tatal are Rh negativ si mama Rh pozitiv este vreo problema?

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent tatal are Rh negativ si mama Rh pozitiv este vreo problema?: (1.7 din 3 voturi)
 
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina:
maarinncik Avatarul lui maarinncik

11 mesaje
Membru din: 2/03/2008

ma intereseaza citi copii poti avea si carei pericolul daca mama are Grupa sangvina ( I ) Rh pozitiv ,iar tatal are Grupa sang. ( II )Rh negativ.
Exista vreun risc? VA MULTUMESC ANTICIPAT!
lacrasar Avatarul lui lacrasar

202 mesaje
Membru din: 17/02/2009

nu-i nici o problema dak mama e cu rh pozitiv,invers era problematic dar oricum este tratament.cand mama are rh pozitiv copillul ia de la mama rh + si de la tata - deci copilul are + ,sarcina e in concordanta cu mama amandoua +.nici un risc.cand mama are - si vine un plus atunci rezulta +,sarcina +,mama -,atunci sant probleme.
Raporteaza abuz de limbaj
maarinncik Avatarul lui maarinncik

11 mesaje
Membru din: 2/03/2008

"lacrasar" ms mult de raspuns , am avut nevoie cineva sa ma lamureasca! dar am auzit ca in asa situatie poti avea doar 2 copii, este adevarat sau nu ?
Raporteaza abuz de limbaj
jemima_uk Avatarul lui jemima_uk

68 mesaje
Membru din: 12/08/2008

Asa cum spunea cineva problema este cand mama are RH-(este si cazul meu) iar tatal +. Intr-un asemenea caz poti sa faci mai multi copii dar trebuie facut un procedeu numit titrare de anticorpi si este ok. Dar in cazul tau nu este nici o problema. Copilul in schimb o sa mosteneasca RH tatalui.
maarinncik Avatarul lui maarinncik

11 mesaje
Membru din: 2/03/2008

va multumesc, ma-ti ajutat foarte mult!!!
Raporteaza abuz de limbaj
maarinncik Avatarul lui maarinncik

11 mesaje
Membru din: 2/03/2008

va multumesc, ma-ti ajutat foarte mult!!! acum sunt mai linistita!
Raporteaza abuz de limbaj
roscatika23 Avatarul lui roscatika23

960 mesaje
Membru din: 7/11/2007

De la: eu_roxanachitu, la data 2009-04-05 17:12:56Nu este nicio problema...poti sa faci si 100 de copii...Problema apare DOAR daca mama e Rh NEGATIV iar fatul mosteneste Rh-ul POZITIV al tatalui.
Spor...


aici te contrazic.sora mea si cu mine avem rh negativ.cumnatul meu are rh pozitiv.iar sora mea afacut un copil fara sa faca vreun tratament.si copilul are rh negativ ca al ei dar grupa de sange a tatalui.
Raporteaza abuz de limbaj
başkası olma,kendin ol..../böyle çok daha güzelsin.....
Full_Metal_Jacket Avatarul lui Full_Metal_Jacket

3550 mesaje
Membru din: 28/07/2008

De la: roscatika23, la data 2009-04-05 17:44:40
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-04-05 17:12:56Nu este nicio problema...poti sa faci si 100 de copii...Problema apare DOAR daca mama e Rh NEGATIV iar fatul mosteneste Rh-ul POZITIV al tatalui.
Spor...


aici te contrazic.sora mea si cu mine avem rh negativ.cumnatul meu are rh pozitiv.iar sora mea afacut un copil fara sa faca vreun tratament.si copilul are rh negativ ca al ei dar grupa de sange a tatalui.Inainte de a dat sfaturi unor persoane si mai naive ca tine, ar fi bine sa te informezi si sa nu mai raspandesti si inmultesti nestiinta.


"Sarcina si factorul Rh

In functie de compozitia sangelui au fost stabilite 4 grupe sanguine, ale caror particularitati difera si pe care le stim cu totii: A, B, AB, 0 (zero).

In afara de aceasta clasificare fundamentala exista si sange Rhesus negativ (Rh-) si sange Rhesus pozitiv (Rh+). Proportia este de 85% Rh+ si 15% Rh-, cu diferente de aproximativ 1-10 procente de la o zona geografica a globului la alta.

In 1940, savantii Landsteiner si Wiener au descoperit (in urma unor serioase studii facute pe maimuta Maccacus rhesus � de unde provine si numele de Rh), ca sangele Rh- fabrica anumite substante numite aglutinine, care ataca globulele rosii ale sangelui Rh+.

Deci sangele Rh+ nu este compatibil cu sangele Rh-, deoarece se produce o reactie de aglutinare, care poate provoca accidente. Descoperirea celor doi savanti a facut lumina in cazul unor accidente, inexplicabile pana atunci, aparute dupa transfuzii, a permis de asemenea, explicarea unor accidente grave aparute la fat si la nou-nascut.

Importanta factorului Rh in sarcina

Determinarea factorului Rh este obligatorie in sarcina. In cazul in care femeia insarcinata a fost depistata cu Rh negativ, se va trece si la stabilirea Rh-ului tatalui. Daca intre cei doi exista incompatibilitate Rh, se dozeaza lunar aglutininele in sangele mamei, incepand din luna a VI-a a sarcinii.

In timpul sarcinii, sangele mamei si al copilului sunt intr-un strans contact. In contact cu sangele Rh+ al copilului, sangele Rh- al mamei fabrica aglutinine. Acestea traverseaza placenta si ataca globulele rosii ale fatului; in functie de cantitatea lor, provocand accidente mai mult sau mai putin grave.

Deci, problemele apar in momentul in care femeia insarcinata, viitoarea mamica este diagnosticata cu Rh negativ, iar tatal cu Rh pozitiv. Sangele tatalui, Rh+, este transmis cu prioritate copilului, descendentii vor fi deci Rh+ (cu mici exceptii), avand un sange incompatibil cu al mamei.

Aceasta imcompabilitate poate provoca la fat moartea intrauterina, edeme generalizate care duc la avort, nastere prematura, iar la nou-nascut, anemie sau icter precoce, numit si icterul hemolitic al nou-nascutului.

Toate aceste accidente sunt diferite manifestari ale aceleiasi boli: boala hemolitica, avand ca origine incompatibilitatea dintre sangele mamei si cel al copilului.

Trebuie sa mentionam ca, de cele mai multe ori, sangele mamei nu produce aglutinine decat in cantitati foarte mici, chiar deloc la prima sarcina, ele fiind in cantitati mai mari la a doua sau a treia sarcina.

Dupa prima nastere sau avort, femeia cu Rh- trebuie sa faca testul Coombs indirect si, in functie de numarul de anticorpi anti-Rh dezvoltati, medicul obstetrician ii va administra imunoglobuline.

In cazul in care medicul obstetrician se teme de un accident datorita titrului ridicat de anticorpi, el va putea provoca nasterea spre luna a VIII-a, deoarece se stie ca numai in ultimele saptamani de sarcina aglutininele ataca globulele rosii ale fatului.

Mergeti frecvent la medic si faceti toate analizele indicate, pentru a preintampina eventuale probleme!"
www.utilecopii.ro/articole/Sarcina-si-factorul-Rh-157.asp
*************************************************************************************************
"Factorul RH al sangelui

In afara grupei de sange (A, B, O, AB), factorul Rh este desemnat fie ca pozitiv (prezent) fie ca negativ (absent). Cei mai multi oameni au factorul Rh pozitiv. Acest factor nu are vreun efect asupra sanatatii, exceptand perioada sarcinii.

Ce riscuri poate aduce RH-ul sangelui in timpul sarcinii?

O femeie este supusa riscului cand are factorul Rh negativ si partenerul ei are factorul Rh pozitiv. Aceasta combinatie poate produce un copil care are factorul Rh pozitiv.

Desi sistemele circulatorii ale mamei si copilului sunt separate, exista momente cand sangele bebelusului poate intra in sistemul circulator al mamei. Asta poate determina organismul mamei sa creeze anticorpi impotriva factorului Rh, amenintand astfel bebelusul cu factorul Rh pozitiv, ca si cum ar fi un intrus in organismul mamei.
Cand se intapla acest lucru, se spune ca mama a fost sensibilizata.

Rolul anticorpilor si boala hemolitica

Organismul unei mame sensibilizate produce anticorpi. Acesti anticorpi vor ataca sangele unui bebelus cu Rh pozitiv, provocand distrugerea globulelor rosii ale bebelusului si producerea unei anemii.

In cazurile severe, aceasta boala hemolitica poate duce la imbolnavire, leziuni ale creierului si chiar moarte.

Cand se poate produce sensibilizarea?

Sensibilizarea se poate produce si in timpul unei transfuzii de sange, al unui avort spontan sau la cerere, al unei sarcini ectopice si chiar in timpul anumitor proceduri medicale precum amniocenteza.

Deoarece anticorpii nu dispar si rareori provoaca probleme la prima sarcina, este foarte important sa faceti analize amanuntite si sa ii oferiti medicului un istoric medical precis."
www.desprecopii.com/info.asp?id=1203
Raporteaza abuz de limbaj
emptysoul Avatarul lui emptysoul

13 mesaje
Membru din: 7/11/2007

deci n-am inteles mare lucru...eu am grupa 01negativ....o sa am probleme cand o sa am bebe sau ce?
Fosta membra Kudika.ro
De la: Spirydusa, la data 2009-04-06 00:56:43deci n-am inteles mare lucru...eu am grupa 01negativ....o sa am probleme cand o sa am bebe sau ce?


Daca tatal are Rh+ si copilul il mosteneste, atunci corpul tau va reactiona la fat de parca ar fi un corp strain si il va ataca cu anticorpi.
Raporteaza abuz de limbaj
Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.
JulliannaM Avatarul lui JulliannaM

31 mesaje
Membru din: 27/04/2009
Oras: bucuresti

Eu deja sunt speriata...Bine, inca nu stiu Rh-ul si grupa sotului meu, insa eu am grupa A, cu Rh negativ...Sa inteleg ca ar trebui sa ma rog ca sotul meu sa aiba Rh negativ si grupa A sau O....
Raporteaza abuz de limbaj
ionia Avatarul lui ionia

283 mesaje
Membru din: 7/11/2007

nu
Raporteaza abuz de limbaj
ionia Avatarul lui ionia

283 mesaje
Membru din: 7/11/2007

De la: JulliannaM, la data 2009-05-03 13:09:14Eu deja sunt speriata...Bine, inca nu stiu Rh-ul si grupa sotului meu, insa eu am grupa A, cu Rh negativ...Sa inteleg ca ar trebui sa ma rog ca sotul meu sa aiba Rh negativ si grupa A sau O....

Nu grupa ,ci Rh -ul decide
Raporteaza abuz de limbaj
JulliannaM Avatarul lui JulliannaM

31 mesaje
Membru din: 27/04/2009
Oras: bucuresti

aham, acum am inteles. Deci Rh-ul negativ e cel care ataca de fapt genele grupei...considerandu-le "inamici".

Dar din cate mi-a spus mie medicul meu obstetrician, rh-ul se mosteneste de la mama, nu de la tata.....sa inteleg ca mi-a spus ceva gresit? Sansele tot 50-50 sunt sunt?
Raporteaza abuz de limbaj
ionia Avatarul lui ionia

283 mesaje
Membru din: 7/11/2007

De la: JulliannaM, la data 2009-05-03 13:20:00aham, acum am inteles. Deci Rh-ul negativ e cel care ataca de fapt genele grupei...considerandu-le "inamici".

Dar din cate mi-a spus mie medicul meu obstetrician, rh-ul se mosteneste de la mama, nu de la tata.....sa inteleg ca mi-a spus ceva gresit? Sansele tot 50-50 sunt sunt?Stie el ce spune... dar daca mama are Rh negativ atunci e mai complicat.
Raporteaza abuz de limbaj
roscatika23 Avatarul lui roscatika23

960 mesaje
Membru din: 7/11/2007

De la: Full_Metal_Jacket, la data 2009-04-06 00:27:37
De la: roscatika23, la data 2009-04-05 17:44:40
De la: eu_roxanachitu, la data 2009-04-05 17:12:56Nu este nicio problema...poti sa faci si 100 de copii...Problema apare DOAR daca mama e Rh NEGATIV iar fatul mosteneste Rh-ul POZITIV al tatalui.
Spor...


aici te contrazic.sora mea si cu mine avem rh negativ.cumnatul meu are rh pozitiv.iar sora mea afacut un copil fara sa faca vreun tratament.si copilul are rh negativ ca al ei dar grupa de sange a tatalui.Inainte de a dat sfaturi unor persoane si mai naive ca tine, ar fi bine sa te informezi si sa nu mai raspandesti si inmultesti nestiinta.


"Sarcina si factorul Rh

In functie de compozitia sangelui au fost stabilite 4 grupe sanguine, ale caror particularitati difera si pe care le stim cu totii: A, B, AB, 0 (zero).

In afara de aceasta clasificare fundamentala exista si sange Rhesus negativ (Rh-) si sange Rhesus pozitiv (Rh+). Proportia este de 85% Rh+ si 15% Rh-, cu diferente de aproximativ 1-10 procente de la o zona geografica a globului la alta.

In 1940, savantii Landsteiner si Wiener au descoperit (in urma unor serioase studii facute pe maimuta Maccacus rhesus � de unde provine si numele de Rh), ca sangele Rh- fabrica anumite substante numite aglutinine, care ataca globulele rosii ale sangelui Rh+.

Deci sangele Rh+ nu este compatibil cu sangele Rh-, deoarece se produce o reactie de aglutinare, care poate provoca accidente. Descoperirea celor doi savanti a facut lumina in cazul unor accidente, inexplicabile pana atunci, aparute dupa transfuzii, a permis de asemenea, explicarea unor accidente grave aparute la fat si la nou-nascut.

Importanta factorului Rh in sarcina

Determinarea factorului Rh este obligatorie in sarcina. In cazul in care femeia insarcinata a fost depistata cu Rh negativ, se va trece si la stabilirea Rh-ului tatalui. Daca intre cei doi exista incompatibilitate Rh, se dozeaza lunar aglutininele in sangele mamei, incepand din luna a VI-a a sarcinii.

In timpul sarcinii, sangele mamei si al copilului sunt intr-un strans contact. In contact cu sangele Rh+ al copilului, sangele Rh- al mamei fabrica aglutinine. Acestea traverseaza placenta si ataca globulele rosii ale fatului; in functie de cantitatea lor, provocand accidente mai mult sau mai putin grave.

Deci, problemele apar in momentul in care femeia insarcinata, viitoarea mamica este diagnosticata cu Rh negativ, iar tatal cu Rh pozitiv. Sangele tatalui, Rh+, este transmis cu prioritate copilului, descendentii vor fi deci Rh+ (cu mici exceptii), avand un sange incompatibil cu al mamei.

Aceasta imcompabilitate poate provoca la fat moartea intrauterina, edeme generalizate care duc la avort, nastere prematura, iar la nou-nascut, anemie sau icter precoce, numit si icterul hemolitic al nou-nascutului.

Toate aceste accidente sunt diferite manifestari ale aceleiasi boli: boala hemolitica, avand ca origine incompatibilitatea dintre sangele mamei si cel al copilului.

Trebuie sa mentionam ca, de cele mai multe ori, sangele mamei nu produce aglutinine decat in cantitati foarte mici, chiar deloc la prima sarcina, ele fiind in cantitati mai mari la a doua sau a treia sarcina.

Dupa prima nastere sau avort, femeia cu Rh- trebuie sa faca testul Coombs indirect si, in functie de numarul de anticorpi anti-Rh dezvoltati, medicul obstetrician ii va administra imunoglobuline.

In cazul in care medicul obstetrician se teme de un accident datorita titrului ridicat de anticorpi, el va putea provoca nasterea spre luna a VIII-a, deoarece se stie ca numai in ultimele saptamani de sarcina aglutininele ataca globulele rosii ale fatului.

Mergeti frecvent la medic si faceti toate analizele indicate, pentru a preintampina eventuale probleme!"
www.utilecopii.ro/articole/Sarcina-si-factorul-Rh-157.asp
*************************************************************************************************
"Factorul RH al sangelui

In afara grupei de sange (A, B, O, AB), factorul Rh este desemnat fie ca pozitiv (prezent) fie ca negativ (absent). Cei mai multi oameni au factorul Rh pozitiv. Acest factor nu are vreun efect asupra sanatatii, exceptand perioada sarcinii.

Ce riscuri poate aduce RH-ul sangelui in timpul sarcinii?

O femeie este supusa riscului cand are factorul Rh negativ si partenerul ei are factorul Rh pozitiv. Aceasta combinatie poate produce un copil care are factorul Rh pozitiv.

Desi sistemele circulatorii ale mamei si copilului sunt separate, exista momente cand sangele bebelusului poate intra in sistemul circulator al mamei. Asta poate determina organismul mamei sa creeze anticorpi impotriva factorului Rh, amenintand astfel bebelusul cu factorul Rh pozitiv, ca si cum ar fi un intrus in organismul mamei.
Cand se intapla acest lucru, se spune ca mama a fost sensibilizata.

Rolul anticorpilor si boala hemolitica

Organismul unei mame sensibilizate produce anticorpi. Acesti anticorpi vor ataca sangele unui bebelus cu Rh pozitiv, provocand distrugerea globulelor rosii ale bebelusului si producerea unei anemii.

In cazurile severe, aceasta boala hemolitica poate duce la imbolnavire, leziuni ale creierului si chiar moarte.

Cand se poate produce sensibilizarea?

Sensibilizarea se poate produce si in timpul unei transfuzii de sange, al unui avort spontan sau la cerere, al unei sarcini ectopice si chiar in timpul anumitor proceduri medicale precum amniocenteza.

Deoarece anticorpii nu dispar si rareori provoaca probleme la prima sarcina, este foarte important sa faceti analize amanuntite si sa ii oferiti medicului un istoric medical precis."
www.desprecopii.com/info.asp?id=1203[/quote]

nu ma intereseaza ce ai gasit tu pe net.sora mea are o fetita cu rh - şi grupa ab IV (am zis ca sora mea are B III rh - iar sotul ei are AB IV rh +).ea nu a facut nici un tratament şi fetita ei e sanatoasa.asa ca nu ma intereseaza ce zici tu.eu am povestit cazul surorii mele.
Raporteaza abuz de limbaj
başkası olma,kendin ol..../böyle çok daha güzelsin.....
roscatika23 Avatarul lui roscatika23

960 mesaje
Membru din: 7/11/2007


imi cer scuze
eu sunt cea care nu a inteles.
Raporteaza abuz de limbaj
başkası olma,kendin ol..../böyle çok daha güzelsin.....
everything_for_you Avatarul lui everything_for_you

214 mesaje
Membru din: 10/03/2009

wow ............... dar v-ati informat bine nu asa ..................de ochii lumii........
Raporteaza abuz de limbaj
lili_rares Avatarul lui lili_rares

2 mesaje
Membru din: 30/07/2009
Oras: buzau

buna.sper sa nu ma bag ca musca in lapte.eu am rh+ grupa abIV,iar sotul meu are rh- grupa abIV,ai avem un copilas minunat de 1 an si jumatate.asa ca la mine e confirmata treaba ca daca ai rh + mama si rh- tata nu e absolut nici o problema.asa ca fetelor care sunteti in situatia asta,stati linistite,totul va fi ok!!!!
Raporteaza abuz de limbaj
_oktober_ Avatarul lui _oktober_

7593 mesaje
Membru din: 29/01/2009
Oras: arad

Pe scut...daca mama are rh pozitiv....totul e ok
Raporteaza abuz de limbaj
lili_rares Avatarul lui lili_rares

2 mesaje
Membru din: 30/07/2009
Oras: buzau

exact
Raporteaza abuz de limbaj
kudika329123 Avatarul lui kudika329123

1 mesaj
Membru din: 8/11/2010

aceasta intrebare ma intereseaza si pe mine,e problema la prima sarcina?
vreau un raspuns clar
Raporteaza abuz de limbaj
kudika226898 Avatarul lui kudika226898

4550 mesaje
Membru din: 9/07/2010

Nu....
Raporteaza abuz de limbaj
stem_29 Avatarul lui stem_29

2412 mesaje
Membru din: 28/06/2010

De la: kudika329123, la data 2010-11-08 20:56:51aceasta intrebare ma intereseaza si pe mine,e problema la prima sarcina?
vreau un raspuns clar

NU e nicio problema la PRIMA sarcina ( ma refer la MAMA cu RH negativ) insa sa a se uite un lucru, si avorturile, voite sau nevoite sa zic asa, se iau in considerare.
Raporteaza abuz de limbaj
kudika226898 Avatarul lui kudika226898

4550 mesaje
Membru din: 9/07/2010

Corect...
Raporteaza abuz de limbaj
ariana_rh Avatarul lui ariana_rh

2 mesaje
Membru din: 27/02/2011

Buna seara
Pentru cei interesati de subiectul incompatibilitatea Rh in sarcina , le recomand blogul rhnegativ.wordpress.com/ , daca aveti intrebari, va asteptam cu drag.Ariana
Raporteaza abuz de limbaj
kudika440661 Avatarul lui kudika440661

1 mesaj
Membru din: 23/09/2011

buna, ma intereseaza daca partenerul meu e cu grupa de singe A Rh(-) si eu cu A Rh(+), putem avea copii??no sa avem probleme cu asta?si ce e mai posibil sa avem? fetita sau baietel?
Raporteaza abuz de limbaj
kudika226898 Avatarul lui kudika226898

4550 mesaje
Membru din: 9/07/2010

Oare de ce mai exista medici?
Raporteaza abuz de limbaj
Laz__r_Alina_Gabriela_1 Avatarul lui Laz__r_Alina_Gabriela_1

1 mesaj
Membru din: 21/05/2013

eu am rh-ul pozitiv iar sotul meu negativ. unii spun ca ar fi probleme si in cazul acesta, altii spun ca nu. eu sper si imi doresc sa nu fie.
Raporteaza abuz de limbaj
Liviu_Bardel_1 Avatarul lui Liviu_Bardel_1

1 mesaj
Membru din: 11/07/2014

de unde sti tu ca copilu ia de la mama +
mama are + tata a avut - si eu am -
fratele meu mai mare nu stiu ce rh are da el nu are nici o problema de sanatate.
eu le am pe toate.tot ce a fost rau in familia mea parinti bunici eu am capatat tot.
sfatul meu nu face mai mult de 1 copil dac ai rh diferit.
Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: 1 2 >> Sari la pagina: