Setari Cookie-uri

Despre riscurile alimentatiei nesanatoase, cu Prof. Dr. Nicolae Hancu

Potrivit celor mai recente date emise de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, principalele cauze de mortalitate in lume sunt provocate de un stil de viata nesanatos in ceea ce priveste alimentatia si nutritia: 14 milioane de decese sunt cauzate anual, la nivel global, de o alimentatie incorecta si dezechilibrata.

De regula, in alimentatia nesanatoasa nu se respecta orarul meselor, cele mai frecvente greseli fiind renuntarea la micul dejun si servirea cinei aproape de miezul noptii, atrage atentia prof. dr. Nicolae Hancu in cartea "Abecedar de Nutritie".
Alimentatia nesanatoasa se asociaza si cu fumatul si sedentarismul, ceea ce amplifica efectele negative, devenind astfel mai periculoasa decat alcoolul si fumatul la un loc.

"In momentul de fata, alimentatia nesanatoasa este raspunzatoare pentru 14 milioane de morti la nivel mondial, dintre care 1,7 milioane decese sunt provocate de consumul scazut de fructe si vegetale. Alimentatia nesanatoasa inseamna grasimi saturate, grasimi de tip trans-, sare si dulciuri, iar in spatele acestor patru elemente se regasesc o multitudine de alimente si produse alimentare", ne spune prof. dr. Nicolae Hancu.

Citește și:

Avand in vedere toate aceste riscuri, specialisti si organisme internationale autorizate recomanda intensificarea actiunilor de Educatie Nutritionala individuala si populationala. Abecedarul de Nutritie se alatura acestui indemn si se adreseaza tuturor celor care vor sa fie sanatosi.

Vizionare placuta


Kudika
6 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.