Top 10 Filme de Pasti. Dintre care 7 pe bune!

Top 10 Filme de Pasti. Dintre care 7 pe bune!
Kudika
1 Aprilie 2010

Iata-ne in Saptamana Mare, cand ne gandim cu totii la zilele de concediu si la umplutura de cozonaci, de stomacel si de timp liber. Totul trebuie ghiftuit la maxim, pentru ca pana la vacanta din vara vom cara iar greutatea lumii-n spate, si o vom face inteligent ca niste... camile, adica din rezervele de energie pozitiva la care acum vom lucra cu sarg. Undeva intre dovedirea pastii si odihna cu burta la acum putem zice asta! soare, poate vrem sa inghesuim pe lista de prioritati si un film tematic, doua.

Cum pe televiziuni nu te poti baza intotdeauna pentru un program adresat adultilor mintosi si cu ochi critic, am compilat mai jos o lista cu acele productii must-see pentru anotimpul sarbatorilor pascale atentie insa, lista este doar in mare parte una serioasa: am strecurat si 3 filme mai joculare, neasteptate in rand cu celelalte, cam ca ouale de lemn incondeiate pitite printre restul. Dar va asigur ca toate, pana si surprizele, va vor indulci nespus experienta Pastelui!

Realizat de Ioanina

1. Jesus of Nazareth (1977) – Miniseria regizata de Franco Zeffirelli se intinde pe mai mult de 6 ore, pe 3 aprilie implineste fatidica varsta de 33 de ani de la data de difuzare initiala, dar are aurul in acest top mai presus de orice pentru ca Robert Powell a facut cea mai credibila, fascinanta si – de ce nu? – sexy figura in rolul lui Iisus pe care mi-a fost dat s-o vad vreodata. Ochii lui intens albastri, parca mereu deschisi multumita instructiunilor lui Zeffirelli (“Nu clipi!”), transmit cu varf si-ndesat frumusetea spirituala a lui Mesia, iar suferinta omului Iisus poate scormoni adanc pana loveste-n corzile sufletesti ale celui mai ateu dintre atei, rezultat la care se si spera de altfel. Caci credinciosii sunt oricum abonati din start la orice ecranizare a saptamanii Patimilor – grupul tinta, provocarea cea mai mare pentru Zeffirelli este restul potentialului public.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri