Setari Cookie-uri

piscina ieftina facuta de tine

cat de tare
carla_cra
Postat pe 31 Martie 2010 21:41
prea multa bataie de cap si prea putine avantaje
tudormihaela11
Postat pe 9 Aprilie 2010 16:50
foarte utile sfaturile taale PUIUC eu personal te mai astept si cu alte sfaturi
gigibrbr_condo
Postat pe 10 Aprilie 2010 17:17
Va salut pe toti! Excelent topicul acesta!! Cel putin, mie mi se potriveste manusha!

M-am "infruptat" din experienta celor doi care si-au luat curajul sa faca singuri asa ceva.

Vreau sa va impartasesc ca, alaturi de povestirea celor doi, cei interesati de o realizare practica ar trebui sa studieze si http://www.howibuiltmyownpool.com/index.php. Mi s-a parut exceptional de instructiv.

Toate aceste referinte mi-au dat si mie curaj.

Zis si facut. Am inceput prin a stabili dimensiunile. In principiu este cam la fel a celorlalti doi "intreprinzatori" (nu si la fel cu cea a americanului, deh... alte bugete) 9/4.5 cu o adancime medie de 1.5
Mizez pe max. 60mc de apa. Nu vreau sa polemizez cu nimeni dar nu stiu cum 12mc ar putea fi mult. Mie mi se pare putin. Am negociat cu mine insumi mult pana am ajuns la dimeniunile acestea, fiind tot timpul tentat sa... "mai mare"! Dar, cum apa trebuie filtrata temeinic (altfel nu ai o piscina ci o balticica!) "mai mare" inseamna si mai multa energie electrica, deci mai scump, am ramas sub 60mc ceea ce inca inseamana multe ore bune de functionare a pompei in fiecare zi.

Apoi am sapat groapa. Fara un excavator n-as recomanda nimanui sa incerce asa ceva. Si atentie: 60mc de pamant inseaman o groaza de pamant. Trebuie sa ai ce sa faci cu el prin apropiere, altfel te mai costa si caratul in afara locatiei. Pe scurt, buldoexcavatorul pe care l-am platit cu 1500 de lei a lucrat 10-12 ore de mi s-a parut pana si mie ca l-am platit prea putin. Ce sa mai zic de el. Dar deh.... criza mare. Avantaj eu!

Dupa care am achizitionat armatura. Aici am unele dubii.
Desi referintele "americane" sunt destul de clare (si calificate) #3@6" (pe romaneste fier de 8 la 15cm) referintele romanesti sunt mai pretentioase, mergand pana la aceea a lui "narevarf" care a pus plasa de 8 pe doua randuri. 8-ul corespunde. Plasa de 8 are ochiuri de 10. Ma rog, ochiuri mai dese nu are ce sa strice. Dar pe doua randuri?? Nu e cam excesiv? Intradevar, e vorba de 60 de tone de apa, dar placa aia nu e un planseu de cladire, sta pe pamant rezemata pe toata suprafata. Iar cele 60 de tone sunt distribuite uniform. Daca n-as fi avut referinta americanului, poate o inghiteam ca atare dar asa... as vrea sa mai aud si alte opiniii si/sau argumente.

De asemenea mai am o nedumerire. "Americanul" a facut armatura direct pe pamant (avident, plasand-o la odistanta "regulamentara" de acesta. De la cei doi compatrioti rezulta (din poze sau descriere) ca peretii au fost cofrati pe ambele parti. Si chiar mai mult, s-au pus membrane hidroizolatoare intre pamant si perete. Ma intreb, de ce? Ca sa nu intre apa dinafara inauntrul piscinei? Invers, oricum membranele alea nu tin nimic. Deci?! Ceva explicatii mi-ar prinde bine. Evident ca membranele respctive, in sine, n-ar afecta prea mult bugetul dar ce rost au?! Americanul a turnat "la pamant" (e drept ca prin torcretare, dar "gunnitul" acela e tot un fel de beton ceva mai vascos (si mai are si niste fibre prin el; si-al dracului n-are cofraj nici pe o parte nici pe alta!!).
Si-aici ar fi utila o dezbatere.
Eu sunt tentat sa cofrez numai pe-o parte (torcretarea + gunnitul nu prea sunt disponibile in Romanica si acolo ude sunt, nu vreti sa stiti la pret, credeti-ma!).
Eventual as pune, intradevar o folie pe pamant ca sa nu "suga" apa prea repede din beton.

Astazi am achizitionat piesele acelea de plastic (ABS): 2 skimmere, 3 injectoare, o duza pentru aspiratie si un sifon de fund, (pe care trebuie sa le prinzi inca de la turnare in beton), impreuna cu 25 de metri de conducta elastica. Ah, sa nu uit, si doua proectoare subacvatice. Astea putea sa lipseasca... fudulie, ce mai! In total un purcoi de bani: 2750 (lei, evident). Fara fudulie (adica fara proiectoare) ar fi fost numai vreo 1900 ceea ce ar fi fost mult mai acceptabil.

Cimentul nu e o problema in ziua de astazi, balastul e comandat. Am gasit si aditivul necesar (1EUR/litru, 6 l/mc, in mare, vreo 100EUR pe lucrare - nu mi se pare prea grav...). Stiu, o sa-mi recomandati calduros sa iau o CIFA, ca fac aia betonul ca lumea. Asta e, ca nu prea am incredere. Dupa ce am patit cand am turnat planseul la etajul casei, cand mi-au adus aia o porcarie (granulatie uriasa) si mai putin decat trebuia, nu pera mai am curajul. O sa lucram la doua betoniere, zi de vara pana-n seara (sau chiar noapte). Si-i pun si o extradoza de ciment, ca sa fiu eu mai sigur. Cred ca mai important este sa fie bine vibrat.

Dar nu m-apuc pana nu primesc niste comentarii si admonestari din partea forumistilor!

Toate bune si astept reactiile voastre!


alexpi01
Postat pe 3 Mai 2010 21:37
salutare.eu lucrez in acest domeniu.va pot ajuta in constructia unei piscine.pe forum imi este greu sa explic etapele.execut si lucrari in particular.ne putem scrie pe mail....hexadus_dml@yahoo.com.numai bine
hexodus
Postat pe 13 Mai 2010 21:18
De la: hexodus, la data 2010-05-13 21:18:19salutare.eu lucrez in acest domeniu.va pot ajuta in constructia unei piscine.pe forum imi este greu sa explic etapele.execut si lucrari in particular.ne putem scrie pe mail....hexodus_dml@yahoo.com.numai bine
hexodus
Postat pe 13 Mai 2010 21:19
cred ca vine cam tarziu raspunsul meu, dar nu am mai urmarit forumul de foarte mult timp.
1) teraplastul l-am montat iarna dinaintea turnarii betonului (deoarece, asa cum am scris, am facut piscina pe decursul a mai multi ani) pentru a nu cadea malurile gropii inauntru, iar apoi au rams pentru a impiedica infiltratiile din exterior (chiar tine apa - dovada ca toata iarna respectiva groapa a stat plina cu apa- vezi foto).
2) e bine sa ai 2 randuri de plasa mai ales pe fundul piscinei deoarece greutatea este foarte mare, iar daca terenul nu e tasat suficient exista riscul sa apara fisuri; un mic sacrificiu cred ca merita pentru nu avea probleme mai tarziu, mai ales ca e mult mai costisitor sa le remediezi ulterior (vorbesc din experienta - mie mi s-a unflat cofragul in cateva locuri tocmai pentru ca m-am sgarcit la cateva contrafise sau stalpi si a trebuit sa lucrez apoi la remedierea problemei de mi-au iesit ochii).
3) si eu eram nedumerit cu privire la procedeul "americanesc" si la inceput chiar cautam pe cineva care sa aiba utilajele necesare (pompa respectiva e diferita de cea cu care se tencuieste) si care sa-mi betoneze piscina - convenabil pentru ca scapam de cofrat; nu am gasit nici persoana, nici utilajul si nici statia de betoane care sa-mi faca amestecul, asa ca am recurs la metoda clasica (cofraj si cifa).
4) atentie la turnatul betonului pentru ca e recomandat sa fie turnat fara intreruperi pe fund iar mai apoi la pereti si sa fie foarte bine vibrat (daca nu sunt bine intarite cofrajele acestea se unfla cand se vibreaza betonul)
puiuc
Postat pe 1 Decembrie 2010 19:51
Buna ziua, vad ca post-ul asta are ceva de cand e online. Poate ma poate ajuta si pe mine cineva cu cate sfaturi legate de piscina :D

Ca o paranteza... sa stiti ca am citit si am scos la xerox toate comentariile interesante de pana acum ca sa le citesc acasa si sa inteleg mai bine cum si cat de greu/usor este sa construiesti o piscina in regie proprie.

Bun, deci pana acum am sapat o groapa de 8 m lungime pe 4 latime cu 1,5 m adancime intr-o parte si 2,2 m adancime in cealalta parte. Acum as vrea sa stiu, avand in vedere ca raspund la postul asta cu o intarziere de vreo 3-4 ani, cam cat m-ar costa sa fac piscina de acum inainte?

Am inteles in principiu ca acum trebuie sa cumpar toate chestiile de se tin in cofrag, dupa aceea armez "podeau" si peretii, apoi torn betonul
neamtzu2007
Postat pe 27 Martie 2011 13:00
Buna ziua, vad ca post-ul asta are ceva de cand e online. Poate ma poate ajuta si pe mine cineva cu cate sfaturi legate de piscina :D

Ca o paranteza... sa stiti ca am citit si am scos la xerox toate comentariile interesante de pana acum ca sa le citesc acasa si sa inteleg mai bine cum si cat de greu/usor este sa construiesti o piscina in regie proprie.

Bun, deci pana acum am sapat o groapa de 8 m lungime pe 4 latime cu 1,5 m adancime intr-o parte si 2,2 m adancime in cealalta parte. Acum as vrea sa stiu, avand in vedere ca raspund la postul asta cu o intarziere de vreo 3-4 ani, cam cat m-ar costa sa fac piscina de acum inainte?

Am inteles in principiu ca acum trebuie sa cumpar toate chestiile de se tin in cofrag, dupa aceea armez "podeau" si peretii, apoi torn betonul
neamtzu2007
Postat pe 27 Martie 2011 13:02
Asa este. Iar dezavantajele si avantajele fiecarui tip de piscina se gasesc cu tona peste tot pe internet - nu se poate pune problema ca nu avem acces la informatie - va recomand sa verificati intotdeauna mai multe surse. Din cate stiu piscinele din otel galvanizat sunt mult mai rezistente in timp decat cele din beton, insa sunt mai greu de instalat. Mentin si un volum mai mare de apa. Aici, de exemplu: http://www.piscineingropate.ro se ofera garantie 8 ani. Piscinele sunt cu liner iar montajul si transportul sunt gratuite. Ma indoiesc ca daca produsele nu ar fi de calitate s-ar oferi garantia aia - probabil si ca garantia este asa mare pentru ca piscinele vin gata cu liner, iar la acest tip liner-ul e dintr-o singura bucata. Numai la piscinele de dimensiuni mai mari, cele din beton de exemplu, liner-ul e pe bucati si se pune o folie mai groasa - da acolo la instalare se si lucreaza cateva luni. Si piscinele din fibra de sticla sunt bune, insa din cate m-am interesat - si nu stiu sigur daca spun bine aici daca se strica ceva - adica liner-ul ala din fibra de sticla sau cum ii spune, care e dintro singura bucata, tot prefabricat, te costa. Si da, la piscine ai nevoie de intretinere mai ales pentru apa si mai ai nevoie si de sisteme de incalzire, and so on.
kudika_26968
Postat pe 29 Ianuarie 2013 08:24
Ce sfat va pot da eu ( desi e un mic conflict de interese deoarece comercializez asa ceva ) este sa nu va faceti piscina foarte mare. In primul rand nu e doar de groapa aia pe care o faceti voi de 8 pe 4, filtrarea se schimba complet, de la duze de aductiune de apa, la echipamentele de filtrare, la costurile consumabilelor necesare filtrarii ( pastile, clor lichid, etc ), la faptul ca vara vi se evapora apa si reteaua va functiona ca sa poata readuce nivelul. DPDV al constructiei, cel mai ieftin si rapid mod e folosind acele panouri din otel galvanizat, care doar se pun in groapa si se betoneaza picioarele lor ca sa stea fixe, dupa care se acopera spatele cu pamant. Un alt sfat ar fi sa nu luati liner, ci sa puneti PVC Armat. Este un "liner" triplu stratificat care vine la rulou si se sudeaza la cald. Diferenta de pret nu este prea mare, aici mai e putina manopera de la firma specializata dar diferentele sunt foarte mari, de la aspect la proprietatile materialului.
Si ce spuneam legat de marimea piscinei, faceti ceva de maxim 5 pe 3 si cautati pe net aparatele de inot contracurent ... Daca va faceti lungimea de 8 metri, tot nu rezolvati mare lucru ca din 10 brate va intoarceti, tot nu e bazin olimpic. Cu un sistem de inot contracurent iti setezi ritmul si inoti "pe loc" o jumatate de ora. Chiar e un sfat sincer mult mai de ajutor in momentul in care te gandesti ca toata investitia va fi sa sapi o groapa mai mare si sa bagi putin mai mult beton ... costurile escaladeaza foarte mult cu marimea. Cautati pe google niste americani care au piscinute de 2 pe 2.5 parca ... e putin cam mica, as vedea-o pentru un penthouse dar ca exemplu sa vedeti de cat de putin ai nevoie in realitate.
kudika_28252
Postat pe 1 Februarie 2013 15:12
Cand iti vin prietenii la un gratar sua la o "adunare la piscina" ti-ai fi dorit sa o ai mai mare de 3x5 oricat de multe turbo jeturi pui in ea. Sfatul meu este sa te gandesti bine pentru ce iti faci piscina, apoi sa iei o decizie in functie de nevoile si dorintele tale.
piscinepremium
Postat pe 24 Februarie 2013 03:01
Daca nu vrei sa te duci la o piscina publica poti sa iti construiesti una. Sau poate vrei doar sa te relaxezi in liniste in fata casei. Afla aici cum: http://cumfacsa.ro/casa-gradina/cum-sa-construiesti-o-piscina
kudika_31367
Postat pe 14 Martie 2013 12:10
Sunt multe de avut in vedere pentru constructia unei piscine.De asemenea sunt multe de "povestit" si multe de calculat.
In principiu se porneste de la terenul pe care vrei sa-l aloci piscinei si de bugetul pe care te-ai gandit sa-l cheltui cu aceasta.De asemenea, trebuie avut in vedere si cheltuielile cu intretinerea ei.De aceea, daca ai construitt deja o casa pe acel pamant , te poti ineresa de la arhitect daca, pentru piscina, trebuie avute in vedere anumite riscuri(teren afanat, panza freatica etc.).
Sa te gandesti, de asemenea, din ce materiale vrei s-o construiesti.Si multe altele...
Daca crezi, pot sa te ajut si la tel:0745038031
SISI.
kudika_31695
Postat pe 14 Martie 2013 12:38
ok hai sa-ti trasez cateva idei ; 1- executi sapatura ( daca vrei sati fie mult mai usor e ideal so faci toata un nivel altfel trebuie sa ti cont de lungime si de inclinatie ca sa nu ati apara fisura la jumate) deci fao la o adancime egala 2, daca nu ai ajuns cu sapatura de fund la un strat de rezistenta te duci cu inca 30cm mai jos si cei 30 de cm ai completezi cu balastru sor mare,sil tasezi bine,3- atat peretii cat si fundul piscinei trebuie sa-l armezi cu fier (ideal plasa de 4 daca pui doua daca nu e buna de 8 una singura) armatura de jos trebuie sa fie legata de armatura din perete cu o grinda orizontala care sa vina pe tot perimetru piscinei in partea de jos ok am sa revin daca vrei mai multe detalii cont yahoo dezmembrari2000
Oandel_Invest_Gpl_1
Postat pe 19 Iunie 2013 17:27
prietene contacteazama la 0734360214 siti ofer tot sprijinul fara nici un fel de costuri ma numesc Valentin si cu asa ceva se ocupa firma mea , mai nou piscinele executate de noi nu mai au nevoie de sistemul clasic de automatizare pentru inprospatarea apei deci costurile se injumatatesc
Oandel_Invest_Gpl_1
Postat pe 19 Iunie 2013 17:31
pe site-ul asta ai putea gasi cateva sfaturi utile http://elcoratech.ro/piscine-cu-structura-metalica/
bafta
kudika_929519
Postat pe 31 Iulie 2013 16:12
Buna. As dori sa imi construiesc o minipiscina de vreo 3/4/1.5, din beton armat, semiingropata (aprox. 0,5 m suprateran). O fac de dimensiunile acestea deoarece bugetul e destul de limitat. M-ar interesa urmatoarele aspecte: 1. Cam cat de groasa ar trebui turnata placa si peretii si ce fier beton ar fi necesar? 2. Cum ar fi indicat sa se faca termoizolatia si hidroizolatia? 3. Ce e mai recomandat sa se puna pe interior? Liner, faianta, mozaic? 4. La volumul acesta de apa (18 m3) ce sistem de filtrare ar fi bun? ati putea sa imi recomandati un site? Eu vazusem unul in bricostore, cu filtru de nisip, dar cred ca era destinat piscinelor acelea supraterane, comercializate de ei. 5. Sifonul de pardoseala, gurile de recilculare, iluminatul se pun odata cu turnarea betonului sau dupa ce se finiseaza cu liner/faianta/mozaic. Adica stiu ca tevaraia si tuburile trebuie instalate inaite de turnarea betonului, dar ma refer la capatul lor (duzele, capacul sifonului efectiv) daca acestea se monteaza ulterior.. Va multumesc.
kudika_931214
Postat pe 18 August 2013 11:46
salut,in final ai reusit sa ti construiesti piscina,si daca da,ai fi disponibil sa mi trimiti cateva fotografii?ma intereseaza regimu asta propriu de constructie...multam
Dorin_Prapugicu_1
Postat pe 14 Ianuarie 2014 16:07
Eu personal mi am facut piscina de cateva ani si sunt multumit in continuare, pretul de achizitie a fost foarte competitiv iar costuri de exploatare sunt foarte rezonabili. Este vorba de o piscina ingropata cu pereti metalici anchorati pe radierul de beton. L-am luat in varianta DIY (Do It Yourself) si l-am primit sub forma de kit, montajul a fost usor si asa am economisit taxa de montaj de la furnizor. In mare mi a costat in jur de 1500 EUR pentru sapaturi si radier (executat de un constructor local), kit-ul complet a fost la 6000 EUR pentru un bazin de 4x8m, deci costul final a fost destul de ok, nu chiar low-cost dar de calitate. Un mare plus este si blocul integrat de pompare/filtrare, foarte eficient. Cine este interesat pot sa mi scrie pe mail la cpatcj@yahoo.com pentru informatii despre firma respectiva, nu cred ca este voie sa fac promovare pe forum.
cpatcj
Postat pe 11 Iunie 2014 11:15
golesteo
Toma_Constantin_1
Postat pe 9 Iulie 2014 18:04
si spune-ti ca acea vopsea 2-1 pe baza de rasini data pe beton izoleaza asa de bine incat nu se infiltreaza apa deloc?cum se numea, va rog si cam la ce pret a ajuns litru si cum a-si putea sa fac rost MULTUMESC ANTICIPAT
John_Blackstar_1
Postat pe 9 Ianuarie 2017 16:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ma poate ajuta cineva care stie din experienta? 15 De la: ilie0001 30 Mai 2009 07:49
vopsea pe perete 4 De la: MIKE 12 Iulie 2010 15:56
plantare anemone 17 De la: vladimir_danciu 28 Aprilie 2010 01:33
softuri sau programe de grafica 7 De la: condo010101 16 Noiembrie 2009 10:29
LA MULTI ANI !!! 1 De la: vladimir_danciu 30 Decembrie 2009 23:54