Setari Cookie-uri

profetul Mohammad in biblie

din seria 10 atrocitati comise in numele religiei: "4. Jihadul islamic
Semnificatiile “razboiului sfant” au nascut de-a lungul timpului o multime de controverse. Unii musulmani inteleg prin jihad utilizarea tuturor resurselor pentru a urma doctrina islamica si pentru a-l multumi pe Alah. Este un proces continuu, prin care acestia invata sa-si controleze propriile dorinte si sa lupte impotriva gandurilor rele. Pentru acestia, jihadul se afla inauntrul fiintei si se materializeaza prin aducerea dreptatii si inlaturarea raului din societate. Aceste precepte au cunoscut in scurt timp o extensie, care s-a materializat impotriva necredinciosilor.
Insa un anumit pasaj din Coran, Sura 25, versetul 52 a nascut foarte multe dezbateri in lumea islamica. Multi l-au folosit in trecut si il folosesc si in prezent drept scuza pentru a comite crime ascunse in spatele unei doctrine religioase: “ Nu cedati in fata necredinciosilor, ci luptati cu indarjire impotriva lor”.
Razboiul sfant, mentionat in Coran, a facut numeroase victime timp de 12 secole. Se pare ca in decursul istoriei, numarul victimelor ucise in numele Islamului numara aproximativ 200 milioane. In primii ani, armatele musulmane se raspandeau rapid: din estul Indiei pana in vestul Marocului. La scurt timp, diverse formatiuni religioase si-au adus acuze reciproce, declarand jihadul una impotriva celeilalte: Kharijis s-au luptat cu Sunni, Azariqis au declarat moarte tuturor pacatosilor si familiilor lor. In 1850 un mistic sudanez, Umar al-Hajj, a initiat un jihad in scopul de a converti triburile africane pagane. "
amme22
Postat pe 17 Mai 2008 16:32
si dupa cum bine spuneau felele, crestinii nu au nici o scuza pt ce au facut deoarece in Noul Testament nu exista nici un indemn spre ucidere, pe cand in coran sunt destule.
amme22
Postat pe 17 Mai 2008 16:34
iar asta e tare de tot: "1. Masacrul hindusilor
Cucerirea Indiei de catre mahomedani a fost descrisa de catre istoricul W.Durant, drept cel mai sangeros episod din istorie. In anumite parti ale Europei si ale Asiei, natiunile cucerite optau pentru convertirea la Islam in locul mortii sigure care ii astepta. In India lucrurile nu au stat asa cum si-ar fi dorit cuceritorii musulmani, datorita religiei hindu, care isi ocupase locul in viata si in cultura oamenilor cu mai bine de 4000 de ani in urma. Pusi in fata unei rezistente iesite din comun, cuceritorii musulmani nu au ezitat sa incendieze orase intregi si sa masacreze intreaga populatie a acestora. Fiecare astfel de campanie sporea numarul victimelor cu cateva mii de suflete si tot pe atatea erau aruncate in ghearele sclaviei. Fiecare invadator isi putea construi la propriu un deal din craniile adeptilor hindusi. Cucerirea Afganistanului in anul 1000 a avut ca rezultat anihiliarea intregii populatii hinduse de pe acest teritoriu. Sultanii Bahmani din centrul Indiei isi facusera o regula din a omori 100 000 de hindusi pe an. In anul 1399, Teimur a ucis 100 000 de oameni intr-o singura zi si mult mai multi cu alte ocazii. Conform calculelor profesorului Koenraad Elst, numarul populatiei hinduse a scazut din anul 1000 pana in anul 1525 cu 80 milioane."
amme22
Postat pe 17 Mai 2008 16:39
sper sa va placa ce ati citit; poate va treziti.
amme22
Postat pe 17 Mai 2008 16:40
Oana, poate vei fi asa draguta incat sa te intorci la prima pagina a acestui topic..vei gasi acolo toate citatele pe care le-ai dat, cu surse si explicatii. Deuteronomul, 18:15 este versetul pe care l-ai dat. Du-te la Biblie, si te lamureste ca nu se spune ''la sfarsitul lumii'' http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=17&cap=18 Janice si wdy au venit cu ipoteze interesante, surse, citate, etc...tu vii cu doua citate- dintre care unul incorect, si unul pus doar de flori de mar, ca sa mai jignesti un pic pe cleopatra, si crezi ca astfel iesi invingatoare dintr-o confruntare care nu exista. Inceteaza sa o mai iei personal, si sa jignesti participantii la aceasta discutie. Eu nu sunt impotriva ta, si nici impotriva fetelor. Din punctul meu de vedere e doar o discutie interesanta care imi aprofundeaza cunostintele. Si am ocazia sa imi APAR religia- nu incerc sa indoctrinez pe nimeni. Daca esti atat de interesata sa dezbati acest subiect, ia de la prima pagina comentariile, si afla ce s-a spus pe baza versetelor pana in momentul acesta. Nu ma deranjeaza sa te ajut(referityor la ce ai spus), nu consider ca suntem in razboi- am luat apararea Bibliei atunci cand am considerat.
Amme, poti posta sursele te rog?
Asa cum ai scris chiar tu la inceput, jihadul nu se refera neaparat la ''razboi''. Iar diferenta dintre Biblie si Coran..Crestinii, care au luptat la indemnul Bisericii, in numele lui Dumnezeu,si sustinandu-si lupta cu pasaje din Biblie au facut-o in numele religiei si convinsi ca vor fi rasplatiti in viata de apoi EXACT ca si musulmanii. Au omorat si ei atat pe ''necredinciosi'' cat si pe crestinii protestani, evrei, etc. Sa nu ma intelegeti gresit. Eu nu afirm Biblia indeamna la violenta-in nici un caz. Insa EXACT la fel, oamenii aia au murit, si au omorat crezand ca o fac in numele lui Dumnezeu. Musulmanii au gresit si au interpretat gresit versetele Coranului. Si o mai fac si astazi.Dar crestinii nu au fost cu nimic mai buni. Nici Biblia , nici Coranul nu sunt vinovate de abuzurile si atrocitatile pe care oamenii le comit in numele religiei.

Postat pe 17 Mai 2008 17:18
Dupa cum se vede, si in numele crestinismului au fost comise crime. Insa nimic in NT nu le sprijina.
amme22
Postat pe 17 Mai 2008 18:19
ce mi se pare ciudat e ca in intre anii 1000 - 1500 oamenii de pe intreg globul s-au decimat ca prostii
amme22
Postat pe 17 Mai 2008 18:25
muslim la crestini nu e vorba ca au interpretat gresit pt. ca nu aveau CE sa interpreteze gresit. E o scorneala. In NT scrie "NU JUDECA, CA SA NU FII JUDECAT"!!! Deci nimeni nu avea dreptul sa arda pe nimeni pe rug in numele religiei pt. ca nici un om nu este fara de pacat ca sa isi permita sa emita judecati despre altii. De asemenea nu scrie nicaieri in Biblie: "sa omorati necredinciosii".

In schimb in Coran scrie :
"Voi sa luptati cu ei sa devina musulmani"(Sura48:16)" "Loviti-i (pe evrei si pe crestini) oriunde dati de ei"(Coran 2:187). "Luptati cu ei pana cand inceteaza amagirea si locul este preluat de credinta in Allah "(Sura 2:189). "Nu va faceti prieteni dintre ei ...cand isi intorc spatele ,apucati-i si ucideti-i,oriunde ii gasiti"(Sura 4:91). Loviti-i peste gat si taiati-le degetele" (Sura 8:12). "Nu voi i-ati ucis ci Allah i-a ucis"(Sura 8:17) Allah ."Luptati-va impotriva lor pana cand nu va mai exista nici un razboi civil si pana cand toti vor crede in Allah "(Sura8:40). 'Luptati-va impotriva celor carora li s-a dat Scriptura , care nu cred in Allah ,,,Allah sa-i ucida pe toti! Cat de nebuni sunt ei!" (Sura 9:29 si urm). "O tu, prorocule , lupta impotriva necredinciosilor si ipocritilor si comporta-te aspru cu ei "(Sura 9:74) . "Paradisul v-a fi al celor care lupta pe calea lui Allah , care ucid si care vor fi ucisi ;lor le apartine adevarata promisiune "(Sura 9:112). "O, voi care credeti , luptati-va impotriva necredinciosilor pana la epuizare si faceti-i sa simta asprimea din voi.Si sa stiti ca Allah este cu cei ce se tem de el"(Sura 9:124). "Cand va intalniti cu necredinciosii , decapitati-i pana cand veti face un adevarat macel printre ei; apoi legati-i pe toti ....Iar cei ce sunt ucisi in calea lui Allah...el ii va duce in paradis "(Sura 47:4-7) - ok?????
ASTA E INDEMN LA RAZBOI SI LA UCIDEREA NECREDINCIOSILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Josie
Postat pe 17 Mai 2008 19:04
iar NT e centrat pe: "iubeste-ti aproapele", iubeste-l pe Dumnezeu", iertare, mila, etc. Poate careva sa vada diferentele? Poate cineva sa vada ca nimic nu scuza crimele, hotiile si alte rele ? Cine greseste raspunde in fata legii omenesti si in fata lui Dumnezeu; nu e aparat de nici o carte.
amme22
Postat pe 17 Mai 2008 19:17
DA amme normal ca asa e. Eu una chiar m-am saturat sa ma invart in cerc. Deci se vede clar ca anumite argumente sunt gresite le-am demonstrat. Am trecut peste. Ca dupa cateva pagini de postari musulmancele sa revina cu acelasi argumente. DEJA E ENERVANT!!!In fine nu am nimic cu oamenii care intra pe mine si incearca sa ma convinga de ceva - cu conditia sa imi aduca argumente cu adevarat VALIDE. Batem deja apa-n piua. Mahommed nu a adus nimic nou a reluat legile din VT - cu singura diferenta ca in loc de evrei sunt musulmanii, in rest blabla-uri. Cum am mai spus putea la fel de bine crestina arabii folosind VT in continuare:D. Chiar nu-si are rostul Coranul. E scris de un simplu om, usor fanatic, poligam, razboinic, foarte centrat pe propriile-i nevoi (el vroia multe femei - gata a insitiuit poligamia, lui nu-i placea carnea de porc - gata litera de lege nimeni nu mai trebuie sa manance carne de porc, el - vroia sa-si impuna ideile asupra celor care nu credeau in el - gata toti adeptii lui trebuie sa duca razboi impotriva necrediniciosilor etc.etc. - de fiecare data dorintele lui umane le justifica prin vointa lui Allah) - aproape un fel de cult al propriei personalitati. (ca tot il admirau musulmanii pe hitler.) Eu nu vad nici o farama de divinitate in acest om. El a actionat mereu foarte uman si a fost razbunator. La Iisus se poate vedea cu adevarat o lege care combate pornirile instinctive ale oamenilor - pt. ca in mod normal toti oamenii ar actiona pe principiul "ochi pt ochi si dinte pt. dinte" - legea cu "iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti" se aplica mai mult prin educarea omului.
Josie
Postat pe 17 Mai 2008 19:53
unde mai pui ca e enorm de greu sa iti iubesti aproapele in ciuda defectelor lui (a rautatii, a invidiei, egoismului, urii, in ciuda tuturor defectelor omenesti). Se spune ca raul poate fi facut de oricine iar a face bine e o arta.
amme22
Postat pe 17 Mai 2008 20:23
da amme asta vroiam sa spun ca la Iisus deja se vede alta abordare - sa ne infranam primele instincte de a face rau, sa ne cenzuram pornirile distructive etc. etc.
dar cine vede vede sine nu nu ..asta este... fiecare pricepe cat poate .. sau cat vrea.
Josie
Postat pe 17 Mai 2008 20:36
Janice, daca nu au interpretat gresit, care e explicatia razboaielor sfinte in numele lui Dumnezeu?? din moment ce nu au interpretat gresit..inseamna ca..au interpreatat BINE??? Versurile aceleasi versuri le-ai postat pe alt topic unde le-am tot explicat-se pare insa ca explicatiile sunt DEGEABA ...am tot spus ca se refera la situatii DE RAZBOI, iar ca musulmanii au dreptul DOAR SA SE APERE in razboi. Iar ce ai pus tu in paranteza(musulmani si evrei) e adaugat de tine, sau de cine a postat, si nu ai sa gasesti in nici o traducere asa ceva-nici macar ca nota a traducatorului!!! Am explicat fiecare vers in parte-ceea ce mi-a luat foarte mult..pana am gasit, pana am scris, etc..unele sunt gresite, altele nici nu exista...si toate sunt luate din context, si sunt revelate in timpul UNOR BATALII-in care INVARIABIL musulmanii au fost cei atacati... chiar tu ai fost de-acord cu unele, de exemplu ca nu se refera la decapitare ci la scoaterea din lupta si luarea ca prizonier, apoi eliberarea, cu rascumparare sau din mila- mai tii minte? nu e mult de atunci!!!se pare ca am pierdut timpul degeaba, si probabil ca explicatiile mele au fost ignorate. Mohammad(saw) nu a instituit poligamia, ci a limitat-o !!! si asta e ceva ce am explicat de m-am saturat. Iar cu carnea de porc,,,,nimic nu e mai benefic decat interzicerea sa, avand in vedere efectele nocive ale consumarii ei-doctorii insisi o interzic ceor care sufera de diverse boli. Fetelor, eu nu am adus nici un verset din Biblie care sa arate DE CE au pornit crestinii cruciade, persecutii ale protestantilor, arderi pe rug, torturari, si asta pentru ca pentru mine ar fi pacat sa critic o religie si o carte care sunt inspirate de Dumnezeu...si nici nu am sa o fac.. e de fapt destul de rau ca mentionez asa ceva, dar nu ma pot abtine...in fine, din moment ce acele razboaie si persecutii au fost IN NUMELE DOMNULUI, sa prseupui ca religia nu are nici o legatura e absurd, iar sa spui ca invataturile crestine nu au fost interpretate gresit e periculos..repet..inseamna ca au fost interpretate bine , ceea ce e mai rau.In fine,,ceea ce tocmai a facut Janice..bagand din nou un poste pe care eu l-am comentat atat de detaliat ma lamureste in legatura cu importanta pe care o are pentru ce spun eu. Nu inteleg totusi de ce mai dezbatem aici, daca ceea ce spun nu va intereseaza absolut deloc, si treceti peste fara sa va intereseze. In fine...sa o lasam balta. A si Janice, da-mi si mie site-ul de pe care ai dat copy/paste , te rog. Mersi.

Postat pe 17 Mai 2008 21:13
muslim TI-AM MAI SPUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ca la crestini nu e vorba de interpretat bine sau rau pt ca nu aveau CE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(in NT nu exista nici un citat care sa instige la lupta/ razboi etc. deci nu aveau CE sa interpreteze!!!! ca fiind "BINE" sau "RAU")ti-am zis ca nu imi iau ideile de pe site-uri sunt ideile mele. iau doar citate din Coran. Acolo in paranteze pe langa crestini si evrei trebuiau sa mai apara si ateii atata tot si e o explicatie am luat-o din alt post. si am spus de Mohammad ca a RELUAT poligamia - avand in vedere ca deja exista NT care spunea ca FIECARE BARBAT CU FEMEIA LUI SI FIECARE FEMEIE CU BARBATUL EI! fata de NT se poate spune pe drept cuvant ca Mohammed a reinstituit poligamia.
Josie
Postat pe 17 Mai 2008 21:42
Janice...versetele acelea sunt gresite! marea majoritate. Unele dintre ele-cele pe care macar le-am GASIT in Coran, am dat eu versetul corect. Arata-mi din ce versiune a Coranului le-ai luat. Iar ce ai pus tu in paranteza e tot citat din Coran?

Postat pe 17 Mai 2008 22:08
in legatura cu NT...asa cum am mai spus, eu nu il pot ataca...iar Dumnezeu stie cel mai bine. Totusi, poti sa imi explici CE i-a determinat pe oameni sa moara si sa omoare in numele lui Hristos si al Bisericii?

Postat pe 17 Mai 2008 22:13
PROSTIA!!! SI IGNORANTA LOR! (cata vreme in NT nu exista nici un citat care sa-i indemne pe oameni la violenta impotriva necredinciosilor - de fapt nu exista nici un citat in NT care sa precizeze masuri pe care ar trebui sa le ia oamenii in legatura cu pacatosii - se spune "nu judeca ca sa nu fii judecat" - "iubeste pe aproapele tau"... cred ca am scris chestia asta de vreo 10 ori!!! :( )am mai spus ca aia era o explicatie dar trebuiau sa fie si ateii inclusi adica evrei, crestini si atei.
Josie
Postat pe 17 Mai 2008 22:20
din nou...de unde exact le-ai luat? te rog mult-versiunea coranului, pentru ca in nici o versiune eu inca nu am gasit o asemenea traducere a versetelor! mersi.Eu am explicat clar CE anume trebuie inclus, pentru fiecare vers in parte. totusi, tu ai decis ca stii mai bine in ce conditii, si referitor la cine a fost dat fiecare verset. Mulsulmanii nici macar nu ii numesc pe evrei si crestini '' necredinciosi'' , ci Oamenii Cartii-adica cei care au primit la randul lor revelatii divine..sau le spun ''iudei'' si ''crestini'' -si in nici un caz nu ii considera necrediniciosi din moment ce cred in Dumnezeu...cunosti atat de bine islamul ca sa spui TREBUIAU sa fie si crestini?Prostia cui- a papei? a preotilor? oare ei nu cunosteau Biblia, Noul Testament?Erau IGNORANTI PREOTII?? Oare ei nu citeau in NT ''nu judeca ca sa nu fi judecat'' in timp ce torturau la evrei protestanti, etc"?Nu le era frica sa nu fie pedepsiti de Dreptatea Divina? Ce anume ii asigura ca vor merge in Paradis dupa ce au omorat si chinuit atatia oameni? Absolut nimic?

Postat pe 17 Mai 2008 22:45
Am citit toate mesajele de la inceput draga muslim.. si am facut-o inainte de a ma baga in discutie.. eu am dat numai UN CITAT personal, restul au fost CITATE DIN COMENTARIILE CLEOPATREI!!! Asa ca hai sa nu intoarcem iar lucrurile.. ce acare sustine ca in deuteronom scrie la sfarsitul lumii e cleopatra, nu eu..eu nu am facut decat sa contrazic aceasta teorie. Si cealalta cu vestirea lui mohamed in evanghelia lui ioan! Cum puteti fi atat de ipocrite incat sa nu recunoasteti ca asta ati scris din moment CE E SCRIS la inceputul topicului?????!!!!!!! Fii mai atenta cand citesti comentariile mele, nu cauta ceva ce nu exista in ele
oana81
Postat pe 17 Mai 2008 22:53
Lasa..nu-i nevoie...pastreaza pentru tine acea varianta noua si ''revizuita'' a Coranului. La fel si bine argumentatele explicatii pe care sunt sigura ca le vei da pentru a justifica faptul ca razboaiele si torturile savarsite in numele lui Bisericii lui Dumnezeu si cu binecuvantarea inaltelor instante bisericesti nu au avut la baza invataturile aceleasi biserici ci doar prostia si ignoranta acelorasi inalte instante care probabil nu au deschis NT...Prea complicat nu?..ma rog..intelegi tu. Eu ma retrag. Ramaneti la convingerea ca detineti adevaruri absolute si pareri inatacabile...Bafta

Postat pe 17 Mai 2008 22:53
faptul ca te simti jignita e treaba ta.. eu nu am nimic personal cu tine. Dar e enervant sa vad cum va tot agatati de fire de par si vreti sa fiti aprobate fara nici o teorie credibila. Va tot legati de faptul ca in deuteronom moise prezice venirea unui mare profet.. PAI CUM PUTETI FI ATAT DE IMPERTINENTE INCAT SA PRETINDETI CA MOISE IL VESTESTE PE MOHAMED INAINTE DE IOAN BOTEZATORUL SI ISUS?????????????? Cum mama dracului sa il vesteasca moise TOCMAI pe incultul de mohamed, cand inaintea lui au venit ioan botezatorul si isus????? Deja mi-am iesit din pepeni, pe bune. Sunteti penibile si nu ai decat sa te simti jignita. In blestematul ala de coran scrie clar cum mohamed spune ca in biblie ar scrie ceva de genul,, va veni ahmad din deserturile nu stiu care, bla bla bla..,, . MINCIUNA!!! Nicaieri in biblie nu scrie asa ceva. Si ar trebui sa va fie rusine sa pretindeti asta.
oana81
Postat pe 17 Mai 2008 22:59
muslim preotii catolici au fost si cei care vindeau biletele cu indulgente promitandu-le oamenilor iertarea pacatelor - ceea ce din nou nu e acoperit de Biblie ca nu le spune nicaieri ca ei pot sa ierte pacatele oamenilor contra unor sume de bani. Au fost papi care au fost homosexuali sau care chiar organizau orgii - dar in Biblie scrie clar ca homosexualitatea e un pacat. Vrei sa spui ca si astea le-au facut dupa Biblie??? Nuuu! pt. ca nu aveau cum. O sa caut din nou citatele respective si o sa iti spun. Dar te rog daca nu cunosti Biblia(NT in acest caz) nu veni sa spui ca preotii au dus asa-zisele razboaie sfinte bazandu-se pe Biblie! Hai sa-ti mai spun o chestie astazi de exemplu Bush care se considera crestin duce asa-zisul razboi "impotriva terorismului" - In State am vazut drapel pe care apare Crucea si un avion de lupta. Ei astea 2 iar sunt doua chestii incompatibile. Probabil ca si pe viitor cineva va intreba tot ca tine: dar uite ca ei au dus razboi cu crucea in mana si cu Biblia. E gresit!!! Nici un citat din Biblie nu te indeamna sa lupti nici impotriva terorismului nici pt. terorism:D. Deci exact asa cum azi s-a trezit un bush care se crede super crestin asa existau si atunci. Singura diferenta este ca ei nu au absolut nici o acoperire in NT!!!
Josie
Postat pe 17 Mai 2008 23:06
Si hai sa-ti mai spun ceva draga muslim, ca sa poti veni cu argumente si sa poti contra-ataca in momentul in care altele ca mine si ca cei din acest topic te vor acuza de ceea ce te acuz eu: inconstienta, ignoranta si penibilitate. Pe tine si pe cleopatra. Ca sa fi putin mai credibila..Dupa ce argumente si citate aduci sunt convinsa ca nu ai citit biblia, decat anumite fragmente care sa te convinga pe tine de prostia pe care ti-au implementat-o altfel. Daca ai fi citit ai fi putut sa ataci la fel cum am facut eu.. cu argumente clare.Pt in vechiul testament, mai mult ca oriunde in deuteronom, gasesti la fel de multa violenta ca in coran muslim!! La fel de multe indemnuri la razboaie, inrobiri si crime. La fel de multe amenintari si la fel de multa teroare. Dovada in primul rand ca fanaticii crestini nu sunt cu nimic mai buni decat cei musulmani.. si in al doilea rand, dovada ca mohamed A COPIAT DIN BIBLIE APROAPE TOT CORANUL, exceptie facand frazele despre el, pe care le-a inventat singurel. Asa ca daca te mai bagi in discutii de astea, invata sa iti cunosti intai adversarul, altfel nu ai nici o sansa..cu literatura de doi bani te faci de ras
oana81
Postat pe 17 Mai 2008 23:07
si inchei sustinand ceea ce am sustinut de la inceput: RELIGIA( DE ORICE FEL) E CEA MAI MINCINOASA SI PACATOASA DINTRE ,, STIINTE,, . Asa cum ne-am certat noi acum pt niste prostii, asa s-au omorat si in trecut mii si mii de oameni. Fiecare crezand ca detine adevarul. Si fiecare se insela, bineinteles. Pt ca cine stie adevarul nu il forteaza pe celalalt sa il adopte..stie ca nu are cum. Nu ti-am spus despre ceea ce cred eu ca e adevarul nici macar o clipa muslim.. Pt ca am observat de la inceput ca ai pleoapele cusute si nu ai deocamdata nici o sansa sa poti deschide ochii. Nu te-am convins nici sa crezi in bilbie, pt ca e la fel de mincinoasa ca si coranul. Am vrut doar sa incerc sa vezi ca nu e chiar atat de bum drumul pe care l-ai ales. Si ar trebui macar sa iei in considerare aceasta posibilitate. Atat. Diferenta intre bun si rau sta in sufletul fiecarui om. Cei care nu aveti ochi sa vedeti, veti ramane in intuneric, iar cei care ascultati dar nu auziti..la fel. Simplu. E alegerea fiecaruia.
oana81
Postat pe 17 Mai 2008 23:18
Oana : =))))))..in primul rand, eu am spus CLAR ca nu am sa atac Biblia, si nu am sa dau nici un citat de acolo. Apoi,in al doilea: insasi Janice a stabilit ca VT e plin de violenta, iar nu asta era ideea. In al treilea..tu nu ai venit cu nici un citat clar. In al patrulea, nu scrie nicaieri in Coran, ca ar scrie in Biblie despre Profet, cum ca ar veni din desert, etc...din umilele mele cunostinte...te rog sa ma luminezi, daca esti in posesia unui asemenea citat. In al cincilea rand , crestinii nu sunt adversarii mei, in al saselea, Moise nu a vestit pe nimeni , ci Dumnezeu i-a vestit lui Moise, si mi-am expus deja parerea despre cum se putea una ca asta. Ca nu esti de-acord..te priveste. In al saselea rand, de acum, te certi singura, pentru ca asa cum spuneam, eu ma retrag.
Iar pentru Janice-vad ca mi-ai urmat sfatul de a tine pentru tine numai o parte din ceea ce ti-am cerut( de unde anume ai luat versetele incorecte), iar pentru cealalta parte te-ai grabit sa aduci argumente. Ei bine, aceleasi sunt valabile si in cazul Islamului.

Postat pe 17 Mai 2008 23:31
muslim.. imi cer scuze, dar tu chiar esti mai lenta in gandire sau doar faci pe proasta??
oana81
Postat pe 18 Mai 2008 00:09
cleopatra86
spune :.
In cartile sfinte :biblie,tora,evanghelie...apar mentiuni despre Muhammad,cu indicarea indirecta a numelui acestuia...de ex:IN CAPITOLUL 2 DIN SFANTA SCRIPTURA DIN CARTEA HAJJI(PROPOZITIA 7,LINIA A 9-A)SE SPUNE:"O SA ZGHALTAIE TOATE NATIUNILE,O SA VINA HIMADA(IN ARABA VECHE MUHAMMAD)PU TOATE NATIUNILE,O SA UMPLE ACEASTA CASA CU GLORIE"ASTFEL A GRAIT DOMNUL............IN TORA (IN DEUTERONOMIE)ESTE SCRIS :DUMNEZEU I-A ZIS LUI MOISE SA LE SPUNA FIILOR LUI ISRAEL CA LE VA TRIMITE LA SFARSITUL OMENIRII UN PROFET ASEMENEA LUI,DINTRE FIII FRATILOR SAI.insa fiecare profet trimis dupa Moise,Dumnezeu sa-l binecuvanteze,,provenea dintre fiii lui Israel,ultimul fiind Isus,prin urmare e vorba de profetul Mohammadaceasta deoarece profetul este unul dintre fii urmasilor lui Ismail,care este fratele lui Isaac....IN EVANGHELIA DUPA IOAN,1416 SE SPUNE:"VA VENI ACEL CE VA ADUCE CU SINE LUMINa DIN FARAN(DESERTUL AL HIJAZ),IMPREUNA CU EL VOR VENI ZECE MII DE SFINTI."de fapt acest nr reprezinta exact nr ostasilor cu care Muhammad a cucerit mecca............IN KORAN SCRIE:"CAND A GRAIT ISUS ,FIUL MARIEI"FII AI LUI ISRAEL,EU VA SUNT TRIMISVOUA DREP MARTURIE PU CEEA CE S-A AMINTIT IN TORA,SI SA VA DAU VESTEA CEA BUNA A VENIRII DUPA MINE A TRIMISULUI AHEMED"SURA AS-SAF,6....................SI IN TAFSIR MIHAMMAD A ZIS:"NOI TOTI PROFETII,SUNTEM FRATI.RELIGIA NOASTRA E UNICA,IAR EU SUNT CEL MAI APROPIAT DE ISUS ,FIUL MARIEI,CACI INTRE NOI NU EXISTA NICI UN ALT PROFET.."

Postat pe: 20 Martie 2008, ora 19:50 Raporteaza abuz de limbaj
oana81
Postat pe 18 Mai 2008 00:10
ce mama dracului, ne batem joc unii de altii?? ale cui sunt cuvintele de mai sus draga mea????? ce scrie mai sus muslim, spus de cleopatra si sustinut de tine? normal ca te retragi pt ca esti patetica.. si cealalta inteligenta s-a retras de mult. Cred ca pe langa faptul ca a terminat facultatea la 17 ani, nu are nici macar 10 clase. Sunteti enervante deja..mai las-o balta ca te invarti in jurul cozii..tu chiar ai impresia ca eu sunt tampita?
oana81
Postat pe 18 Mai 2008 00:13
muslim
spune :.
''Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatãl, în numele Meu, Acela vã va învãþa toate ºi vã va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu. ''(Ioan, 14:26) '' 7. Dar Eu vã spun adevãrul: Vã este de folos ca sã mã duc Eu. Cãci dacã nu Mã voi duce, Mângâietorul nu va veni la voi, iar dacã Mã voi duce, Îl voi trimite la voi. 8. ªi El, venind, va vãdi lumea de pãcat ºi de dreptate ºi de judecatã. 9. De pãcat, pentru cã ei nu cred în Mine; 10. De dreptate, pentru cã Mã duc la Tatãl Meu ºi nu Mã veþi mai vedea; 11. ªi de judecatã, pentru cã stãpânitorul acestei lumi a fost judecat. 12. Încã multe am a vã spune, dar acum nu puteþi sã le purtaþi. 13. Iar când va veni Acela, Duhul Adevãrului, vã va cãlãuzi la tot adevãrul; cãci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi ºi cele viitoare vã va vesti. 14. Acela Mã va slãvi, pentru cã din al Meu va lua ºi vã va vesti.'' (Ioan, 16:7-14) ''15. Prooroc din mijlocul tãu ºi din fraþii tãi, ca ºi mine, îþi va ridica Domnul Dumnezeul tãu: pe Acela sã-L ascultaþi. ''(Deuteronomul,18:15) ''18. Eu le voi ridica Prooroc din mijlocul fraþilor lor, cum eºti tu, ºi voi pune cuvintele Mele în gura Lui ºi El le va grãi tot ce-I voi porunci Eu. 19. Iar cine nu va asculta cuvintele Mele, pe care Proorocul Acela le va grãi în numele Meu, aceluia îi voi cere socotealã.''(deuteronomul, 18:18:19) '' ªi a zis el: "Venit-a Domnul din Sinai ºi ni S-a descoperit întru slava Sa în Seir; strãlucit-a din Munþii Paranului ºi a ieºit cu mulþime mare de sfinþi, având la dreapta focul legii. ''(Deuteronomul, 33:2) Mai sunt si altele dar ajunge:) Pace

Postat pe: 20 Martie 2008, ora 23:00 Raporteaza abuz de limbaj
oana81
Postat pe 18 Mai 2008 00:13
iar astea sunt cuvintele tale iubita mea.. pe care sustii ca nu le-ai spus niciodata..hai retrage-te o data pt totdeauna ca esti degeaba pe acest topic
oana81
Postat pe 18 Mai 2008 00:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
credinta 15 De la: kudika080124 6 Noiembrie 2009 11:52
Cat timp iti petreci dansand? 40 De la: clara1997 10 Iulie 2009 10:20
2012...sa fie doar speculatii nefondate sau o realitate? 27 De la: marco918 29 Ianuarie 2010 00:49
Pentru iubitorii de animale ! 0 De la: 4 Martie 2010 17:53
Violenta asupra femeii! 55 De la: katy6853_yahoo_com 20 Mai 2009 09:58