Setari Cookie-uri

Advertorial De ce sângerează gingiile? Dr. Alin Gabor îți spune care este tratamentul recomandat

Atunci când sângerează gingiile, este evident că avem în față un pacient care are diagnosticul de gingivită. Acesta este, sigur, unul dintre motive, iar metodele de prevenție și tratament le va explica, punctual, dr. Alin Gabor.

„Atunci când vorbim despre sângerarea gingiilor, putem incrimina consumul de alimente picante sau folosirea unei periuțe care este prea tare și poate provoca leziuni gingivale. Fără doar și poate, însă, sângerarea gingiilor este determinată de prezența unei patologii dentare.”, explică medicul stomatolog Alin Gabor.

Gingivita este o boală inflamatorie a gingiilor care, dacă nu este tratată, poate dezvolta patologii mult mai grave de natură stomatologică.

„Atunci când gingia sângerează, bacteriile din cavitatea bucală au acces deplin la părțile neprotejate ale dinților și ale gingiilor. Prima complicație care poate apărea, una foarte gravă de altfel, este parodontita, care este o afecțiune complexă care are nevoie de tratament îndelungat. În schimb, o sângerare a gingiilor poate fi tratată cu succes, în cabinetul medicului stomatolog, în 2 sau 3 ședințe.”, explică dr. Alin Gabor.

Situații medicale care determină sângerarea gingiilor:

1. Mușcătura necorespunzătoare cauzează sângerări ale gingiilor

2. Sănătatea generală

3. Tulburări endocrine

4. Scăderea imunității

5. Tulburări ale sistemului digestiv

6. Administrarea de medicamente

Desigur că cea mai corectă abordare care ajută pacienții să preîntâmpine apariția acestor sângerări gingivale este prevenția. Aici, medicul stomatolog are câteva indicații clare:

– Clătiți-vă gura cu apă plată sau apă de gură după fiecare masă.

– Spălați-vă dinții de două ori pe zi. Nu uitați să cumpărați o periuță de dinți nouă la fiecare 3 luni.

– Folosiți ața dentară după mese – va facilita îndepărtarea resturilor alimentare și prevenirea apariției tartrului.

– Vizitați medicul dentist la fiecare șase luni pentru o igienizare profesională.

Care este tratamentul indicat în sângerarea gingiilor?

Tratamentul patologiilor care cauzează sângerarea gingiilor

„Primul pas este realizare unei igienizări profesionale a cavității bucale în cabinetul medicului stomatolog. Tratamentul începe cu îndepărtarea obligatorie a plăcii dentare și a tartrului. A doua etapă este ameliorarea procesului inflamator. Cursul terapiei antiinflamatorii durează de obicei cel puțin 10 zile. Tratamentul gingivitei implică clătirea gurii cu o soluție antiseptică. În unele dintre formele sale poate fi necesară excizia țesutului crescut în exces și prelucrarea ulterioară. Pe de altă parte, dacă medicul concluzionează că s-a instalat deja, tratamentul aplicat va fi unul mult mai complicat. În această situație, pungile parodontale trebuie curățate într-un cabinet stomatologic. Răspunsul la întrebarea cum să reducem sângerarea gingiilor în prezența parodontitei implică mai mult decât o terapie superficială. Cu această boală, o terapie suplimentară poate fi efectuată acasă – pentru aceasta, medicul va prescrie agenți de clătire și aplicații.”, concluzionează medicul stomatolog dr. Alin Gabor.

https://instagram.com/doctor.gabor?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ==


Kudika
12 Mai 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.