Noi beneficii ale dietei mediteraneene. Tu ai aflat de ele?

Noi beneficii ale dietei mediteraneene. Tu ai aflat de ele?
Kudika
29 August 2016

Oamenii de stiinta au descoperit noi beneficii ale dietei mediteraneene. Dupa multe studii, ei confirma ca dieta este buna si pentru creier.

Cu siguranta stii deja ca dieta mediteraneana are numeroase beneficii pentru sanatatea inimii, insa, recent, oamenii de stiinta au descoperit noi beneficii ale dietei mediteraneene, scrie health.com. Acum, acestia confirma ca dieta are beneficii si pentru sanatatea creierului.

Aceste noi beneficii ale dietei mediteraneene nu au fost valabile exclusiv pentru persoanele in varsta. In cadrul studiilor efectuate, s-a putut observa o imbunatatire a scorurilor cognitive la persoanele cu varste cuprinse intre 19 si 40 de ani.

Noi beneficii ale dietei mediteraneene

Studiul privind beneficiile dietei mediteraneene a fost publicat in revista Frontiers in Nutrition (n.r. Frontiere ale Nutritiei) si a cuprins 18 lucrari publicate intre anii 2000 si 2015. S-a analizat efectul dietei mediteraneene asupra proceselor cognitive de-a lungul timpului. Toate constatarile au fost impresionante: 13 studii au descoperit o legatura intre dieta mediteraneana si sanatatea creierului, inclusiv imbunatatirea memoriei.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto prima pagina: AnnaElizabeth photography, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri