Popoarele antice credeau ca tarie ca viata le este controlata pas cu pas de catre zei, ca fiecare miscare pe care un muritor o face este rezultat al vointei unor puteri supranaturale.

Grecii, spre exemplu isi lasau destinul in seama unor zei de cele mai multe ori cruzi, care se jucau cu viata acestora dupa bunul lor plac: daca Ares se plicitsea, acesta avea puterea de a tese intrigile unui nou razboi, iar daca Afrodita si Cupidon doreau, puteau da nastere unei povesti de dragoste intre cei mai aprigi dusmani; Zeus era bine cunoscut ca tata al tuturor zeilor, dar si al multor semizei, produs al pasiunii sale pentru cele mai frumoase muritoare, pe care le putea avea oricand poftea. Mai pe scurt, viata oricarui muritor era guvernata de zei, iar cea mai mica impotrivire ii aducea moartea sau chiar mai rau de atat.

Astazi, o parte din aceste credinte este pastrata de poporul roman. Fiecare dintre noi a auzit macar o data proverbul “Ce ti-e scris in frunte ti-e pus”. Sunt de parere ca nu exista fum fara foc, ca undeva, deasupra noastra exista o putere care ne controleaza vietile.

Totusi, refuz sa cred ca aceasta putere este la fel de cruda ca zeii anticilor. Prin urmare, punctele importante din viata noastra sunt scrise cu litere mari, de tipar, in proverbiala carte a destinelor.

Detaliile sunt insa lasate in seama muritorilor! Acestea sunt instrumentul pe care il avem la indemana pentru a ne face viata mai frumoasa, pentru a cauta fericirea, pentru a gasi echilibrul. Avem un suflet predestinat, pe care il intalnim cel putin o data in viata... daca ne vom petrece restul zilelor alaturi de acesta, este alegerea noastra. Avem o viata precum un brad in ajun de Craciun. Ramane la alegerea noastra cum il vom impodobi, cat de frumos, sau cat de urat va arata apoi. Detaliile fac diferenta! Din acest motiv trebuie le sa acorzi mai multa importanta, incepand chiar din acest moment. Nu cataloga drept nesemnificativ orice amanunt! Aplica aceasta regula in viata ta de cuplu, in relatia ta cu cei din jur si mai ales cu tine insati.

In aceasta saptamana din paginile revistei Kudika vei invata cum poti acorda mai multa atentie amanuntelor, vei afla cum sa iti iubesti partenerul pentru fiecare detaliu al personalitatii sale si nu ciuda acestuia, cum sa te folosesti de amanunte pentru a-ti oferi o infatisare mai stralucitoare si cum sa dai impresia ca ti-ai schimbat garderoba adaugandu-ti doar cateva accesorii in plus.... pentru ca detaliile fac diferenta! Toate editorialele Kudika »