Setari Cookie-uri

VA ESTE FRICA DE MOARTE?

eu zic asa..nu simtim cind ne nastem,ne doare cind murim si uitam sa traim!
mari58
Postat pe 21 Mai 2008 00:00
Cred ca dupa moarte nu mai simt nimic. Daca mi-e teama de moarte? Nu moartea e cel mai urat lucru. Sau mai bine nu moartea mea. Dar moartea celor dragi.. ei bine, de asta imi e cel mai frica. Nu exista ceva sa-ti aline durerea si dorul, nici macar timpul.

Postat pe 31 Mai 2008 15:54
Eu tocmai vorbeam cu sora mea si ii spuneam ca daca ar fi sa mor maine nu mi-ar parea rau.Poate vi se pare ciudat,dar eu simt ca am facut tot ce as fi putut face pana la varsta mea,iar daca ar fi sa mor,as fi trista decat ptr ca l-as lasa singur pe amore al meu.Vreau copii,nepoti,si tot ce implica o viata normala,dar de moarte nu mi-e frica!Si cred in D-zeu,nu in biserica sau in preoti ,chiar consider ca unii preoti sunt mai pacatosi si necinstiti decat multi dintre puscariasii inchisi pe viata.A trai cu frica de moarte trebuie sa fie frustrant...sa te astepti zi de zi ca doamne fereste,daca mori? ce se intampla dupa aia? unde te duci...etc etc..frustrant,intr-adevar..asa ca bucurati-va de viata si luati moartea ca pe un lucru normal,in fond si-n fapt toti ne nastem si murim,o data sau de 100 de ori ,si nu ne intreaba nimeni daca vrem sau nu!
frenia
Postat pe 5 Iulie 2008 20:51
nu de moarte mi-e frica... mi-e frica doar sa nu vina prea devreme, as vrea sa-mi vad copilul pe picioarele lui, eventual si nepoti,iar daca dincolo de aceasta viata e o alta atunci ma bucur pentru ca ma voi intalni cu cei atat de dragi mie: mama si bunica mea, si imi asum toate greselile si voi da socoteala pentru ele desieu cred ca rasplata binelui si raului facut este acum, in aceasta viata.
olga43
Postat pe 8 Iulie 2008 21:07
dragele mele!eu cred ca "dincolo"ne asteapta o alta viata.da si eu cred in reancarnare,chiar daca religia in care am fost crescuta nu accepta asta.ar fi mare pacat sa nu existe viata "dincolo".benjamin franklin afirma:.."doua lucruri sunt sigure in viata:moartea si fiscul",asa ca de murit, murim sigur,trebuie sa ne preocupam foarte mult de viata de aici si sa incercam sa o traim cat mai frumos si cat mai demn,pt ca "dincolo " nu stim sigur ce ne asteapta.va pup!CUIA
cuia
Postat pe 19 Iulie 2008 01:27
asta e, cand se intampla, se intampla! ne e sortit sa murim la un moment dat.pakt e daca lasi copii singuri in urma, sau daca esti aproape de fericire si nu mai ai sansa sa te bucuri de ea......e o realitate acceptata si totusi cruda!..pana atunci sa traim o viata fericita!!
micky_ai
Postat pe 22 Iulie 2008 22:48

Postat pe 23 Iulie 2008 16:24
Da, intr-un fel. In general ne este teama de tot ceea ce inseamna necunoscut. Mai tuturor ne este frica de moarte si mai ales de ce urmeaza acesteia. Dincolo de acest prag se afla rasplata vietii noastre fie ca se regaseste sub forma reincarnarii (cei evoluati vor avea o noua destinatie pe masura nivelului pe care l-au atins), fie sub forma integrarii in Paradis sau in locul opus acestuia. Pentru catolici ar trebui mentionat si purgatoriul.

Postat pe 30 Iulie 2008 02:04
Mie imi este frica de moarte...si ma gandesc destul de des la asta, insa cred si in faptul ca nu pierim pur si simplu, ca exista ceva dincolo de "marele final".Am o adevarata fobie de inmormantari...morti...etc.Nu am taria necesara de a infrunta moartea. :(
Luvly
Postat pe 31 Iulie 2008 01:16
Nu imi este frica de moarte si o accept ca fiind singurul lucru 100% sigur in viata.Ceea ce ma sperie este necunoscutul.Am cautat un rasp si ceea ce mi se pare cel mai plauzibil este reancarnarea si viata ca etapa.Asta ar explica si faptul ca existam.nu??
ali_cia101
Postat pe 31 Iulie 2008 01:35
Interesanta discutie!Pentru cei care cred in viata de dupa moarte, dar nu sunt pregatiti, vreau sa le spun ca nu le ajunge credinta in viata de dincolo; concentrati-va pe dragoste, pentru ca asa ve-ti ajunge sa Il cunoaste-ti pe Dumnezeu su nu va veti teme cand veti ajunge in fata Lui.Cand spun dragoste, ma refer la dragostea curata, neprefacuta, adevarata, cea care izvoraste din Dumnezeu.
Pentru cei care nu cred in viata de dincolo, vreau sa le spun ca ii cred cei mai nenorociti oameni, pentru ei isi traiesc o viata efera fara nadejdea unei continuari, daca apare o moarte a unei persoane dragi, stiu ca nu se vor mai intalni niciodata, iar cand vor muri, despartirea de cei dragi e probabil si mai dureroasa.. Mi se pare foarte urata viata fara speranta pe care ti-o da credinta in Dumnezeu.
Pentru cei care cred in reincarnare, spun ca mi se pare cea mai proasta idee; mai bine as ramane nimic in consistenta pamantului, decat sa ma preschimb in animal sau cine stie ce vietate.Si apoi reicarnarea iti ofera incertitudinea vietii de dupa moarte:nu stii exact ce vei deveni.
gabriela_esty
Postat pe 31 Iulie 2008 02:59
Nu cred ca Mahomed va sta langa Dumnezeu si nici ca Alah va fi al doilea nume al lui Dumnezeu. O religie o excude pe cealalta, nu exista compromis in Dumnezeu, singurul integru din univers.

Exista un singur adevar si multe minciuni. Care e adevarul si care e minciuna, poate descoperi fiecare cu intelepciunea din dotare.

Daca aleg sa cred o religie sau alta, o fac motivandu-ma intr-un fel.Daca motivul e logic, departe de interese meschine sau ganduri ascunse, cred ca gasesti adevarul. Deci, fiecare este dator sa se cerceteze singur, sa vada care i-au fost alegerile si de ce si mai ales sa priveasca adevarul in fata, nu sa se ascunda dupa deget.

De multe ori ne impunem propriile noaste"religii", care sa nu ne oblige sa luptam cu pornirile noastre rele, sa ne caim cand facem vreun rau. Atunci ne imbatam cu apa rece si ne strigam singuri in gand:nu stie nimeni, nu exista Dumnezeu si nici viata dupa mormant!!

Cred ca moartea, adica trecerea din viata asta, e la fel ca nasterea, momentul intrarii noastre in lume. E o ruptura de o lume in care ne-am obisnuit un timp, dar nu inseamna ca lumea noua e mai rea dacat ceea ce lasam aici.De suferinta dinaintea mortii nu avem de ce sa discutam; intrebati o femeie care trece prin chinuri inainte de a naste un copil, iar apoi le uita, se bucura de bebelas si face din nou dragoste , din nou alt copil poate. Suferinta e prezenta in viata de pe pamant si ne-am obisnuit cu ea.

Bunicul meu inainte sa moara, desi nu a fost bolnav mult timp si nici prea batran nu era, probabil a simtit apropierea mortii, mi-a vorbit intr-un fel care m-a facut sa nu ma mai tem de moarte: mi-a vorbit despre cer si despre Dumnezeu care il Asteapta acolo.Si-a privit propria moarte ca pe o intalnire minunata de la care nu dorea sa intarzie.

gabriela_esty
Postat pe 31 Iulie 2008 03:12
Vreau sa va mai spun ca mi-au murit amandoi bunicii in acelasi an:unul si-a pus nadejdea in Dumnezeu in viata, iar la moarte nu i-a pierit nadejdea. Si-a privit moartea in fata apoi si-a luat ramas bun de la noi, pana cand ne vom intalni intr-o luma mai buna.

Celalat bunic a luat in ras lupta impotriva [pornirilor rele, a ras de religie si a spus ca daca exista viata dupa moarte, va merge si el acolo unde merge toata lumea. Aceasta l-a tinut pana in clipa mortii, cand i s-a daramat ca un castel din cuburi tot ce si-a zidit timp de 70 ani; il strangea pe tata de mana si vroia sa il tina pe pamant. Privea ingrozit spre un punct fix si lacrimile ii siroiau pe obraji.

Vreau sa le spun celor care vor sa asculte ca teoriile noastre, oricare ar fi ele, tin pana la moarte, momentul in care se deschide vesnicia in fata noastra.Atunci se va dezveli realitatea in fata noastra , iar noi vom merge in locul in care ne-am pregatit sa ajungem.

De ce existam pe pamant? Ca sa ne traim viata asta ca pe un dar din partea lui Dumnezeu, sa ne curatim sufletul crezand in puterea de iertare a sangelui lui Isus si sa traim asa cum ne cere El. Toate astea le facem pentru noi si pentru viitorul nostru.

Trebuie sa fim constienti ca nu putem intra intr-o lume perfecta si buna cu pacate si stricaciuni.
gabriela_esty
Postat pe 31 Iulie 2008 03:24
wow... mi`a fost lene la ora asta sa citesc toate posturile, dar maine le citesc cu sigurantza. nu m`am putut abtine sa nu postez si eu la un asa subiect.
nu`mi este frica de moarte! deloc! sunt pregatita oricand.. teoretic. Ma gandesc insa de multe ori daca noi gandim cu sufletul. Daca as muri si sufletul meu s`ar desprinde de trup... mi`as vedea prietenii si rudele plangandu`ma? Daca da, nu ar fi asta cea mai mare pedeapsa pentru toate relele savarsite in timpul vietii?
Ultima data am fost la biserica acum vreo un an si ceva... dar am vazut acolo atatia oameni falsi incat am ajuns la concluzia ca daca Dumnezeu exista.. si e peste tot... e mai bine sa`mi creez legatura cu El acasa la mine in fiecare seara inainte de culcare. Cred ca exista o viata dincolo de moarte. Daca pana anul trecut nu am fost prea sigura.. m`am convins cand mi`a murit iubitul. Il visasem cu o noapte inainte. De cand am aflat ca a murit nu am mai reusit sa il visez desi mi`am dorit asta foarte mult. Insa nu au intarziat sa apara tot felul de "semne" si coincidente din ce in ce mai ciudate... si viata mea a luat o intorsatura extrem de neasteptata. Sa nu va inchipuiti ca e o chestie dinaia ca e totul doar in mintea mea. Nu, nu e ceva imaginat.. e real.. e palpabil.
Probabil voi mai scrie maine dupa ce mai citesc si alte posturi.
mainedimineata
Postat pe 31 Iulie 2008 04:32
Spuneti cä nu existä dzeu,si ätunci intreb,de unde venim,cum de ne-äm formät,?vä spun eu cä existä dzeu,si spirite si suflete si viätä dincolo de moärte...dä existä si sufletul pereche pe cäre nu toti ävem norocul de ä intälnii si ästfel multi dintre noi suntemi nefericiti..vä spun o intimpläre si nu este singurul cäre mi s-äntimplät,äveäm ä bluzä preferätä neägrä lä cäre tineäm foärte mult.S-ä pätät si sorä meä l-ä äruncät in fätä meä in contäinerul de gunoi..vä spun cel putin 2 säptämini imi päreä räu dupä äceä bluzä,ori de cite ori trebuiä sä mä imbräc,mereu äduceäm äminte de äcestä...cäm lä 3 säptämin de lä äruncäreä äcestuiä,intr-o dimineätä cind mä trezesc,bluzä meä erä inpäturitä frumos,si nou nouti lingä pätul meu..äm crezut cä lesin de bucurie,toti eräu uimiti din cäsä,,si vä spun .n-ä fost singurul lucru cäre mi s-äntimplät...o intimpläre reälä este,ceä ce mi s-äntimplät in decembrie,äm ävut o colicä renälä si o infectie renälä ,eräm pe moärte pot sä vä spun foärte direct,pinä ce ältii scäpä de colicii in 2 zile,ä meä nu vroiä sä treäcä nici dupä 2 säptämini,nu puteäm sä mä äsez,sä stäu pe picioäre nici culcätä,numäi eu stiu prin ce äm trecut..si lä un moment dät cind dejä simteäm innebunesc de durerriile insuportäbile,cä nici sä respir nu puteäm,m-äm pus pe genunchi si äsä strigäm sus lä dzeu sä mä äjute,där de durere vä zic eräm ätit de disperätä cä nu mäi vedeäm nici pe copilä meä nici pe ältii de lingä mine...mä concenträm doär lä cel de sus lä cäre spuneäm sä-mi iä durereä or viätä cä nu mäi suport...si peste 15 minute ä trecut durereä definitiv.si n-ä mäi revenit dupä äceeä niciodätä,si vä spun doctorii nu stiä sä fäcä nimic..ästeptäu sä mor ...där äm ävut zile si dzeu ä fost cu mine pentru cä äm crezut in el...
raziela
Postat pe 31 Iulie 2008 09:12
Sufletul traieste mereu ....moartea noastra este aici .... dar in univers nu ! Sufletul nostru va trai mereu si va putea reveni atunci cand va fi pregatit! E o aberatzie? Nu cred ! E psihologie! Fara a avea aceasta perspectiva n-am putea suporta multe in viatza aceasta!
Raky
Postat pe 31 Iulie 2008 10:28
da,mie chiar imi este frica...atat de moartea mea....cat si de a celor din jur...e un lucru la care ma gandesc uneori dar pe care nu am curajul sa il discut.insa de cealalta parte ma gandesc ca nu am decat 20 de ani...si ca timpul va fi cel care va aduce o data cu el si impacarea cu aceasta idee,daca nu neaparat acceptarea.si vreau sa cred ca exista viata dincolo!....dar acum sunt prea tanara...si cred ca fiecare din noi....pt a ne gandi la asta!
caty2407
Postat pe 31 Iulie 2008 10:50
SI CAND TE GANDESTI CA SUNT UNII CARE SE TEM DE VIATA MAI MULT DECAT DE MOARTE! :sml-sign013 8:
carela
Postat pe 31 Iulie 2008 12:22
IMI DORESC DOAR SA POT SA-MI INDEPLINESC MACAR CATEVA DIN DORINTELE MELE,SA FAC TOATE LUCRURILE PE CARE AS DORI SA LE FAC INAINTE DE A MURI...Si pot spune ca nu regret nimic din ceea ce am facut ci tot ceea ce nu am facut inca
IUBESC PREA MULT VIATA CA SA NU MA TEM DE MOARTE
carela
Postat pe 31 Iulie 2008 12:31
Atunci cum iti explici viata unui pom? El de cite ori moare si reinvie?
ika1
Postat pe 31 Iulie 2008 12:57
De ce crede toata lumea ca e prea devreme sa se gandeasca la moarte? Stie oare vreunul dintre noi ziua si ora in care va muri? Eu cred ca fiecare e liber sa aiba convingerile proprii... dar sa traiasca in asa fel incat sa si le respecte, in sensul ca... daca ai muri peste 24h sa nu regreti ce ai facut... eventual ce nu ai apucat sa faci si sa nu iti fie teama de ce va urma. De ce facem lucruri rele, daca stim ca sunt rele?
mainedimineata
Postat pe 1 August 2008 16:54
De la: ika1, la data 2008-07-31 12:57:49Atunci cum iti explici viata unui pom? El de cite ori moare si reinvie?



PAI,EL DE FAPT NU MOARE! CAT TIMP II TRAIESC RADACINILE, CHIAR DACA ISI PIERDE FRUNZELE,PRIN EL CURGE SEVA,EL TRAIESTE !e ca cineva care se trezeste din coma
carela
Postat pe 4 August 2008 08:35
Copacul moare o singura data, dar trece prin diferite faze in fiecare anotimp. Un copac fara frunze si acoperit de zapada este viu pentru ca seva curge prin tulpina. Cand a murit, adica s-a uscat, nu mai reinvie niciodata. Frunzele care mor, cad si se usuca, nu mai revin la viata.Din trunchiul copacului, primavara se nasc muguri noi, nu apar muguri din frunzele moarte.
Viata plantelor contrazice teoria reincarnarii. De fapt teoria reincarnarii nu are nici o dovada. este pur si simplu bazata pe idei nefondate in care cred cei carora le-ar place sa fie asa. Ati intalnit vreun animal care sa va povesteasca despre viata ca om? Eu nu cred ca s-a auzit vreodata de asa ceva.
Pana la urma fiecare are dreptul sa creada ce vrea, eu nu postez impotriva nimanui, dar nu ma pot abtine sa nu constat ca, in timp ce realitatea vietii viitoare ni s-a revelat, sunt multi care se pierd in teorii false si pierd in acest fel posibilitatea oferita de Dumnezeu fiecarui om , de a primi o viata eterna intr-o lume perfecta.
gabriela_esty
Postat pe 5 August 2008 11:03
Cred ca moartea vine atunci cand iti suna ceasul!!Nu imi este frica de moarte imi este frica doar de ce urmeaza dupa

Postat pe 5 Septembrie 2008 14:47
Cred ca moartea vine atunci cand iti suna ceasul!!Nu imi este frica de moarte imi este frica doar de ce urmeaza dupa

Postat pe 5 Septembrie 2008 14:47
Cred ca moartea vine atunci cand iti suna ceasul!!Nu imi este frica de moarte imi este frica doar de ce urmeaza dupa

Postat pe 5 Septembrie 2008 14:47
niciodata nu mi-a fost frica de moarte...cat inca mai traiesc, incerc sa fac tot posibilul sa fiu fericita si sa ma simt bine(limitele decentei) iar...daca dupa ce mor..nu exista rai sau iad sau..orice ar trebui sa fie dupa...asta e..nu o sa fiu dezamagita..nu incerc sa imi imaginez minunatii doar pentru ca acum pe pamant nu am avut cine stie ce viata perfecta...cum o fi sa fie...
ma obijnuiesc de pe acum sa nu mai fac planuri pe termen indelungat, deci in nici un caz..pana dupa moarte...
ce o vrea Dumnezeu sa fie
ankaangel
Postat pe 11 Septembrie 2008 10:14
cred ca fiecare avem in noi o frica de moarte sau mai bine zis de necunoscut , incertitudinea ne sperie mult mai mult decat moartea !
elenastela
Postat pe 11 Septembrie 2008 10:21
nu mi-e frica de ideea de a muri. nu-mi place insa ideea k poate nu apuc sa fac tot ce mi-am propus in aceasta viatza. dar sincer nu mi-e frica de moarte. cand o sa se intample o sa se intample. poate o sa mor plina de ciuda k nu am apukt sa fac nu stiu ce chestie.... dar nu o sa simt frica! moartea este ceva normal indiferent cum se produce...

ma rog, asta-i ceea ce simt io...
uitarea_aducerii_aminte
Postat pe 11 Septembrie 2008 10:58
Eu cred in metempsihoza.Deci dupa teoria mea avem de trait vre-o 7 vieti pe pamant,iar dupa ce atingem desavarsirea ca fiinte umane,trecem intr-o alta stare.Teama nu imi e de moarte,dar am fost de cateva ori foarte aproape de moarte si pot sa spun ca dorina de supravietuire e cel mai puternic sentiment pe care il avem in noi si suntem capabili sa facem orice doar ca sa traim.Ati ramane surprinsi de ce capacitati si ce puteri nebanuite ai cand esti pus in fata mortii!!!
sweetpink
Postat pe 11 Septembrie 2008 13:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Este un criminal egal din punct de vedere uman cu victima lui? 847 De la: ayyryynn 9 Septembrie 2009 14:18
despre penisul perfect 87 De la: kudika375475 10 Martie 2011 20:33
Totul despre sexshop! 13 De la: Milya 13 Noiembrie 2014 13:37
Ce treaba au romanii cu Halloween-ul? 23 De la: LitlleFairy 18 Mai 2009 17:05
Hey,Vrei un catel? 1 De la: zuraluca 8 Octombrie 2009 17:45