Postat pe: 20 August 2008, ora 09:59
Buna dimineata,
Nu pot decat sa multumesc celor care mi-au raspuns la mesajul meu, dandu-mi cat de cat o speranta ...
Pana acum nu am dat "date" din spermograma sotului meu si nici istoricul sau medical (nu ma pricep la termeni medicali, imi cer scuze pentru asta).
Asadar ...
Examenul microscopic a "stabilit", daca pot spune asa diagnosticul - oligospermie grava; medicul a completat pe fisa, inainte de a face spermograma - sterilitate conjugala.
Motilitatea spermatozoizilor, la 30 de min. este de 40%, iar la o ora de 20%.
Forme normale ale spermatozoizilor (10%)
Numar spermatozoizi a "iesit" 2 mil/ml, fata de 20-120 mil/ml. Asta inseamna ca doar 200 000 de spermatozoizi sunt viabili, "buni".
In copilarie sotul meu a avut oreion (in clasa a 3 - a, a 4 - a), fumeaza din liceu (ma dispera - inca de cand ne-am cunoscut l-am rugat sa renunte; mai consuma si bere, mai ales vara cand este foarte cald).
Mama soacra mi-a spus ca la 14 ani l-a dus la analize, pentru a verifica daca totul este ok. Nu inteleg cm atunci nu s-a descoperit nimic.
Acestea fiind amanuntele spermogramei si a istoricului medical, ce ar trebui sa incercam pentru inceput: tratamente naturale (medicul mi-a spus ca nu dau randament intotdeauna, uneori chiar delor), inseminarea artificiala sau FIV? Oricum suntem hotarati sa incercam la Debreten Locuim mult mai aproape de Cluj, Timisoara sau Bucuresti).
Lucia1971, Cruella de vil - multumesc pentru informatiile oferite si pana acum. Atat cat mai sunteti dispuse si aveti timp, ne-ati ajuta mult cu orice alta informatie oferita. Sotul meu a reactionat foarte "dur", daca pot sa spun asa ... s-a "indepartat" de mine (ma refer la partea intima) ... incerc sa-l inteleg, dar - deja - am nevoie si eu de sprijin, suport. Nu mai stiu cum sa-l abordez. Tot imi spune ca-si revine ... ii spun ca pentru mine nu conteaza cum "rezolvam" problema, important este sa fim impreuna.
Daca as avea banii necesari as pleca in State (daca mai adaug si viza ... ).
Va multumesc,
dyia