Setari Cookie-uri

Giani Kiriță, despre copilăria marcată de bătăi și tatăl alcoolic. Cine sunt persoanele care l-au crescut și au crezut în el?

Giani Kiriță a vorbit deschis despre cea mai mare suferință a sa. Traumele din copilărie nu pot fi șterse, însă sportivul a învățat lecții importante de pe urma comportamentelor adulților din jurul său.

Giani Kiriță este unul dintre cei mai apreciați sportivi, cu un parcurs profesional în fotbal presărat cu multe reușite. Drumul până aici nu a fost unul ușor, iar munca și perseverența l-au ajutat să devină unul dintre cei mai buni fotbaliști ai României.

Recent, Giani a fost invitat în emisiunea online "În Oglindă", acolo unde și-a deschis sufletul și unde a vorbit despre traumele din copilăria sa. Fostul fotbalist a povestit despre abuzurile pe care mama sa le-a suferit de-a lungul timpului, inclusiv când era însărcinată cu el.

Pentru că s-a gândit la binele lui și a surorii sale, mama lui Giani Kiriță a plecat de lângă tatăl care o bătea crunt. Giani a copilărit cu sora, mama și bunica sa, femei care l-au susținut și i-au oferit iubirea necesară pentru a deveni ceea ce este astăzi.

Citește și:

”Mama este o femeie puternică, care a trecut prin atâtea. Tatăl meu a fost rău de tot, cu bătăi, cu suferințe, cu de toate. Ea a decis atunci să se despartă de el și să ne crească pe amândoi, cu bunica mea. Mama a avut multe operații, vreo șase, șapte. Ea a lucrat în antrefrig, cum era pe vremea lui Ceaușescu fabrica de carne, undeva unde era rece tot timpul. Ea lucra noaptea și răcea tot timpul.

Eu am amintiri din copilărie, negative. Tata era de acolo din sat, trecea pe lângă mine și nu mă băga în seamă. Părinții mei s-au despărțit când aveam eu trei ani. Eu am aflat că vecinul este tatăl meu la 11 ani. Eu jucam fotbal acolo în sat și îl vedeam în spatele porții, dar nu a venit niciodată să vorbească cu mine. Chiar vorbeam cu mama și nu înțelegeam de ce.

Citește și:

    Deși mama a suferit enorm de mult din cauza lui, nu mi-a interzis niciodată să vorbesc cu el, dar cu toate astea, el nu a venit niciodată să vorbească cu mine, să mă întrece ce fac. Am aflat despre traumele prin care trecuse mama mea mult mai târziu. După ce ne-a văzut că suntem bine și eu și sora mea, am stat de vorbă și ne-a povestit tot ce s-a întâmplat.

    De când ne-a povestit prin ce a trecut cu tata, am început să am sentimentul ăla de ură față de bărbații care lovesc femeile, care injură, care consumă alcool și fac urât.", a mărturisit sportivul, în emisiunea lui Mihai Ghiță.

    Giani Kiriță a povestit cum tatăl său o bătea pe mama sa în timp ce aceasta era gravidă cu el. Sărmana femeie credea că nu va putea duce sarcina la bun sfârșit din cauza abuzurilor suferite și se gândea să facă avort. Totuși, cea care l-a salvat pe Giani a fost bunica sa, care a avut grijă ca el să se nască.

    Citește și:

      ”Mama mea, când a divorțat; i-a fost frică și pentru noi, dar și pentru ea, pentru că era bătută crunt. A luat decizia și pentru ea și pentru noi. Nu ai cum să stai cu asemenea om.

      Tatăl meu venea și o bătea pe mama când era gravidă cu mine și atunci mama a zis că nu are cum să păstreze sarcina, în felul acesta. Bunica i-a spus să nu renunțe la sarcină că nu contează, că ea mă crește. Am iubit-o enorm de mult pe bunica mea.", a mai povestit fostul fotbalist.

      Vizionare placuta


      Kudika
      14 Februarie 2023
      Echipa Kudika
      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.