Setari Cookie-uri

Show-urile glo™ Creative Camp pe scenele Electric Castle 9

„IOANA” și “Electro Affair”, show-urile create în glo™ Creative Camp by Electric Castle au fost primite cu entuziasm de fanii festivalului. Creațiile artiștilor implicați în proiectele colaborative ajung acum la evenimente din toată țara.

Cea mai recentă ediție a Electric Castle a marcat premiera a două show-uri unicat. După zeci de ore de improvizație în glo™ Creative Camp și alte câteva sesiuni de înregistrări în studio, „IOANA” și „Electro Affair” au făcut dovada unui proces de creație unic, exersat de artiști în singura tabără de creație muzicală existentă în România.

Proiectul „IOANA”, produs de Bean MC, a marcat debutul solo al Ioanei Milculescu, după ce anterior, artista a colaborat cu brigada Subcarpați pentru mai multe piese. Noua formulă cu care Ioana își surprinde fanii s-a născut la glo™ Creative Camp by Electric Castle, unde aceasta, alături de alți patru artiști, a luat parte la mai multe sesiuni de compoziție și improvizație coordonate de Bean MC și Afo.

Citește și:

Sunt foarte fericită că am dat startul acestui proiect. Pentru mine a fost o experiență genială și nu cred că puteam să îl deschid mai frumos decât pe scena principală de la Electric Castle. Ne-am pregătit un an de zile pentru acest show, începând cu tabăra creativă, iar apoi trecând la multe luni de producție și repetiții. Munca și pasiunea au dat roade, iar lansarea proiectul <<IOANA>> a fost un adevărat succes.”, spune Ioana Milculescu.

Show-ul combină muzica rap cu elemente de folclor, definitorii pentru Ioana Milculescu, dar și alte zone muzicale prin care artista se identifică.

Ne-am propus să facem muzică de festival, cu mult hype, având piesa <<Pankareala>> ca punct de pornire. Folclorul este atuul meu, așa că l-am integrat în piese, dar am descoperit și o nouă zonă muzicală care mă reprezintă, un fel de rap combinat cu old school breakbeats.”, mai spune artista.

Citește și:

După debutul de la Electric Castle, proiectul „IOANA” a ajuns pe scena Outdoorz Fest și urmează alte festivaluri, în mai multe orașe ale țării, cu o variantă extinsă a show-ului.

Tot în glo™ Creative Camp și-a găsit inspirația și Electro Affair, colaborarea dintre șapte DJs, sub îndrumarea lui Cesar Merveille, producător și fondator al casei Roche Madame din Berlin.

De asemenea, ediția din 2022 a taberei de creație aduce și un nou parteneriat cu NEX Stage Japonia, un proiect muzical marca glo™ de peste ocean. Colaborarea ne demonstrează cum creativitatea nu cunoaște granițe, făcând posibilă prezența, în calitate de invitați speciali, a doi artiști din Japonia în cadrul proiectului. Taku Takahashi (m-flo) este producător și DJ, o prezență importantă pe scena electronică din Țara Soarelui Răsare, și Yousuke Fuyama, artist vizual și om de știință, acesta folosind programe de inteligență artificială pentru a transforma sunetul în imagini dinamice.

Citește și:

Mix-ul eclectic de artiști este completat de Natasha și Chris de la Soundopamnie, Mandela, Maria Moraru, Tobi Ibitoye și Cosima Maria Opârtan.

Artiștii au avut oportunitatea de a lucra timp de o săptămână în tabără, iar munca lor a continuat în următoarele 9 luni, în studio, pentru ca fiecare detaliu să fie pus la punct. Rezultatul a fost un set savurat la maximum de sutele de spectatori, care au dansat pe fiecare beat.

Creative Camp by Electric Castle a apărut în 2020 ca o reacție la contextul pandemic care a afectat activitatea artiștilor din România pe o perioadă lungă. După luni de izolare, 50 de muzicieni au avut oportunitatea să-și redescopere creativitatea și au compus împreună materiale originale, incluse într-un album ediție limitată. Întregul proces creativ a fost ilustrat în documentarul „When Time Stood Still”, care poate fi vizionat pe YouTube.

Citește și:

În 2021, glo™ Creative Camp a adus o nouă provocare muzicală. INNA, Adrian Despot și Grasu XXL au fost artiștii care au acceptat-o, reinterpretând, alături de echipe de muzicieni la început de carieră, șlagăre din repertoriul românesc. Viziunile lor creative pot fi descoperite pe contul de YouTube Electric Castle, pe Spotify și Apple Music.

Vezi povestea celor două show-uri integral pe Youtube: Electro Affair și IOANA

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.