Setari Cookie-uri

Termoizolatii cu polistiren - Se merita?

Credeti ca se merita investitia in placarea exterioara a unei case cu placi de polistiren. Adica, procesul este destul de costisitor si nu stiu sigur daca se amortizeaza in timp. Daca are cineva o asemenea experienta l-as ruga sa-mi ofere cateva sfaturi. Multumesc.
monica_mina
Postat pe 9 Septembrie 2008 14:11
Caldura migreaza de la zonele calde catre cele reci. Termoizolatia ar trebui montata in locurile unde trebuie redusa “migrarea”. Aceste locuri sunt reprezentate de peretii exteriori si tavan. Insa nu trebuie omisi peretii care despart camerele incalzite de cele neincalzite, cum ar fi garajul, demisolul sau camarile etc.
Zonele care permit un schimb de caldura intre interiorul si exteriorul unei cladiri se numesc punti termice, acestea fiind o sursa de pierdere de energie si de disconfort. Puntile termice apar la imbinarea peretilor casei, la balcoanele iesite in afara, la tocurile si la marginea ferestrelor etc. O atentie deosebita trebuie acordata izolarii planseului si acoperisului.Izolatia exterioara este cea mai buna solutie pentru evitarea formarii puntilor termice. Cele mai utilizate materiale sunt polistirenul expandat si vata minerala. Cu cat materialele izolante sunt mai performante, cu atat rezultatul este mai bun.
Trebuie stiut ca o mare parte din caldura se pierde prin ferestre.
Odata cu izolarea peretilor ar trebui inlocuite sau reconditionate ferestrele si usile.
najurb_condo
Postat pe 16 Septembrie 2008 02:15
DIVE!!!Ce-i aia:viata metabolica??? Se sperie lumea de ea!Ai grija!!!
sculptorul
Postat pe 21 Septembrie 2008 19:28
De la: sculptorul, la data 2008-09-21 19:28:35DIVE!!!Ce-i aia:viata metabolica??? Se sperie lumea de ea!Ai grija!!!
ai dreptate ce este aia viata ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!
gigibrbr_condo
Postat pe 8 Octombrie 2008 18:49
eu am placat la casa veche cu poliester pe interior si se cunoste clar o imbunatatire a facturii la celelalte case pe care le-am construit sau le construiesc voi adopta solutia placarii interior/exterior merita toti banii asigura izolatie protejeaza peretii de intemperii
gigibrbr_condo
Postat pe 8 Octombrie 2008 18:49
da se merita. Am o casa care a fost izolata acum 3 ani iar costurile la incalzire au scazut simtitor.
dragosh_iliescu2000
Postat pe 12 Octombrie 2008 10:35
noi am izolat casa pe interior, dar pe toti peretii cu polistiren si regips deasupra si intentionam sa o izolam si pe dinafara. daca se merita? cu varf si indesat. in primul rand se simte la buzunar, dar nu vara, ci iarna cand nu vei mai da atat de multi bani la intretinere sau gaze. la noi anul trecut media pe luna in lunile reci de iarna a fost de 5 ma cubi pe zi, in zilele cele mai friguroase, asta in cazul cand era bunica mea acasa, care mai face focul cu lemen dar pana se aprind lemenele aprinde si gazele, dar uita de ele si mai pleaca de acasa. ea sta separat, dar e legata in acelasi contoar, in aceeasi curte... dar cand nu era acasa mai mult de 3 metri cubi pe zi nu am consumat, asa ca fa si tu o socoteala cu cati bani am scapat mai ieftin. avand in vedere scumpirile preconizate si eficacitatea lucrarilor as sfatui pe toata lumea sa isi izoleze casa pentru a se simti mai bine in timp, la anu si nu numai in buzunar...
mitzura
Postat pe 12 Octombrie 2008 16:23
ca ai izolat peretii este foarte bine dar nu la interior. procesul de pierdere al caldurii este dinspre interior spre exterior si raportul termic de stopare trebuie sa fie invesc.
asa cum ai procedat in timp va aparea un condens intre perete si izolatie si un fel de mucegai! izoleaza mai repede exteriorul, iti spun si de ce: IN CAZUL TAU PERETELE E RECE POLISTIRENUL CALD NU EXISTA O TRECERE CONSTANTA DE LA CALD LA RECE SI UNA BRUSCA!
s-a studiat mult si forma de izolare este: POLISTIREN LA EXTERIOR PE UN PERETE TEMCUIT(DE PREFERAT PERETELE SA FIE FACUT DIN CARAMIDA, NU TIGANEASCA) AERUL RAMAS INTRE LOCASURIEL CARAMIZII SE COMPORTA CA SI AERUL DINTRE GEAMURI (se numeste aer tampon)1 acesta amortizeaza efectul de condens, printr-o "echilibrare intre cei doi pereti" interior - exterior!
adrianm
Postat pe 12 Octombrie 2008 17:10

Pt. oanaarion , lamurestema si pe mine te rog , ce suprafata incalzesti iarna de consumi trei mc ?
Eu stau la bloc si am si eu incalzire individuala dar consum in medie 8 mc . Da nu am izolatie exterioara dar stau intr-un apartament situat la etajul doi , deci nu am decat un perete exterior . Din ce expui aici inteleg ca stai la casa .
Ce centrala ai ?
neghina_liviu
Postat pe 13 Octombrie 2008 08:37
normal ca e facut din caramida plina si daca vrei intr-adevar eficacitate trebuie si in interior si in exterior.
mitzura
Postat pe 13 Octombrie 2008 18:25
anul trecut nu am avut centrala am avut convectoare si am consumat cel mai mult 5 m cubi, am zis impreuna cu bunica care are soba si sta separat de casa, intr-o alta in aceeasi curte. ea consuma cam doi m cubi pe zi, iar noi incalzim toata casa, adica trei camere, baie si bucatarie. anul trecut am avut doua convectoare situate in doua puncte diferite ale casei unul in camera de langa intrare altul pe partea celalta a casei in dormitorul parintilor. aragazul nu il folosim decat la gatit si sunt curioasa anul acesta cand dupa izolarea casei complet pe dinauntru si cu centrala cat vom consuma. am pus centrala pe ambient la 21 de grade ziua si 18 noaptea si sunt tare curioasa in iarna asta sa vedem cum o sa fie. de acum trei saptamani de cand a plecat bunica mea la niste rude nu am depasit 1,5 m cubi pe zi, si asta se intampla in zilele cand facem toti 3 dus. in rest media zilnica e cam 1,3/24 de ore.
mitzura
Postat pe 13 Octombrie 2008 18:31
casa e cam intre dealuri intr-o zona mai ferita de intemperii, dar totusi eficacitatea se vede si e polistiren de 2 cm pe toata suprafata adica 80mp. bafta la toata lumea
mitzura
Postat pe 15 Octombrie 2008 17:55
in functie de zona se fac izolatii de diferite grosimi.ideala este o izolatie interior-exterior
andiantonia
Postat pe 26 Octombrie 2008 17:55
poliester la exterior o idee foarte buna dar la interior nu cred ca se merita .eu am placat recent casa si am folosit vata minerala la interior si poliestr la exterion si sunt foarte multumit
BEBELUCARTITA
Postat pe 26 Octombrie 2008 18:27
Termoizolatia este eficienta si aduce o reducere de pana la 40% la cosumul de combustibil ,in conditiile in care se face corect. Normal,pentru o casa constuita deja,izolatia se face doar pe exterior, si este logic, adica de unde apare temperatura,rece sau calda.De asemeni,procedeul, modul de aplicare conteaza foarte mult,de aici,aparand,sau nu probleme ulterioare.Pana si nr.de bolturi din plastic si aszarea lor pe placa are importanta ...Apoi respectarea timpului intre operatiuni...Am vazut din pacate,o multime de nereguli in montarea acestor placi..printre muncitorii nostri fiind bine impamantenita sintagma "las'ca merge si-asa,tot polistiren e.." Fiecare producator are si o pagina despre montaj,asa ca recomand celor care au de facut tremoizolatie,sa consulte aceste pagini,sa vada ce li se potriveste,ce li se recomanda,iar atunci cand vor discuta cu constructorul.. va fi cu temele facute. Concret,pentru mine ,termoizolatia mi-a adus deja un castig,locuiesc in aceasta casa de 8 ani,dar in aceasta primavara am facut termoizolatie.Pot spune ca am simtit deja schimbarea,vara aceasta folosind aerul conditionat de la etajul 2, la etajul 1 nefiind nevoie de loc.Acum,de cand s-a racit vremea se simte mai cald,cum intri in casa,si pe timpul noptii,desi centrala termica e pe 2,adica pe mic este Junkers-Bosch,si e montata de 8 ani.Eu sunt multumita,factura de curent din vara a fost categoric mai mica,sper ca si cea de gaze sa fie la fel. O zi buna tuturor !!!
libra66
Postat pe 27 Octombrie 2008 09:11
eu am aflat ca nu e bine sa izolezi si in interior si pe exterior. Iar pe exterior ar trebuie de minim 5 mm. Noi am izolat in interior si acum vor toti din bloc sa izoleze pe ezterior. Si nu stiu ce sa fac cu izolatia interioara. Sa o las, s-o dau jos?
floare_de_crin
Postat pe 27 Octombrie 2008 10:54
presupun ca ai vrut sa scrii 5 cm,grosimea placii de polistiren..Si sigur ca e de preferat sa fie gros cat permite cladirea,iar la ferestre,se foloseste polistirenul special,acela tare,de 2 cm ,max.4 cm,care este rezistent la lovituri -se foloseste si la soclul casei,si are culori diferite,in functie de grosime...Si vreau sa fac si o precizare,pt.o termoizolatie de calitate si eficienta,trebuie sa folosesti polistiren de calitate,care e mai scump,ce-i drept,dar aceasta operatiune,placarea cu polistiren ,e costisitoare si greoaie,si nu e bine sa se faca rabat de la calitate,mai ales la case,unde sunt sute de mp.de acoperit,de adus si montat schele...deranj mare o faci o data si bine,fara sa te gandesti la economii si cSihilipiruri...Avand in vedere toata tevatura cred ca nu "se merita" Si inca ceva : specialistii nu recomanda folosirea polistirenului pentru interiorul casei..Precizez,izolatie se face acolo unde apare diferenta de temperatura,caldura vara,frig iarna deci la exterior..Pentru interior,daca e intr-adevar,o problema,se pune vata minerala placata cu regips...TOATE CELE BUNE!!!
libra66
Postat pe 27 Octombrie 2008 15:50
De la: ezisaunoapte, la data 2008-10-27 10:54:56eu am aflat ca nu e bine sa izolezi si in interior si pe exterior. Iar pe exterior ar trebuie de minim 5 mm. Noi am izolat in interior si acum vor toti din bloc sa izoleze pe ezterior. Si nu stiu ce sa fac cu izolatia interioara. Sa o las, s-o dau jos?
Cum sa dai jos o izolatie ??? se spune clar ca este indicata o izolatie interior-exterior ,acum pastreaza si pe cea din interior ca nu se stie cat de bine va fi facuta cea exterioara
gigibrbr_condo
Postat pe 27 Octombrie 2008 18:31
Ok, va multumesc pentru sfaturi. Da, am vrut sa scriu 5 cm, dar eram grabita si am scris aiurea mai multe cuvinte.
Inca nu stiu daca se face inainte de iarna izolatia exterioara. Oricum trebuie facuta, ca am reusit sa obtinem aprobare sa ne marim balconul cu inca 2 m patrati si va trebui izolat exterior. Eu stau la etajul 3 si de aceea am izolat in interior, dar acum facem toti din bloc izolatia pe exterior, dat fiind ca sunt schele. Voi vedea ce va fi. Oricum, eu am izolat pe interior, deci nu ar fi mare lucru demolarea izolatiei. Mai vad ce e, cum se comporta peretii. Succes la toti!
floare_de_crin
Postat pe 28 Octombrie 2008 20:44
si legat de deranj si financiar ar fi o pierdere sa dai jos izolatia cat priveste a izola acum pe vreme rece nu cred ca este foarte bine !!
gigibrbr_condo
Postat pe 29 Octombrie 2008 20:27
pana nu incerci de ce iti dai cu parerea? eu am facut si iti spun ca se merita din plin si la interior cu polistiren
mitzura
Postat pe 30 Octombrie 2008 15:30
2 cm am spus bine
mitzura
Postat pe 30 Octombrie 2008 15:31
normal ca o lasi. ce auzi prin diverse parti de la persoane care habar nu au, nu trebuie sa te influenteze. de-al de astia care stiu tot si cunosc ei tot si mai dau sfaturi si la altii sunt satula ca te impiedici de ei pe drum, dar nu ar pune unul sa faca in curte la ei, dar dau sfatur"bune la altii" si daca se prinde isi zic in sinea lor: am coptat inca un fraier. de ce palecati urechile la tot felul de neghiobi? lasa si pe interior izolatia si sa vezi atunci cand o fi si la exterior izolat trai neneaca, ca nu mai banii la Trahanache, iti raman tie in buzunar si poti face altceva cu ei decat sa iti rada smecherii care te-au pacalit in nas...
mitzura
Postat pe 30 Octombrie 2008 15:35
ptr. oanaarion :tu ai dreptate ,vine un neica nimeni meserias sau un smecher care nu se multumeste ca iti izoleaza si iti ia banii la exterior, te pacaleste ca nu este buna izolatia interioara si iti mai ia niste bani cu un finisaj interior .
gigibrbr_condo
Postat pe 31 Octombrie 2008 19:49
Cel mai eficient este cu spuma lichida ce adera real si pe toata suprafata . Este perfecta inginfugarea , izolare fonica si termica . Nik ( si mult mai ieftin 0
nik50
Postat pe 3 Noiembrie 2008 22:25
Am o intrebare pt. cei ce au facut acest termosistem , ce materiale ati folosit si care este tehnologia de executie ?
Am vazut si eu pe la blocuri diverse echipe care cred ca lucrau care cum se pricepeau , pe banii oamenilor .
neghina_liviu
Postat pe 5 Noiembrie 2008 08:56
Buna ziua!Am nevoie de sfatul Dvs. este bine sa izolezi pe exterior casa, in conditiile unei vremii reci si ploioase.Afecteaza materialul care este folosit(CM-ul).
Astept raspuns!
pojejena
Postat pe 6 Noiembrie 2008 21:09
daca ploua nu este indicat sa izolezi
gigibrbr_condo
Postat pe 7 Noiembrie 2008 18:19
Vremea rece nu este propice termoizolatei ; daca ploua ,nici atat.Nu ar fi bine sa ploua cand se foloseste adezivul cu care se monteaza polistirenul,si nici in urmatoarele 24 de ore cand acesta trebuie sa se lipeasca,sa se intareasca ,urmand apoi sa se fixeze diblrile pe suprafata de izolat...In functie de prognoza meteo si de suprafata de izolat poti sa analizezi,dar pt. ca suntem in noiembrie,cred ca risti sa nu faci o treaba buna.Mai bine la primavara..!!
libra66
Postat pe 7 Noiembrie 2008 21:07
Vorbesc in deplinatatea facultatilo mintale si tehnice;asta am executat de cand sa inceput si asta fac si astazi.termoizolatia este absolut necesara din mai multa puncte de vedere;trebuie cautat materialul compatribil,cu atatea firme fantoma sunt destule surprize-tehnic dau orice relatie la tel 0745674242 lica.Nu toate babele stiu sa moseasca copii,chiar daca sunt babe si vorba spune ca erau indicate in alte timpuri.
nbm
Postat pe 9 Noiembrie 2008 09:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
SFAT DE LA CUNOSCATORI 1 De la: condo002335 29 Decembrie 2009 19:53
indreptarea peretilor tencuiti cu lut 3 De la: jeanconstruct 3 Februarie 2011 10:03
Constructii Case 15 De la: kudika_976978 26 Noiembrie 2014 15:59
mansardare 7 De la: moorse 29 Octombrie 2009 12:42
SALVATI-L PE LUCA! 1 De la: romastucchi 1 Octombrie 2009 12:34