Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

draga,plaja fac dar nu cu fundul gol,cred ca un sort pana la genunchi si un maiouas este tocmai nimerit pentru mine.si nu cred ca as vrea sa ma plimb cu copilasii mei in slip tanga pe o plaja in romania,unde toti golanii sa fluiere in urma mea.plajele de aici sunt mult mai frumoase si barbatii mult mai respectuosi.traiesc de7 ani aici,si niciodata nu am simtit lipsa de libertate.daca tu esti atat de frustrata si neimplinita nu inseamna ca toate femeile casatorite cu arabi sunt asa.nu port val,asa ca sa-ti faci o idee,si ma imbrac cred eu bine dar in limita bunului simt,adica nu cu sanii pe din afara si cu fundul gol.tu esti crestina si te mandresti ca poti sa faci plaja in slipi,ba chiar mi-ai facut invitatie.stai fara grija eu as face plaja,dar ma cam tem ca tu fiind crestina nu vei face plaja in slip tanga)))))oare unde e libertatea????

Postat pe 10 Aprilie 2008 20:57
LA MINE IN FAMILIE CANTA GAINA
wdy
Postat pe 10 Aprilie 2008 20:59
POATE-TI DORESTI SA FACI PLAJE IN FUNDUL GOLD DE TOT REPETI ,EU NU AM SPUS CA STAU GOALA PE PLAJA ,SPUN CA SUNT O FEMEIE NORMALA ,MA PORT ADECVAT VARSTEI MELE SI NU-TI INTELEG FURIA.NU UITA CA AI TRAIT LA FEL CA NOI INAINTE SA DEVII MUSULMANCA SI SUNT SIGURA VA ATUNCI TOT CE FACEAI ERA NORMAL.SA FII SANATOASA LANGA SOTUL SI COPII TAI SI TREZESTETE LA REALITATE
wdy
Postat pe 10 Aprilie 2008 21:04
Cum poti sa spui despre coran ca nu instiga la ura cad acolo scrie clar ca cei de alte religii vor ajunge in foc si pieile lor vor fi coapte iar apoi schimbate cu altele astfel incat ei sa simta durerea. Da, sunt si citate care par a fi favorabile crestinilor sau evreilor, dar intelesul lor e total anulat de citatele care sunt o clara instigare la ura si chiar la violenta. Daca tie ti-ar spune o cunostinta ca iti iubeste copilul iar altadata l-ar ameninta cu suferinta si moartea si mai mult de-atat, ar instiga si pe altii sa faca acelasi lucru, care dintre ipostaze ar fi mai credibila pentru tine? Ai prefera sa-ti feresti si sa-ti aperi copilul de acea persoana, sau ai spune ca odata atitudinea ei a fost diferita de cea violenta?
beyonce_indragostita
Postat pe 10 Aprilie 2008 21:04
imi permit sa comentez si eu))))sunt barbati,care nu stiu daca merita numiti barbati,care lovesc femeile,copii,dar astfel de opere vezi si in romania destul,si in franta,rusia sau sua.poate ca in romania mai mult decat aici,daca e sa facem sondaje,rezultatele ne vor surprinde.

Postat pe 10 Aprilie 2008 21:05
NU A SPUS NIMENI PE FORUM CA MUSULMANII I-SI MALTRATEZA SOTIILE,NOI VORBIM DE LIBERTATEA PE CARE VOI NU O AVETI ,PENTRU CA ODATA DEVENITE MUSULMANCE TREBUIE SA TRECETI CU SUFLETUL SI IMPLICIT SA ACCEPTATI TOT CE SPUNE CARTEA SFANTA ,NU VENITI CU ARGUMENTE ,ACOLO E SCRIS NEGRU PE ALB CE E VOIE SI CE NU.CHIAR ESTE SPECIFICAT CA SOTIA NU ARE VOIE SA REFUZE SA FACA SEX CU SOTUL EI,ESTE OBLIGATIA EI,ADICA,,,,,,,,,,,VREI NU VREI EU TOT TI-O PUN,,,,SCUZE DACA AM FOST VULGARA ,ERA O EXPRESIE DINTR-UN BANC
wdy
Postat pe 10 Aprilie 2008 21:14
Cleopatra, nu mi-ai raspuns la niste intrebari. erau legate de situatiile cand un barbat musulman isi poate lua o alta sotie.

Eu nu am spus niciodata ca o femeie trebuie sa fie cat mai dezbracata pentru a arata ca e frumoasa, daca ai fi citit cu atentie ai fi vazut ca in comentariile mele nu exista o remarca de genul asta. De acord, dezgolirea exagerata in public(atat a barbatilor cat si a femeilor) imi repugna, dar nu pentru ca este imorala si neplacuta lui Dumnezeu, ci pentru ca este inestetica. Apoi, e adevarat ca a arata mult sau prea mult din corpul tau nu inseamna(neaparat) ca esti frumoasa sau ca e un mod adecvat de a-ti arata frumusetea, dar cu siguranta ca a arata prea putin din ceea ce, sa nu uitam, Dumnezeu insusi ti-a dat, nu ii ajuta pe ceilalti sa te vada frumoasa.
beyonce_indragostita
Postat pe 10 Aprilie 2008 21:15
Prin urmare draga Cleopatra, nu cred ca poti sa fii super frumoasa si interesanta imbracata din cap pana in picioare. Sau ca sa fiu mai exacta, poti sa fii frumoasa daca nu se vede nimic din tine, sigur ca niste haine largi nu pot lua ceea ce a creat natura, dar nu vei niciodata privita ca frumoasa daca oamenii nu te pot admira. Cu alte cuvinte, degeaba arati bine daca oamenii nu pot vedea asta. Merg chiar putin mai departe si spun ca un barbat sau o femeie nu ar sti niciodata ca sunt frumosi daca nu s-ar uita in ochii celorlalti pentru a intelege ca sunt priviti drept frumosi. Uite, am vazut astazi cand ma intorceam acasa o femeie, nu stiu daca era arboaica sau romanca(inclin insa spre ultima varianta pentru ca avea pielea extrem de alba si ochii albastri), care purta voal pe cap, pantaloni largi si de parca asta nu ar fi fost de ajuns, un fel de palton larg si fara niciun fel de forma. Nu stiu daca era sau nu frumoasa, hainele nu mi-au permis sa vad asta, dar cu siguranta ca niciodata nu mi-ar fi trecut prin minte ca e frumoasa, interesanta sau atragatoare. Pur si simplu nu mai era femeie, era o "chestie', ceva amorf, fara sex. In asta a vrut prealuminatul mohamed sa fie transformate femeile, doar sa ne amintim ca in coran se specifica ca unei femei nu trebuie sa i se vada decat fata si palmele.
beyonce_indragostita
Postat pe 10 Aprilie 2008 21:33
Asa ca tu care spui ca niciodata nu te imbraci cu o fusta mai sus de genunchi - de unde eu deduc ca te imbraci totusi in fusta, dar mai jos de genunchi, trebuie sa fii fericita ca iti poti arata macar o parte din picioare. conform preasfantului coran nu ai voie sa faci asta. Probabil traiesti in Romania, daca ai trai in tara sotului tau cred ca lucrurile ar sta altfel.

In afara de asta, scuza-ma ca te contrazic, dar frumusetea este prin excelenta goliciune. O femeie frumoasa e cea mai frumoasa atunci cand e goala. La fel, eu pot sa spun ca un barbat e intr-adevar frumos daca il vad complet gol, stii cum e, hainele pot( si e de dorit) sa ascunda defectele. desigur, asta nu inseamna ca frumusetile masculine si feminine au voie sa mearga goale pe strada, dar nici ca trebuie sa se imbrace in asa fel incat sa-si ascunda poate cel mai ravnit dar de la Dumnezeu.

Sper deosebire de tine, eu port fusta peste genunchi pentru ca am picioare frumoase, port bluze stranse pentru ca am o talie foarte subtire si vreau sa fiu admirata pentru toate astea. Nu ma intelege gresit, nu spun ca tu nu esti o femei frumoasa, ci doar ca alegi sa nu te arati. La fel, o bluza transparenta care sugereaza linia taliei poate sa fie innebunitoare pentru un barbat. Si te asigur ca nu sunt exagerata cand vine vorba de a-mi expune corpul, nu sunt indecenta si cu siguranta nu sunt vulgara. Ba chiar dau dovada de gust in vestimentatie, o cred si eu si mi-au spus-o si altii.
beyonce_indragostita
Postat pe 10 Aprilie 2008 21:55
Luna 80, de acord, barbatii care isi lovesc femeile nu pot fi numiti barbati. Ma bucur ca gandesti asa. Si intr-adevar, barbati care isi bat femeile exista peste tot, diferenta este CA RELIGIA MUSULMANA II PERMITE BARBATULUI SA LOVEASCA FEMEI, SI NUNUMAI CA II PERMITE, DAR SPUNE CA IN ANUMITE CONDITII CHIAR TREBUIE SA O LOVEASACA. nU E INVENTIA MEA, SCRIE NEGRU PE ALB IN CORAN.

Cat despre vestimentatie, marturisesc ca atunci cand ma duc la plaja vreau sa ma bronzez si de la genunchi in sus, ceea ce inseamna ca trebuie sa port slip( apropo, asta e termenul corect, nu slipi). Ideea de a ma duce la plaja si a purta un sort pana la genunchi mi se pare hilara, scuza-ma ca-ti spun dar aata nu mai e plaja. Dar surprize-surprize, desi sunt crestina, nu port tanga.Am observat ca musulmanii intotdeauna vad lumea in alb si negru, cu alte cuvinte, ca sa revenim la exemplul nostru, daca la plaja nu porti sort pana la genunchi, nu e nicio indoiala ca porti tanga.De unde rezulta, imi poti spune si mie?

Cat despre ultima parte a ultimului tau comentariu; "tu esti crestina si te mandresti ca poti sa faci plaja in slipi,ba chiar mi-ai facut invitatie.stai fara grija eu as face plaja,dar ma cam tem ca tu fiind crestina nu vei face plaja in slip tanga)))))oare unde e libertatea????", este COMPLET LIPSITA DE LOGICA.
beyonce_indragostita
Postat pe 10 Aprilie 2008 22:11
WDY expresia din banc era :vrei nu vrei ..io tot ti-o varrrr" dar oricum mi-a placut replica.wolfy2225 sunt de acord ca uneori hainele ascund atat de bine ce altii vad doar cu ochii mintii...uite de exemplu anul trecut mi s-a intamplat o chestie tare ciudata.sunt cam slaba ...de felul meu dar anul trecut prin vara reusisem sa ajung la greutatea normala pt inaltimea mea si prinsesem si io ceva forme...ca in rest parca sunt un scheletron umblator(promit sa ma ingras la loc)eee si cand pt prima oara mi-am pus si io o fusta pe mine si o bluzita de in din acelea care tin pielea mai racoroasa...am avut surpriza sa vad cu intorc altii capul dupa mine pe strada si ma refer la faptul ca erau cunostiinte ,prieteni si chiar colegii de munca au ramas fara drept de replica ,numai pt ca m-au vazut in fusta(una deasupra genunchiului ca in alea lungi ma simt ca tata frosa de la cucuietii din deal).sti ce ma calcat pe nervi atunci????ca nu m-am imbracat mai des in fusta...pt ca de ce sa nu recunoastem toate femeile tanjim dupa priviri admirative.
Wdy sunt sigura ca ... pana la urma fetita ta va intelege diferenta dintre ea si ceilalti copii care au voie sa faca..mai multe decat ea,nu imi permit sa iti dau un sfat ,dar pot sa iti spun ca mie comunicarea cu parintii (a se intelege ..vorbitul pe sleau si fara ascunzisuri si teorii inutile) m-au ajutat enorm .pot sa iti spun sincer ca parintii mei nu au fost pt mine icoane de inchinat la ele ci prieteni adevarati cu care puteam sa discut absolut orice si nu ma refer doar la mama, ci si la tatal meu,nu a fost genul de om care sa imi spuna vreodata...esti fata si nu trebuie sa faci asa..ci m-a incurajat mereu sa fac ceea ce imi place,indiferent ca era vorba sa il ajut sa isi repare motorul la masina in fata blocului sau ...sa imi cos singura haine dupa tipare din reviste de moda la masina de cusut...mama e si acum strans legata de mine si de sufletul meu pt ca ...desi sunt f independenta simt ca acum ea are nevoie de mine si incerc sa fiu pt ea ceea ce ea a incercat sa fie pt mine in copilarie... iti doresc multa rabdare si intelegere,sunt sigura ca ...vei reusi si cand ai impresia ca nu mai ai resurse sufletesti si argumente si iti vine sa urli de frustrare.....suntem aici ...io cel putin sunt cu siguranta....
dandanaua_reloaded
Postat pe 10 Aprilie 2008 22:26
Sa-ti explic draga mea. Libertatea se refera la dreptul oamenilor de a actiona dupa cum gandesc, fara ca cineva sa le ingradeasca acest drept, evident atat timp cat actiunile lor nu ii lezeaza pe altii. PRIN URMARE, LIBERTATEA PRESUPUNE POSIBILITATEA DE A ALEGE. CU ALTE CUVINTE, ATUNCI CAND AI POSIBILITATEA DE A LEGE DINTRE MAI MULTE OPORTUNITATI, OCAZII SAU CUM ALTFEL VRETI SA FIE NUMITE, ITI EXERCITI LIBERTATEA CARE ALTFEL AR RISCA SA RAMANA NUMAI O DEFINITIE.DECI, DACA ALEGI SA PORTI SLIP NORMAL IN LOC DE TANGA SAU TANGA IN LOC DE SLIP NORMAL, ITI EXERCITI LIBERTATEA.NIMENI NU ITI SPUNE CE TREBUIE SA FACI, SAU SI MAI RAU DE-ATAT, CE AI VOIE SI MAI ALES CE NU AI VOIE SA FACI. E O DECIZIE PE CARE TU O IEI. PE DE ALTA PARTE, CAND HOTARASTI SA PORTI SHORT PANA LA GENUNCHI PENTRU CA RELIGIA SI SOTUL TAU NU ITI PERMIT, CU SIGURANTA CA NU VORBIM DE LIBERTATE FIINDCA NU POTI OPTA PENTRU ALTA TINUTA.
beyonce_indragostita
Postat pe 10 Aprilie 2008 22:27
Nu uita, libertatea presupune optiuni. Lipsa de optiuni, adica existenta unei singure"posibilitati" pe care trebuie sa o accepti este echivalenta cu lipsa de libertate. E ca si cum unei persoane i s-ar spune ca poate participa la schimbarea unui regim politic, dar in realitate ea nu ar avea drept de vot si ar trebuie sa stea pe margine sa vada ce decid altii pentru ea.
beyonce_indragostita
Postat pe 10 Aprilie 2008 22:37
am totusi o curiozitate..... nu arata inestetic o pilele bronzata pana la genunchi intr-o culoare aramie faina de la soare ...si cealalta jumatate alba ca branza???pai mai bine mergi la solar si pe plaja stai acoperita si inventezi scuze cum ca ...ai insolatie.mie una peste vara mi se par groaznice urmele albe de la sutien pe spate cand ai chef sa poti o rochita cu spatele gol si....hop si urmele albe...prefer sa mut din 5 in 5 minute bretelele sutienului decat sa am urme..e acu sa imi inchipui ca o doamna care are un beauty saloon spune ca face plaja in short pana la genunchi.....ma pune pe ganduri...poate totusi merge la solar si asa ...mai venim de acasa
dandanaua_reloaded
Postat pe 10 Aprilie 2008 22:40
vara trecuta am avut o mica afacere la AQUA MAGIC in mamaia si aveam permisiunea de a intra oricand si cu insotitor.Am o cunostinta,nevasta de arab , romanca musulmanca,care m-a rugat sa vina cu mine ,vreau sa va spun ca a facut plaja in pantalon trei sferturi si tricou si cand a vrut sa se dea pe topogane nu i-au dat voie cei de la intretinere si i-au spus ca nu are costum.M-am simtit eu penibil,de ea ce sa mai spun,bineinteles ca s-a retras sub umbrela si nu a mai iesit decat seara.Si asta este libertate de a alege ,eu cred ca sunt ipocrite pentru faptul ca-si apara cu inversunare statutul actual dobandit
wdy
Postat pe 10 Aprilie 2008 22:51
Da, si mie mi se pare ca e o mare problema cu dungile albe de pe piele atunci cand alte fete sunt bronzate perfect. Pai, Ema, la ele nu conteaza daca au pielea inchisa la culoare de la genunchi in jos si deschisa la culoare de la genunchi in sus, pentru ca la ele nu se vede partea nebronzata. Bineinteles pentru ca nu au voie sa o arate, si incearca sa ne spuna noua ca o fac din convingere.
beyonce_indragostita
Postat pe 10 Aprilie 2008 22:58
vara trecuta am ajuns doar pt o sg zi la mamaia...nici nu am apucat sa vad marea ....aaaaa WDY ma faci sa ma gandesc la vacanta de Paste si sa vin la mare...chit ca nu e inca de plaja.....sper doar sa nu dau peste ....pantaloni 3/4 la plaja ....
dandanaua_reloaded
Postat pe 10 Aprilie 2008 22:58
te astept,sper sa fie vreme de plaja,sigur sunt si frumoasele acoperite dar la plimbare nu la plaja
wdy
Postat pe 10 Aprilie 2008 23:07
draga wlfy,ca sa-ti acoperi corpul,in masura sa nu superi pe dumnezeu,nu este numai decat straie lungi,negre si fara forma....nici eu nu sunt de acord cu femeile ce se imbraca astfel...imagineaza-ti ca pot sa fiu frumoasa si intr-un costum cu jacheta si pantaloni,verzi,ghalbeni,rosii...etc...si oricum o sa fiu imbracata din cap pina-n picioare,dar in ce mod,nu?nu traiesc in romania,ci in israel,si daca ai impresia ca mi-am pus un sac in cap,gresesti,mai uuite-te prin pozele mele si vei vedea cum sunt femeile pe aici....sunt de acord ca goliciunea femeii este frumusetea ideala,doar ca aceasta goliciune eu mi-o pastrez p/u sotul meu.....fiecare hotaraste cat si ce sa arate.....tu mai mult,eu mai putin....

Postat pe 11 Aprilie 2008 11:56
ema,din proprie experienta....eu locuiesc la 15 minute distanta de plaja,la inceput cand abia m-am mutat in israel eram nebuna dupa mare,dar acum dupa 4 ani,nu simt acea nevoie sa fac plaja,adica sa stau intinsa la soare...da ma plimb pe plaja,pot sa mai intru in apa,dar dupa ce marea face parte nemijlocit din viata measi o vad prin geam,nu mai simt nevoia sa stau la soare...unde mai pui ca pielea alba este ceva deosebit si luxos aici,deoarece femeile aici au piele maslinie de la mama natura...iar de solar nici vorba...:)cine are solar da faliment...:P....

Postat pe 11 Aprilie 2008 12:07
Fiecare tara cu traditiile ei.Eu incurajez pastrarea traditiilor indiferent de locatie.Traditiile definesc locul de unde provine fiecare individ.

Postat pe 11 Aprilie 2008 12:29
Da, fiecare hotaraste cat sa arate din corpul ei dar din punctul meu de vedere asta nu tine de Dumnezeu, ci de propria ta vointa. De acord, goliciunea este frumusetea perfecta si ii este destinata partenerului. Daca ai citit cu atentie ce am scris eu ai vazut ca aici nu ne contrazicem, insa cand spui ca din punctul tau de vedere goliciunea este destinata sotului, se intelege ca eu as fi spus ca este destinata si altcuiva. Gandire tipica de musulmanca, daca nu esti virtuoasa ca mine esti neaparat o destrabalata.
beyonce_indragostita
Postat pe 11 Aprilie 2008 12:36
Da, fiecare hotaraste cat sa arate din corpul ei dar din punctul meu de vedere asta nu tine de Dumnezeu, ci de propria ta vointa. De acord, goliciunea este frumusetea perfecta si ii este destinata partenerului. Daca ai citit cu atentie ce am scris eu ai vazut ca aici nu ne contrazicem, insa cand spui ca din punctul tau de vedere goliciunea este destinata sotului, se intelege ca eu as fi spus ca este destinata si altcuiva. Gandire tipica de musulmanca, daca nu esti virtuoasa ca mine esti neaparat o destrabalata.
beyonce_indragostita
Postat pe 11 Aprilie 2008 12:36
Si apropo Cleoptra, nu mi-ai raspuns la intrebarile legate de coran, de atitudinea religiei tale fata de alte religii si fata de femeie. De ce are un barbat dreptul sa-si ia o alta sotie cand cea pe care o are nu-i poate darui copii, in schimb o femeie cu un barbat care nu procreeaza nu poate sa-si ia alt sot? De ce un barbat care are sotia bolnava si copil de alaptat isi ia o alta nevasta, cand ar putea sa-si ia pur si simplu o babysitter si o menajera? De ce trebuie ca un barbat sa o ia de sotie( si deci sa faca sex) pe sotia fratelui decedat? Mi se pare oribil ca o femeie sa se culce cu doi frati sau ca un barbat sa se culce cu doua surori.
beyonce_indragostita
Postat pe 11 Aprilie 2008 12:42
nici nu m-am gandit ca vei intelege astfel....eu am spus ca sunt de acord cu tine ca goliciunea e frumusete,si ca e destinata sotului,si la urma urmei,feiecare se imbraca cum vrea si nu depinde de nimic si nimeni...omul de asta are cuget si simtire ca sa se imbrace,sa se poarte asa cum crede el de cuviinta,iar dumnezeu cand o fi,o sa ne judece...nu am judecat pe nimeni...pur si simplu ma inervez cand cineva imi baga asa zisa "libertate"pe gat...eu ma simt bine asa cum sunt si nu am nevoie sa ma dezgolesc ca sa ma simt frumoasa ori implinita....cum nici pe mine nu ma intereseaza cum se imbraca x sau y...

Postat pe 11 Aprilie 2008 12:44
Sunt sigura ca stii Cleopatra ca daca ai respecta coranul word by word ar trebui sa-ti pui sac in cap. Legat de raspunsul tau pentru Ema. Este irelevant ca tu stai aproape de mare si nu mai vrei sa faci plaja, important e ce s-ar intampla daca ai vrea sa faci plaja in costumul de baie considerat obisnuit in Europa, SUA, Australia si restul lumii civilizate. Probabil ca n-ai putea. Cand tu personal nu vrei sa faci ceva ce este interzis de societate sau de religie, interdictia respectiva nu te afecteaza. In schimb cand tu vrei sa faci lucrul respectiv si nu poti fiindca exista represalii, incep problemele. Cum am mai pus in comentariile mele anterioare, libertatea presupune optiuni din care tu poti alege. Daca o musulmana are o singura optiune legata de facutul plajei, anume aceea de a purta short 3/4, inseamna ca ea nu se bucura de libertatea de a alege. Daca ar avea mai multe optiuni - a face plaja in short, in costum de baie normal, in tanga, fara sutien - si ar alege a face plaja in short, atunci intr-adevar i s-ar respecta un drept fundamental: LIBERTATEA. Uite, eu de exemplu traiesc intr-o societate in care pot sa fac rost de droguri, dar nu o fac.Cu alte cuvinte, in fata mea sunt expuse doua posibilitati - posibilitatea de a ma droga, si posibilitatea de a nu ma droga. Existenta a doua posibilitati imi arata mie ca am libertatea de a alege una sau alta dintre alternative. Cand eu aleg sa nu ma droghez, imi exercit libertatea tocmai pentru ca exista(teoretic, evident) si posibilitatea de a ma droga. Si cand in asemene a conditii eu fac o alegere de genul asta, insemana ca sunt virtuoasa. Nu esti virtuoasa cand nu ai voie sa faci un lucru rau, ci esti virtuoasa cand poti sa faci lucrul respectiv si nu alegi sa-l faci. Nu esti destrabalata cand te tine tata inchisa in casa, ferecata cu sapte lacate, ci cand stai singura intr-un apartament si, desi ai putea sa te destrabalezi fara sa dai socoteala nimanui, alegi sa nu o faci.
beyonce_indragostita
Postat pe 11 Aprilie 2008 13:08
Sunt sigura ca stii Cleopatra ca daca ai respecta coranul word by word ar trebui sa-ti pui sac in cap. Legat de raspunsul tau pentru Ema. Este irelevant ca tu stai aproape de mare si nu mai vrei sa faci plaja, important e ce s-ar intampla daca ai vrea sa faci plaja in costumul de baie considerat obisnuit in Europa, SUA, Australia si restul lumii civilizate. Probabil ca n-ai putea. Cand tu personal nu vrei sa faci ceva ce este interzis de societate sau de religie, interdictia respectiva nu te afecteaza. In schimb cand tu vrei sa faci lucrul respectiv si nu poti fiindca exista represalii, incep problemele. Cum am mai pus in comentariile mele anterioare, libertatea presupune optiuni din care tu poti alege. Daca o musulmana are o singura optiune legata de facutul plajei, anume aceea de a purta short 3/4, inseamna ca ea nu se bucura de libertatea de a alege. Daca ar avea mai multe optiuni - a face plaja in short, in costum de baie normal, in tanga, fara sutien - si ar alege a face plaja in short, atunci intr-adevar i s-ar respecta un drept fundamental: LIBERTATEA. Uite, eu de exemplu traiesc intr-o societate in care pot sa fac rost de droguri, dar nu o fac.Cu alte cuvinte, in fata mea sunt expuse doua posibilitati - posibilitatea de a ma droga, si posibilitatea de a nu ma droga. Existenta a doua posibilitati imi arata mie ca am libertatea de a alege una sau alta dintre alternative. Cand eu aleg sa nu ma droghez, imi exercit libertatea tocmai pentru ca exista(teoretic, evident) si posibilitatea de a ma droga. Si cand in asemene a conditii eu fac o alegere de genul asta, insemana ca sunt virtuoasa. Nu esti virtuoasa cand nu ai voie sa faci un lucru rau, ci esti virtuoasa cand poti sa faci lucrul respectiv si nu alegi sa-l faci. Nu esti destrabalata cand te tine tata inchisa in casa, ferecata cu sapte lacate, ci cand stai singura intr-un apartament si, desi ai putea sa te destrabalezi fara sa dai socoteala nimanui, alegi sa nu o faci.
beyonce_indragostita
Postat pe 11 Aprilie 2008 13:08
Luna 80, daca sotul tau te iubeste atat de mult, de ce ti-a cerut sa-ti schimbi religia pentru el? Cand iubesti o persoana, o iubesti asa cum e, cu religie cu tot. Si avand in vedere ca o persoana e rezultatul civilizatiei din care face parte, ar trebui ca cine se indragosteste de tine sa-ti respecte si sa-ti iubeasca civilizatia, deci si religia. Si atunci de ce e nevoie sa devii musulmana si nu poti sa ramai crestina? EL AR FI DEVENIT CRESTIN PENTRU TINE? LASA-MA PE MINE SA-TI RASPUND: NU.
beyonce_indragostita
Postat pe 11 Aprilie 2008 13:12
Cleopatra, cred ca nu intelegi definitia libertatii. Tu esti un caz fericit, vrei sa faci ceea ce iti impune religia si atunci nu simti lipsa libertatii.Dar ce se intampla daca o fata nu vrea sa faca ce ii spune religia, si vrea sa faca exact pe dos? NU I SE VA DA VOIE SA FACA CE VREA, SI ATUNCI EA VA SIMTI DIN PLIN LIPSA LIBERATAII.
Eu nu ma refeream la cazul tau particular, fericit cum am mai spus, ci la un principiu. Principiul de a oferi oamenilor posibilitatea de a face ceeav ce vor ei, chiar daca este impotriva societatii si a religiei.
beyonce_indragostita
Postat pe 11 Aprilie 2008 13:18
am o intrebare cleopatra....de ce spune coranul sau ma rog...de ce spui tu citez: ca sa-ti acoperi corpul,in masura sa nu superi pe dumnezeu??????scuza-ma ca imi permit sa iti amintesc ...pe lume venim goi si neajutorati si tot asa ne ducem...ai cumva impresia ca lui Dumnezeu ii pasa de culoarea pielii tale,sau a mea ori a altora???? io vorbesc de relatii interpersonale si de societatea in care traim si in care suntem supusi la reguli pe care singuri ni le-am impus.pai Adam si Eva cum stateau in gradina Raiului???sau musulmanii nu cred in asta...suze daca fac ceva confuzii...dar...no,e o paralela ce merita exploatata ca idee...pt mine cel putin
dandanaua_reloaded
Postat pe 11 Aprilie 2008 16:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
LUXURY BOUTIQUE 1 De la: kudika006719 5 Aprilie 2009 13:10
am o intrebare pentru cele care suneti din bucuresti :) 20 De la: vaiana 25 Iunie 2009 16:21
o cafea pentru fiecare 6 De la: anastasia_m 28 Decembrie 2010 09:43
AJUTOR! AJUTATI_MA SA MERG! 1 De la: dragalaspui 13 Decembrie 2008 20:12
vot pt cel mai vesel bebe 5 De la: coldwind 20 Mai 2010 08:00