Setari Cookie-uri

Atunci cand vrei sa slabesti

Sa pierzi kilogramele in plus nu este o sarcina usoara. In special cand le-ai acumulat pe parcursul unei perioade de timp mai indelungate.

Factorii psihologici

Cu totii avem momente de slabiciune, iar daca se intampla sa mai calci pe alaturi si sa-ti satisfaci o mica pofta, nu este nevoie sa te simti vinovat. Unul dintre aspectele importante atunci cand te decizi sa pierzi in greutate, este sa realizezi daca faci parte din grupul celor care consuma alimente pe baza nervoasa (asa numita “comfort food”). Daca consideri ca ai luat in greutate din cauza supraalimentatiei pe fondul unui stress psihologic este necesar sa consulti un specialist. Nu te speria de ideea de a consulta un psiholog, iti poate fi foarte benefica, nu doar pentru a scadea in greutate!



Mania dietelor

Dietele de tip crash (diete fulger) si alegerile nefericite in privinta alimentatiei vor avea un efect devastator asupra corpului tau. Chiar daca vei avea rezultate immediate, pe termen lung efectele vor fi inspaimantatoare. De altfel, dupa o dieta fulger,ai cele mai mari sanse sa castigi in greutate mult mai usor si mai rapid. Corpul tau nu poate face fata schimbarilor bruste si va avea tendinta sa reactioneze. Fa-ti o favoare prin adoptarea unui stil de viata sanatos, care nu include infometarea sau eliminarea unui grup de alimente.

A deveni constient de riscurile supraponderalitatii nu este un lucru usor, iar a lua masuri pentru evitarea efectelor negative (care se resimt nu doar asupra greutatii, dar si asupra sanatatii intregului organism) este si mai greu. Ideea este sa realizam ca avem un singur corp, care ne sprijina fiind un suport de neinlocuit, iar alegerile pe care le facem vor avea intotdeauna repercursiuni asupra lui, si implicit asupra noastra, ca fiinta. Astfel este imperios necesar sa luam atitudine, si sa avem cat mai multa grija de el.


Articol oferit de www.imbracamintexxl.ro



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.