Setari Cookie-uri

Sunt disperata ca nu mai stiu ce metoda sa adopt in educatia copilului meu!

De la: kudika106963, la data 2010-02-21 22:38:41de unde bani si timp de sport???...ca ziua are numai 24 de ore...din care minim 8 eu trebuie sa fiu la munca....ne/maivorbind de timpul petrecut pe drum....fata de capul ei....in genu ...sa se duca singura...nu poate a fi lasata....
....programul meu e foarte clar....dimineatza duc fata la scoala...timp in care stau acasa...si mai fac niste treburi...spalat...curatenie....si/mi fac timp sa mai intru pe net....la pranz...iau fata de la scoala....ii pun sa manance...si plec la munca...ajung acasa seara la 9....fata merge la scoala de luni pana vineri....iar eu la munca de luni pana sambata....singura zi libera comuna e duminica....si daca e singura mea zi libera pe saptamana....vreau sa ma odihnesc poate.......
....cand sa ma duc eu cu ea sa o duc si aduc inapoi....de la vreu sport....si pe ce bani??...ca nu e nimic gratis...si orele alea trebuiesc platite

vai de capul meu! asa te lamentezi si in fata ei? si vrei sa te respecte?!?
nu te respect eu si nu te cunosc decat de pe acest topic!
kitty_krieger
Postat pe 22 Februarie 2010 01:28
debandada de astazi in capul unor tineri este rezultatul lipsei de interes si de implicare al parintilor ... care nu realizeaza ca ei trebuie sa fie polul de referintza ... prin atitudine si caracter ...

asta ai spus marco
si in cazul de fata care crezi ca e situatia? nu tot o lipsa de implicare datorita lipsei de timp?

Draga kudika106963
Da, tu ai procedat asa fiindca ti s-a refuzat tot.
Daca acum nu ii refuzi nimic crezi ca i se va parea normal sa nu mearga cu fetele? Ea are tot ce vrea, nu ii refuzi nimic. crezi ca va accepta sa isi refuze sa procedeze ca ceilalti? Va avea si bani de buzunar, pt ca daca acum nu ii refuzi nimic, nu ii vei refuza nici banii.
O cresti exact opus si vrei sa reactioneze ca tine? De ce nu ar reactiona exact invers? Are toate drepturile din lume, de ce sa nu le foloseasca? Eu cred ca te vei bate cu propriile arme. Ce crezi ca daca acum ai probleme cu educatia ei o vei educa pe viitor sa nu chiuleasca cu restul clasei? Te rog
gabriela_tornea
Postat pe 22 Februarie 2010 01:32
mai dura cu mine decat sunt eu...ar putea fi doar maica/mea....DECI IN NICI UN CAZ CINEVA DE PE FORUMUL ASTA..mi se pare ca sunt destul de...langa ea...lipsesc un nr. de ore pe zi...ca nu am cum sa stau acasa ca nu imi vine banul de nicaieri daca stau acasa....dar nici nu ies in orash cu alt scop....decat sa produc banul necesar existentei...de zi cu zi....decat sa cumpar ce trebuie in casa...mancare etc. ...altfel nu....ma refer la faptul ca....nu ies in oras la intalniri cu prietene...sau barbati....concerte sau mai stiu eu ce fel de distractii....tocmai ca sa nu lipsesc din viatza copilului....ca as avea re/mushcari...sau cum se mai zice mustrari de constiinta....
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 01:33
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 01:24:34
De la: gabriela_tornea, la data 2010-02-22 01:07:19Tu nu prea esti langa ea. asa ca va petrece mai mult timp cu colegele decat cu tine. Situatoia e foarte diferita de cum era pe vremea ta. Mai uita-te la stiri ce e prin scoli, poate nu prin toate dar prin multe. Uita-te cum umbla imbracate fetele din ziua de azi, cum se machiaza si de la ce varste, si spune-mi daca acum e ca pe vremea ta. Uita-te cate reviste sunt acum, uita-te la tv. si p[e urma spune-mi daca e cum era pe vremea ta. si peste vreo 6 ani cum crezi ca va fi? poate si mai si.
Eu ti-am spus sa ii dai exemplu pe altii care au facut greselile ei si ce lucruri rele au patit. Dar nu cand le face, ci cu alta ocazie. Alta solutie nu am.Daca tu vrei sa fie intr-un anume fel, cum era pe vremea ta, asta nu inseamna ca asa va si fi.

...era la fel si pe vremea mea....am facut liceul Caragiale 1996-2000.....si fetele din clasa mea se machiau...aveau telefoane mobile...unele erau din familii mai instarite si aveau sofer care venea si le lua de la scoala...se chiulea se mergea la Burger Ranch(acum nu mai exista)...in Mario Plazza(exista inca)....eu nu mi/am permis decat sa merg o singura data...nu aveam eu atatia bani de buzunar ca ele....acum stand si gandind...imi dau seama ca poate atunci nu le stiam situatia cu adevarat...ci doar ce lasau ei sa se inteleaga....

exact in aceeasi perioada am facut si eu liceul... tot in Bucuresi ca si tine... dar parca atunci nu se discutau atat de deschis lucruri neadecvate varstei, cum se face acum. multe lucruri care astazi se fac pe fata si sunt considerate o lauda (ex: inceperea activitatii sexuale cat mai devreme), cand eram noi in liceu, erau facute dar mai pe ascuns. deci pe atunci adolescente ca fetita ta mai erau cat de cat ferite de astfel de pericole.
Si asa cum iti spun asa e situatia astazi prin licee... o stiu si o experimentez prin fata de care am grija... si am experimentat-o in lucrul cu alti adolescenti.
Ella81
Postat pe 22 Februarie 2010 01:34
De la: gabriela_tornea, la data 2010-02-22 01:32:15debandada de astazi in capul unor tineri este rezultatul lipsei de interes si de implicare al parintilor ... care nu realizeaza ca ei trebuie sa fie polul de referintza ... prin atitudine si caracter ...

asta ai spus marco
si in cazul de fata care crezi ca e situatia? nu tot o lipsa de implicare datorita lipsei de timp?

Draga kudika106963
Daca acum nu ii refuzi nimic crezi ca i se va parea normal sa nu mearga cu fetele? Ea are tot ce vrea, nu ii refuzi nimic. crezi ca va accepta sa isi refuze sa procedeze ca ceilalti? Va avea si bani de buzunar, pt ca daca acum nu ii refuzi nimic, nu ii vei refuza nici banii.
O cresti exact opus si vrei sa reactioneze ca tine? De ce nu ar reactiona exact invers? Are toate drepturile din lume, de ce sa nu le foloseasca? Eu cred ca te vei bate cu propriile arme. Ce crezi ca daca acum ai probleme cu educatia ei o vei educa pe viitor sa nu chiuleasca cu restul clasei? Te rog

... s-ar putea sa te mire ... dar sa dea roade ... acum vorbim de un COPIL care judeca dupa aspiratiile lui la fel de copilaresti ... e foarte posibil ca peste un timp sa fie mai atenta la ce se intimpla in jurul ei si sa inteleaga multe lucruri ... nu sint Nostradamus ... problema este ca doamna are niste ideii preconcepute pe care nu se jeneaza sa le spuna direct ... si astea pot face inconstient o mare diferentza daca sint auzite si intelese de copil ...

marco918
Postat pe 22 Februarie 2010 01:37
ba pe vremea mea se discutau...ah poate nu era subiect de stiri...asta e altceva....dar se discuta....cam ce se prezinta acuma la stiri...este in scoli acum ce era si pe vremea mea...
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 01:38
Doamen ti-am citit toate comentariile si m-am ingrozit! Mi s-a facut parul maciuca! Iti tii fata intr-o temnita si nici ca-ti pasa! Esti extraordinar de cruda cu ea si ai s-o nenorocesti pe viata! Nu este vorba despre ea, ci despre tine! Mereu! Sa-ti fie tie bine! Te doare undeva de ea si tind sa cred ca a fost asa din momentul conceperii ei!

Ai probleme psihice serioase si esti o femeie foarte periculoasa pentru fata ta! Nu vreau sa explic de ce, ca n-o sa intelegi (las' ca inteleg restul celor care te-au citit).

Du-te urgent la psihiatru si trateaza-te! (desi stiu ca ceea ce spun e apa de ploaie pentru tine)

Sio cu asta am incheiat sa mai scriu aici, pentru ca m-ai ingrozit si scarbit in acelasi timp.
kitty_krieger
Postat pe 22 Februarie 2010 01:39
Serios, pe vremea ta existau jocuri video in care sa violezi femei la metrou?
Pe vremea ta era normal sexul oral la 12 ani? Sau existau emo? Cati copii se sinucideau?
La televizor erau emisiuni cu pipite proaste care nu stiu termeni elementari?
Le vad fetitele de 12 ani si zic ce frumoase sunt, nu conteaza ca is proaste. De ce sa nu fim si noi la fel?
Furtul e la fel si intr-o tara in care ti se taie mana pt el si in romania, nu?
Doar ca mai conteaza si conjunctura si civilizatia si societatea.
Unii viseaza si acum colorat dupa o doza de extasy

Daca tu nu faci nici o diferenta, imi pare rau pt tine. Oamenii s-au schimbat doar in aparenta, ci si in esenta.Si nu mi-e teama pt mine, ci pt cei mici care nu stiu sa deosebeasca binele de rau
PT tine , caracteristic EYES WIDE SHUT, nu filmul, expresia
gabriela_tornea
Postat pe 22 Februarie 2010 01:40
De la: pisicuta_razboinica, la data 2010-02-22 01:28:55
De la: kudika106963, la data 2010-02-21 22:38:41de unde bani si timp de sport???...ca ziua are numai 24 de ore...din care minim 8 eu trebuie sa fiu la munca....ne/maivorbind de timpul petrecut pe drum....fata de capul ei....in genu ...sa se duca singura...nu poate a fi lasata....
....programul meu e foarte clar....dimineatza duc fata la scoala...timp in care stau acasa...si mai fac niste treburi...spalat...curatenie....si/mi fac timp sa mai intru pe net....la pranz...iau fata de la scoala....ii pun sa manance...si plec la munca...ajung acasa seara la 9....fata merge la scoala de luni pana vineri....iar eu la munca de luni pana sambata....singura zi libera comuna e duminica....si daca e singura mea zi libera pe saptamana....vreau sa ma odihnesc poate.......
....cand sa ma duc eu cu ea sa o duc si aduc inapoi....de la vreu sport....si pe ce bani??...ca nu e nimic gratis...si orele alea trebuiesc platite

....poftim??...cum adica???...de ce sa nu ma respecte....daca asta e adevarul???....n/ati zis voi mai devreme ca ...e bine sa imparte cu ea problemele reale ale vietii....asta faceam demult oricum....un ban de ceva dulce se va gasi mereu....dar de sport de performanta...nu prea cred....ca nu am timp si bani de asha ceva...asta e adevarul?....si adica ma rog...de ce sa nu fiu respectata pentru asta???....pai io atata p[ot...ca nu sunt super/man...sau super/woman....sunt o fiinta normala care se duce la munca pentru bani....nu pentru distractii...si banii fiind limitati....ii cheltuim in ordinea prioritatilor....si dusul la un sport nu e o prioritate pentru o saraca din astea ca mine...ca saraca sunt....dar asta nu inseamna ca tre sa nu am ce manca...dar daca am ce manca nu inseamna ca sunt bogata.....bogati sunt aia cu vile si masini
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 01:44
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 01:38:49ba pe vremea mea se discutau...ah poate nu era subiect de stiri...asta e altceva....dar se discuta....cam ce se prezinta acuma la stiri...este in scoli acum ce era si pe vremea mea...

ar trebui sa mergi mai des prin licee sa vezi despre ce vorbesc. Lucruri care pe vremea ta erau considerate anormale... acum sunt perfect normale. ca sa nu ma apuc sa le insir pe toate, iti spun atat: sansele ca acum fata ta sa vina intr-o zi acasa, insarcinata sunt mult mai mari decat erau acum 10 ani ;). In primul rand pentru ca acum e considerata o RUSINE daca o fata este virgina ala 14 ani (de catre colegii de liceu), iar cand eram noi in liceu, daca o fata isi pierdea virginitatea, pastra secretul la un cerc cat se poate de restrans si nu se lauda in gura mare cu ce a facut. Acum, faptul de a avea relatii sexuale cat mai devreme este considerat o realizare!!!! Asa era si cand erai tu in liceu? eu nu cred... eu am trait anii de liceu in aceeasi perioada cu tine... iar astfel de subiecte erau abordate si apreciate muuuuuuuult diferit fata de azi. de atunci au trecut numai 10 ani! inchipuie-ti cum va fi peste inca 6!
Ella81
Postat pe 22 Februarie 2010 01:46
io cred ca sunt o femeie periculoasa pentru forumishti...prin parerile mele....nu pentru fata mea
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 01:46
draga...am spus ca am facut liceul Caragiale...se stie deja pentru ce e celebru...nu/mi spune tu mie ce era pe vremea mea....ca nu ai fost coleg cu mine!!...pe vremea mea era normal...absolut tot ce e si acum....ahhh...ca nu toata lumea a ales sa traiasca la fel...asta e alta problema
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 01:48
De la: Ella078178, la data 2010-02-22 01:46:31
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 01:38:49ba pe vremea mea se discutau...ah poate nu era subiect de stiri...asta e altceva....dar se discuta....cam ce se prezinta acuma la stiri...este in scoli acum ce era si pe vremea mea...

ar trebui sa mergi mai des prin licee sa vezi despre ce vorbesc. Lucruri care pe vremea ta erau considerate anormale... acum sunt perfect normale. ca sa nu ma apuc sa le insir pe toate, iti spun atat: sansele ca acum fata ta sa vina intr-o zi acasa, insarcinata sunt mult mai mari decat erau acum 10 ani ;). In primul rand pentru ca acum e considerata o RUSINE daca o fata este virgina ala 14 ani (de catre colegii de liceu), iar cand eram noi in liceu, daca o fata isi pierdea virginitatea, pastra secretul la un cerc cat se poate de restrans si nu se lauda in gura mare cu ce a facut. Acum, faptul de a avea relatii sexuale cat mai devreme este considerat o realizare!!!! Asa era si cand erai tu in liceu? eu nu cred... eu am trait anii de liceu in aceeasi perioada cu tine... iar astfel de subiecte erau abordate si apreciate muuuuuuuult diferit fata de azi. de atunci au trecut numai 10 ani! inchipuie-ti cum va fi peste inca 6!

...DAAA. ASHA ERA SI PE VREMEA MEA....EXACT CE POVESTESTI TU!!!
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 01:49
De la: gabriela_tornea, la data 2010-02-22 01:40:52Serios, pe vremea ta existau jocuri video in care sa violezi femei la metrou?
Pe vremea ta era normal sexul oral la 12 ani? Sau existau emo? Cati copii se sinucideau?
Le vad fetitele de 12 ani si zic ce frumoase sunt, nu conteaza ca is proaste. De ce sa nu fim si noi la fel?

Daca tu nu faci nici o diferenta, imi pare rau pt tine. Oamenii s-au schimbat doar in aparenta, ci si in esenta.Si nu mi-e teama pt mine, ci pt cei mici care nu stiu sa deosebeasca binele de rau

... scuze ... ceea ce spui tu este o prostie ... nu e vina mea si nici nu trebuie sa ma transform constient intr-un ZOMBI pentru ca unii mai vizibili decit mine asa sint ... daca tu crezi ca aceasta ''esenta'' este cea la care trebuie sa te aliniezi si tu e treaba ta ... dar te asigur ca nu va dura mult ... e ceva ciclic si e o tragedie decit pentru cei care nu isi dau seama ... cind se da de bine, prostimea trebuie sa fie ocupata cu ceva ... e inceputul declinului de obicei ...

... tot ceea ce spui tu este adevarat dar problema este lipsa de ATITUDINE vis a vis de porcarii ... daca nu le combati inseamna ca le accepti ... asa se pune problema ... astazi ... iar indiferentza costa ...
marco918
Postat pe 22 Februarie 2010 01:50
de acolo vin....exact din vremurile alea....si sunt de Doamne Fereste!...intr/un mod cum nu si.l inchipuie multi!!!
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 01:51

Postat pe: 22 Februarie 2010, ora 01:37 Raporteaza abuz de limbaj
Citeaza Raspunde

De la: gabriela_tornea, la data 2010-02-22 01:32:15debandada de astazi in capul unor tineri este rezultatul lipsei de interes si de implicare al parintilor ... care nu realizeaza ca ei trebuie sa fie polul de referintza ... prin atitudine si caracter ...

asta ai spus marco

Draga kudika106963

... s-ar putea sa te mire ... dar sa dea roade ... acum vorbim de un COPIL care judeca dupa aspiratiile lui la fel de copilaresti ... e foarte posibil ca peste un timp sa fie mai atenta la ce se intimpla in jurul ei si sa inteleaga multe lucruri ... nu sint Nostradamus ... problema este ca doamna are niste ideii preconcepute pe care nu se jeneaza sa le spuna direct ... si astea pot face inconstient o mare diferentza daca sint auzite si intelese de copil ...

Tocmai asta e, ca mama ei vrea ca ea sa nu vada ce se intampla in jurul ei. va fi un copil mereu in conflict intre societate reprezentata de scoala, daca alti prieteni nu va avea si unica ei familie, mama, intrucat tatal nu e, bunicii sunt scosi din discutie si banuiesc ca si alte neamuri. Si atunci ce crezi ca o va face sa inteleaga multe lucruri? Faptul ca va primi informatii contradictorii din cele 2 grupuri din viata ei, respectiv scoala si mama ei?
Sau de la tv, de la stirile de la ora 5 sau de la emisiunile de divertisment?
Cam ce sanse crezi ca are acest copil sa se dezvolte armonios si sa ajunga sa deosebeasca binele de rau cand binele dintr-un mediu al vietii ei va insemna raul din celalalt? Crezi ca mama ei nu are nici o influenta? Cu timpul eu spun ca va scadea influenta mamei si va creste cea scolara. Si atunci va avea un conflict interior. Intrebare, unde va cauta raspunsul?
gabriela_tornea
Postat pe 22 Februarie 2010 01:53
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 01:44:28
De la: pisicuta_razboinica, la data 2010-02-22 01:28:55
....cand sa ma duc eu cu ea sa o duc si aduc inapoi....de la vreun sport....si pe ce bani??...ca nu e nimic gratis...si orele alea trebuiesc platite

....poftim??...cum adica???...de ce sa nu ma respecte....daca asta e adevarul???....n/ati zis voi mai devreme ca ...e bine sa imparte cu ea problemele reale ale vietii....asta faceam demult oricum....un ban de ceva dulce se va gasi mereu....dar de sport de performanta...nu prea cred....ca nu am timp si bani de asha ceva...asta e adevarul?....si adica ma rog...de ce sa nu fiu respectata pentru asta???....pai io atata p[ot...ca nu sunt super/man...sau super/woman....sunt o fiinta normala care se duce la munca pentru bani....nu pentru distractii...si banii fiind limitati....ii cheltuim in ordinea prioritatilor....si dusul la un sport nu e o prioritate pentru o saraca din astea ca mine...ca saraca sunt....dar asta nu inseamna ca tre sa nu am ce manca...dar daca am ce manca nu inseamna ca sunt bogata.....bogati sunt aia cu vile si masini

chiar atat de saraca nu esti, din moment ce iti permiti sa platesti internetul lunar... am cunoscut mult mai saraci ca voi, care nici macar lumina nu au in casa. cat de cat, financiar, voi sunteti ok.... eu in locul tau as renunta la internet (care oricum nu o educa in bine, si este extrem de periculos daca e oferit necontrolot si fara masura la copii) si din acei bani as iesi, ca relaxare o data pe luna la o cofetarie, teatru ceva cu fata mea.... sau i-as plati una-doua ore de balet pe luna, sau orice alt sport.
Ella81
Postat pe 22 Februarie 2010 01:53
E clar ca toate discutiile astea sunt in zadar. Candva iti vei aduce aminte de toate vorbele noastre, dar va fi prea tarziu. Atunci iti vei dori sa dai timpul inapoi. Asta e, macar fetele au incercat sa-ti mai deschida un pic mintea, dar fara succes.
andaluc
Postat pe 22 Februarie 2010 01:57
nu as renunta la internet pentru nici un sport sau activitate in aer liber...din lume....tu crezi ca daca renunt eu la internet...o sa am timp si bani de sport??...iti zic io ca nu!!!...si apoi mai e o treaba???.....cum ramane cu mine?...care nu am viatza sociala....ca si pentru asta trebuie timp si bani....altzii...internetul tine loc de asta si costa mult mai putin!!!!
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 01:57

Postat pe: 22 Februarie 2010, ora 01:50 Raporteaza abuz de limbaj
Citeaza Raspunde

De la: gabriela_tornea, la data 2010-02-22 01:40:52Serios, pe vremea ta existau jocuri video in care sa violezi femei la metrou?

... scuze ... ceea ce spui tu este o prostie ... nu e vina mea si nici nu trebuie sa ma transform constient intr-un ZOMBI pentru ca unii mai vizibili decit mine asa sint ... daca tu crezi ca aceasta ''esenta'' este cea la care trebuie sa te aliniezi si tu e treaba ta ... dar te asigur ca nu va dura mult ... e ceva ciclic si e o tragedie decit pentru cei care nu isi dau seama ... cind se da de bine, prostimea trebuie sa fie ocupata cu ceva ... e inceputul declinului de obicei ...

... tot ceea ce spui tu este adevarat dar problema este lipsa de ATITUDINE vis a vis de porcarii ... daca nu le combati inseamna ca le accepti ... asa se pune problema ... astazi ... iar indiferentza costa ...

Tu ori nu citesti ori nu intelegi. Am spus clar "Si nu mi-e teama pt mine, ci pt cei mici care nu stiu sa deosebeasca binele de rau"

Aici nu e vb de cum am reactionat eu sau tu la mediul social ci cum va reactiona acest copil in situatia care ti-am prezentat-o si care ai recunoscut ca asa e. Daca tu consideri ca trebuie sa fii mereu in centrul atentiei, imi pare rau. Eu prezentam societatea cum i se va prezenta fetitei de 8 ani, nu tie care banuiesc ca ai mai multi.
Deci nu peste tot iun lumea asta e vorba de TINE. daca nu aveam atitudine fata de porcarii nu le blamam aici. clar? Citeste mai atent de acum sau nu mai face referire la commenturile mele daca nu le intelegi.Sau deschide un topic despre tine, daca vrei sa vb despre tine, aici e vb despre altceva si altcineva
gabriela_tornea
Postat pe 22 Februarie 2010 01:59
ca daca ai prieteni...care automat ii inviti si acasa....te trezesti ca iti dispar lucruri din casa...sau flirteaza cu sotul sau sotia ta....ca mananci cu un om un sac de sare si tot nu il cunosti....pe prieteni nu ai nici o shansa sa ii cunosti cu adevarat...decat daca iti pui propriile valori in joc...si nu merita riscul....pe cand internetul ce poa sa iti faca???...poa sa iti fure din casa??...nu....poa sa/ti fure iubitul/a..?...nu!!!!....te poate imbolnavi..??..nu!!!...etc..
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 02:01
De la: gabriela_tornea, la data 2010-02-22 01:53:20
Citeaza Raspunde

asta ai spus marco

Draga kudika106963

Tocmai asta e, ca mama ei vrea ca ea sa nu vada ce se intampla in jurul ei. va fi un copil mereu in conflict intre societate reprezentata de scoala, daca alti prieteni nu va avea si unica ei familie, mama, intrucat tatal nu e, bunicii sunt scosi din discutie si banuiesc ca si alte neamuri. Si atunci ce crezi ca o va face sa inteleaga multe lucruri? Faptul ca va primi informatii contradictorii din cele 2 grupuri din viata ei, respectiv scoala si mama ei?
Cam ce sanse crezi ca are acest copil sa se dezvolte armonios si sa ajunga sa deosebeasca binele de rau cand binele dintr-un mediu al vietii ei va insemna raul din celalalt? Crezi ca mama ei nu are nici o influenta? Cu timpul eu spun ca va scadea influenta mamei si va creste cea scolara. Si atunci va avea un conflict interior. Intrebare, unde va cauta raspunsul?

... am niste retineri ... dar ... scoala, societatea, si ce mai vrei tu ... nu iti da de mincare, haine, grija la detalii ... in general nu iti vrea ... binele ... cu niste minime reguli morale si etice orice copil poate realiza asta ... daca parintii nu ar renunta pe parcurs la indatoririle lor si nu s-ar interesa mai mult sa isi ''traiasca viata'' doar ei ... multi sint chiar ei factorul care dezechilibreaza copii ... familii destramate sau dezechilibrate, cu parinti curvari sau mai copii decit copii lor, parinti care isi preseaza copii cu pretentii in timp ce ei insisi nu au calitati, care pun copii pe ultimul loc in fata achizitiilor materiale ... astea sint elementele care creeaza atmosfera de groaza de astazi ... copii repeta ce vad la parinti ... nimic mai mult ... au prea putine puncte de referinta si atunci inventeaza ceva ... si nu resusesc de cele mai multe ori ...

marco918
Postat pe 22 Februarie 2010 02:02
De la: marco918, la data 2010-02-22 01:50:58

scuze, marco, dar acest comentariu era adresat exact unei mame care nu stie sa-si invete copila sa ia atitudine in fata acestor informatii care - in realitate - EXISTA (intr-o masura mul mai mare decat acum 10-20 de ani). In plus, sunt prezentate ca NORMALE. este foarte bine formulat raspunsl ei, avand in vedere destinatia.
ea nu crede ca acestea sunt standarde dupa care trebuie sa se alinizie, ci modele de viata pentru acei tineri care nu au primit o educatie solida in familie, sau care au primit dar nu si-au insusit-o.
Ella81
Postat pe 22 Februarie 2010 02:04
nu ma intereseaza sa o fac pe fiica/mea balerina!!!in primul rand nu imi place mie baletul...mi se pare o porcarie....si apoi chiar nu mai traim vremurile alea....adica mi se pare ca baletul nu e de viitor!!
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 02:05
asta cu zombi...n/am comentat/o eu...ca doar stiu ce comentez si ce nu....nu cred castiu le ce vrea sa se refere...
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 02:07
Ok, asta-i ultimul comentariu, pentru ca nu-mi place ca lumea sa creada ca iesirea mea de mai devreme a fost din cauza ca scrie "razboinica" la avatar.

Ci din cauza ca esti maica-mea nr 2! Pot sa pun pariu ca suferi ca si ea, de paranoia schizoida. Cu diferenta ca ea ma mai si altoia din cand in cand. Insa asta conteaza mai putin, ce m-a marcat cel mai tare a fost abuzul psihologic! Slava Domnului ca ea nu a reusit sa-mi interzica accesul la bunici, desi a incercat in repetate randuri si apoi a incercat sa-si bage coada si intre mine si tata dupa ce s-au despartit. De-asta nu sunt la ospiciu acum.

Repet, esti un mare pericol pentru ea! Sper sa-ti intre la capatana macar putin din ce ti s-a spus pe aici.
kitty_krieger
Postat pe 22 Februarie 2010 02:07
De la: marco918, la data 2010-02-22 02:02:58
De la: gabriela_tornea, la data 2010-02-22 01:53:20
Citeaza Raspunde

asta ai spus marco

Draga kudika106963

... am niste retineri ... dar ... scoala, societatea, si ce mai vrei tu ... nu iti da de mincare, haine, grija la detalii ... in general nu iti vrea ... binele ... cu niste minime reguli morale si etice orice copil poate realiza asta ... daca parintii nu ar renunta pe parcurs la indatoririle lor si nu s-ar interesa mai mult sa isi ''traiasca viata'' doar ei ... multi sint chiar ei factorul care dezechilibreaza copii ... familii destramate sau dezechilibrate, cu parinti curvari sau mai copii decit copii lor, parinti care isi preseaza copii cu pretentii in timp ce ei insisi nu au calitati, care pun copii pe ultimul loc in fata achizitiilor materiale ... astea sint elementele care creeaza atmosfera de groaza de astazi ... copii repeta ce vad la parinti ... nimic mai mult ... au prea putine puncte de referinta si atunci inventeaza ceva ... si nu resusesc de cele mai multe ori ...

Deci societatea e un rau generalizat in care se oglindeste raul individualizat. Si in cazul de fata, care e raul mai mare si care mai mic? Mama sau societatea? Deci daca eu am o plasa cu mere putrede si spun ca am o plasa ca mere putrede, tu vii si spui ca nu e adevarat, ca am mere putrede intr-o plasa. Perfect adevarat. Nu am spus niciodata ca toala lumea e la fel. Eu am fost cea care sustinea individualismul, daca vei citi mult mai in spate vei vedea. Pana si o regula are exceptii, nu mai vb de o societate
gabriela_tornea
Postat pe 22 Februarie 2010 02:09
ca sa iei atitudine in fatza unor informatii existente tre sa ai puterea de a te apara de un rau ne/cunoscut!...io cred ca nu multi pot face asta cu adevarat!
andreea_n_x
Postat pe 22 Februarie 2010 02:10
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 01:51:25de acolo vin....exact din vremurile alea....si sunt de Doamne Fereste!...intr/un mod cum nu si.l inchipuie multi!!!

Parca ai avea 100 de ani? Oare noi nu traim aceleasi vremuri ca si tine? Ai niste conceptii tare ciudate, nici bunica nu gandeste asa. Par mai degraba ideile unei persoane bolnave psihic, cu tulburari de identitate. Ai impresia ca azi esti mama ta, maine bunica ta... Copilul trebuie sa vada viata asa cum este ea in realitate, nu asa cum i-o descrii tu sau cum ai vrea sa fie. Viata nu iarta pe nimeni, iar cei slabi nu au ce cauta, din pacate.
andaluc
Postat pe 22 Februarie 2010 02:14
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 02:01:34ca daca ai prieteni...care automat ii inviti si acasa....te trezesti ca iti dispar lucruri din casa...sau flirteaza cu sotul sau sotia ta....ca mananci cu un om un sac de sare si tot nu il cunosti....pe prieteni nu ai nici o shansa sa ii cunosti cu adevarat...decat daca iti pui propriile valori in joc...si nu merita riscul....pe cand internetul ce poa sa iti faca???...poa sa iti fure din casa??...nu....poa sa/ti fure iubitul/a..?...nu!!!!....te poate imbolnavi..??..nu!!!...etc..

vezi... experienta ta negativa cu societatea se reflecta in ceea ce scrii... nu ai prieteni pt ca tu in primul rand nu ai calitatile unui prieten. Eu am prieteni f buni (nu ma refer la prieteni "de distratie" ci la cei cu care am impartit amarul si binele vietii, atat al lor cat si al meu, prieteni care au fost mereu alaturi de mine cu ce au putut cand am avut neveoie de suportul lor... si pentru care si eu am facut la fel). Pe cea mai buna prietena a mea o cnosc de 14 ani... e la fel ca mine... si cred ca nici daca mi-ar fo oferit mama o sora tot nu ar fi putut fi atat de apropiata ca ea.
Daca nu ai viata sociala, este pt ca nu reusesti sa-ti faci prieteni, nu pt ca nu ai timp sau bani. Pt ca sa iesi undeva nu ai nevoie neaparat de bani... poti merge si intr-un parc de ex. In schimb ai nevoie de prieteni!

Iar internetu poate fura ceva mult mai pretios decat lucrurile din casa: inocenta copilei tale. sau nu ai auzit de pedofili virtuali???? sunt peste tot pe site-urile de socializare! si nu ai cum sa o controlezi cu cine vorbeste daca tu ii dai acces liber la internet. sa nu mai spun de informatiile care vin in contradictie cu educatia ta si de care ea se va simti mult miai atrasa tocmai pt ca nu va fi nimic care sa o impiedice sa-si satisfaca curiozitatea.... si asteaa sunt doar cateva dintre pericolele care vin odata cu internetul...
Ella81
Postat pe 22 Februarie 2010 02:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Traficul de fiinte umane! 9 De la: _oktober_ 12 Septembrie 2010 20:51
manele 32 De la: cristiana_cris 12 August 2009 15:49
despre florile de apartament 81 De la: gratuit89 30 Noiembrie 2009 23:01
CE SA MA FAC? 12 De la: dragalaspui 10 Septembrie 2008 15:30
EXISTA VREUN OM DE LA KUDICA CARE CHIAR CITESTE MAILURILE NOASTRE 72 De la: kiss_my_ass 4 Iulie 2013 11:07