Capcanele dietelor de slabit

Problema kilogramelor in plus cred ca o are orice persoana la un anumit moment din viata. Conteaza insa foarte mult cum reactionam in astfel de momente, ce masuri luam pentru reducerea kilogramelor suplimentare. Foarte mediatizate sunt diverse regimuri de slabire care teoretic par verosimile, insa in realitate ascund adevarate capcane.

Problema kilogramelor in plus cred ca o are orice persoana la un anumit moment din viata. Conteaza insa foarte mult cum reactionam in astfel de momente, ce masuri luam pentru reducerea kilogramelor suplimentare. Foarte mediatizate sunt diverse regimuri de slabire care teoretic par verosimile, insa in realitate ascund adevarate capcane.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza organismul santos am sa va descriu la modul general necesitatile acestuia. Fiecare celula de la nivelul multiplelor tipuri de tesuturi din organism are nevoie pentru a functiona la cote optime de oxigen si nutrientii pentru care ea are afinitate. La baza metabolismului sta functionalitatea fiecarei celule. Astfel ca organismul are nevoie de proteine (din carne, oua etc.), de glucide (din fructe, zaharuri etc.), de grasimi (branzeturi grase, carne grasa etc.), dar si de vitamine si minerale fara de care metabolismul celular nu s-ar mai desfasura asa cum trebuie. In momentul in care organismului nu ii vom da suficiente grasimi sau alte substante, el si le va procura singur atat cat va putea prin lipogeneza (creare de grasimi) si generarea de novo a unor subtante pe care este capabil sa le creeze, iar mai apoi va depozita toate moleculele de grasime pe care le va primi (sau anumite substante). In concluzie, prin limitarea alimetatiei s-ar putea sa faceti mai mult rau decat bine. Acesta nu inseamna sa cadeti in cealalta extrema, a alimentatiei excesive.

Iata cateva dintre capcanele curelor de slabire in care puteti fi prinsi:

Inlocuirea zaharului cu indulcitori artificiali. Ceea ce poate nu stiati este faptul ca indulcitorii ingrasa! Acest rezultat apare datorita faptului ca gustul dulce determina organismul sa se pregateasca pentru un aport glucozic, insa acesta nu apare. Organismul devine confuz si atunci cere mai mult, pana cand i se va potoli “setea” de dulce. In final veti ajunge sa mancati foarte mult si evident veti creste in greutate.

Curele prin infometare! O alta greseala pe care mai ales tinerele femei o savarsesc. Daca intr-o zi mancati doar o masa ori nu mancati deloc sau aveti mese haotice si astfel de zile se repeta la intervale scurte de timp veti observa ca greutatea voastra este in continua crestere. Cum se intampla aceasta? Daca stomacul nu este umplut de trei ori pe zi, organismul “intelege” ca nu are mancare, probabil este o perioada mai grea si va incepe sa scoata din depozitele pe care le are pentru a asigura minimul de nutrienti necesari metabolismului celular. Da, suna bine, dar acest mecanism se produce la inceput, caci mai apoi, pentru ca sunt vremuri grele, depoziteaza tot ce ingurgitati. Astfel, dupa ce la inceput ati eliminat cateva kilograme, veti observa cum acestea se depun ulterior intr-un ritm foarte rapid, chiar daca mancati doar un mar pe zi. Mai mult, vi se va modifica intregul metabolism, situatie in care eliminarea kilogramelor suplimentare va fi si mai dificila. Metabolismul se va modifica in sensul ca se vor reduce la minim consumurile de calorii astfel ca: nu va veti mai simti suficient de energici sa urcati scarile unui etaj, sa alergati dupa o masina (lasa ca vine alta, ce daca intarzii putin), va veti ridica din ce in ce mai rar de pe scaun, activitatea de a privi la televizor vi se va parea din ce in ce mai placuta, efortul fizic se va reduce la minim din viata dumneavoastra de zi cu zi, va scadea capacitatea de acumulare a informatiilor noi, de invatare, concentrare etc, mai exact intregul organism se “leneveste”, crutand astfel caloriile. Mancati de trei ori pe zi si mai ales dimineata, mese nu copioase, dar sanatoase. Chiar daca la inceput va va veni greu, mai ales sa mancati dimineata, cu timpul va veti obisnui si va veti recapata tonusul metabolic.
Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri