Setari Cookie-uri

Concurs NEOTOUR

Cel mai frumos Revelion a fost acum 2ani,cand l`am petrecut cu iubita mea,care acum imi este sotie,si cu prietenii.A fost foarte frumos,era insarcinata urmand sa aduca pe lume copilul nostru,care acum are aproape 2ani.

Postat pe 28 Noiembrie 2008 11:05
De departe Revelionul pe care nu-l voi putea uita niciodata este cel petrecut la Predeal acum niste ani de zile, cand tocmai ma despartisem de prima mea mare iubire (dupa 3 ani de relatie) si eram distrusa. Nu aveam decat 50.000 de lei vechi in buzunar (eram studenta) si ma pregateam pentru un Revelion dureros, singura, in camin. Pe 31 decembrie dimineata niste amici coborau scarile caminului, grabindu-se spre gara. Mergeau la Predeal, unde cineva avea o casa inchiriata. M-am agatat instantaneu de ei; simteam ca nu am oricum nimic de pierdut, eram in deriva. Am mers toti “cu naºul” si mi-au ramas astfel 40.000 in buzunar. Ajunsi, ne-am dus direct pe partia de schi si ne-am dat toata noaptea cu pungi, cu cauciucuri – fiecare cu ce-a putut, facand din cand in cand pauze la poalele partiei pentru un vin fierbinte la cabana-restaurant de acolo. Amicii mei s-au straduit ct au putut sa ma faca sa uit de suferinta mea, sa uit ca-mi simteam viata terminata si fara sens. De fiecare data cand imi aminteam de iubitul meu, incepeam sa plang, sfarsita, insa ei au fost nemaipomeniti si m-au scos din starea aceea, cu glume bune, cu povestiri frumoase si cu foarte multa intelegere si suport.
Am ramas prieteni pana in ziua de azi si de fiecare data cand ne vedem (destul de rar din pacate, din cauza distantei si a lipsei de timp) ne amintim cu nostalgie (iar eu cu recunostinta) de acel Revelion, cand toate problemele au fost uitate, iar noi toti am fost doar niste tineri nebuni, fericiti si inconstienti pentru o noapte…
vandita_t
Postat pe 28 Noiembrie 2008 11:30
Cel mai frumos revelion a fost in 2002 cand am facut in 3 locuri, la 3 petreceri in Bucuresti. Am inceput seara cu un grup aproape necunoscut (mai putin o persoana prieten bun) dar f dezghetati, dupa 12 noaptea am luat un taxi pe care l-am gasit imediat si ne-a taxat normal si am mers in celalalt capat al bucurestiului unde erau 2 petreceri in acelasi bloc.
ratica
Postat pe 28 Noiembrie 2008 11:32
Cel mai fain revelion a fost anul trecut la Nisipurile de Aur. Totul a fost perfect, chiar si faptul ca am ramas inzapeziti timp de 2 zile. A fost asa frumos sa facem partie pe langa autocar cu lopata. Grozav. Nici nu mai simteam gerul patrunzator. Turturii prindeau contur in jurul autocarului, iar noi admiram frumusetea stelutelor de gheata de pe geam. Viscolul si lupii nu ne-au speriat deloc, chiar daca mai era putina motorina in rezervor. Vara cand e cald si bine insa poti sa bei si bere. Nu ingheata deloc.
andreeapresa
Postat pe 28 Noiembrie 2008 11:54
E greu sa ma pronunt in ceea ce priveste intrebarea dvs. Consider ca cel mai frumos Revelion este cel pe care-l petreci alaturi de persoana iubita...eu am petrecut 5 revelioane alaturi de aceasta persoana, toate au fost foarte frumoase alaturi de prietenii nostri,dar din pacate la acest revelion iubitul meu nu va mai fi alaturi de mine...relatia nostra s-a incheiat in luna aprilie...insa consider ca trebuie sa fiu o fiinta puternica pentru a putea fi fericita din nou la trecerea dintre ani.
adutza83
Postat pe 28 Noiembrie 2008 13:26
Buna ziua,cel mai frumos craciun -revelion petrecut a fost in anul 1999-2000,cand aveam frumoasa varsta de 29 ani si am fost invitata intr-o excursie in Germania de craciun ,iar intre craciun si anul nou am vizitat Parisul.Atunci am reusit sa descoper cu bucurie care este adevarata valoare a fiintei umane(vizitand toate operele de arta din Paris-rezultatul creatiei si efortului omului)si ca ,mai intai de toate omul ar trebui sa fie inaintea tuturor lucrurilor ce ne inconjoara,adica comoara cea mai de pret,iar toate valorile si minunatiile naturii sa fie spre bucuria si multumirea sufleteasca a semenilor nostri.
La intoarcerea in Romania,gratie oamenilor deosebiti cu care mi-am petrecut in acel an sarbatorile de iarna(desi nu imi erau rude)am avut puterea sa renunt la o relatie ce dura de 2.5 ani,fara viitor,si sa o iau de la capat,constienta ca merit mai mult decat
trecutul de pana atunci.

Postat pe 28 Noiembrie 2008 13:57
Nu pot spune care am avut cel mai frumos Revelion pentru ca le-am petrecut pe majoritatea cu familia. In adolescenta ne intalneam cu prietenii acasa la unul dintre noi iar dupa ce m-am casatorit au aparut si copii si nu am putut pleca nicaieri.
Dar sa stiti ca si un Revelion in familie are farmecul si frumusetea lui, cand vezi bucuria din ochii celor dragi (mai ales a copiilor), cand ciocnesti un pahar de sampanie cu sotul la lumina lumanarilor (dupa ce adorm copii )
flori1
Postat pe 28 Noiembrie 2008 15:15
Cel mai frumos Revelion? Pai, de cand ma stiu ,Revelionul l-am petrecut acasa, singura chiar daca am avut "jumatatea " langa mine. Niciodata nu ne-am permis sa plecam undeva. Anul trecut,insa, m-am trezit la usa cu niste colege care venisera sa ma colinde, stiind ca sunt singura. Aveau drum lung, asa ca am plecat cu ele. Ne-am distrat de minune, chiar daca am inghetat de frig. Si, cel mai frumos lucru care mi s-a intamplat in acea noapte, este ca l-am cunoscut pe el. Deci, tot raul spre bine, nu? Toate cele bune!
elena36_lazy
Postat pe 28 Noiembrie 2008 19:22
Cel mai frumos Revelion ...printre fulgi imensi de zapada,mana in mana cu cel visat de cand visez la El,cu bucuria batand sa-mi sparga pieptul, bucuria ca vise, sperante, viitor...totul se va petrece in DOI de-atunci..., ba nu, in TREI, pentru ca o noua viata pulsa discret,undeva in pantecele meu...Traiam cu intensitate fiecare secunda de fericire, cu bucurie, dar si cu o frica imensa...Era primul revelion impreuna cu El, sotul meu, in noaptea de 31 decembrie 1989...Era militar T.R., patrula in gara Petrosani cu amenintarea teroristilor in ceafa, cu mitraliera pe un umar, mana in mana cu mine, sotia lui...Inconstienti si nebuni, indragostiti si cu speranta nemarginita in viitor...

Postat pe 28 Noiembrie 2008 20:57
Buna dragii mei cititori!
Va voi impartasi cel mai frumos revelion al meu de pana acum......
Se intampla in decembrie 2005 in statiunea Slanic Moldova,acasa la o prietena.A durat 3 zile si 3 nopti ca intr-o poveste....ce a fost frumos: .....faptul de a se reuni si uni un total de cam 20 tineri in casa la prietena mea, unde am mancat foarte bine, am dansat si pe bune de nu.....ne rugau parintii gazdei sa dansam..."Gasca mea nu poate sa stea!" pana daramam casa, ca doar eram tineri.Am mancat cele mai bune sarmale posibile..facute in rola de soba, in vas de lut si fierte in vin rosu.
La apropierea trecerii dintre ani.....ne-am urcat pe cel mai inalt hotel din Slanic Moldova sa ciocnim sampaniile si sa vedem artificii.....dragii mei.....va impartasesc cu drag ca au fost cele mai frumoase artificii vazute din viata mea.....si asta pt ca eram la nivelul lor nu jos.....ci la inaltime .....si sareau in toate partile si era o mare veselie si bucurie......in acest timp m-am trezit si sarutata.....mirific ca intr-o poveste....si unic.
Artificii am vazut multe dar ca atunci niciodata....foarte frumos sa te zaresti printre luminite mii si sa ciocneti, sa canti LA MULTI ANI FERICITI! si ce mai......un vis.
Sper sa va fi placut ideea de revelion la inaltime pe acoperis....:)
27catalina_lazy
Postat pe 29 Noiembrie 2008 18:34
Cel mai frumos revelion...aum 7 ani...ne`am adunat toti prietenii la mine acasa...am inceput petrecerea pe 24 decembrie si am terminat`o pe 3 ianuarie.In timp ce baietii faceau pregatirile pentru seara de revelion, noi fetele ne "gateam".A fost un revelion plin de evenimente si surprize.Am facut biletele cu pedepse si le`am bagat in baloane, pe care le`m agatat de lustra, fiecare a spart cate un balon, unul a baut sampanie dintr`un pantof, altul l`am legat la ochi si i`am combinat castraveti murati cu frisca si i`am dat sa manance, altul intins pe burta manca prajitura dintr`un pahar samd...la 12 noaptea ne`am imbracat baietii in fete si fetele in baieti si am iesit pe strada cu tot alaiul: mireasa, ginerica, nas, nasa, cavaler si domnisoara de onoare, preot...la un moment dat am luat`o cu saniuta pe strazi si am mers la fiecare acasa sa colindam parintii...si ningea cu fulgi mari :D
prea_dulce_lazy
Postat pe 29 Noiembrie 2008 23:27
Hello!Cel mai frumos Revelion al meu l-am petrecut cu prietenul meu la Piatra Neamt.Nu stiam ca este atat de romantic...flori,sampanie,fructe de mare,etc...intr-adevar superb.De cele mai multe ori nu putem descrie in cuvinte bucuria pe care o simtim la un moment dat.
ancasobo
Postat pe 30 Noiembrie 2008 09:14
Nu am avut pana acum un Revelion mai special de care sa-mi aduc aminte cu atata bucurie incat sa-mi tresalte inima. Toate au fost cam banale, ori la niste prieteni, ori cu parintii, ori prin piete. Imi pare rau ca nu va pot impartasi astfel de trairi si amintiri deosebite. Acum regret si mi-as dori sa avem eu si sotul meu un revelion super de care sa ne amintim cu placere peste ani!
ioni_76
Postat pe 30 Noiembrie 2008 09:29
Cel mai frumos revelion intotdeauna este cel petrecut alaturi de persoana iubita. Asa a fost si pentru mine anul trecut, la Paris aflandu-ma impreuna cu cel de care m-am indragostit
luxembourg
Postat pe 30 Noiembrie 2008 14:33
cel mai frumos revelion l-am facut cu prietena mea aksa la mine si am planificat totul asa kum am stiut eu mai bine.deci totul s-a intamplat in felul urmator.......intr-o dimineatza asa cum stiam eu mai bine m-am dus sa cumpar trandafiri vin rosu niste lumanari parfumate sa fac atmosfera cat mai placuta si vreau sa spun k nopatea de revelion a fost magnifica pt ea.......petale de trandafir pe pat muzica lenta vin rosu si cat mai pasional........pot sa spun k a fost cea mai frumoasa noapte de revelion :X:X::XX::X:X:X:

Postat pe 30 Noiembrie 2008 19:16
Cel mai interesant revelion l-am petrecut departe de casa, acum patru ani.Sa nu credeti ca am fost intr-o vacanta de placere intr-o tara de fite.Da, am fost intr-o tara exotica, dar revelionul l-am petrecut cu arma langa mine si alaturi de colegii mei si a fost un revelion in care departarea de casa ne-a facut pe toti sa traim din plin trecerea in noul an cu gandul la cei pe care ii lasasem acasa si care traiau cu teama pentru vietile noastre.Fusese hotararea noastra sa ne gasim in acel moment acolo si va spun sincer ca nu regret acest fapt.A fost o experienta unica, poate traita odata in viata.
Sarbatori cu bine
socuc
Postat pe 1 Decembrie 2008 08:31
cel mai frumos revelion....inca mi se mai pare un vis frumos privind in trecut.
la inceputul lui decembrie 2006, inca sufeream dupa o relatie incheiata urat in urma cu 6 luni. si dupa 6 luni de zbucium, sfarsitul anului, ca si noaptea de revelion se anuntau la fel de zbuciumate. insa, contrar aparentelor nu a fost asa!
marea mea dragoste, plecata peste mari si tari, s-a intors inanite de craciun. ne-am regasit, contrar sfaturilor si oprobiului tuturor rudelor si prietenilor mei. iar revelionul, surpriza: am gasit o oferta la o cabana la rucar.
am plecat cu iubitul meu in dimineata de 31 decembrie, cu inima incarcata de emotii, parca imi era frica, dar era un sentiment atat de frumos! eram cu el, eram amandoi, dupa atata amar de timp, zambeam, si ....in plus, era primul revelion in 2, petrecut in afara localitatii.
la miezul notii, la trecerea dintre ani, toata lumea a iesit afara, sfidand parca gerul cumplit si omatul care scartaia sub picioare. erau raseter, era veselie, erau artificii, iar eu, ....eram fericita! atat de fericita, incat am uitat ca eram foarte racita, ca cele 2 flacoane de picaturi de nas erau absolut inutile, am uitat ultimele luni din viata mea si am uitat ca lumea era impotriva noastra. atunci, am privit optimista spre viitor, tinandu-ne de mana. la fel suntem si astazi, la fel vom fi si de acum inainte, rudele si prietenii "ne-au iertat", ne pregatim sa ne mutam singuri si asteptam muuulllte revelioane superbe si incarcate de magie, asa cum a fost REVELION 2007.
REVELION 2007, a fost cel mai frumos din viata mea, datorita regasirii, a frumusetii locurilor, a emotiei unui nou inceput!
lauritza2020
Postat pe 1 Decembrie 2008 12:07
Cel mai frumos revelion a fost in anul 2002. Atunci l-am considerat cel mai urat revelion petrecut deoarece era primul revelion petrecut fara sotul meu de care m-am despartit in anul ala. Dar acum il consider cel mai frumos revelion si va fi singurul revelion care imi va ramane in suflet si care nu il voi uita niciodata deoarece a fost ultimul revelion petrecut cu sora mea care acum nu mai e printre noi.va doresc revelioane fericite
annemarie_lazy
Postat pe 1 Decembrie 2008 12:09
Îngãduiþi-mi sã plutesc departe ...

Mintea nu mai are rãbdare ºi vrea sã plece, trupul nu o lãsa, dar ea este liberã ºi zboarã ... oricând ºi oriunde, fãrã ºtirea ºi permisiunea nimãnui.

Fuge departe, acolo unde-mi zboarã visele...la o dupã-masã de iarnã friguroasã ...
Se lãsa seara, doar lumina palidã-gãlbuie a lunii reflectatã-n valurile negre mã mai fãcea conºientã de o realitate senzorialã, cea vizualã. Brusc am cãzut inertã, aºa cum se lasã o pãpuºã în mâna unui pãpuºar.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Apoi m-am trezit în miros de croissante proaspete ºi crocante, simþind în nãri aroma cafelei aburinde.
odrida_dragomara
Postat pe 1 Decembrie 2008 12:20
Cam greu de spus...ptr ca toate revelioanele sunt frumoase prin insasi existenta lor...de fapt consider ca ele sunt chiar un pas catre ceva mai bun in fiecare an..ceva mai bun mai frumos ..cred ca asta astept de fiecare revelion .. regrete ca timpul a trecut prea repede, si totodata bucurie si tristete pentru ceea ce va urma bun sau rau..
misu1967_lazy
Postat pe 1 Decembrie 2008 12:48
Totul a pornit de la ideea vaga a unui prieten de a ne strange de sarbatori si de a petrece in adearatul sens impreuna.Am inceput sa ne sunam sa vedem , sa facem planuri, sa ne enervam de fiecare cu ideea lui.
in fine dupa ce ne-a relaxat la o tigara am reluat discutiile care ne au condus spre localitatea Vatra Dornei. Dupa ce am dat cateva telefoane i-a cabana libera de unde nu-i .
Disperare mare atunci....si am inceput sa sunam la cunostinte sa ne recomande ceva ...sau macar un numar de telefon.
Ne-am strofocat noi si uite asa amgasit o cabana destul de ieftina in care incapeam cumva cu totii.
Bucurie mare pana s-a ajuns la capitolul mancare cand iara au inceput discutiile . In fine ca sa scurtam dupa o noua repriza de discutii despre transport in sfarsit eram gata de plecare.
..............................................
Am ajuns acolo ne-am cazat si ap pornit in plimbarea de recunoastere. Seara ne-am pregatit cu de-ale gurii si ne-am imbracat bine pentru ca urma sa petrecem revelionul afara pe partie impreuna cu ceilalti zapaciti ca noi.
Am luat arifiicii si dusi am fost....hmmmm.....si binenteles bauturica ca sa avem cu ce ciocni
La 12 binenteles ca toti au luat-o razna, nu ca noi nu am fii luat-o si au inceput cu muzica, bauturica si artificiile. A fost cel mai super revelion alaturi de prieteni mei pe care sper sa ii revad curand
lali200380
Postat pe 1 Decembrie 2008 14:41
Daca stau sa rememorez, in fiecare an am facut Revelionul impreuna cu prieteni, cunostiinte, ne-am distrat, am mancat si am plecat acasa. Acum doi ani a existat o exceptie. Cred ca a fost cel mai frumos Revelion, pentru ca a fost unic. Pe Champs Elysee, cu o sticla de sampanie in mana, intr-o multime de lume necunoscuta, am auzit "La multi ani!" in toate limbile pamantului, am vazut fete noi, dar prietenoase si am admirat luminitele de pe copaci, turn etc. Desi n-am mancat nici sarmale, n-am dansat nici Perinita si era frig, m-am gandit ca atata caldura, fascinatie si bucurie pe chipurile atator oameni ai de putine ori sansa sa vezi.
cpetremelinte
Postat pe 1 Decembrie 2008 15:50
Cel mai frumos revelion.....nu a fost inca. Este adevarat ca am petrecut revelioane frumoase alaturi de parinti, alaturi de prieteni si mai apoi alaturi de sotul meu, insa nu pot spune ca unul dintre ele a fost cel mai frumos. Credem ca cel mai frumos revelion va fi cel alaturi de copilul nostru, care, din nefericire, inca se lasa asteptat. Speram ca acest sfarsit de an ne va transforma acest vis in realitate si vom putea spune ca am avut cel mai frumos revelion. Poate in Bulgaria?! :-)
lacras
Postat pe 1 Decembrie 2008 18:29
Pana acum cel mai interesant revelion a fost cel 2007 / 2008 petrecut in Italia, la prietena mea cea mai buna.Blocul unde locuia ea era format din 5 apartamente unde erau cazati numai romani, cu care de altfel am petrecut si revelionul...ce sa spun... ne-am distrat cum numai romanii stiu ...dansuri, muzica , bautura, distractie intr-un cuvant.Italienii stiu decat 2-3 artificii la miezul noptii ...dupa care...au disparut.Noi, romanii, sa le aratam ca stim sa pretuim viata si distractia, ne-am echipat corespunzator, adica urs si capra :) si am plecat la colindat si sorcova, la casele altor romani si nu numai.Au ramas surprinsi si bineinteles ca s-au amuzat , niste italieni, pe care nu ii cunoasteam, cand am aparut in fata lor si am inceput sa le cantam, si pana nu ne-au dat si bani nu au scapat de noi :)...Totul a culminat cu abordarea carbinierilor care pana la urma au intrat in joc si au fost incantati de obiceiurile noastre....Ce a fost mai interesant a fost ca am avut doua "revelioane" ..unul dupa ora lor si unul dupa ora Romaniei.Atunci m-am simtit mai roman ca niciodata! Ca romanul in materie de distractie si voie buna nu e nimeni! La multi ani!
georgya_00
Postat pe 1 Decembrie 2008 21:18
Cel mai frumos revelion a fost la un prieten acasa. La 12 noaptea, am coborat toti in strada, pe unde mai treceau masini carora le urlam fericiti un "LA MULTI ANI", si am dansat in mijlocul strazii un vals vienez, in cerc, avand in mijloc cu totii paharele de sampanie. Bineinteles ca se mai spargea gasca cand mai trecea o masina, dar apoi ne reluam dansul!A fost minunat si m-am simtit ca o adevarata printesa.
florrance22
Postat pe 1 Decembrie 2008 23:47
buna tuturor in primul rand........in al 2.lea rand...........asta imi amintesc..in urma cu ceva ani eram la un revelion singura......invitata la un vecin.acolo era si fostul meu prieten cu altcineva.dupa putine discutii m.a invitat sa dansez si am ramas asa toata noaptea am vorbit si am dansat..ne.am simtit minunat......................si ningea ca in povesti!dupa ceva timp ,din diverse neintelegeri ,ne.am despartit,dar.........legatura a ramas.doar orgoliile ne.au indepartat!asta e amintirea mea cea mai intensa legata de revelion.revelioane sunt in fiecare an,dar nu mereu poti avea o legatura spirituala cu cineva.as dori din tot sufletul sa repet experienta............un alt revelion,tot cu el,si sa fie pentru totdeauna,nu pentru putin timp!!poate.....poate de revelionul asta...orgoliile incep sa se destrame.....
ela_b_roses
Postat pe 2 Decembrie 2008 10:41
Cele mai frumoase petreceri de Anul Nou erau probabil acelea de care nu imi amintesc acum mare lucru,si asta datorita trecerii timpului.Imi revin cateodata imagini ale clipelor petrecute alaturi de ai mei cu ocazia sarbatorilor...mereu prilej de bucurie.Imi amintesc ca o ajutam pe mom...cu maruntisuri, la pregatirea traditionalelor mancaruri...sau mai stiu eu ce. Partea frumoasa a acelor momente...este ca doar atunci cand eram mica ma mai lasam cuprinsa de febra sarbatorilor si dadeam importanta acestora...poate prea multa.Dar nici petrecerile de acum nu sunt mai prejos:P
Black_winter
Postat pe 2 Decembrie 2008 19:39
Un nou si fericit pas in viata unui cuplu sarbatorit pe 31.dec.1998.Un vis devenit realitate chiar in ajunul anului nou,logodna noastra,alaturi de familie si prieteni.
A fost si va ramine cel mai frumos inceput ....de an....

Postat pe 3 Decembrie 2008 10:53
Eu am avut multe revelioane frumoase.. cel mai frumos a fost cand am mers cu sotul meu si cu inca cativa prieteni sa vizitam Bucovina. Peisajul de vis si mancarea foarte buna plus vizitele la manastiri au facut din minivacanta de revelion de 3 zile ceva de vis. am uitat de toate grijile si sa ne bucuram cu adevarat de sarbatoarea anului nou. sper ca macar o data in viata sa isi petreaca fiecare revelionul la fel de frumos cum am petrecut noi atunci.
kudika191804
Postat pe 3 Decembrie 2008 14:26
Acum, dupa atatea revelioane pe care le-am trecut pe parcursul casniciei mele, pot spune cu siguranta ca cel mai frumos si romantic revelion a fost cel petrecut numai cu iubitul meu,actualul meu sot in anul 1996-1997.A fost minunat. Eram numai noi, singuri intr-o camera de hotel din Sinaia, ne izolasem de forfota si veselia celorlalti petrecareti si eram numai cu visele si sentimentele puternice pe care le simteam unul pentru celalalt.Stateam, tinandu-ne de mana,asteptand cu nerabdare gongul care anunta trecerea dintre ani.Ne-am sarutat si ne-am lasat purtati de valul iubirii pe care o traiam cu o pasiune nebuna.A fost minunat,a inceput sa ninga si fulgi albi de nea ne patrundeau in sufletul cald.Dorintele pe care ni le-am pus atunci ni s-au implinit si traim si astazi acea iubire pura care a dat si roade- 2 baieti minunati!
Va multumesc ca mi-ati dat ocazia sa va povestesc o parte dintr-un eveniment important din viata mea!
fetitamica
Postat pe 4 Decembrie 2008 10:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
VRETI UN JOB UNDE SA LUCRATI DE ACASA? AM GASIT EU UNUL 1 De la: shooby 10 Ianuarie 2012 13:13
Ce carti se mai citesc in prezent? 40 De la: 2 Noiembrie 2012 13:00
haideti sa promovam si litoralul nostru... 72 De la: kudika226898 3 Februarie 2012 17:08
De ce este scump la noi in tara Concediul-Turismul (cazare + masa) 11 De la: Daniel 9 Aprilie 2010 09:44
AMERICA 4 De la: luminitaticolea 20 Februarie 2009 12:05