Setari Cookie-uri

Advertorial Ediția aniversară a Festivalului Internațional de film KINOdiseea la București, între 11 - 15 octombrie

Între 11 octombrie și 15 octombrie are loc la București cea de-a XV-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea, la Cinema Gloria și Cinema Luceafărul. Festivalul va mai include diverse ateliere, spectacole și proiecții de scurtmetraje în locații precum Prăjitoria Buimac și Liceul Internațional București cât și în Școala 149 și Grădinița 160 din sectorul 3.

Anul acesta festivalul va fi împărțit în trei secțiuni ce vor aduce pe marile ecrane atât filme premiate la alte festivaluri importante de film pentru publicul tânăr (Annecy International Animated Film Festival, Canada China International Film Festival, Montreal International Children’s Film Festival, International Film Music Critics Award) în competițiile de scurtmetraj și de lungmetraj, cât și secțiuni speciale, dar și selecția Youth, dedicată adolescenților, și Panorama.

Mai multe detalii despre program se găsesc pe site: https://kinodiseea.ro/ și pe Facebook: https://fb.me/e/4FAezSD3H.

Filmele din programul celei de-a XV-a ediții a KINOdiseea sunt:

COMPETIȚIE JUNIOR

- Zâna florilor și trolul de piatră
- Regia: Karla Nor Holmbäck
Detalii: 2023, animație, Danemarca, 75m Premii: nominalizat la Annecy International Animated Film Festival pentru Cel Mai Bun Film

Sinopsis: Rosa e o zână a florilor care a trăit mereu singură în tufa ei de trandafiri.Visează mai presus de orice să aibă un prieten, dar e prea speriată ca să-și părăsească tufa, deci nu și-a găsit unul până acum. Dar familia de șoricei care trăiește sub tufa de trandafiri crede că a găsit soluția. Domnul și Doamna Șoarece vor ca Rosa să se mărite cu fiul lor, Karl. Rosa nu vrea să se mărite cu un șoarece. Dar, când șoarecii o amenință că se mută, Rosa se simte obligată să accepte căsătoria. Din fericire, Rosa e salvată înainte de nuntă de fluturașul Mătase. Cele două se împrietenesc imediat. Când Mătase e răpită de un trol de piatră, Rosa trebuie să-și învingă teama de exterior și să-și ia inima-n dinți pentru a-și salva prietena.

- Katak – Beluga curajoasă
Regia Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay
Detalii: 2023, animație, aventură, Canada, 1h 22m
Premii: Premiul pentru Cea Mai Bună Animație la Canada China International Film Festival

Sinopsis: În timp ce pielea tuturor semenilor lui a devenit albă, Katak e încă mic și gri. Pentru a demonstra că a crescut și pentru a îndeplini ultima dorință a bunicii sale iubite, Katak
pornește într-o aventură periculoasă spre Marele Nord.

- Aventurile lui Jules în lumea lui Asha
- Regia: Sophie Farkas Bolla
Detalii: 2023, aventură, Canada, 1h 29m
Premii: Premiul pentru Cel Mai Bun Film la Montreal International Children’s Film Festival și Premiul CONAI pentru Cel Mai Bun Film de Mediu la Giffoni Film Festival.

Sinopsis: Într-o zi geroasă din iarna anului 1940, Jules și familia lui se mută la unchiul acestuia, primarul unui sat de coloniști din nordul Quebecului. Lui Jules i se interzice să meargă la școală din cauza bolii sale rare de piele. Din acel moment, cea mai mare dorință a lui e să se vindece. Când câinele lui, Scânteie, fuge în pădurea sălbatică, Jules este nevoit să plece în căutarea lui. Pe drum, o întâlnește pe Asha, o misterioasă fetiță indigenă. Împreună, se aventurează de cealaltă parte a pădurii, unde natura își dezvăluie o latură plină de viață și
secrete.

- Abbababb: 12 ore până la distrugere
Regia: Nanna Kristín Magnúsdóttir
Detalii: 2023, muzical, Islanda, 1h 26m
Sinopsis: La începutul verii anului 1980, Hanna, o fată de 11 ani, și grupul ei de prieteni din copilărie plănuiesc să-i aducă pe criminali în fața justiției, când apare o amenințare care le-ar putea distruge ultimul bal al școlii. Aventura lor stârnește binele împotriva răului și stilul disco împotriva stilului punk și se încheie cu victoria iubirii și a unității.

- Vremea secretelor
Regia: Christophe Barratier
Detalii: 2022, biographic, comedie, Franța, 1h 44m
Premii: o nominalizare la International Film Music Critics Award
Sinopsis: Marcel Pagnol pleacă în ultima vacanță de vară înaintea începerii liceului, întorcându-se în dealurile lui îndrăgite din Provența. Vara lui de aventuri copilărești se dovedește a fi una plină de prime iubiri și secrete.

PANORAMA

- Mavka. Zâna Pădurii
- Regia: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban
Detalii: 2022, animație, Ucraina, Statele Unite, 1h 30m
Sinopsis: Mavka, Zâna Pădurii, se confruntă cu o alegere imposibilă între dragoste și datoria ei de protectoare a Inimii Pădurii atunci când se îndrăgostește de un om, tânărul muzician Lucas. O animație plină de amuzament, aventură și magie, producția este perfectă pentru întreaga familie.

- Fantoma din Canterville
Regia: Robert Chandler, Kim Burdon
Detalii: 2023, animație, comedie, Regatul Unit, 1h 29m
Sinopsis: De 300 de ani, biata fantomă a lui Sir Simon de Canterville își bântuie în zadar
conacul în așteptarea unui descendent curajos care să-l elibereze de un blestem prin
săvârșirea unei fapte curajoase. O familie americană se mută aici, iar întâlnirea cu fantoma
le pare mai degrabă amuzantă, dar o tânără din familie îl poate elibera - dacă îndrăznește.

Detalii despre program vor fi disponibile în curând pe www.kinodiseea.ro. Rezervările pentru grupuri organizate se pot face la adresa rezervari@kinodiseea.ro.
KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinanțat de Centrul Național al Cinematografiei și membru în rețeaua Europa Cinemas.
„Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro”
Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, Zile și Nopți, IQads, Spotmedia, Presshub, Observator Cultural, Liternet, Ziarul Metropolis, Bookhub, Metropotam, Happ.ro, PRwave, Kudika, Garbo, Catchy, AARC, Cinefan, MovieNews, filme-carti.ro, Qbebe, suntparinte.ro.

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2023
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.