Setari Cookie-uri

povestioare ...

Ca veterinar, am fost chemat sa consult un caine in varsta de zece ani, numit Belker. Stapanii cainelui, Ron, sotia sa Lisa si fiul lor Shane erau foarte atasati de Belker si sperau intr-un miracol.

L-am consultat pe Belker si am descoperit ca avea sa moara de cancer. Am spus familiei ca nu se poate face nimic pentru Belker si m-am oferit sa execut procedura de eutanasie a batranului catel la ei acasa.

In timp ce stabileam urmatorii pasi, Ron si Lisa mi-au spus ca, dupa parerea lor, ar fi bine ca fiul lor de 6 ani, Shane, sa urmareasca procedura. Ei credeau ca Shane ar putea sa invete ceva din aceasta experienta.


In urmatoarea zi, am simtit familiarul nod in gat atunci cand familia lui Belker l-a inconjurat. Shane parea atat de calm, mangaind batranul caine pentru ultima data, incat m-am intrebat daca intelegea ce se petrece. In decursul a cateva minute, Belker s-a stins in liniste.





Micutul baiat a parut sa accepte trecerea lui Belker fara vreun pic de dificultate sau confuzie. Am stat cu totii pentru o vreme, impreuna, dupa moartea lui Belker, comentand cu glas tare tristul fapt ca vietile animalelor sunt mai scurte decat cele ale oamenilor. Shane, care ascultase in liniste, a spus cu glasul lui subtire:

- Eu stiu de ce.

Speriati, ne-am intors cu totii spre el. Cuvintele pe care le-a rostit in urmatorul moment m-au uimit. Nu auzisem niciodata o explicatie mai alinatoare.

El a spus:

- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?

Copilul de sase ani a continuat:

- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…



am gasit-o pe un site tocmai cand imi murise animalutul....si m-a binedispus putin asa ca am zis sa o postez. va pup
ina_tina
Postat pe 28 Aprilie 2010 11:35
- Superba povestioara ta Tinuta ...
Te asteptam mai des pe acest topic.
supermiki
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:09
superba povestioara ta.Acum ceva vreme a trecut o masina peste catelul meu pichinez si sufera saracutul,i-a rupt un picior si nu se mai poate vindeca,asa zice veterinarul
romina_gia
Postat pe 28 Aprilie 2010 15:19
- Se va vindeca ! ... punem pariu? ...
supermiki
Postat pe 28 Aprilie 2010 17:21
Adevaratele minuni


Un tanar, care zicea despre el ca este realist si cu picioarele pe pamant, spunea mereu ca el nu crede in minuni. Dar intr-o zi, mergand pe strada, a intalnit un om, care, plimbandu-se incet, se oprea la tot pasul si, privind in dreapta si in stanga, exclama intruna:
- Doamne, ce minune! ... Ce minunatii mi-a fost dat sa vad!
- Nu te supara, a intrebat tanarul, dar la ce te uiti si te minunezi asa de tare ?
- Cum la ce ? La floarea aceasta minunata! Si la copacul de acolo si, uite, priveste norii, cat sunt de frumosi!
- Ce ti-e, omule, a mai spus tanarul, n-ai mai vazut flori sau copaci pana acum ? Ce, pana acum nu te-ai mai uitat niciodata pe cer sa vezi norii si pasarile zburand?
- Nu! - a raspuns omul. Vezi dumneata, pana astazi am fost orb din nastere. Insa, cu o saptamana in urma, familia m-a adus in acest oras la un medic celebru care m-a operat si m-a ingrijit cu multa dragoste. Chiar azi dimineata mi-a scos bandajele de la ochi si, dupa ce a vazut ca nu mai am nimic si m-am vindecat complet, m-a lasat sa plec.
De cand am iesit din spital, ma plimb insa pe strazi si nu ma mai satur sa privesc atatea lucruri frumoase, atatea minuni. Dumneata poate ca, vazand in fiecare zi florile, copacii, oamenii din jurul tau, nici nu mai realizezi cat este de minunata aceasta lume, cat este de uimitoare. Dar eu, eu o vad pentru prima oara si, crede-ma, niciodata nu mi-am imaginat ceva atat de frumos. Multumesc lui Dumnezeu pentru toate aceste lucruri frumoase pe care le-a creat si pentru faptul ca mi-a ajutat sa pot, in sfarsit, sa le vad si eu si sa ma bucur de ele.
Dar, daca tot ne-am intalnit, spune-mi incotro gasesc o biserica, fiindca vreau sa aprind o lumanare si sa multumesc Domnului pentru minunea care a facut-o astazi cu mine.
Impresionat de cuvintele omului, tanarul l-a insotit pe acesta pana la o bisericuta apropiata. Au intrat impreuna, au aprins cate o lumanare si au inceput sa se roage incet, in fata unei icoane.
In sufletul sau, realistul nostru doar atunci a inteles ca nu lumea era de vina, ci el. Toate erau pline de frumusete, toate erau minuni, dar el nu stia sa le vada. Trecea pe langa ele, fara sa le observe.

MORALA

Ce minune este mai frumoasa decat o floare ce se deschide, oferindu-si parfumul?...
Poate cineva sa-mi arate o minune mai mare decat dragostea si devotamentul unei mame pentru copilul ei?...
Este cineva atat de crud, incat sa nu simta dragostea - minunea minunilor? ...
Adevaratele miracole nu trebuie sa le vezi, ci sa le simti. Si in orice om se intampla un miracol atunci cand, apropiindu-se de ceilalti prin dragoste, simte cum se apropie de Dumnezeu.

"Sfintenia vine din dragoste.
Toti cei ce iubesc cu adevarat sunt sfinti."
supermiki
Postat pe 4 Mai 2010 02:52
super povestioarele...
paullina
Postat pe 11 Mai 2010 07:08
mrss Miki
mari58
Postat pe 11 Mai 2010 23:00
Make up artist,realizez machiaje de zi,seara si mireasa cu produse profesionale.Pentru mai multe poze si detalii accesati link-ul urmator. http://anamariamakeup.blogspot.com/
kudikamakeup
Postat pe 11 Mai 2010 23:13
- Ma bucur ca v-au placut povestioarele... doar ca suntem din ce in ce mai putini cei care le citim ... sau le apreciem
supermiki
Postat pe 12 Mai 2010 01:55
FEREASTRA SUFLETULUI

O pereche recent cãsãtoritã s-a mutat într-un cartier foarte liniºtit.
În prima dimineaþa din noua casã , în timp ce îºi savurau cafeaua, femeia observã, privind pe fereastrã, o vecinã care îºi întindea cearceafurile în balcon .
CE CEARCEAFURI MURDARE ÎNTINDE VECINA NOASTRÃ ÎN BALCON... !
Cred cã are nevoie de un nou sãpun...poate ar trebui s-o învãþ sã-ºi spele cearceafurile !
Soþul ei privi ºi rãmase tãcut.
ªi aºa, la fiecare douã sau trei zile femeia repeta observaþiile, în timp ce vecina îºi întindea rufele la soare.
Dupã o lunã femeia rãmase surprinsã vãzând cã vecina sa întindea cearceafuri mut mai curate ºi îi spuse soþului ei: Priveºte, a învãþat sã spele rufele! O fi învãþându-o altã vecinã??
Soþul ei îi rãspunse:
"Nu, azi m-am trezit mai de dimineaþã ºi am spãlat geamurile casei noastre ! "
MORALA
Viaþã este aºa! Totul depinde de curãþenia ferestrei sufletului nostru prin care observãm faptele. Înainte de a critica, potrivit ar fi sã ne verificãm ºi sã ne curãþãm sufletul pentru a putea vedea clar. Atunci am vedea mai clar puritatea sufleteascã a celorlalþi...

GYPSI
Postat pe 12 Mai 2010 14:04
www.petitealx.tk
Buna fetelor, imi cer scuze ca scriu la acest subiect fara nici o legatura dar mi-am facut de curand un blog de moda si muzica buna si vreau sa il promovez. Intyrati si va ganatez ca veti fi incantate! Astept si comentarii! Multumesc si o zi frumoasa! www.petitealx.tk
petitealx
Postat pe 12 Mai 2010 16:39
Gata m-am hotarat sa postez si eo o povestioara ca de 2 nopti numai le citesc si plang de era sa faca iubitu' cu inima cand m-a gasit cu ochii rosii si biroul plin de servetele ude
PAHARUL CU LAPTE
Un tanar student vindea produse "din usa in usa" pt a putea sa isi plateasca studiile...
Intr-o zi torida era atat de infometat incat se gadi ca la urmatoare usa la care bate sa ceara ceva de mancare...
La urmatoare usa insa ii raspunse o femeie cu niste ochi mari si blanzi incat tanarul nu mai avu curajul sa ceara de mancare si ii ceru acesteia doar un pahar cu apa...femeia vazand-ul pe tanar infometat in oferi cu pahar cu lapte...tanarul bau laptele in cateva momente si scoase din buzunar cativa banuti pe care ii avea si o intreba pe femeie"Cat va datorez pentru paharul cu lapte?"...acesata in mangaie pe obraz si ii spuse ca nu ii datoreaza nimic...baiatul pleca cu gandul ca era la un pas sa plateasca chiar si acei cativa banuti pe care ii avea si in felul acesta isi pierdea studiile...
Anii trecura si tanarul a ajuns un medic renumit la o clinica privata...intrunul din saloane era o femeie care urma sa suporte o interventie foarte dificila si costisitoare...tanarul cand a vazut-o pe aceasta a recunoscut imediat acei ochi blanzi si plini de bunatate si verifica iemdiat de unde este femeie...era chiar din oraselul unde el cu ani in urma s-a oprit in fata unei case si a cerut un pahar cu apa...
O baga imediat pe femeie in operatia...foarte dificila...si dupa multe ore in sala de operatie femeie a fost salvata...dupa cateva zile de recuperare femeia astepta cu neliniste factura cheltuielilor..stiind ca nu are posibilitatea sa le plateasca...factura sosi in salonul ei si spre uimirea ei in coltul de jos al facturi scria mare cu rosu "FACTURA A FOST PLATITA CU MULTI ANI IN URMA...CU UN PAHAR DE PALTE"...
Ajuta de cate ori ai posibilitatea....fi sigur ca acel bine se va intoarce la tine inzecit...
O zi frumoasa sa aveti
oxo_White_Rose_oxo
Postat pe 14 Mai 2010 12:25
Mikiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sa nu crezi asta,cui ii place citeste eu abia astept
mari58
Postat pe 16 Mai 2010 23:40
In prima zi de scoala, profesorul ni s-a prezentat si ne-a dat drept sarcina sa facem cunostinta cu un coleg nou. M-am ridicat sa ma uit in jur si atunci o mana fragila imi atinse umarul. Cand m-am intors, am vazut o batranica marunta, cu chipul brazdat de riduri, care ma privea cu un zambet ce ii lumina intreaga fiinta.
Spuse: - Buna, frumosule. Ma numesc Rose. Am 86 de ani. Pot sa te imbratisez?
Am izbucnit in ras si, dupa acceptul meu, ma stranse in brate cu putere.
- Ce cauti la universitate la varsta asta frageda si inocenta? am intrebat.
- Vreau sa gasesc un barbat bogat, sa ma casatoresc, sa ma stabilesc la casa mea, sa fac niste copii, raspunse ea zambind.
- Hai sa lasam gluma, am reluat.
Eram foarte curios sa aflu ce o motivase sa abordeze acest gen de provocare la varsta ei.
- Dintotdeauna mi-am dorit sa merg la universitate si acuma mi se indeplineste visul, imi spuse.
Dupa curs ne-am dus la bufetul studentesc si am baut un milkshake de ciocolata. Ne-am imprietenit pe loc.
Timp de trei luni, zilnic, dupa ore, plecam impreuna si stateam de vorba necontenit. Eram de-a dreptul fascinat sa ii ascult acestei "masinarii a timpului " confesiunile atat de bogate in intelepciune si experienta.
De-a lungul anului, Rose a devenit " mascota " campusului si se imprietenea cu usurinta cu toata lumea, oriunde s-ar fi dus. Ii placea sa se puna la patru ace si sa se lafaie in atentia pe care i-o acorda toata lumea in jur. Si se bucura de fiecare clipa. La sfarsitul semestrului am invitat-o pe Rose sa tina un discurs la banchetul fotbalistilor. Imi vor ramane mereu in minte invataturile ei. A fost prezentata si a pornit spre tribuna. Cand a inceput discursul ei pregatit de acasa, scapa trei dintre cele cinci cartonase pe care isi notase ce voia sa spuna. Deranjata si stanjenita, se apleca spre microfon si spuse pur si simplu:
- Imi pare rau ca sunt atat de neindemantica. Am renuntat la bere in favoarea whiskey-ului si marca asta, Lent, ma baga in mormant. N-am sa reusesc sa mai pun in ordine cartonasele astea, asa ca am sa va spun ceea ce stiu.
Noi am ras si ea tusi ca sa-si dreaga glasul. Continua:
- Nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam. Exista numai patru secrete pentru a te mentine tanar, a fi fericit si a deveni un om de succes. Trebuie sa razi si sa gusti umorul fiecarei zile. Trebuie sa ai un vis. Atunci cand ramai fara vise, mori. Suntem inconjurati de oameni morti si nici nu ne dam seama. E o mare diferenta intre a imbatrani si a evolua. Daca ai 19 ani si stai in pat inert timp de un an, fara sa faci un lucru productiv, vei implini 20 de ani. Daca am 87 de ani si zac in pat timp de un an fara sa fac nimic voi implini 88. Toata lumea imbatraneste. Nu e nevoie de talent sau pricepere.
Ideea e sa evoluezi, identificand mereu oportunitatile care se ascund in inima schimbarii. Nu regreta nimic. Cei care sunt deja batrani nu regreta ceea ce au facut, ci mai degraba ceea ce nu au facut. Numai cei care au regrete se tem de moarte. Si-a incheiat discursul cantand cu avant " Trandafirul ". Ne-a incurajat sa ii studiem versurile si sa le punem in practica in viata cotidiana.
Rose si-a luat diploma pe care o dorise atatia ani.
La o saptamana dupa absolvire, Rose s-a stins pe tacute in somn.
Peste 2000 de studenti au fost alaturi de cea care le-a demonstrat ca nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii.
Aceste randuri au fost compuse in memoria lui Rose.
SI NU UITATI: NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI!
supermiki
Postat pe 5 Iunie 2010 16:28
Piatra in masina

Un barbat foarte bine imbracat conducea o masina sport, argintie, era un Mecedes de care era foarte mandru si se simtea fericit si implinit conducand cu viteza acea masina pe un drum intre doua localitati. Dintr-o data are senzatia ca a lovit ceva, a simtit o lovitura in lateralul masinii. S-a oprit sa vada ce s-a intamplat. A remarcat cu stupoare ca o piatra destul de mare a lovit lateralul masinii sale, insa trebuia ca cineva sa fi aruncat cu acea piatra de undeva, deoarece altfel nu se explica. Infuriat si plin de nervi incepe sa se uite in jur, deja se ingemana ziua cu noaptea, a inceput sa picure si ploaia si plin de furie cauta sa observe cine putea fi acel individ de ultima spata care a putut sa faca asa ceva masinii lui de care el era atat de mandru. Dintr-o data vede ca din sant un baiatel de cinci - sase ani alearga catre el si ii spune:
-Scuzati-ma domnule, iertati-ma va rog. Nu intentionam sa va fac vreo paguba masinii dunmeavoastra. Eu am aruncat cu piatra catre masina dumneavoastra. Dar va rog inca odata sa ma iertati, nu am gasit in nici un alt mod sa mai pot incerca sa opresc pe cineva, de cateva ore incerc sa opresc o masina. Uita-ti ce s-a intamplat, aici este fratele meu care este paralizat si s-a rasturnat cu caruciorul cu rotile, iar eu singur nu pot sa-l ridic. Ati putea sa ma ajutati?...
Barbatul s-a uitat lung fara sa poata scoate o vorba, s-a dus sa ii ajute, l-a ridicat pe fratiorul mai mare care era paralizat si l-a instalat din nou in caruciorul lui cu rotile, lasandu-i sa-si continue drumul. Foarte incet… foarte incet… s-a indreptat din nou catre masina lui. Niciodata nu a reparat acea urma in portiera masinii lui. A lasat acel semn ca totdeauna sa isi poata aduce aminte ca niciodata nu ai voie sa treci cu asemenia viteza prin viata, incat un om… o persoana sa trebuiasca sa te opreasca cu o piatra.
In lume sunt o multime de Mercedes-uri, de Ferrari-uri, de Jaguar-uri sau BMW-uri, insa din ceea vedem ca este din ce in ce mai putin in jurul nostru, este: sinceritate, incredere, respect, dedicare, ajutor reciproc…
Se intampla cu noi lucruri in viata care te opresc pentru o clipa si te fac sa te gandesti. Atunci este bine sa meditezi putin mai profund:
-oare ma indrept catre directia buna?...
-oare scara mea de valori este indreptata catre peretele corect?...
-oare ritmul cu care avansez este bun, este corect?...
-pentru ce sunt recunoscator in viata?...
-de ce ar trebui sa fiu recunoscator pentru ceea ce am acum?...
-fata de ce sau cine ma devotez eu?...
-pe cine iubesc?...
-cine ma iubeste pe mine?...
-merit eu sa fiu iubit?...
-ce am dat astazi altora?...
-in ce forma?...
-ce am invatat astazi?... cum pot folosi asta in viata mea pentru a evolua?...
supermiki
Postat pe 3 Octombrie 2010 17:00
Frumos!!!!! ...ba nu, foarte frumos!!!
anastasia_m
Postat pe 3 Octombrie 2010 17:03
De la: anastasia_m, la data 2010-10-03 17:03:54 Frumos!!!!! ...ba nu, foarte frumos!!!


- Hmmm... sunt aproape surprins... nici nu ma asteptam ca cineva sa mai citeasca asemenia povestioare... doar aici nu este vorba de cearta, barfa, injuraturi, politica... insa ma bucura enorm sa vad ca totusi mai sunt si oameni care au simtiri
supermiki
Postat pe 3 Octombrie 2010 19:12
frumos, cine interesant pe kudika, in afara de conspiratii
yumy
Postat pe 3 Octombrie 2010 19:17
De la: yumy, la data 2010-10-03 19:17:51frumos, cine interesant pe kudika, in afara de conspiratii


- Nu am reusit sa inteleg ce ai vrut sa spui... insa ma bucur daca ai citit... si sunt fericit daca ai si inteles ceva, sau ma rog, daca eu am reusit sa scriu in asa fel sa pot face in asa fel incat sa transmit corect la ce eu m-am gandit si simtit
supermiki
Postat pe 3 Octombrie 2010 19:22
De la: iris_4_ever, la data 2008-08-10 20:42:35

Eu mai vreau povestioare de astea


foarte interesante :)
criss84
Postat pe 4 Octombrie 2010 18:20
Ai inceput cu primele?... daca n-ai mai fost pe aici inseamna ca vei avea ce citi o perioada. Nu credeam ca mai sunt multi interesati de acest fel de povestioare, insa daca vad ca mai vreit, am sa mai scriu una.

Oameni si muste
Este ora pranzului. Stau in camera de zi racoroasa si ascult sunetele disperate ale unei batalii pe viata si moarte, care are loc la cativa pasi de mine.
O mica musca isi iroseste ultimele palpaieli de energie ale scrtei sale vieti intr-o incercare zadarnica de a zbura prin sticla ferestrei. Zumzetele tanguitoare ale aripilor spun povestea emotionanta a strategiei mustei: trebuie sa faca un efort mai mare. Insa strategia nu da roade. Efortul sustinut nu ofera nici o speranta pentru supravietuire.
In mod ironic, lupta mustei face parte din capcana. Ii este imposibil sa faca un efort atat de mare incat sa sparga geamul. Totusi aceasta mica insect si-a pus in joc propria viata pentru a-si atinge telul prin efort si determinare. Aceasta musca nu mai are nici o sansa. Va muri acolo pe pervaz.
In partea cealalta a camerei, la o distanta de numai 10 pasi, se afla o usa deschisa. Un zbor de 10 secunde si aceasta mica creatura ar putea ajunge afara, la locul pe care il cauta. Cu doar o mica parte din efortul pe care il iroseste acum, ea s-ar putea elibera de aceasta capcana pe care si-a creat-o singura. Posibilitatea de a iesi afara este reala. Ar fi atat de simplu.
De ce nu incearca musca si o alta abordare, una fundamental diferita?..
Cum de si-a fixat ea idea ca tocmai acest drum, si aces efort determinat ofera cea mai buna promisiune pentru success?...
Ce logica este de a continua pana la moarte, cautand o scapare prin aceleasi mijloace?...
Desigur musca crede ca a abordat cea mai buna solutie…
Insa din pacate aceasta este idea care o va ucide…
Hmmm… oare de cate ori noi oamenii nu facem exact la fel?...
De cate ori, in loc sa ne oprim o clipa, sa ne uitam un pic imprejur, sa vedem vreo alta solutie, sa incercam ceva diferit, sa incercam mai altfel… oare de cate ori nu continuam si mai incrancenati aceleasi lucruri… (si ne mai si asteptam la alte rezultate – traim cu speranta ca maine va fi mai bine. De parca nu am sti ce a spus Einstein: “ Definitia nebuniei este sa continui sa faci aceleasi lucruri si sa te astepti la alte rezultate!”)
Nu degeaba un prieten de-al meu spune ca, daca vezi 1000 de muste ca merg intr-o anumita directie… tu fa exact opusul, daca continui sa mergi dupa ele, acolo unde vei ajunge sigur pute ceva!...
Tu esti ca musca?...
De cate ori te-ai oprit sa iti analizezi viata?...
De cate ori te uiti in jur dupa oportunitati?...
Nu e paradoxal ca “majoritatea” sa nu le spun turma, isi investec timp sa-si planifice un week-end sau un concediu, insa atat de putini isi investesc timp pentru ca sa isi planifice viata?...
A depune un efort mai mare, nu este neaparat solutia pentru a realiza mai mult. Sa continui sa faci si mai incrancenat ceea ce faci acum nu este o promisiune ca vei obtine ceea ce vrei de la viata. Dimpotriva, cate-odata aceasta poate fi chiar o problema, o problema care iti va anula chiar sansele de a reusi.
Sa faci lucrurile mai inteligent insa este o solutie... Deci tu ce esti, musca?... sau...
supermiki
Postat pe 5 Octombrie 2010 00:02
vrem daaaaaaaaaaa tu scrie cind ai timp
mari58
Postat pe 5 Octombrie 2010 12:32
nu sunt musca chiar daca uneori ma mai lovesc de geam,caut usa sunt o luptatoare si imi place sa cistig in lupta cu viata
mari58
Postat pe 5 Octombrie 2010 12:35
De la: supermiki, la data 2010-10-03 19:22:23
De la: yumy, la data 2010-10-03 19:17:51frumos, cine interesant pe kudika, in afara de conspiratii


- Nu am reusit sa inteleg ce ai vrut sa spui... insa ma bucur daca ai citit... si sunt fericit daca ai si inteles ceva, sau ma rog, daca eu am reusit sa scriu in asa fel sa pot face in asa fel incat sa transmit corect la ce eu m-am gandit si simtit

am vrut sa zic ceva interesant, dar atunci ma grabeam cred ca ai transmis ceea ce trebuia, acum deinde de fiecare in parte cum preia si intelege mesajul
yumy
Postat pe 5 Octombrie 2010 12:45
De la: supermiki, la data 2010-10-05 00:02:50Ai inceput cu primele?... daca n-ai mai fost pe aici inseamna ca vei avea ce citi o perioada. Nu credeam ca mai sunt multi interesati de acest fel de povestioare, insa daca vad ca mai vreit, am sa mai scriu una.

Oameni si muste
Este ora pranzului. Stau in camera de zi racoroasa si ascult sunetele disperate ale unei batalii pe viata si moarte, care are loc la cativa pasi de mine.
O mica musca isi iroseste ultimele palpaieli de energie ale scrtei sale vieti intr-o incercare zadarnica de a zbura prin sticla ferestrei. Zumzetele tanguitoare ale aripilor spun povestea emotionanta a strategiei mustei: trebuie sa faca un efort mai mare. Insa strategia nu da roade. Efortul sustinut nu ofera nici o speranta pentru supravietuire.
In mod ironic, lupta mustei face parte din capcana. Ii este imposibil sa faca un efort atat de mare incat sa sparga geamul. Totusi aceasta mica insect si-a pus in joc propria viata pentru a-si atinge telul prin efort si determinare. Aceasta musca nu mai are nici o sansa. Va muri acolo pe pervaz.
In partea cealalta a camerei, la o distanta de numai 10 pasi, se afla o usa deschisa. Un zbor de 10 secunde si aceasta mica creatura ar putea ajunge afara, la locul pe care il cauta. Cu doar o mica parte din efortul pe care il iroseste acum, ea s-ar putea elibera de aceasta capcana pe care si-a creat-o singura. Posibilitatea de a iesi afara este reala. Ar fi atat de simplu.
De ce nu incearca musca si o alta abordare, una fundamental diferita?..
Cum de si-a fixat ea idea ca tocmai acest drum, si aces efort determinat ofera cea mai buna promisiune pentru success?...
Ce logica este de a continua pana la moarte, cautand o scapare prin aceleasi mijloace?...
Desigur musca crede ca a abordat cea mai buna solutie…
Insa din pacate aceasta este idea care o va ucide…
Hmmm… oare de cate ori noi oamenii nu facem exact la fel?...
De cate ori, in loc sa ne oprim o clipa, sa ne uitam un pic imprejur, sa vedem vreo alta solutie, sa incercam ceva diferit, sa incercam mai altfel… oare de cate ori nu continuam si mai incrancenati aceleasi lucruri… (si ne mai si asteptam la alte rezultate – traim cu speranta ca maine va fi mai bine. De parca nu am sti ce a spus Einstein: “ Definitia nebuniei este sa continui sa faci aceleasi lucruri si sa te astepti la alte rezultate!”)
Nu degeaba un prieten de-al meu spune ca, daca vezi 1000 de muste ca merg intr-o anumita directie… tu fa exact opusul, daca continui sa mergi dupa ele, acolo unde vei ajunge sigur pute ceva!...
Tu esti ca musca?...
De cate ori te-ai oprit sa iti analizezi viata?...
De cate ori te uiti in jur dupa oportunitati?...
Nu e paradoxal ca “majoritatea” sa nu le spun turma, isi investec timp sa-si planifice un week-end sau un concediu, insa atat de putini isi investesc timp pentru ca sa isi planifice viata?...
A depune un efort mai mare, nu este neaparat solutia pentru a realiza mai mult. Sa continui sa faci si mai incrancenat ceea ce faci acum nu este o promisiune ca vei obtine ceea ce vrei de la viata. Dimpotriva, cate-odata aceasta poate fi chiar o problema, o problema care iti va anula chiar sansele de a reusi.
Sa faci lucrurile mai inteligent insa este o solutie... Deci tu ce esti, musca?... sau...



Superbbbbbbb ............trebuie sa recunosc ca in mare parte sunt o musca da mi-ai dat o tema de gandire si am sa ma analizez !!!!!!!!!!

P.S. o sa-mi rezerv timp pentru a citi restul povestilor !!! vreau sa fiu cat mai deconectata!!!



anastasia_m
Postat pe 5 Octombrie 2010 19:13
De la: supermiki, la data 2008-08-05 16:18:52 sau ...

Vrabiuta

A fost odata un vaduv care locuia impreuna cu cele 2 fete ale sale care erau foarte curioase si inteligente. Fetele ii puneau mereu multe intrebari... la unele stia sa le raspunda, la altele nu... Cum isi dorea sa le ofere cea mai buna educatie, intr-o zi si-a trimis fetele in vacanta cu un intelept. Inteleptul stia intotdeauna sa le raspunda la intebarile pe care ele le puneau. La un moment dat una dintre ele a a adus un o vrabiuta pe care planuia sa o foloseasca pentru a insela inteleptul.

-Ce vei face? o intreba sora ei.
-O sa ascund vrabiuta in mainile mele si o sa intreb inteleptul daca e vie sau moarta.
Daca va zice ca e moarta, imi voi deschide mainile si o voi lasa sa zboare. Daca va zice ca e vie, o voi strange si o voi strivi. Si astfel orice raspuns va avea, se va insela.

Cele doua fete au mers la intelept care medita si l-au gasit meditand.

- Am aici o vrabiuta ... Spune-mi inteleptule, e vie sau moarta?

Foarte calm, inteleptul surase si le zise:

-Depinde de tine... fiindca e in mainile tale

MORALA
Asa este si viata noastra, prezentul si viitorul nostru. Nu trebuie sa invinovatim pe nimeni cand ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobandim sau nu. Viata noastra e in mainile noastre, ca si vrabiuta. De noi depinde sa alegem ce vom face cu ea.



oofffffff...e frumos dar lucrurile nu sunt chiar asa de simple!!!!intervin sentimentele , frustrarea etc....
anastasia_m
Postat pe 13 Octombrie 2010 18:05
De la: supermiki, la data 2008-08-07 01:05:37 ce ziceti de asta:


O dupa-amiaza in parc - (sau puterea gesturilor marunte)

A fost odata un baietel care dorea sa-L întâlneasca pe Dumnezeu. Stia ca era o calatorie lunga pâna unde locuia Dumnezeu, asa ca si-a pus în gentuta de gradinita un pachet cu biscuiti si sase cutii cu suc. A plecat la drum.
La numai trei strazi de casa lor, a vazut o batrânica stând pe banca într-un parc. Privea la niste porumbei. Baietelul s-a asezat lânga ea si a deschis gentuta. Era gata sa soarba putin suc, când vazu ca batrâna arata foarte flamânda. I-a oferit un biscuit. Ea l-a acceptat cu multumire si i-a zâmbit. Zâmbetul ei era atât de frumos, asa ca baietelul dori sa-l mai vada; îi darui si o cutie de suc. Din nou ea îi zâmbi atât de frumos. Era încântat.
Au stat acolo întreaga dupa-amiaza, mâncând si zâmbind. Nimeni nu spunea niciun cuvânt.
Când seara se lasa peste oras, baietelul îsi dadu seama ca este obosit si ca trebuie sa plece acasa. Dupa ce facu câtiva pasi, se întoarse si-i dadu batrânei o îmbratisare. Ea îi darui cel mai mare si frumos zâmbet.
Când baietelul deschise usa casei, mama fu surprinsa de bucuria de pe fata copilului ei. L-a întrebat:
- Ce ai facut azi de esti atât de fericit?
- Am prânzit cu Dumnezeu.
Dar înainte ca mama sa poata spune ceva, adauga:
- Stii ceva? Are cel mai minunat zâmbet pe care l-am vazut vreodata!
Între timp, batrâna, radiind de bucurie, ajunse si ea acasa. Fiul ei, uimit de pacea de pe fata ei, o întreba:
- Mama, ce ai facut azi de esti atât de fericita?
- Am mâncat biscuiti în parc cu Dumnezeu.
Dar înainte ca fiul ei sa poata spune ceva, adauga:
- Stii, este mult mai tânar decât mi-am închipuit.
MORALA
Gesturile marunte au o putere miraculoasa asupra celor de langa noi. Faptul ca mergi la magazinul din colt si vanzatoarea se uita urat la tine iti poate strica ziua. La fel de bine insa poti sa mergi la acelasi magazin si atunci cand ceri o paine sau ce vrei tu sa cumperi sa arborezi cel mai frumos zambet si sa-i faci vanzatoarei ziua mai usoara. Nu este usor sa fi vanzator.
Oricum cele de mai sus sunt doar un exemplu. Te invit sa experimentezi puterea zambetului... ori de cate ori ai ocazia.



anastasia_m
Postat pe 13 Octombrie 2010 18:09
esti la virsta cind crezi ca tot ce zboara...da las ca-ti trece...le-a trecut la toti.
BEL_AMY1
Postat pe 13 Octombrie 2010 18:09
De la: supermiki, la data 2008-08-07 15:53:44CU ADEVARAT IMPORTANT

Un ardelean, de la munte si prietenul lui treceau, in centrul orasului Bucuresti.
Era in timpul pranzului si strazile erau pline de oameni ... se loveau unii de altii ... se calcau pe picioare, (se schimbau replici moralizatoare, pline de bunavointa si eleganta … specific zonei). Masinile claxonau, franele taxiurilor scartaiau pe la colturi, sirenele urlau, sunetele orasului erau asurzitoare! Deodata, ardeleanul nostru ... (poate era chiar din Sibiu … poate era cioban … cum ni se spune noua provincialilor, mai ales din zona Sibiului), spune:
"Aud un greiere!"

Prietenul sau spune: "Ce? Esti nebun? Cum poti sa auzi un greiere in galagia asta!"
"Nu, sunt sigur!" a spus el, "Am auzit un greiere!".
"E o nebunie," i-a raspuns prietenul.
Insa el asculta cu atentie un moment, si apoi se indreptã, traversand strada, spre un ghiveci de ciment, in care cresteau niste plante. S-a uitat in ele si pe sub crengile lor, a descoperit un mic greiere.

Amicul sau a fost pur si simplu uimit. "E incredibil! … Cred ca ai urechi supraomenesti!"
"Nu", a spus ardeleanul nostru. "Urechile mele nu sunt cu nimic diferite de ale tale. Depinde ce vrei sa asculti."
"Dar nu se poate!" a spus prietenul. "N-as putea auzi un greier, in asa o galagie."
"Da, intr-adevar," a venit replica. " Depinde ce este cu adevarat important pentru tine . Hai sa-ti arat!"
A bagat mana in buzunar si a scos cateva monede, pe care, in mod discret, le-a scapat pe trotuar.
Atunci, in ciuda zgomotului soselei aglomerate, care le surzea urechile, au putut observa pe o raza de 20 de metri distanta, fiecare cap intorcandu-se sa vada daca banii cazuti nu erau ai lor.
"Ai inteles ce vreau sa spun?" a intrebat provincialul nostru. "Totul depinde de ce este important pentru tine."

MORALA
Nu exista forta mai mare decat forta gandului!
Un lucru gandit este pe jumatate realizat.
Gandurile negre vor creea situatii intunecate... gandurile luminoase, vor crea situatii si circumstante luminoase.
Esti ceea ce gandesti! Iar ceea ce gandesti este suma a ce pretuiesti tu cel mai mult.



fffff adevarat!!!! Miki esti cel mai bun!!!

anastasia_m
Postat pe 13 Octombrie 2010 18:11

Exista 5 lucruri in viata care NU SE POT RECUPERA :

O piatrã... dupa ce ai aruncat-o!
O vorba... dupa ce ai spus-o!
O sansa... dupa ce ai pierdut-o!
Timpul... dupa ce a trecut!
... si
Iubirea, pentru cel care nu lupta!
[/quote]


din pacate
anastasia_m
Postat pe 13 Octombrie 2010 18:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce mi se intampla? 2 De la: larisa_s_x 6 Septembrie 2009 14:55
merita sa dau banutu pe acest swatch ??? 14 De la: dolcik1 2 Iulie 2009 19:33
stie cineva? 47 De la: alegro6543 11 Octombrie 2011 08:26
care sunt cele mai bune ceaiuri pentru pietrele la rinichi??? 9 De la: adepitik 28 Februarie 2012 09:28
un pic de ajutor daca se poate 4 De la: greierash_is_back 16 Ianuarie 2010 01:01