Ce inseamna de fapt Consultanta in Accesarea Fondurilor Nerambursabile?

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
kudika_36701 Avatarul lui kudika_36701

1 mesaj
Membru din: 15/06/2013

Ce inseamna de fapt Consultanta in Accesarea Fondurilor Nerambursabile?

In primul si-n primul rand ar trebui sa pornim de la ideea ca activitatea de consultanta este legal desfasurata, iar in cel de-al doilea rand, ar trebui ca firma careia ne adresam sa dispuna de un sediu, sediu unde sa-si poata stabili intalnirile si sa nu foloseasca drept locuri de intalnire terasele sau restaurantele din oras.

Va intrebati probabil de ce?

Pentru ca sunt destul de multe firme care activeaza in domeniu, dar care insa, nu dispun de un loc unde sa-si poata stabili intalnirile. Si atunci, ne intrebam cat mult conteaza oare pentru firma respectiva, imaginea pe care si-o creaza in piata specifica serviciilor de consultanta in accesarea fondurilor nerambursabile, dar si cata seriozitate denota faptul ca apeleaza la aceasta modalitate de desfasurare a activitatii.

Servicii
Pentru ca am stabilit deja unde, ar trebui sa stabilim si ce anume ofera consultantul in accesarea fondurilor nerambursabile.
Avand la baza ideea de bussines, consultantul ar trebui sa identifice pentru potentialii beneficiari, programele de finantare nerambursabila, in vederea elaborarii si depunerii cererilor de finantare, in cadrul Autoritatilor Contractante.

Crede-ti ca este simplu?

Ei bine nu intotdeauna. De ce? Pentru ca persoana care se prezinta in fata dumneavoastra, ar trebui sa cunoasca atat Programele de Finantare Nerambursabila cat mai ales caracteristicile acestora, in ceea ce priveste domeniile de activitate eligibile, conditiile pe care trebuie sa le indepliniti, valoarea sumelor nerambursabile, documente necesare, perioada de obtinere a acestora, s.a.m.d, si nu sa va solicite un anumit interval de timp pentru documentare.
De ce ar trebui sa le cunoasca? Pentru ca doar asa poate veni in intampinarea dumneavoastra, indiferent ca aveti in plan infiintarea unei noi societati comerciale sau dezvoltarea activitatii unei societati deja existente.

Revenind insa la servicii, acestea ar trebui sa includa printre altele: elaborarea cererilor de finantare, intocmirea memoriilor justificative, intocmirea studiilor de fezabilitate, elaborarea documentatiilor pentru obtinerea avizelor si acordurilor specifice fiecarui program de rambursare, elaborarea proiectelor tehnice ce includ si detaliile de executie, asigurarea managementului de proiect, asigurarea asistentei manageriale pe intreaga perioada de implementare a proiectelor, dar si servicii specifice in ceea ce priveste contabilitatea si auditul proiectelor.

De ce Contabilitate si Auditul Proiectelor?

Pentru ca in implementarea unui proiect, veti avea nevoie cu siguranta de servicii precum: verificarea eligibilitatii cheltuielilor in functie de normele programelor de finantare, verificarea conformitatii cheltuielilor cu bugetul proiectului, verificarea si respectarea normelor privind achizitiile publice, verificarea ca suma solicitata la plata sa fie in deplina concordanta cu specificatiile contractului de finantare in functie de categoriile de cheltuieli, s.a.m.d., dar, si de un control in mentinerea unei evidente a tot ceea ce inseamna implementarea proiectului, de o evaluare a sistemelor de contabilitate. Toate acestea sunt necesare pentru ca dvs. in calitate de beneficiar al unui program de finantare nerambursabila, sa aveti in permanenta informatii cu privire la politicile si practicile contabile inadecvate poate, intregului proces de implementare a proiectului finantat cu sume nerambursabile.

Firma de consultanta

Desi in majoritatea cazurilor, avem impresia ca atunci cand o societate ne ofera servicii pentru elaborarea unei cereri de finantare nerambursabila (avand la baza un plan de afaceri), aceasta ofera servicii complete, ar trebui sa ne concentram si asupra celorlalte aspecte ce tin de implementarea, contabilitatea si auditul proiectului sustinut din fonduri nerambursabile. Daca toate aceste servicii sunt si asumate contractual, atunci putem fi siguri ca avem in fata un reprezentant al unei firme de consultanta, care se constituie drept un partner in elaborarea si implementarea unui proiect finantat cu sume nerambursabile.
Raporteaza abuz de limbaj