In realitate insa „grasimile sunt surse de energie, intra in structura membranelor tuturor celulelor si a sistemului nervos, participa in procesele de coagulare a sangelui, intaresc sistemul imunitar si, nu in ultimul rand, contribuie la absorbtia vitaminelor liposolubile A, D, E si K” dupa cum subliniaza dr Corina Zugravu, medic primar in Nutritie si Igiena Alimentatiei.

Tocmai de aceea este important sa nu eliminam grasimile din alimentatie, nici macar in perioadele in care incercam sa pierdem din greutate.

„Grasimile bune care provin din peste, fructe oleaginoase (nuci, alune, migdale crude), uleiuri vegetale si produsele preparate din uleiuri vegetale precum maionezele si margarinele tartinabile, de generatie noua, nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic” completeaza dr Corina Zugravu.

Spre exemplu, daca ne propunem sa scapam de cele 2-3 kilograme acumulare in perioada sarbatorilor putem urma o dieta echilibrata bazata pe cateva principii simple. Un mic dejun satios, plin de nutrienti de calitate, dar care sa nu depaseasca 300 -400 de calorii format din una sau doua felii de paine integrala cu margarina cu continut redus de grasime, ardei rosu si o felie de branza asigura necesarul de energie pentru un start bun. Pranzul ar putea fi format dintr-o friptura de peste cu legume coapte, gustarile dintre mese ar putea fi compuse din fructe proaspete iar cina dintr-o salata de cruditati.

Astfel, fara eforturi mari care sa dezechilibreze organismul, putem pierde kilograme intr-un mod sanatos.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: