Cred in sperante, cred in miracole, in basme… cred chiar si in Mos Craciun (e drept, nu in forma sa clasica imbracat in costum rosu si cu sacul in spinare). Cred in puterea vointei si in forta visurilor. Cred ca atunci cand iti doresti ceva cu toata fiinta ta, poti determina Universul sa iti indeplineasca dorinta, indiferent cat de absurda pare la acel moment. Cred, iar credinta mi-a fost confirmata, ca un vis poate deveni realitate, ca poti strange in suflet atat de multa vointa incat sa invarti Soarele in jurul Pamantului.

Se spune ca din cutia Pandorei au iesit toate rele lumii. Numai Speranta, mica si pricajita le-a ramas muritorilor la indemana pentru a supravietui. Nu exista legenda mai adevarata decat aceasta. Fie ca te rogi la Dumnezeu, sau la Allah, sau la zei, ori zane bune, important este sa iti rostesti dorinta de multe ori si tare, atat de tare incat sa o auda si sufletul tau cufundat in nesiguranta si temeri. Daca reusesti sa il convingi pe acesta ca dorinta ta merita si poate fi indeplinita, atunci ai castigat totul.

Cu ani in urma, candva, in liceu, m-am indragostit. Iubeam cu atat de multa ardoare un barbat care niciodata nu imi vazuse chipul incat mi-as fi dat mana dreapta si pe Tom Cruise bonus pentru un singur zambet din partea sa. Mi-am petrecut ani buni din viata cautandu-l pe el in fiecare din barbatii care mi-au iesit din cale. De fiecare data, mai devreme sau mai tarziu, ma intorceam inlacrimata spre perna mea, rugandu-ma si visand ca intr-o zi el va intra in viata mea. Am visat cu ochii deschisi ani de zile, am rugat toti sfintii si toate zanele sa il aduca intr-un fel sau altul in viata mea. Iata ca dupa tot acest timp, cineva, poate ca soarta, poate ca Universul, sau o putere divina, l-a scos in calea mea. Pentru el, sunt femeia pe care a intalnit-o cu cateva luni de zile in urma. Pentru mine, el este un vis devenit realitate, dovada clara ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat “tot universul conspira spre indeplinirea dorintei tale”. (P. Coelho)

Un vis poate ramane doar atat: un vis. Pentru unii insa, cu vointa de fier si ambitie pe masura, combinata cu un strop de nebunie, visul poate deveni realitate. Daca acesta insa, se dovedeste a fi pe masura asteptarilor, ramane de vazut… de cele mai multe ori trebuie sa ai grija ce iti doresti cu atat de multa ardoare… s-ar putea transforma in realitate!
Toate editorialele Kudika »