Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

Ideea e ca asta e o religie alcatuita in asa fel incat sa paota da nastere la abuzuri. Sincer, cred ca pe mohamed trebuia sa-l duca mintea mai mult si sa-si dea seama ca daca unui barbat i se da voie sa-si ia pana la patru neveste in acelasi timp, intotdeauna vor exista barbati care sa nesocoteasca conditiile in care pot lua neveste. sa stii ca in crestinism patru e numarul total de soti pe care poti sa-i ai pe toate viata, nu in acelasi timp. Adica nu ai voie sa te casatoresti de mai mult de patru ori.
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 10:16
Muslim,esti o fata cu bun simt si foarte inteligenta.Personal respect alegerea ta ,sa te ajute Allah sa-ti implinesti toate visurile si saa fii fericita cu alegerea facuta.Din ce spui reiese respectul deosebit pe care il ai fata de religia ta ,se spune c a Ramadamul este un post care testeaza rabdarea omului,tu ai dovedit ca poti depasi inversunarea caracteristica oamenilor cand sunt atacati si contrazisi,ceea ce Cleopatra ,nu poate face.
wdy
Postat pe 17 Aprilie 2008 10:18
Adrianne, ai dreptate..as fii foarte geloasa. Dar trebuie sa fii de acord ca educatia si cultura mea sunt foarte, foarte diferite. Gelozia, oricat de incredibil ar parea, este un factor determinat in mare masura de aceste doua conjuncturi: educatia si cultura. un roman, un nordic si un arab, de exemplu, au conceptii extrem de diferite , despre factorii care declanseaza acest sentiment. De exemplu, ca prietenul tau sa se mai uite dupa vreo fata pe strada, in Romania determina poate o remarca si o usoara palma, in orice caz, nu ar fi o mare drama. La o araboaica, ar fi de neconceput, si ar incepe un scandal monstru, iar o nordica, ar crede probabil ca el e gay, daca nu o face. Probabil am exagerat putin, ideea e ca, sigur, noi nu putem intelege..cum de nu e ea geloasa pe a doua sotie, pentru ca noi vedem lucrurile cu totul altfel. De fapt, ele se considera surori(cele doua), si sunt de multe ori, prietene apropriate.Nu spun ca asa se intampla mereu.Cum casatoriile poligame sunt acum ceva extrem, si dezprobate chiar de catre musulmani, atitudinile s-au schimbat si la ele. EU , in situatia impotetica pe care mi-ai prezentat-o, nu sunt sigura ce as face. Din pct de vedere islamic, ar trebui sa accept, si sa ma conformez. Totusi, avand in vedere contextul socio-cultural caruia ii apartin, si personalitatea mea, probabil ca nu as putea sa accept.Pe de alta parte, un barbat musulman e ca orice alt barbat: iubeste.iar un barbat care iubeste o femeie, nu isi ia o alta. din pct asta de vedere, musulmanul iubeste chiar mai tare, deoarece ea este prima femeie pe care a cunoscut-o , din toate pctele de vedere, singura pe care o vede dezbracata , este centrul vietii lui. Vorbim acum , bineinteles, despre musulmanul tip, nu despre ceea ce se intampla astazi.

Postat pe 17 Aprilie 2008 11:52
Wolfy, te rog sa ma scuzi...ai dreptate, si eu intodeauna procedez astfel. Poate ai observat posturile mele anterioare, versetele din Biblie au fost intodeauna insotite de coordonatele exacte.
Nu o sa se mai repete.
Eu nu condamn crestinismul, si nu neg calitatea invataturilor lui Iisus.
Dupa cum ti-am explicat...explicatia cu miswak-ul nu este o adaugire de mai tarziu ci chiar cuvintele lui Mohammad(SAW) , care intrebat in legatura cu acest verset, a raspuns in acest fel. Coranul nu poate fi citit fara Sunna si Tasfir-explicatia versetelor. Este, dionj acest punct de vedere diferit de Biblie(despre care insa stiu ca nu poate , de asemenea fi inteleasa corect, fara alte carti care sa desluseasca intelesul versetelor). Acei barbati, sfinti cica, au fost mari invatati, ganditori ai vremii lor, oameni care au determinat schimbarea si revolutionarea societatilor de atunci. Sunt ferm convinsa ca au citit Cartea Sfanta a crestinilor, si probabil multe alte tratate teologice. Este insa irelevant. eu nu atac crestinismul, nici Biblia. Am vrut doar sa arat ca si crstinismul a dat nastere unor atitudini mai mult decat malefice cu privire la femei, si care au avut consecinte negative pana aproape de zilele noastre, cand miscarea feminista, si revolutia feminina a dus la imbunatatirea situatiei lor, dar in acelasi timp, la o indepartare de conceptele religioase. Acum 300 de ani de ex, o femeie ideala nu era preocupata decat de Biblie si cresterea copiilor, iar daca devenea rebela, sau incepea sa ia atitudine , preotul era cel care primea misiunea, din partea familiei, de a o aduce pe calea cea dreapta. Ea trebuia sa ramana pura, devotata si ignoranta, in timp ce sotul putea calca stramb, gasind toleranta din partea clericilor.

Postat pe 17 Aprilie 2008 12:09
Despre virginitate , in Islam totul este clar..si femeia, si barbatul trebuie sa fie virgini in noaptea nuntii. Cunosc multi baieti arabi de peste 20 de ani, virgini si foarte mandri de virginitatea lor.

Postat pe 17 Aprilie 2008 12:13
eu cunosc musulmanii care fumeaza....a fuma nu e un pacat? carnea de porc nu se mananca de musulmani pt k e daunatoare organismului...dar oare e mai daunatoare decat tigarea??? adik de mancat mananci de cateva ori pe saptamana carne de porc...sau mai alternezi...dar de fumat fumezi 10-20 de tigari pe zi....care e faza? nu inteleg....adik carnea de porc dauneaza mai mult organismului decat tigarea??? va rog nu ocoliti intrebarea mea...o zi buna...si nu mai purtati discutii in contradictoriu...pt k oricum nu se va ajunge la nici o rezolvare...fiecare are dreptul la opiniile lui vis-a-vis de religie...
magda_maria
Postat pe 17 Aprilie 2008 12:14
Va multumesc pentru aprecieri, dar din cate am constatat, Cleopatra pur si simplu nu are timp sa raspunda tuturor, avand o familie, poate un servici, etc. Eu sunt doar o studenta, fara prea multe responsabilitati, asa ca imi permit sa dau replici extinse si satisfacatoare. in legatura cu numarul cartilor citite, recunosc wolfy, si eu sunt studenta la litere, iar istoria religiilor ma pasioneaza de ceva timp. Personal, crestinismul ma fascineaza , ca o religie prea putin cunoscuta in adevaratul sens al cuvantului. Sunt atatea si atatea carti, de o mare spiritualitate, multe detalii, multe cunostinte care s-au pierdut, si au fost uitate. Si islamul, si crestinismul sufera din lipsa de interes pe care credinciosii celor doua culte o manifesta. Ar fi cu adevarat surprinzator sa aflati cat de asemeanatoare sunt cele doua religii , in fapt.
O sa ma contraziceti, dar este opinia mea.
De exeplu, prima porunca a crestinismului, sa nu ai alti zei in afara de Dumnezeu, este si prima porunca a islamului. Si fiecare din cele 10 porunci, se regaseste in islam. Este oare bine cu adevarat , sa blamati atat o religie care nu o contrazice, in esenta pe a voastra?? nu va spun...fiti de acord...sau mai stiu eu ce, dar totusi, este oare cu adevarat bine sa numiti ''imbecil'' un om care a distrus religia politeista, si pe cei 300 de zei ai arabilor, a abolit si a condamnat practica acestora de a ingropa fetitele de vii, a sustinut si a indemnat oamenii sa elibereze sclavi, a condamnat aprig furtul, adulterul, nedreptatea fata de orfani, a incurajat, si chiar a facut obligatorie caritatea, bunatatea fata de parinti, batrani si vecini, intr-un cuvant, a adus oamenii care credeau in pietre la acelasi Dumnezeu in care credeti si VOI...de ce anume sunteti asa de inversunate?

Postat pe 17 Aprilie 2008 12:29
Magda Maria: fumatul nu este pacat, dar este un lucru neplacut in Islam...e complicat de explicat..sunt pacate majore, pacate minore , la fel, fapte bune, pt care vei primi recompensa, fapte placute in ochii lui Allah, si fapte neplacute, dar care nu sunt cu adevarat pacat.
Sa mananci porc este pacat pentru ca asa scrie in Coran. DE CE anume este interzis, asta e o intrebare la care se pot, si chiar s-au gasit multe raspunsuri.
Ceea ce este clar, e ca este interzis
Pe de alta parte, toate lucrurile care distrug corpul sunt pacat..de la sinucidere la droguri, etc. Fumatul nu exista in vremea aceea , asa ca nu putea fi interzis. Pe de alta parte, a decreta un lucru drept pacat sau permis, este o responsabilitate uriasa, pentru care cel care va face acest lucru va da socoteala in fata lui Allah.De aceea, fumatul nu este pacat, fiind totusi, deoarece poate avea efecte nocive, un lucru neplacut in ochii lui Allah.
Ai dreptate, nu se va ajunge..dar discutiile in contradictoriu te ambitioneaza sa gasesti raspunsuri si deci, imbagatesc cunostintele. Adauga la asta si faptul ca oamenii vor afla astfel cate ceva despre o religie atat de putin inteleasa, si dint punctul meu de vedere , merita

Postat pe 17 Aprilie 2008 12:39
Muslim,stiu ca musulmanii tin foarte mult la ideea ca Dumnezeu e unul singur. Asa cred si eu, insa dinpunctul meu de vedere Dumnezeu nu poate fi altfel decat tolerant si corect, si eu condamn intoleranta si nedreptatea indiferent de religia in care apar. Stiu ca mohamed a interzis musulmanilor(ma rog, viitorilir musulmani) sa mai ingroape fetitele de vii, a facut si lucruri bune, insa nu a mers pana la capat cu ruperea de vechea lege, cum a facut-o Iisus.Prin urmare, respect mult mai mult o religie in centrul careia sta un barbat care a propagat prin apostolii sai ideea ca fiecare femeie trebuie sa aiba un barbat si fiecare barbat o femeie, decat o religie in centrul careia se afla un barbat care a spus ca barbatii pot avea patru sotii in acelasi timp, in schimb femeile numai un singur barbat. Am mai vorbit de diferentele IIsus-mohamed. Iisus - virgin, mohamed - 12 neveste, din care una un copil de noua ani. Isus - propovaduitor de pace, mohamed - lider militar care indemna pe altii la omorarea oamenilor si care el insusi a omorat.
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 12:45
In legatura cu citatele, astept in continuare sa-mi spui de unde le-ai luat. Da, banuiesc si eu ca sfintii respectivi au citit multe tratate de teologie, si e regretabil ca nu au inteles esenta crestinismului, adica toleranta si iubirea fata de aproapele lor. Insa dupa cum am mai spus, tot ce spuneau ei nu e cuprins in cartea nostra sfanta, pe cand in coran se da dreptul barbatilor de a avea patru neveste, se vorbeste despre pedeapsa ei in caz de necredinta dar nu si de a lui(correct me if I'm wrong), de faptul ca el are datoria de a-i aplica corectii fizice. Mare diferenta!!!
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 12:51
Mai sus spui ca un barbat musulman e ca orice barbat, daca iubeste cu adevarat nu isi poate lua alta sotie. Dar si tu si eu stim ca mohamed a spus ca un barbat isi poate lua pana la patru sotii, daca le ofera dragoste in masura egala. Pai daca un barbat care iubeste cu adevarat nu poate iubi decat o singura femeie, atunci cum i-a venit lui mohamed ideea sa spuna ca macar teoretic un barbat poate iubi in mod egal pana la patru femei? Si oricum, asta e un drept al barbatilor cu implicatii practice. Tu chiar crezi ca mohamed le iubea la fel de mult pe sotiile lui? Eu cred ca nu. Atunci de ce si-a permis sa-si ia mai multe?
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 12:57
Da, acum trei sute de ani o femeie era asa cum spui tu, insa barbatul ei nu avea voie sa-si ia mai multe sotii!!! Intelegi diferenta? Islamul ii da barbatului mai multe drepturi si mai importante.
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 12:59
Islamul nu e numai o religie, este un stil complet de viata. Iar in viata, exista situatii ffff diverse, si toate trebuiau luate in considerare. Daca nu apareau, nu puteau fi permise sau interzise, nu putea spune nimeni cum sa se procedeze in cutare situatie, daca nu existase precedent. De aceea, a avea sotii mai multe, fiecare diferita, aduce cu sine existenta unor situatii de viata, mai variate, pe care astfel profetul le-a rezolvat iar noi am vazut ce trebuie facut in cutare situatie. De exemplu, prin faptul ca s-a casatorit cu o femeie crestina, si prin faptul ca a tratat-o ca pe celelalte, musulmanii au vazut cum trebuie sa procedeze si ei, etc. Prin faptul ca nu s-a casatorit cu aisha cand i-a fost propus, la 6 ani, ci a asteptat ca ea sa aiba menstruatie, musulmanii de atunci au vazut ca nu e voie sa iei de nevasta o fetita neajunsa la varsta pubertatii. La fel, cu razboiul. a fost complicat. De fapt, cand politeistii ii atacau, musulmanii nu ripostau la inceput. Mohammad nu le dadea voie. Pana cand versul in legatura cu acest fapt a fost relevat...atunci cand erau atacati, aveau voie sa riposteze..iar daca atacatorii incetau, trebuiau sa inceteze si ei. Razboaielwe exista, si existau. trebuiau reguli si pentru aceste fapte de viata. in plus, ei au luptat ca sa-si apere familiile si vietile..EXCLUSIV . Apoi, daca pe la 1800 su fost reglemetate la viena drepturile prizonierilor de razboi, Mohammad(SAW) , le-a reglementat atunci: nu aveau voie sa fie torturati, trebuiau hraniti, tratati cu respect...in legatura cu cei morti dintre dusmani, acstia trebuiau ingropati, iar cadavrele lor nu trebuiau batjocorite.

Postat pe 17 Aprilie 2008 13:02
Spui ca daca barbatul tau si-ar mai lua o nevasta, conform islamului ar trebui sa te conformezi. Pai si asta nu insemana ca nu ai aceleasi drepturi ca si el? Despre asta vorbim aici, despre care religie e mai aproape de corectitudine in ce priveste relatiile femeie-barbat, si draga mea, nu exista argumente viabile cum ca asa ar sta lucrurile in islam.
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 13:04
Wolfy, da-mi te rog, sau macar spune-mi ca exista, vreun pasaj in Noul Testament, care interzice poligamia. Eu stiu ca era o practica frecventa in timpul lui Iisus(saw) , dar acesta nu a vorbit niciodata impotriva acestui fenomen. poligamia a fost interzisa de catre societate, nu de cate crestinism...
Refuzi sa intelegi, ca a fost o limitare, nu un drept. O limitare la patru, care a fost limitata si conditionata din nou, de atentie si afectiune egala. Asta intr-un context social in care limitarea la 1 era absolut imposibila
despre versuri, eu le aveam notate deja, dar fara referinte..promit ca voi face tot ce pot sa le gasesc din nou. putina rabdare.

Postat pe 17 Aprilie 2008 13:10
wolfy, eu cred ca discutia, care religie e mai corecta cu femeile nu se va termina niciodata. Pentru ca , de exemplu, mie mi se pare mai incorect ca femeia sa fie singura acuzata de pacatul originar, si sa suporte pana azi consecintele acestei acuzatii, iar tie, ca barbatul sa aiba 2 neveste..mie mi se pare mai nedrept ca tie ti se pare mai nedrept ca o femeie sa fie lovita cu miswak-ul( care presupune, evident, doar rusine, nu si durere, si e menit sa i se arate in cel mai umilitor, si in cel din urma mod , ca trebuie sa se indrepte), mie mi se pare mai nedrept sa fii obligata sa ramai casatorita cu un barbat care te maltrateaza toata viata.
Si asa mai departe.
Fiecare are standardele lui cu privere la ceea ce este mai incorect, sau mai greu de indurat.De aceea, nu vad rostul de a continua pe aceasta tema. S-a spus tot ce era de spus, asa ca eu propun sa trecem la altceva

Postat pe 17 Aprilie 2008 13:22
Citatele legate de interzicertea plogamiei in Noul Testamanet au fost postate de janice in repetate randuri, asa ca trebuie sa cauti in paginile anterioare. Oricum diseara daca intra o sa ti le dea din nou, sunt convinsa. Ti-am spus, e bine ca sa citesti macar Biblia si in special Noul Testament ca sa poti vorbi de crestinism. Prin urmare, poligamia a fost interzisa cu inceperea crestinismului, nu ca urmare a diferitelor modificari sociale. In timpul lui Iisus mai erau inca poligami, pentru ca se conduceau dupa legea vechiului testament, care atunci era inca in vigoare. Ai uitata ca el a schimbat-o?
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 13:22
Nu am timp acum, asa ca o sa ma lamuresc diseara presupun.
O zi frumoasa iti doresc. pa pa

Postat pe 17 Aprilie 2008 13:29
Cine ti-a spus tie ca la crestini o femeie e obligata sa ramana casatorita cu un barbat care o maltrateaza toata viata? Crestinii au voie sa divorteze si sa se casatoreasca in biserica de patru ori. Exista si divort religios.
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 13:40
Tu spui niste lucruri la care ti s-a mai raspuns, ceea ce ma face sa cred ca nu citesti cu atentie raspunsurile. Macar atat trebuie sa faci daca vrei sa porti o disputa in adevaratul sens al cuvantului. IN CRESTINISM FEMEIA E ABSOLVITA DE POVARA PACATULUI ORIGINAR. SE CONSIDERA CA PRIN MOARTEA LUI IISUS A LUAT ASUPRA SA VINA ASTA, DECI OAMENII SUNT DE ATUNCI INCOACE EGALI DIN PUNCT DE VEDERE AL PACATELOR, INDIFERENT DE SEXUL PE CARE IL AU. Ti-am mai spus asta si aseara!!!! Apoi, imi spui si mie cum suporta femeia astazi consecintele faptului ca vina ei e mai mare in legatura cu pacatul stramosesc? Sa ne intelegem, nici macar in mozaism nu se considera ca eva e singura vinovata, ci doar ca vina ei e mai mare.
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 13:47
Chiar daca si in crestinism femeile ar fi invinuite pentru ce a facut eva( ceea ce nu e cazul), eu nu gasesc nimic in crestinism care sa fie la fel de grav ca dreptul de a-ti lua patru sotii. NU POT SA-MI IMAGINEZ CEVA MAI UMILITOR SI MAI NEDREPT. CREDE-MA, NEDREPTATEA SEXUALA DOARE CEL MAI TARE. Iar a-ti lua 4 sotii e o limitare fata de a-ti lua nenumarate sotii, insa din punct de vedere al corectitudinii(in opinia mea singurul standard valabil cand vine vorba de o religie), este NEDREPT. Asta e tot ce conteza!!!Iisus si apostolii lui au putut sa se opuna poligamiei practicata in perioada de dinainte, desi ei au trait cu aproximativ 600 de ani inainte de mohamed?
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 13:54
Si daca legile astea au fost date pentru timpurile de atunci, de ce nu se scot din coran citatele cu privire la a-ti lua mai multe sotii? Atat timp cat o sa existe acolo, vor fi barbati care vor avea dreptul asta. Dar ma rog, daca tie ti se pare acceptabil ca sotul tau sa se mai culce cu cel putin o femeie, e problema ta. De fapt, cum sa te deranjeze, doar nu esti in aceesi ecuatie cu el?
beyonce_indragostita
Postat pe 17 Aprilie 2008 13:57
muslim chiar te credeam o persoana mai citita decat cleopatra si mai ales mai LOGICA...dar se pare ca mi-ai dovedit contrariul. Spui ca:
"Wolfy, da-mi te rog, sau macar spune-mi ca exista, vreun pasaj in Noul Testament, care interzice poligamia. Eu stiu ca era o practica frecventa in timpul lui Iisus(saw) , dar acesta nu a vorbit niciodata impotriva acestui fenomen. poligamia a fost interzisa de catre societate, nu de cate crestinism..."
DOAMNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE TUUUUUUUU NU STIIII SA CTIESTI????????????????????????????????????????
DAU A 3-A OARA CITATUL RESPECTIV!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
""Epistola întâia cãtre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Cap. 7 2. Dar din cauza desfrânãrii, fiecare sã-ºi aibã femeia sa ºi fiecare femeie sã-ºi aibã bãrbatul sãu. 3. Bãrbatul sã-i dea femeii iubirea datoratã, asemenea ºi femeia bãrbatului. 4. Femeia nu este stãpânã pe trupul sãu, ci bãrbatul; asemenea nici bãrbatul nu este stãpân pe trupul sãu, ci femeia. " TIE NU TI SE PARE CA CONTRAZICE CHESTIA CU BARBATUL POATE AVEA MAI MULTE SOTII?????? SPUNE FIECARE FEMEIE CU BARBATUL EI SI FIECARE BARBAT CU FEMEIAAAAAAAA LUI!!!!!!!!!!!!!!!!! NU ZICE FIECARE BARBAT CU FEMEILE LUI!!!!!! NU-MI VINE SA CRED CA EXISTA PERSOANE ATAT DE LIPSITE DE LOGICA! SI TE ROG EXPLICA-MI ATUNCI CUM INTELEGI ACEST VERSETE?????
Josie
Postat pe 17 Aprilie 2008 14:54
De exemplu, nu poate intra in altar..inca, durerile facerii sunt puse pe seama acelei pedepse, inca, barbatii se calugaresc, se abtin de la a avea o familie, pentru ca un barbat pur e considerat acela care se abtine de la avea relatii sexuale, de aceea preotii catolici suporta o viata de abstinenta , ceea ce e impotriva naturii.
Catolicii nu pot divorta, eu despre ei am vorbit. Iar la unele dintre celelalte culte, protestanti de exemplu, chiar daca liderii lor religiosi , le desface casatoria(nu am idee daca la ei se poate sau nu), femeile prefera sa ramana casatorite cu sotul abuziv. Am fost eu insami martora la o discutie intre un profesor si o fata de 19 ani, care a afirmat ca va ramane casatorita cu sotul ei, indiferent de comportamentul acestuia, pentru ca a te desparti e pacat.
Janice, scuza-ma ca nu am citit postul respectiv, si nu e nevoie sa ma jignesti, ori pe cleopatra.
Acest citat a fost dat de Pavel, care nu l-a cunoscut pe Hristos..eu am intrebat daca insusi Iisus a interzis, sau propovaduit impotriva poligamiei. in plus, postul nu clarifica in nici un fel lucrurile. El era roman,crescut la Roma deci iar romanii au instituit legea ca fiecare barbat sa aiba o singura sotie, ceea ce imi intareste de fapt afirmatia, ca este o regula de natura sociala, si nu divina.
La fel cum nu iisus a vorbit de trinitate pentru prima data, ci Pavel, care a si introdus conceptul , faptul ca un roman a vorbit despre monoganism, avand in vedere ca romanii au intituit in societate aceasta regula pt prima data, si asta inainte de Iisus, nu ma convinge deloc

Postat pe 17 Aprilie 2008 17:47
muslim scuza-ma si tu si cleopatra aveti o logica destul de intortocheata! si nu am fost singura care a constatat! (si ceilalti 10 au spus ca marul e verde!). Preotii ortodocsi se pot casatori tocmai pt a fi feriti de ispite (dupa cum se stie preotii catolici sunt cei care sunt cunoscuti in istorie pt.homosexualitate).

1)te citez:"Acest citat a fost dat de Pavel, care nu l-a cunoscut pe Hristos"

DE CE VROBESTI PROSTII??? Pavel a fost unul distre apostolii lui Iisus si l-a cunoscut!... asta e inceputul la ep catre Corinteni a Sf. Ap Pavel :"Epistola întâia cãtre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
Capitolul 1
1. Pavel, chemat apostol al lui Hristos, prin voia lui Dumnezeu, ºi fratele Sostene,
2. Bisericii lui Dumnezeu care este în Corint, celor sfinþiþi în Iisus Hristos, celor numiþi sfinþi, împreunã cu toþi cei ce cheamã numele Domnului nostru Iisus Hristos în tot locul, ºi al lor ºi al nostru:"
tu ai cerut sa iti arat in NT unde se spune ceva impotriva poligamiei si ti-am spus! in cazul in care nu stiai (si sunt convinsa de asta!) Epistola întâia cãtre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel FACE PARTE DIN NOUL TESTAMENT!!! ..ca tu nu stii ce contine NT asta e altceva!.
////////////////////////////////////////////////////////
2)ai spus:"..eu am intrebat daca insusi Iisus a interzis, sau propovaduit impotriva poligamiei. "
Draga muslim se vede ca nu ai citit NT care e scris de apostoli .... nici un capitol din NT nu e scris de Insusi Iisus! Daca pleci de la premisa ca tot ce se spune in NT nu e adevarat pt. ca nu e scris de Insusi Iisus, atunci plec si eu de la premisa ca Coranul NU este adevarat! pt. ca nimeni nu stie daca exact Mohamend l-a scris! NU AI NICI O DOVADA CA ESTE ADEVARAT! ...Si atunci nu mai este adevarata nici regula ca un barbat poate fi poligam! eeeei ce zici??
Josie
Postat pe 17 Aprilie 2008 18:05
mie mi se pare ca rationamentul meu e destul de bun, de fapt ...este adevarat, musulmanii considera ca biblia a fost pervertita de oameni cu diverse interese, si ca exemplarul original nu mai exista.Eu nu am spus totusi ca ceea ce se spune in Noul testament nu este adevarat. Atata timp cat nu exista nici un motiv, nu am de ce sa cred ca e un verset fals. Totusi, asa cum ti-am spus, romanii au introdus conceptul de monogamie, chiar inainte de venirea lui iisus(saw)...iar faptul ca pavel era roman ma duce cu gandul ca a aplicat o regula morala din punct de vedere social, si nu inspirata de divinitate.
In legatura cu Coranul, poti, intr-adevar sa presupui ceea ce vrei u, dar adu argumente.Pavel da, a fost unul din apostoli, dar nu l-a cunoscut pe iisus niciodata.

Postat pe 17 Aprilie 2008 18:22
:| hah. Nici o clipa nu am presupus ca Iisus a scris vreun verset din Noul Testament, dar versete atribuite lui exista, si inca foarte multe. In legatura cu Pavel, te rog sa te documentezi. El s-a convertit la crestinism dupa ce in prealabil ii persecutase pe crestini, si a venit din Tars la Ierusalim tocmai pentru ca auzise de apostolii care propovaduiau despre Iisus(saw) si a sosit sa ii opreasca. Un timp dupa, pe drumul dintre Ierusalim si Damasc, a avut o viziune , in care i-a aparut Iisus si asta a determinat convertirea sa.

Postat pe 17 Aprilie 2008 18:30
muslim tu spui ca Biblia a fost pervertita ...eu spun ca Coranul e o pervertire a Bibliei! ..si te citez:"Un timp dupa, pe drumul dintre Ierusalim si Damasc, a avut o viziune , in care i-a aparut Iisus si asta a determinat convertirea sa." ok in urma acesteio viziuni a inceput sa scrie in Bibile! atunci inseamna ca nu e cu nimic diferit de Mohamed care a avut revelatii si in urma acestora a scris Coranul???? deci are ACEEASI CREDIBILITATE! si sa zicem ca el a dat aceste reguli pt. ca asa a vazut el in societatea romana de atunci(aa si nu era roman era evreu ...mai incearca:) ). Si Mohamed a dat aceste reguli pt ca asa era societatea musulmana de atunci - poligama.
Josie
Postat pe 17 Aprilie 2008 18:48
si da in Biblie se spune ca doar barbatii sa se faca preoti ..dar sincer eu prefer o religie care le acorda drept in plus barbatilor sa se faca preoti(in viata mea nu mi-am dorit sa fiu nici preoteasa ...nici sa predic :D), decat o religie care le da dreptul barbatilor sa isi mai ia vreo 4 neveste:) ... acum depinde fiecare ce-si doreste ... eu pt. ca nu mi-am dorit preotie nu ma simt lezata de lipsa acestui drept sau de faptul ca nu pot sa intru in altar:) .. in schimb m-as simti FOARTE LEZATA SA IMI VAD BARBATUL CU ALTE FEMEI!
Josie
Postat pe 17 Aprilie 2008 18:52
si faptul ca in Biblie scrie de femei ca sunt mai vinovate dacat barbatul si de aceea au ramas cu durerea nasterii nu are importanta ideea e ca faptul ca religia crestina spune ca asta e motivul NU O SA SCHIMBE CU NIMIC FAPTUL CA FEMEILE DIN TOATA LUMEA CRESTINE SI MUSULMANCE ..SI ALTE RELIGII, ROMANCE SAU ARABOAICE SAU ALTE NEAMURI NU O SA MAI AIBA DURERI LA NASTERI! deci ca zice Biblia sau Biserica ca femeile au aceasta pedeapsa nu schimba cu nimic faptul ca ea EXISTA!(ma refer la durere). Ca Biserica spune ca copilasii vin cu pacatul stramosesc la nastere sau nu ..asta nu schimba cu nimic faptul ca ei sunt sau nu sunt asa .. personal nu pot spune ca am o convingere anume in acest sens- mai caut ..oricum ca e adevarat ca nu e ..sa stii ca nu Biserica e cea care influenteaza daca copii vin pe lume cu pactul originar sau nu! In schimb faptul ca religia islamica spune ca un barbat POATE SA-SI LOVEASCA SOTIA!!! -ei bine asta ma afecteaza FOARTE DIRECT! :( ,... faptul ca POATE SA AIBA MAI MULTE NEVESTE ei bine asat ma afecteaza si mai direct!...asta SCHIMBA FAPTUL CA BARBATUL MEU NU MA VA MAI PUTEA IUBI DOAR PE MINE CI ISI MAI POATE LUA INCA 2-3 si pe mine asta MA DERANJEAZA! ...si nu te supara dar pe orice persoana normala care iubeste cu toata fiinta ar deranja-o!
Josie
Postat pe 17 Aprilie 2008 19:03

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
depunere CV pe net 8 De la: chinabuye 9 Mai 2010 13:06
8 MARTIE 3 De la: kudika000311 8 Martie 2009 11:34
Daca moare capra mea sa moara si capra vecinului!!!!! 12 De la: miss_darine 5 Iulie 2010 12:08
Castiga si TU!!! 12 De la: kudika442578 27 Septembrie 2011 23:06
http://classic-elegance-forever.blogspot.com/ 1 De la: orsolya_andrea 1 Aprilie 2009 12:42