Setari Cookie-uri

Complicatii dupa operatia de ochi cu laser

Am facut operatia laser la ochi (ilasik) in noiembrie 2013 la West Eye Hospital (Dr. Simion Mihaela) si regret enorm. Aveam -4.50 (OS) si -5 (OD). Acum am 6 luni de la operatie si este un cosmar din care sper sa reusesc sa ies.

Tot cosmarul a inceput la 2 luni dupa operatie, pana atunci fiind sub corticosteroizi (antialergic, antiinflamator etc) nu am avut nimic.

A inceput cu o conjunctivita alergica care mi-a facut ochii mai uscati. Dupa tratamentul acesteia am ramas cu ochii si mai uscati. Mentionez ca foloseam lacrimi artificiale Optive destul de des la fiecare 20 minute.
Mi s-a declansat un astigmatism si astfel problemele de acomodare si convergenta au inceput. Adica dureri de cap de nedescris, vertij, senzatii de voma, stare de rau generala ( m-a tinut cam o saptamana).
Apoi in fata calculatorului (la serviciu) am avut puternice spasme musculare la ochi, o senzatie prin care simteam ca un ochi tragea intr-o parte si unul in cealalta parte, dureri puternice ale muschilor ochilor (m-a tinut pana cand mi-au administrat atropina si mi s-au relaxat muschii).

La 4 luni aveam 5mm / 5 secunde cu anestezie la Testul Schirmer ( de masurare a lacrimilor), adica ochi sever uscati.

La 4 luni jumatate am facut conjunctivita virala care s-a transformat in keratita virala care a dat in keratita punctiforma.

1 luna jumate am stat in concediu medical pana acum si inca nu mi-a trecut definitiv.

Dupa aceasta conjunctivita sunt sigura ca aveam 0mm, adica nicio lacrima pentru ca nu va pot descrie durerile prin care am trecut.

De 2 saptamani am dopuri dizolvabile din colagen in canalele lacrimale de jos ( + lacrimi artificiale la 30 minute). Incepe sa fie mai suportabil, dar tot nu pot sta in fata calculatorului, nu pot sta afara in soare, vant, de fapt nu prea pot sa fac nimic.

In plus am halouri, fotofobie, vedere slaba noaptea, flocoane in ochiul stang, regres a miopiei ( -1 in ambii ochi).

Deci, din experienta mea ar trebui sa va ganditi de doua ori atunci cand va faceti o operatie la ochi. Inainte de operatie, nu am gasit nicio informatie negativa despre operatiile la ochi in Romania desi eu cred ca sunt destule.

Mai trece cineva prin asa ceva?
kudika_965221
Postat pe 13 Mai 2014 15:41
am citit cu mare atentie simptomele tale de dinaintea operatiei,am avut si eu dar dct-ita care m-ia facut control mi-a explicat ca am tensiune la ambii ochi,sper sa nu ajung in timp la alte complicatii
Titanika
Postat pe 13 Mai 2014 16:08
NU EXISTA BOLI, EXISTA BOLNAVI si cum fiecare om este diferit fiecare reactioneaza in felul specific !ori ce operatie are riscurile ei , eu te sfatuiesc sa discuti si cu altcineva cu alt medic specialist !! multa sanatate iti doresc !
kudika_956659
Postat pe 13 Mai 2014 18:28
Am facut operatie pentru strabism in anii '80 si nicio schimbarea,acum astigmatism si nu am incredere in doctori
kudika083285
Postat pe 1 Iunie 2014 08:59
incearca PC Monitor Confort. Ma gasesti la 0372534900, Marieta Bostan, Nu mai folosi nimic din ce ti-au dat sa pui in ochi. Ajutati ochii din interior

kudika_23150
Postat pe 1 Iunie 2014 09:44
Eu recomand Optilens Cluj , dr Tomi un medic cu o experienta bogata sirezultate excelente postop. Cu siguranta ca imediat postop e un discomfort, firesc daca ne gandim ca, corneea e extrem de bine inervata, insa dispaedupa 7-10zile.:)) curaj
Nicoleta_Balanean_1
Postat pe 1 Iunie 2014 10:20
Imi pare rau ca treci prin asa ceva. Sincera sa fiu si eu ma gandeam sa fac operatie, dar am renuntat din pricina sumei f mari. Imi ziceam sa gasesc o solutie sa fac rost de bani. Acum, insa, din ceea ce povestesti tu, incerc sa gandesc mai bine daca se merita sa fac acest efort. Multa sanatate iti doresc si multumesc pentru postarea ta!
kudika386028
Postat pe 1 Iunie 2014 10:33
La ”Optilens” din Cluj, totul se face doar pe propria raspundere a pacientilor. Orice investigatie, ce sa mai zic de operatii, se face dupa ce iti dai acordul iar mediciii nu raspund de efectele secundare sau de consecintele negative ale muncii lor. Nu isi asuma nici o raspundere!!!! Te mai pun sa faci toate investigatiile posibile(foarte scumpe) cu toate ca diagnosticul este clar, si asta pentru ca toti medicii de acolo trebuie sa castige bine. Tarifele sunt foarte piperate, tinand cont de timpul pe care ti-l acorda si de lipsa reapunderii pe care si-o asuma.Personal nu mai am incredere in ei, deoarece au demonstrat ca pe primul loc pun interesele lor materiale. Mare atentie!!!
clauru
Postat pe 1 Iunie 2014 11:46
De la: kudika_23150, la data 2014-06-01 09:44:12incearca PC Monitor Confort. Ma gasesti la 0372534900, Marieta Bostan, Nu mai folosi nimic din ce ti-au dat sa pui in ochi. Ajutati ochii din interior



kudika226898
Postat pe 1 Iunie 2014 15:35
M-am nascut cu strabism si am fost operata de 2 ori la ambii ochi. Si eu am astigmatism la ochiul stang , strabismul e corectat perfect , doar la oboseala se mai vede din cand in cand sau cand imi e rau .
Cu astigmatismul va ve-ti acomoda in timp, in cativa ani . Dar nu ve-ti putea sa mai vedeti o imagine dreapta cum este ea, de exemplu, daca vreti sa trageti o linie cu un pix pe o hartie sau sa taiati ceva drept cu o foarfeca, nu ve-ti mai reusi, caci ochoul dvs. va vedea ca taiati drept, dar cand va uitati la sfarsit, ve-ti vedea ca nu reusiti sa taiati drept.
La fel si cu orice obiect , nu il mai puteti vedea perfect drept ( cele in linie, colturi, etc.)
Pacat insa ca ati facut acea operatie, la o dioptrie care nu era asa de mare.... Eu cunosc un tip care are -10 si -11 si nu s-a operat, prefer sa stea cu ochelari cu dioptrii f mari, si conduce si este ok. Dar fara ochelari nu vede mai nimic, decat fff slab.
Eu va recomand Spitalul Militar Central pentru ochi. Eu acolo am fost operata, doar ca medical nu nu mai e in viata , fiind batran. Oricum sunt alti specialist foarte buni acolo.
La calculator nici nu mai aveti voie sa stati cu astefel de problem acum.
Conjunctivita ati facut-o de la acei hormone administrati.... care au foarte multe efecte adverse... Va trebuie si niste exercitii de ochi pe care le puteti gasi tot la Spitalul Militar Central din Bucuresti. Complex de vitamin , B si toata gama. Ochelari care sa va protejeze de lumina puternica, cu lentil fumurie daca nu mai suportati lumina. Evitati marea, soarele , etc. Picaturi de ochi zilnice, care sa contina un relaxant .
Nu stiu daca vi s-a facut un fond de ochi dupa operatie, si ce rezulta aveti. MAi consultati alt medic si incercati sa va adresati Spitalulului Militar Central.

Multa sanatate !
kudika_966626
Postat pe 1 Iunie 2014 22:41
Va sugerez sa mergeti la dna profesor doctor Monica Pop.O gasiti la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice.Dupa parerea mea,este cea mai buna si e singura persoana pe mainile careia mi- as lasa vederea.
kudika397742
Postat pe 2 Iunie 2014 19:42
...sunt operata de mai bine de 2 ani la ambii ochi.La ochiul drept am implant de cristalin deoarece aveam miofie forte -16.La ochiul stang insa am facut corectie de miopie deorece medicul m-a sfatuit(aveam -2)si mi s-a zis ca e bine sa ,,echilibrez'' ambii ochi.Acum vad bine, nu am si nu am avut probleme.E drept ca operatiile au fost diverse, cea de implant a fost usoara sa zic, adica nu m-a durut, a doua zi mi-am dat bandajul si am crezut ca visez...vedeam perfect insa am facut terapie o luna de zile cu diverse solutii.La ochiul cu corectie cu laser insa a fost mai dureros,operatia in sine a durat mai multe minute iar dupa operatie timp de 4 zile mi-a fost destul de greu, nu puteam clipi, nu suportam lumina si am facut terapie pentru 6 luni de zile. Oricum, incomoditatea a durat maxim o saptamana, dupa aceea nicio problema.Insa vreau sa precizez ca mi s-a recomandat terapie cu solutii oftalmice lichid lacrimal pentru 6 luni de zile.Nu am fost internata, doar cele 15-20 minute cat a durat interventia si am plecat acasa cu o lista lunga de terapie pentru 6 luni.Sunt mai bine de 2 ani de la operatie si n u am probleme(precizez ca aveam si tensiunea oculara un pic crescuta).
floriana_condo
Postat pe 3 Iunie 2014 11:53
M-am operat acum 5 ani si in afara de o usoara sensibilitate la Lumina nu am avut nici un fel de complicatie. (orice interventie are riscurile ei si inainte de operatie sigur ai semnat un formular in care erau descrise aceste posibile complicatii)
aukuta
Postat pe 4 Iunie 2014 11:06
Eu m-am operat in octombrie2011 la clinica OCULUM in str FLOREASCA...mi-a schimbat cristalinul...am respectat timp de doua saptamini tratamentul cu lacrimi artificiale si..NU AM NICIO PROBLEMA nici in ziua de azi...am 61 de ani.
kudika434437
Postat pe 5 Iunie 2014 07:51
In formular nu mentiona faptul ca poti avea ochii uscati pe o perioada lunga de timp si ca iti poate afecta viata considerabil.

Nu scria ca poti face conjunctivite, blefarite si in urma acestora iti pot aparea alte complicatii.
Nu scria ca ar trebui sa stau acasa 1 an de zile asa cum scriu altii pe forumuri din strainatate dryeyezone.com.

Multi aici mentioneaza ca a durat recuperarea 1 an si chiar mai mult.

Incidenta este destul de mare, de cel putin 50%. Eu daca stiam asta inainte, nu ma riscam.

Asa mi-am distrus viata.
kudika_965221
Postat pe 11 Iunie 2014 11:05
In orice caz am impresia ca cei care scriu ca operatia este banala si recuperarea usoara (pe forumurile noastre toti scriu asta) sunt platiti sa scrie comentarii pozitive, sa bage in fata anumite clinici.

Se fac foarte multi bani de pe urma acestor operatii si cred si eu ca interesele sunt mari.

Daca nu as fi avut nicio problema, nu as fi stat sa caut pe net complicatii operatii laser si sa raspund la un astfel de topic.

In orice caz, urez sanatate tuturor, inclusiv celor care o iau pe a altora pentru bani.

kudika_965221
Postat pe 11 Iunie 2014 15:51
Cand mai are timp d-na dr Monica Pop de medicina caci o vad numai la tv unde comenteaza subiecte care nu au nici o legatura cu ochii.
parker
Postat pe 12 Octombrie 2014 18:37
Si eu am facut operatie lasik in urma cu o luna.Rezultatul m-a dezamagit. Aveam 2,5 la citit si 1 la distanta.Acum nu mai pot sofa,citesc foarte greu, doar la 15 cm distanta, ma dor tare ochii.La control, dupa o luna, mi s-a spus sa mai astept. Calitatea vederii mele e redusa comparativ cu cea asigurata de ochelari.Va sfatuiesc sa ramaneti ochelaristi.
kudika_977658
Postat pe 10 Decembrie 2014 20:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
lucreaza cineva la gymboland in afi pallace? 2 De la: geo_resuscitat 3 Decembrie 2010 18:21
un mic ajutor 2 De la: marin_andreea2007 6 Septembrie 2009 13:49
operatii estetice ... rinoplastie??? 69 De la: kudika_1001276 11 Februarie 2016 04:49
Crema antivergeturi eficienta 2 De la: kudika226898 4 Decembrie 2011 18:43
sala fitnees ploiesti 1 De la: kamara 3 Februarie 2009 12:17