Un adevar sincer si neplacut despre mine: eu nu ma indragostesc. Sau ma indragostesc de la brau in jos. Sau de la gat in sus. Pe bucati, niciodata pe de-a-ntregul. Aceasta este o poveste despre indragostit de la gat in sus. Spun indragostit de dragul contextului pentru ca mai degraba am facut o obsesie.

Stiti bancul ala cu sfarsitul lumii?Eh, se spune ca daca am trece printr-un dezastru atomic si ar veni sfarsitul lumii, ar supravietuii doar gandacii de bucatarie si Capricornii. Barbatul asta pentru care am facut eu atunci o pasiune pe care am carat-o in carca ani intregi era o incrucisare de gandac de bucatarie si Capricorn. O sa traiasca 1000 de ani pace si o sa ramana sa imparateasca el singur pamantul.

Era destul de frageda cand l-am cunoscut, prin prieteni de-ai prietenilor cu care descantam in sticle de bere. Mai mare cu vreo 10 ani decat mine, era o fantezie pe doua picioare. Un zdrahon brunet, nu frumos dar barbat, cu un nas zdravan, buze numai bune de muscat si degete batucite, aspre, care nu stiau sa mangaie, doar sa apuce si sa stranga.

Foto titkosjanos/ Shutterstock

M-au avertizat toti prietenii nostri comuni. Ma fata, potoleste-te, baga-ti mintile ca in cap ca omul traieste acolo in lumea. Ma fata, insira femeile ca pe margele, zboara tate de langa el ca mustele cand l-ai calcat. Ma fata, o sa-ti plangi in pumni. Dar eu, ca alde Toma, n-am crezut pana n-am plans eu cu ochii mei. In mintea mea cruda, ma vedeam salvatoarea lui Fat-Frumos cel Pustnic si-mi inchipuiam ca o sa-l dau gata pentru ca, nu-i asa, sunt fata, sunt desteapta, am (sau nu) bani si sunt bazata.

O sa deschid gura si o sa-i tin predici, o sa il incurajez ca majoreta lui personala si o sa-i gadil orgoliul cand o sa ii povestesc eu minunat, ce special, ce cel mai cel e el. O sa-i schimb sistemul de valori, cerurile se vor deschide si-n coruri ingeresti o sa isi dea seama ca sunt femeia vietii lui apoi o sa plecam catre infinit ca Olivia Newton John si John Travolta. Cat de naiva am fost! A se citi tolomaca.

Relatia cu omul asta a fost o adevarata proba pentru nervi. Un examen de la cap la coada. A fost genul de barbat care ma tinea la distanta, departe de viata lui apoi se intreba de ce nu ne vedem mai des. Imi reprosa ca m-am indragostit prea repede apoi imi spunea ca nu fac niciun gest de afectiune catre el. Imi spunea ca are nevoie de spatiu si liniste apoi imi scotea ochii ca nu ii dau niciun semn de viata. Evident, voia si cu sufletu-n Rai. Am rabdat langa el vreun an de zile.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: