condo001653
4 mesaje
Postat pe: 29 Martie 2010, ora 11:23
Anul trecut in primavara am pus gazon in curte si la sfatul mai multor persoane, am pus intai un strat de mranita(ingrasamant agricol natural provenit din gunoi de grajd bine fermentat sau din resturi vegetale, in special frunze, descompuse), peste care am pus pamant gras ca sa se prinda bine gazonul. Din toamna lui 2009, la fiecare ploaie, curtea imi este invadata de o multime de rame . Stiu ca este normal ca dupa ploaie sa apara rame, dar la mine in curte apar in numar exagerat de mare incat nu am pe unde sa calc. Cel putin gardurile care sunt zidite si vopsite cu decorativa alba, se inegresc din cauza puzderiei de rame ce se urca pe ele. Odata cu venirea primaverii, au inceput iar ploile si cum azi noapte a plouat in continuu, m-am trezit dimineata iar cu gardurile pline de rame, ba chiar si peretii exteriori ai casei au fost invadati de rame pana pe balcoane si pervazele de la geamuri. Mi-e si frica sa mai deschid ferestrele pentru a aerisi dimineata. Ajutati-ma, va rog!!!
costicaionescu
84 mesaje
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 16:07
cred ca mai este cineva cu aceiasi problema pe forum sincer cred ca este o binecuvantare si mai incurand te-as sfatui sa le strangi si sa le vinzi

dar totusi daca vrei sa nu mai ai parte de ele arunca ceapa pe gazon . da , da ceapa !!!!!!!!!

orice ceapa curatata sau ceva ceapa putrezita mucegaita de la comercianti
Fosta membra Kudika.ro
Postat pe: 15 Septembrie 2010, ora 20:14
De la: costicaionescu, la data 2010-09-15 16:07:08cred ca mai este cineva cu aceiasi problema pe forum sincer cred ca este o binecuvantare si mai incurand te-as sfatui sa le strangi si sa le vinzi
dar totusi daca vrei sa nu mai ai parte de ele arunca ceapa pe gazon . da , da ceapa !!!!!!!!!
orice ceapa curatata sau ceva ceapa putrezita mucegaita de la comercianti
ai costica aaaii!
nu-i mai bine sa le stranga si sa le vanda la pescari?
Drumurile noaaastreee oaaaaree.......Se vor aaasfaltaaaa vreodaataaaa....
edina3
7 mesaje
Oras: oradea
Postat pe: 30 Noiembrie 2010, ora 18:16
Ramele sunt muncitori

de nepretuit ! fara ele ai avea pamant ¡¡ beton¨
Fosta membra Kudika.ro
Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 12:53
ia-ti gaini....
Fosta membra Kudika.ro
Postat pe: 8 Februarie 2011, ora 13:17
Ha?
Adica tu nu stii ca ramele sunt foarte bune? Ingrasa pamantul, il afaneaza si il face si mai propice pentru cresterea gazonului...
Credeam ca asta e adevar cunoscut inca din clasa a 3-a...
Fulg-de-nea
18774 mesaje
Oras: bucuresti
Postat pe: 1 Martie 2011, ora 12:38
Prietenia inseamna a darui din tine ceea ce este mai frumos
pentru ca celalalt sa simta cat de mult este pretuit si sa invete sa pretuiasca si el pe altii la adevarata lor valoare!