9 Condimente romanesti cu proprietati terapeutice

9 Condimente romanesti cu proprietati terapeutice
Kudika
6 Decembrie 2012

Bucataria romaneasca este laudata in toata lumea pentru preparatele sale traditionale si aromele delicioase folosite. Desi preparate romanesti sunt in marea lor majoritate bogate in grasimi si medicii recomanda a fi consumate cu moderatie, totusi condimentele romanesti sunt adevarate medicamente. Va propunem sa descoperiti proprietatile terapeutice ale celor mai folosite condimente pe meleagurile noastre. Daca vreti sa le pastrati in totalitate proprietatile, va recomandam sa le folositi crude sau deshidratate, iar in mancaruri sa le adaugati spre finalul prepararii pentru a nu le distruge vitaminele.

Menta

Menta – beneficii si proprietati terapeutice

Menta este intens folosita atat in aromaterapie, cat si in medicina naturista si alopata. Astfel ca toate unguentele calmate contin menta, preparatele pentru sanatatea orala contin menta, dar si multe tratamente naturiste folosesc de asemenea aceasta planta. Menta contine uleiuri volatile cu efecte terapeutice cunoscute inca din antichitate, este bogata in magneziu, fosfor, fier, potasiu, seleniu, calciu, colina, vitamina E, vitamine din complexul B, vitamina K etc. Astfel menta este un adevarat panaceu utilizata in: anxietate, depresie, oboseala cronica, afectiuni digestive de orice fel, afectiuni respiratorii de orice fel, rinite, sinuzite, urticarie, psoriazis, reactii alergice cutanate, infectii cutanate, inflamatii (musculare, tendinoase, articulare, osoase), in starile de greata, in durerile de cap etc. Specialistii recomanda sa consumati zilnic frunze proaspete de menta (sau congelate, eventual frunze uscate de la plafar) in ceaiuri si sucuri naturale, dar si in salate de legume sau de fructe. Puteti folosi chiar si menta salbatica.

Foto: sxc.hu

Un articol de Iulia Dibu - Nutritionist

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri