata?Dumnezeu sper sa o rasplateasca dupa vorbe si fapte.Draga Antonia eu in paginile anterioare ti-am vorbit frumos dar asta pe tine nu te-a interesat ci ti-ai impus punctul de vedere prin orice mijloc.Daca am o comis vreo crima eu o sa raspund in fata lui Dumnezeu nu tu.Nu cred ca ti-a dat Dumnezeu tie dreptul sa judeci.



















healthy001117
Postat pe 10 August 2009 20:01
De la: healthy001117, la data 2009-08-10 20:01:18Acest lucru ei nu pot sa inteleaga,numai cine sufera poate sa inteleaga.Mi s-a spus pe acest forum ca am cumparat un copil si isi mai facea si greata,dar eu sper sa fie nevoita sa cumpere si ea un copil sa vedem atunci o sa-i mai fie greata?Dumnezeu sper sa o rasplateasca dupa vorbe si fapte.Draga Antonia eu in paginile anterioare ti-am vorbit frumos dar asta pe tine nu te-a interesat ci ti-ai impus punctul de vedere prin orice mijloc.Daca am o comis vreo crima eu o sa raspund in fata lui Dumnezeu nu tu.Nu cred ca ti-a dat Dumnezeu tie dreptul sa judeci.


Am fost numiti sectanti si ni s-a spus ca nu avem dreptul sa postam aici, doar pentru ca nu suntem de acord cu fertilizare in vitro. Nu cred ca Dumnezedu ti-a dat tie dreptul sa exploatezi niste fiinte umane ca pe niste simple obiecte, pentru ca in fiecare din embrionii aceia exista suflet. Viata incepe la conceptie si fiecare fiinta umana are valoare in fata Lui, aceeasi valoare pe care o ai si tu, si eu sau orice alta fiinta umana, in orice stadiu de dezvoltate. Nu ne putem juca cu aceste suflete ca si cum ar fi niste marfuri. Si ceea ce faci tu pe acest forum se cheama propaganda si instigare. Iti multumesc pentru urari, daca voi ajunge sa fiu infertila, voi urma absolut toate tratamentele necesare, insa nu voi apela la FIV. Si eu nu am judecat pe nimeni, ci am dat niste sfaturi bune si articole utile. Si tu esti prima care a inceput sa insulte ca la mahala. Nu ai suportat ideea ca FIV presupune mai mult moarte, decat viata, dar asta este realitatea oricat ai incerca sa o cosmetizezi.
antonia_p_
Postat pe 11 August 2009 10:57
Pentru healthy001117

Înþeleg suferinþa prin care trece o persoanã cu infertilitate, înþeleg faptul cã îþi doreºti copii, dar nu aceasta este calea.
Nu mai apãra o procedurã ca FIV prin care sunt uciºi alþi embrioni pânã supravieþieºte unul. Aceastã procedurã duce la multe crime.
ªi nu dori rãul altuia, cã este pãcat mare.

Mai multe poþi citi ºi vedea pe blogurile urmãtoare :

Primul blog:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog conþine: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Poþi intra ºi pe blogul urmãtor:

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este om din clipa concepþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative pentru a nu face avort. Mãrturii publice ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Mãrturii ale unor medici care au renunþat sã facã avorturi. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare.

vieru_cezar_iasi
Postat pe 11 August 2009 11:54
Eu nu apar nicio o procedura,fiecare om are dreptul sa faca si sa gandeasca ce crede ca este mai bine ptr.el.Nici nu doresc raul la nimeni,dar nu acept sa ma critice cineva.Eu spre exemplu am avut doi embrioni care s-au vidat si mi s-au introdus amandoi si spre norocul meu s-au si fixat.Deci cred ca nu are dreptul cineva sa-mi spuna ca eu comit crime ca mi-am cumparat un copil si asa mai departe.Eu inteleg ca nu sunteti de acord cu fiv-ul dar trebuie sa lasam fiecare om sa gandeasca cei mai bine ptr.el,judecata o vom primi atunci cand ne vom afla in fata lui Dumnezeu.Mi-ai dat ceva blog ptr.avort nu sunt de acord cu asa ceva,dar nu judec pe nimeni.Imi pare rau ca pe acest forum unde ar trebui sa se discute cu totul altceva s-a ajuns sa ne certam si sa ne jignim.Eu sustin pe toata lumea care vrea sa faca fiv,ptr.ca noi ne-am chinuit 13ani sa avem un copil si in urma acestei proceduri Dumnezeu ne-a dat acest dar.
healthy001117
Postat pe 11 August 2009 22:22
Buna ziua tuturor..Sunt noua pe forum si ma bucur ca l_am gasit deorace si eu ma aflu in situatia de a fi nevoita sa apele la IFV datorita unei extrauterine. Mi-au fost extirpate ambele trompedeoarece pe a doua au gasit un chist urit care ar fi putut duce la cancer si au preferat sa nu riste..Deci si eu imi doresc un bebe foarte mult acum la citeva lui de la nunta. Am citi tot ce ati scris voi si va multumesc. Cit despre cei doi acre sunt "impotriva" sunt si eu da parere ca trebuie ignorati altfel nu o sa se opreasca niciodata. Toti avem dreptul la replica dar acesta nu e tocmai locul portivit pt ei sa-si expie aceste pareri..Cum spunea-ti si voi aici discuta femei care intr-adevar arapela la orice sa aiba un bebe..Si ca sa fim serios daca ne-am lua dupa tot ce spun toate religiile din lumea asta nu cred ca am fii evoluat la stadiul la care ne aflam acum..Deci sa revenim la ale noastre..Ce clinic cu reusita mare cunoasteti? Din cite am vazut Giulestiul nu e tocmai indicat. Mi-as dori o clnica la care pot merge si sa fiu tratata cum trebie sa fie tratata o persoana care plateste o suma mare( pt ca pina la urma nu sunt bani putini)si sa am si sanse mari e reusita..Oare cer prea mult?Va pupic pe toatesi va aplaud tarie si forta de a trece prin asa ceva.
viola_healthy
Postat pe 1 Septembrie 2009 22:58
Eu ti-as recomanda sa mergi la Szeged la institutul Kalli,ei au un procent de reusita mai mare decat in tara.Eu personal am fost acolo si am o fetita,iar daca Dumnezeu ne ajuta in octombrie mergem iarasi.Daca vrei sa vorbim si sa-ti spun mai multe am lasat o adresa de mail in paginile anterioare.
healthy001117
Postat pe 1 Septembrie 2009 23:32
De la: healthy001117, la data 2009-09-01 23:32:59Eu ti-as recomanda sa mergi la Szeged la institutul Kalli,ei au un procent de reusita mai mare decat in tara.Eu personal am fost acolo si am o fetita,iar daca Dumnezeu ne ajuta in octombrie mergem iarasi.Daca vrei sa vorbim si sa-ti spun mai multe am lasat o adresa de mail in paginile anterioare.

Buna. Multumesc pentru raspuns. Ma intereseaza bineinteles. Cum putem lua legatura mai in privat? Am cautat in paginile anterioare dar nu am gasit adresa.Multumesc.
viola_healthy
Postat pe 5 Septembrie 2009 22:44
adresa este carmencotrus@yahoo.com
healthy001117
Postat pe 6 Septembrie 2009 18:23
De la: maria11181, la data 2008-12-03 10:33:13 Bunã. Aº dori sã ºtiu mai multe detalii despre fertilizare: costuri, doctori. ªi din ce cauzã ai apelat la fertilizare? Cine era problema. La noi soþul are Oligospermie severã.


Gasesti foarte multe informatii pe site-ul http://www.sfatulmedicului.ro/Reproducerea-umana-asistata/fertilizarea-in-vitro-fiv-a-informatii-generale_1073
SUCCESSSSSSSS
healthy006207
Postat pe 7 Septembrie 2009 11:33
De la: maria11181, la data 2008-12-03 10:33:13 Bunã. Aº dori sã ºtiu mai multe detalii despre fertilizare: costuri, doctori. ªi din ce cauzã ai apelat la fertilizare? Cine era problema. La noi soþul are Oligospermie severã.



Si pt. oligosperime tot aici poti citi, e cam naspa aceasta situatie, dar prin tratament va fi bine
Rabdare si successssssssss
http://www.sfatulmedicului.ro/Infertilitate-masculina/oligospermia_4438
healthy006207
Postat pe 7 Septembrie 2009 11:35
De la: crinam, la data 2008-10-29 13:58:29sunt mama a doi copii gemeni, bãiat ºi fetiþã, de 2 ani obþinuþi dupã trei fertilizãri in vitro ºi 20 de ani de tratamente, dacã pot sã fiu de folos cuiva cu informaþiile pe care le deþin prin studiu sau prin proprie experienþã sau pot sã consolez pe cineva care trece prin ce-am trecut eu psihic vorbind timp de 20 de ani cu cea mai mare plãcere vã stau la dispoziþie, aici sau pe e-mail crinamoga@yahoo.com
healthy007530
Postat pe 18 Octombrie 2009 00:08
De la: crinam, la data 2008-10-29 13:58:29sunt mama a doi copii gemeni, bãiat ºi fetiþã, de 2 ani obþinuþi dupã trei fertilizãri in vitro ºi 20 de ani de tratamente, dacã pot sã fiu de folos cuiva cu informaþiile pe care le deþin prin studiu sau prin proprie experienþã sau pot sã consolez pe cineva care trece prin ce-am trecut eu psihic vorbind timp de 20 de ani cu cea mai mare plãcere vã stau la dispoziþie, aici sau pe e-mail crinamoga@yahoo.com
healthy007530
Postat pe 18 Octombrie 2009 00:12
Antonia, Vieru….
Mai bine ajutati caminele copiilor orfani daca sunteti asa de credinciosi si milostivi.
Si scutiti-ne cu predicile voastre..
Daca aveam nevoie de sfaturi crestine mergeam la biserica … sau la manastire si cotizam niscaiva banuti pe acolo..ca deh … tre’ sa dau un acatist ca "am comis crime".
Sau infiati voi!!
Dati-ne exemplu!!


Ia uimiti-ne!!!
Scutiti-ne!!!!!!
Nu va obositi sa-mi raspundeti ca va ignor!!!

cjcrdd
Postat pe 25 Octombrie 2009 21:32
Andra13Gabriela
Analize minimale GIULESTI
Sotie:
A. Profil hormonal ziua 2-4 a ciclului:
1. FSH
2. LH
3. PRL
4. Estradiol

B. Analiza uzuala a sangelui:
1. Hemoleucograma
2. Glicemia
3. Ureea
4. Creatinina
5. Coagulograma

C. Investigatii serologice pentru:
1. Hepatita B - HBs
2. Hepatita C - HCV
3. HIV
4. VDRL

D. Grup sangvin; Rh

E. Histerosalpingografie/Histeroscopie

F. Culturi col Chlamidia; Mycoplasma; Ureaplasma

G. Frotiu cervical Papanicolau
Sot:

A. Spermograma

B. Investigatii serologice pentru:

_____1. Hepatita B - HBs
_____2. Hepatita C - HCV
_____3. HIV
_____4. VDRL

C. In cazul patologiei masculine severe (pentru care se recomanda ICSI)

_____1. Cariotip
_____2. Microdeletii cromozom Y

Analize minimale OMINICLINIC IASI:

PENTRU SOTIE

A. Dozari Hormonale:
Ziua 3-5 :
_____1.FSH
_____2.LH
_____3.PRL
_____4.ESTRADIOL
Ziua 21-24 :
_____5.PROGESTERON
_____6.TESTOSTERON

B. Analiza uzuala a sangelui:
_____1.HEMOLEUCOGRAMA
_____2.GLICEMIA, CALCEMIA
_____3.UREEA, CREATININA
_____4.COAGULOGRAMA
_____5.TGO, TGP, GRUP+Rh

C. Investigatii serologice pentru:
_____1.HEPATITA B - HBs
_____2.HEPATITA C - HCV
_____3.UREEA, CREATININA
_____4.HIV
_____5.VDRL

D. Zoonoze:
_____1.TOXOPLASMA IgG, IgM
_____2.CITOMEGALOVIRUS IgG, IgM
_____3.RUBEOLLA IgG, IgM
_____4.LISTERIA IgG, IgM

E. Determinare Anticorpi Antispermatici

F. Culturi col Chlamydia; Mycoplasma; Ureaplasma; Secretie Vaginala

G. Frotiu cervical Papanicolau

H. Histeroscopie, Histerosalpingografie,Celioscopie diagnostica sau interventionala (in caz de Hidrosalpinx)

PENTRU SOT:

A. Spermograma + Spermocultura

B. Investigatii serologice: HIV, VDRL, HBS, HCV, Grup+Rh

C. Dozari Hormonale: FSH, LH, TESTOSTERON, PROLACTINA

D. Cariotip Genetic ambii parteneri

cjcrdd
Postat pe 25 Octombrie 2009 21:37
Si informativ o lista cu preturile analizelor pe care le-am facut la Bios.
Sunt numai analizele mele , nu si a le sotului..
Preturile sunt din primavara 2009'
Biochimie
Glucoza serica 7.70
Creatinina serica 7.70
Uree serica 7.70
Alanin animotransferaza (ALT/GPT) 7.70

Coagulare
Timp de sangerare 8.80
Timp de protrombina(PT)cu INR 12.10
Timp de tromboplastina
partial activa (APTT) 12.10
Fibriogen 15.40

Hematologie
Hemograma completa cu
form. leucocitara 16.50
Facrtor RH 9.90

Imunologie
Anticorpi anticardiolipina 49.50
Anticorpi anti Listeria 90.00
Toxoplasma anti-Toxo-IgG 34.10
Toxoplasma anti-Toxo-IgM (captura) 34.10
HIV 1/2 36.30

Markeri Virali
AgHBs 36.30
Anti-HCV 36.30
CMV-IgG 42.90
CMV-IgM 42.90

Hormonale
Estadiol II 29.70
Prolactina II 30.80
FSH 27.50
LH 30.80

Microbiologie
Examen microscopic Secretie vaginala 19.80
Examen secretie vaginala 24.20
Cultura fungi din secretie vaginala 24.20
Antibiograma extinsa ptr.Secretie vaginala 26.40
Antifungigrama ptr. secretie vaginala 36.30
Examen secretie col uterin Clamydia 50.60
Ex. Secretie col utern Mycoplasma 72.60
Ex. Secrertie col uterin-Gonoreea 50.60



cjcrdd
Postat pe 25 Octombrie 2009 21:43
De la: iulia_iordan, la data 2009-04-06 11:57:04Buna!

Si eu am amenoree secundara, iar unul dintre doctorii la care am fost mi-a spus ca voi ramane foarte greu insarcinata, eventual cu tratamente. Este adevarat? Cunoasteti pe cineva cu o astfel de problema care sa fi nasut fara tratament? Sau ce tratment a urmat si pentru cat timp?

Multumesc



Buna, nu stiu la tine cum se manifesta aceasta amenoree secundara si daca ai facut analize. O sa iti zic eu cum e la mine, eu nu-s diagnosticata cu amenoree secundara ci cu insuficienta luteala, insa amenoreea secunadara inseamna ca ti-a venit prima data natural si apoi dupa o perioada de 3-12 luni nu ti-a mai venit deloc. Mie mi s-a intamplat sa imi vina la 14 ani si apoi nu a mai venit deloc decat cu pastile, 3 ani duphaston si pe urma am luat antibebe. Mie imi iese doar progesteronul in a21a zi foarte mic si de aici si diagnosticul. Si mie mi s-a zis la fel de un doctor ca o sa raman foarte greu si cu medicamente, iar un altul mi-a zis cu medicamente. Inca nu am incercat sa fac copii, de la anul vreau sa ma apuc. te rog sa imi spui cum se manifesta la tine si din ce cauze ai amenoreea secundara, si daca ai mai fost pe la alti medici.
alisika
Postat pe 27 Octombrie 2009 15:34
Cjcrdd iti multumesc mult. N-am mai postat de ceva vreme, caci am fost in analize, analize ce au indicat foarte clar probleme la trompele mele uterine (ambele blocate) si uterul intr-o pozitie foarte ciudata: stramb complet. Din cauza pozitionarii uterului, una dintre trompe este foarte scurta, cealalta foarte lunga si nu se poate interveni chirurgical la niciuna dintre ele. In plus, la sot, spermatozoizii nu se deplaseaza, ci se misca doar pe loc. In rest, am toti anticorpii, toate analizele (pe care le-ai mentionat mai sus) sunt in regula. In acest moment sunt pe anticonceptionale pentru urmatoarele 3 saptamani, pentru a pune ovarele in repaus. Urmeaza stimularea ovariana, fertilizarea in vitro si, desigur, ne vom ruga sa fie totul bine. Sper din tot sufletul ca pana la sfarsitul anului sa fiu gravida si sa reusesc sa pastrez sarcina.
Vin si cu 2 vesti foarte bune: cuplul ce ne-a impins sprea clinica unde mergem acum, asteapta un copil la jumatatea lunii noiembrie. Am discutat aseara cu o alta mamica ce a ramas gravida la aceeasi clinica si are un baietel cat se poate de sanatos.

Va tin pumnii si sa nu disperati, Dumnezeu se va uita si la noi !
andra13gabriela
Postat pe 28 Octombrie 2009 16:15
Buna fetelor ,

si eu incerc de 4 ani sa raman insarcinata dar nu reusesc. Am avut trompele infundate , am facut laparoscopic dar s-au infundat iar . Acum astept sa mai ma linistesc un pic si voi incerca din nou. VA UREZ SUCCES LA TOATE.
healthy007978
Postat pe 28 Octombrie 2009 22:31
...si voua va uram succes si sper ca de data aceasta sa fie cu noroc. Dar daca reusesti sa-ti desfunzi iar trompele, asta inseamna ca apelati la inseminare artificiala, nu la fertilizarea in vitro. Nu vreau sa va dezamagesc, dar prin inseminare riscati o sarcina extrauterina, caci daca se produce fecundarea, ovul va trece prin trompe spre uter ca un fel de mura ce isi tot mareste volumul, riscand astfel (doar in cazul in care desfundare nu este completa si nu prea aveti cum sti daca este completa) sa ramana blocat: asa apare sarcina extrauterina. Eu nu va pot indica ce anume trebuie sa faceti, dar doctorita ce se ocupa de cazul nostru indica in cazuri ca ale voastre direct fertilizare in vitro. Oricum ar fi, succes!
andra13gabriela
Postat pe 30 Octombrie 2009 12:46
Buna fetelor,

Am urmarit cu interes mesajele voastre si iata ca am decis sa împartasesc cu voi experienta mea.

Dupa 12 ani de sperante spulberate luna de luna, am decis cu sotul meu sa provocam un pic soarta recurgând la FIV.

Toate rezultatele au fost bune si drept urmare luni, 23 noiembrie am procedat la punctia a 10 ovocite dintre care au rezultat 8 embrioni normali.
Ieri, 26 mi s-a realizat transerul a 2 dintre ei si acum începe perioada cea ma dificila: ASTEPTAREA si ANGOASA.
Incerc sa gândesc pozitiv si sa îmi spun ca sunt alti 6 embrioni care pot fi implantati in caz de esec, insa nu prea îmi reuseste.

Si ca raspund persoanelor care spun ca FIV = crima: dragilor, embrionii ramasi pot fi donati cuplurilor infertile!

Iona_healthy
Postat pe 27 Noiembrie 2009 15:43
Buna Iona ,ce pot sa-ti zic este sa ai mult noroc si bebelusii sa reuseasca sa ramana la mamica lor in burtica noua luni...mult noroc si bafta!Daca crezi ca iti va fii mai usor sa treci peste perioada asta grea de asteptare putem sa comunicam ,sa ne dai si noua mai multe detalii in legatura cu aceasta procedura cum a fost,unde ai facut-o,cu ce dr si ,si cat a costat...mult succes iti timem pumnii
luciana_healthy
Postat pe 28 Noiembrie 2009 16:08
Multumesc mult pentru urari, draga Luciana.
Dupa cum spuneam in mesajul anterior, sunt gata sa va impartasesc experienta mea vis-à-vis de aceasta procedura lunga si anevoioasa.
Am inceput sa vedem un specialist in fertilitate in luna mai si dupa multe analize medicale, printre care si o histerosalpinografie, a urmat în luna septembrie o operatie de desfundare a trompei stângi (este singura ramasa dupa o extra-uterina) si a ovarelor.
Totusi aceasta interventie nu a ameliorat decât în procent foarte mic capacitatea mea de a procrea deci, în luna octombrie am început procedura cu punerea în repauz a ovarelor (desensibilizare) cu o injectie de Décapeptyl ® 0,1mg
Apoi a inceput stimularea propriu-zisa cu o injectie sub-cutanata de Menopur (3 doze) în fiecare seara. Dupa 6 zile de tratament am continuat cu monitorizarea de control a dezvoltarii foliculare cu ecografii si analize de sânge de 3 ori pe saptamâna. La început foliculii nu raspundeau foarte bine la tratament si medicul mi-a marit doza la 4. Dupa 13 zile de stimulare, foliculii au atins dimensiunile cerute de 18 cm si am terminat, (dupa avizul medcului si la ora specificata de el), pe data de 21 noiembrie la 22°°, cu o injectie de declansare a ovulatiei de Gonadotrophines Chorioniques (HCG) 5000 U, 2 fiole.
Luni dimineata, 26 nov la ora 8 eram la clinica pentru punctia celor 10 magnifici foliculi.
Urmarea o cunoasteti.
Acum astept, astept si iar astept... si chiar am nevoie de sustinere pentru a suporta mai usor aceasta perioada. Pe 9 decembrie voi merge la laborator pentru analiza de sânge de B HCG plasmatic, deci verdictul.
Tineti-mi pumnii, va rog!
Iona_healthy
Postat pe 29 Noiembrie 2009 10:14
Draga Iona din suflet iti tin pumnii pentru ca acest vis al tau sa devina realiatate,fiind constienta ca ai mare nevoie de multe incurajari pt a trece mai usor peste perioada aceasta lunga de asteptare.Si eu incerc de o perioada indelungata sa am un copil dar se pare ca va trebui sa urmez aceasta cale lunga si anevoioasa a fiv_ului asa cum spuneai si tu.Am reusit sa ma programez la spitalul giulesti la prof Marinescu dar se pare ca este foarte aglomerat si dureaza foarte mult.Daca tu vrei sa imi spui la ce clinica ai fost si ce dr v-a indrumat ti-as fii recunoscatoare si daca vrei sa vb mai mult poti sa imi scrii pe luciana_turna@yahoo.com Multa bafta si sa ai incredere.
luciana_healthy
Postat pe 29 Noiembrie 2009 19:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
"De Exemplu Fete virgine " 20 De la: crazy_mire 31 Decembrie 2010 14:49
Anomalie? 3 De la: healthy005256 7 Noiembrie 2009 15:41
cine stie cat e de grav??? 11 De la: tarot 10 Iunie 2010 18:17
vitex agnus 4 De la: ascris 27 Februarie 2011 14:29
Virginitatea 37 De la: lizi1977 19 Decembrie 2009 11:53