Toleranță "zero" față de criminali?

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent Toleranță "zero" față de criminali?: (5 din 1 vot)
 
julyane19 Avatarul lui julyane19

45 mesaje
Membru din: 27/01/2008
Oras: bucuresti

Ieri, 27 februarie, în parcul Unirii, a avut loc o conferință de presa organizată în premieră de către Comisariatul pentru Societatea Civilă (CSC) pe tema Campaniei de strângere a semnăturilor pentru înăsprirea pedepsei la infracțiunea de omor simplu Art. 178 Cod Penal, de la pedeapsa cu închisoarea de maxim 25 ani la detențiunea pe viață. În cadrul conferinței au fost prezentate rezultatele concrete ale acestei campanii pe baza tabelelor strânse în București și celelalte centre pilot din țară unde au fost amplasate corturi asemănătoare și opiniile oamenilor cu privire la justiția din România.
Dacă v-a stârnit interes subiectul, restul cititi pe femeidupagratii.blogspot.com/.
Aștept comentariile voastre!
Raporteaza abuz de limbaj
iris_4_ever Avatarul lui iris_4_ever

6666 mesaje
Membru din: 15/07/2008
Oras: bucuresti

Art. 178. - Uciderea din culpă

Uciderea din culpă a unei persoane se pedepșeste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Uciderea din culpă ca urmare a nerespectării dispozițiilor legale ori a măsurilor de prevedere pentru exercițiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activități, se pedepșeste cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Când uciderea din culpă a unei persoane este săvârșită de un conducător de vehicul cu tracțiune mecanică, având în sânge o îmbibație alcoolică ce depășește limita legală sau care se află în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează fapta savârsâșită din culpă, de orice altă persoană în exercițiul profesiei sau meseriei și care se află în stare de ebrietate.

Dacă prin fapta savârșită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute în alineatele precedente se poate adăuga un spor până la 3 ani."

Merită totuși dacă un individ merită să stea după gratii cel puțin 30 de ani pentru o ucidere din culpă... Personal, nu sunt de acord cu instituirea detenției pe viață decât pentru criminalii în serie și pentru recidiviști, dar pentru omor din culpă, să faci închisoare pe viață, mi se pare absurd. Pentru ceilalți, cred că 25 de ani sunt suficienți atât pentru a reflecta și a regreta fapta pentru care se află în închisoare, cât și pentru a servi drept exemplu societății. Care este poziția voastră?
Raporteaza abuz de limbaj
iris_4_ever Avatarul lui iris_4_ever

6666 mesaje
Membru din: 15/07/2008
Oras: bucuresti

Da , eu zic ca merita !

Cate accidente din cauza bauturii sunt pe strada ?

Cate asistente grabite/avare au folosit ace de seringa infectate cu diverse boli pe pacienti nevinovati ?

Legea este mult prea permisibila motiv pentru care nimeni nu se mai sperie de ea.
Eu personal cunosc cel putin 2 persoane care se urca la volan desi nu sunt in stare sa mearga pe picioarele lor ,pana acum nu au avut niciun accident dar asta nu inseamna ca data viitoare nu vor omori niste oameni nevinovati.

Unul care violeaza 5 femei in doua luni DACA e prins iese dupa cel mult 15 ani .....la ce pana mea sa-l mai tii pe ala timp de 15 ani sa-i dai mancare ,haine , conditii decente cand respectivul primul lucru pe care-l face cand iese din inchisoare va fi sa distruga viata altei femei ?

Daca legea ar fi mai aspra cu cei care o incalca nu ar mai fi inchisorile pline de puscariasi pentru ca s-ar gandi de 2 ori inainte sa se urce beti la volan , sa depaseasca limita legala , sa nu-si trateze pacientii corespunzator s.a.m.d

Personal nu vad ce rost are sa tii inchis pe viata un condamnat cand in afara de faptul ca respectivul consuma resurse ...altceva nu se intampla
Raporteaza abuz de limbaj
yumy Avatarul lui yumy

26620 mesaje
Membru din: 25/07/2008

cica criminalul plateste pentru faptele lui pe pamant cam asta ar fii arspunsul
Raporteaza abuz de limbaj
"Orice lucru pe care îl faci în viață va fi nesemnificativ, dar este foarte important să îl faci. Deoarece nimeni nu îl va mai face", Mahatma Gandhi.