A invata sa ai succes poate ca nu este o sarcina usoara, insa cu siguranta e un lucru simplu.

Se spune ca devenim ceea ce gandim. Gandesti “succes” si “succes” se intampla, nu printr-un miracol, ci la fel de natural ca si cum, inainte de a-ti cumpara o pereche de pantofi, te gandesti ca ii vrei. Principial, numitorul comun intre pantofi si succes, exceptand faptul ca acesta din urma nu se cumpara propriu-zis de undeva, este ca drumul pe care care il faci adesea pana la magazinul cu lucrurile tale preferate, poate fi totodata omologul simbolic al etapelor pe care le parcurgi invatand cum sa reusesti pe toate planurile.

Si... cum sa reusesti cand prima ta tentatie este sa cauti in permanenta incurajari si, de ce nu, scuze, pentru faptul ca esti o femeie, intre atatea altele misculand hotarate in jurul tau, pentru care realizarile fie vin de-a gata si nasc remuscari, fie se ivesc sub forma acalmiei de dupa furtuna si presupun asumarea unor riscuri? Cum sa nu eziti cand conformismul te limiteaza prin principii consumiste care numai nu urla, ba ca rolul femeii este la cratita si la schimbat de scutece, ba ca discriminarea si hartuirea sexuala la locul de munca te pandesc la tot pasul, ba ca e musai sa fii ca desprinsa de pe coperta vreunei reviste, pentru a reusi s.a.?

Despre Ivana Trump putem spune ca este o femeie de succes, chiar daca probabil nu stie sa gateasca, dar, daca o excluzi din discutie in ideea ca si-a castigat reputatia “visand american”, gandeste-te la orice alta femeie pe care o admiri, fie si pentru ca si-a propus pur si simplu sa-si intemeieze o familie si sa se simta implinita astfel.

Cand simti ca la un moment dat intampini din ce in ce mai multe obstacole, pana la a te apropia vertiginos de clipa esecului, ai tendinta sa clachezi, iar asta pentru ca iti impui propriile limite in gandire si tinzi sa schimbi circumstantele in functie de care evoluezi, fara insa a schimba si modul in care le judeci. Succesul nu apartine indivizilor in mod aleatoriu, ci doar celor care invata sa gandeasca pozitiv, cu increderea ca pot schimba traiectoria evenimentelor, astfel incat sa atinga scopuri importante. Stabilirea unor obiective este esentiala pentru ca indeplinirea lor iti confirma valoarea. Iar, modul in care te adresezi mai intai propriei persoane si constiinta faptului ca succesul nu poate fi atins decat prin exersarea puterii, spulbera zidurile ignorantei, deschid noi oportunitati si te fac sa intelegi, in final, de ce acolo unde exista dorinte, exista si posibilitati.Toate editorialele Kudika »